ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

22 Απριλίου 2023

ΘΡΥΛΟΣ ΓΗΣ!

Πάνω από το ποτάμι και κάτω από την άμμο.
Βουνά θρυμματίζονται και καταιγίδες προβάλλουν.
Δε μπορεί να υποφέρει τα δόντια του χρόνου.
Μπλε γυάλινη σφαίρα τείνει χείρα βοηθείας.
Λουλούδια, δέντρα, ζωογονία, θάνατος.
Αγκαλιάζουμε τη γη με τα μάτια μας.
Εκείνη δημιουργεί κι εκείνη παίρνει.
Πηγή των πάντων είμαστε παιδιά της.
Μέρος υπολειμμάτων του γαλαξία μας.
Πλάσματα σε όμορφο σύνολο αρμονικό.
Η αφή της απαλή κι η όψη της λαμπρή.
Ποτέ σκληρή και ποτέ τολμηρή.
Μάνα Γη και κυβερνήτης όλων.
Θρύλος ζωής που ήρθε για να μείνει.

2 σχόλια:

  1. Μάνα γη! Θρύλος ζωής, που ήρθε να μείνει.
    Αυτό ακριβώς! Το σεβόμαστε όμως αγαπητέ Νίκο; Το γένος των ανθρώπων, η κοινωνία της αγοράς και του κέρδους, πόσο το σεβάστηκε αυτό; Η διαστροφή του πολέμου και η εργαλειοποίηση της καταστροφής των πολέμων, το σέβεται αυτό;
    Τα "άλογα" ζώα σέβονται τη φύση και υποκλίνονται στη δύναμή της. Ο άνθρωπος όχι υψώνοντας ένα αδιαπέραστο τείχος αλαζονείας.
    Χρόνια σου πολλά αγαπητέ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ φίλε μου Γιάννη τόσο για τις ευχές όσο και για το σχόλιο σου!
      Επίσης αντεύχομαι χρόνια πολλά και καλά!
      Η σχέση της Γης με τα πλάσματα της υπόκειται στον αμοιβαίο σεβασμό για ειρηνική συμβίωση. Η εχθρότητα κι η διαμάχη δεν ωφελεί κανέναν κι εκείνοι που θα τους στοιχίσει περισσότερο θα είναι τα πλάσματα που επιβιώνουν πάνω στη Γη. Ελπίζω όμως ότι κάποτε θα δημιουργηθεί κι ο άνθρωπος από την αρχή.

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...