ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

15 Μαΐου 2013

ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!


Το παρακάτω κείμενο είναι σκέψεις και προβληματισμοί της κόρης μου. Ήταν να μην πάρει φόρα το καμάρι μου και τώρα ποιος τη σταματάει! Το 'γραψε κάποια στιγμή σ' ένα διάλειμμα του σχολείου της. Της υποσχέθηκα να το δημοσιεύσω με την προϋπόθεση όμως, πως θ' απαντάει η ίδια στους όποιους σχολιασμούς γίνουν στο κείμενό της. Έτσι είναι το σωστό, γιατί είναι δικό της κείμενο κι η ίδια γνωρίζει πολύ καλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της. Εμπρός λοιπόν συνέχιζε να προβληματίζεσαι… καλώς ήλθες στον κόσμο των αντιθέσεων! Αυτά προς το παρόν, κόβω την πολυλογία μου… και καλή ανάγνωση..!

"Αγάπη, φιλία, οικογένεια, ζεστασιά... λέξεις που σήμερα θεωρούμε δεδομένες. Φταίμε εμείς; Φταίει η φύση μας; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο κόσμος μας διαλύεται μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό κι εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και κοιτάμε σαν απλοί θεατές το θέατρο της ζωής μας. Έχουμε χάσει κάθε ηθικό στοιχείο μέσα μας... Έχουμε μαζοποιηθεί όλοι σε άψυχα ρομπότ κι απλά εκτελούμε εντολές. Κακά τα ψέμματα. Δεν ξέρουμε να εκτιμούμε όλα αυτά κοντά μας και καταλήγουμε άπληστα ν' αναζητούμε περισσότερα απ' αυτά που αξίζουμε. Είναι γελοίο. Έχουμε καταντήσει ανθρωπάκια. Ποιοι; Εμείς που παλιά αγωνιστήκαμε για την ελευθερία μας και τις αξίες μας, για την αξιοπρέπεια και την αγάπη για την πατρίδα μας! Μια πατρίδα που διαλύεται σαν ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Βέβαια θα μου πείτε πως σ' όλα τα παραμύθια υπάρχει κι η καλή νεράιδα. Μόνο που σ' αυτήν την περίπτωση η νεράιδα, μας έστησε στο ραντεβού!
Τέλος πάντων αρκετή μαυρίλα έριξα σήμερα αν και μεταξύ μας αυτή είναι η αλήθεια! Πάντως πλάκα-πλάκα αρχίζει να μ' αρέσει να γράφω για το ιστολόγιο του μπαμπά μου..! Αν μου ξανάρθει καμιά άλλη αναλαμπή θα με δείτε σύντομα!"

18 σχόλια:

  1. Άντε καλή αρχή "μικρή"! Το 'χεις ! Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι. Η γραφή σου δείχνει μια απίστευτη ωριμότητα! Έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Είμαι 16 και όχι πως θέλω να το παινευτώ αλλά παιδιά ώριμα στην ηλικία μου σπάνια συναντάς! Τα περισσότερα (για να μην πω όλα) ζουν μέσα σ΄ έναν γυάλινο κόσμο που άλλοι έχουν φτιάξει γι΄ αυτά..
      Καλό σας απόγευμα!!=)

      Διαγραφή
  2. Άτιμη ΝεράΙδα !!!
    Περιένουμε σύντομα την επόμενη .. αναλαμπή :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά, σιγά. Αρκεί να μην ανγχωθώ και πάθω μπλακ-άουτ! χαχαχα
      Χαρούμενο απόγευμα να έχετε!:)

      Διαγραφή
  3. H μικρη νεραϊδα εισαι ΕΣΥ! (ο καθε εσυ)
    Ξεκινα λοιπον!
    Μη χανουμε χρονο!

    Καλησπερολουλουδακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας μόνος του γίνεται; Κι αν ναι, τότε πως; Πάντως δίπλα μου θα υπάρχει πάντα μια θέση κενή!=)
      Καλησπέρα σας!!♥

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με την agriomelenia. Εσύ είσαι η Νεράιδα.

    Καλοτάξιδη λοιπόν σε τούτη τη δύσκολη πορεία που λέγεται "Ζωή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζω κι εγώ μαυρίλα αλλά κι εσείς δεν πάτε πίσω!! χαχαχα =) Μόνος του ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως μπορούμε! :)
      Καλό σας απόγευμα!!<3

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκαμε...!
    Μην τα βλέπεις όλα μαύρα...είναι στο χέρι του καθενός να κάνει την ζωή του πιο όμορφη.....!!!
    Και μην ξεχνάς "Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα από τον εαυτό σου"
    Να έχεις μια όμορφη μέρα :) Θα χαρούμε να σε ξαναδούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσες φορές και ν΄αλλάξουμε τον εαυτό μας η σαπίλα παραμένει σαπίλα! Αναρωτιέμαι εγώ τώρα, μήπως λέω μήπως, πρέπει ν΄αλλάξουν αυτοί που έχουν τις τύχες των λαών στα χέρια τους; ;)
      Χαρούμενο απόγευμα!=)

      Διαγραφή
  6. ΧΙΧΙ!!!
    Άντε, με το καλό και σε δικό σου ιστολόγιο!!!
    Μου άρεσε ο τρόπος σκέψης-προβληματισμός σου!!!
    Θα συμφωνήσω με το πιο πάνω σχόλιο: Από τους εαυτούς μας, ας ξεκινήσει η αλλαγή... Νομίζω πως έχουμε πολλά να αλλάξουμε, ο καθένας στον εαυτό του, στις σκέψεις τους, στις πράξεις και στην ψυχή του...
    Καλημέρααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν δεν σκοπεύω ν΄ακολουθήσω τα χνάρια του πατέρα μου χαχαχα!! :) Όσο για την αλλαγή του εαυτού μας δεν νομίζω ότι θα πετύχουμε κάτι παρά μόνο μια ατομική ικανοποίηση.
      Καλό απόγευμα!☻

      Διαγραφή
  7. Καλώς τη... Να προσέχεις μη σε φάνε τα κουμπάκια. Αλλά μην τα παρατήσεις και τελείως γιατί αν αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια... έχεις μέλλον.

    Μπαμπά τι λες; Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα; Μάλλον έτσι;

    @ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..., @syros2js, αν περιμένουμε να ξεκινήσει η αλλαγή από τους εαυτούς μας δε θα έχει μείνει τίποτα όρθιο. Δεν προλαβαίνουμε. Δυστυχώς, δε μπορώ να πιστέψω πως ο λαός που δεκαετίες ψήφιζε αυτά που ψήφιζε, έδινε πρωτιές σε σκουπιδομουσικές και σκουπιδοεκπομπές, μπορεί ξαφνικά να αφυπνιστεί και να φροντίσει μόνος τον εαυτό του. Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος είναι τέτοιο πλάσμα που θέλει τον ηγέτη του. Κι επειδή οι ηγέτες πέθαναν μέσα στη γενικότερη μαλθακότητα, δε νομίζω πως μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη μέσω λαϊκής πνευματικής επάρκειας. Κι αν πάλι εμφανιζόταν ένας ηγέτης, θα έβρισκε το λαό μπροστά στην τηλεόραση να βλέπει τουρκικά σήριαλ γεμάτα αγάδες και ατάλαντες ψωνάρες σε ρηάλιτυ. Ή το πολύ πολύ να σημείωνε συνταγές μαγειρικής που για να βρεις τα υλικά πρέπει να γυρίσεις όλο τον κόσμο. Και που το θαυματουργό ελαιόλαδο θα έμπαινε με το κουταλάκι σε ολόκληρες κατσαρόλες. Δυστυχώς αφανιστήκαμε πνευματικά και ο δημογραφικός αφανισμός δεν αργεί...

    Αναπτήρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην νομίζετε ότι είμαι απ΄τους τύπους που ξημεροβραδιάζονται σ΄ένα pc, αλλά δεν είμαι κι απ΄τους τύπους που΄ναι χωμένοι με τη μούρη σ΄ένα βιβλίο!:) Όσον αφορά όσα είπατε παραπάνω συμφωνώ εν μέρη μαζί σας. Συμφωνώ πως η αλλαγή του εαυτού μας δεν θα ωφελήσει πουθενά αλλά διαφωνώ στ΄ ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεσηκωθεί. Μπορεί! Αλλά δεν θα το κάνει άμεσα. Μόλις τελειώσουν τα χρήματα στις τράπεζες να δείτε ξεσηκωμός που θα γίνει!Μέχρι τότε όμως έχουν ακόμα απόθεμα... Εάν δεν ξεσηκωθεί και τότε... τι να πω; Τον θέλουμε τον ηγέτη μας γιατί τον έχει συνηθίσει ο οργανισμός μας!! χαχαχα
      ~Χαρούμενο απόγευμα!~

      Διαγραφή
  8. Και μετά τις απαντήσεις της κόρης μου, θ΄ αφήσω κι εγώ το δικό μου... (όχι πως δε θα τ΄ άφηνα!αχαχα!)Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για τους σχολιασμούς σας!
    Οι απαντήσεις της απ΄ ότι μπορώ να διακρίνω, δείχνουν μια αβεβαιότητα κι αγωνία για το μέλλον.Το μέλλον το ΄χουν ήδη ξεπουλήσει, τώρα πουλάνε και το παρόν.Γνώμη μου είναι πως όσες αλλαγές κι αν κάνουμε στον εαυτό μας, όσες γκρίνιες, απόψεις κι αναλύσεις κάνουμε μέσα από τα πληκτρολόγια, αν δε αλλάξει η νοοτροπία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μπορεί να μην είμαστε ούτε εδώ για να τα συζητάμε.Πως;Δεν ξέρω κι ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του σκέψεις κι εκτιμήσεις.Ποτέ όμως με την καθοδήγηση πολιτικού ή ακόμα χειρότερα κομματικού φορέα.Ορισμένοι(δυστυχώς η μειοψηφία) το ΄χουν πάρει χαμπάρι, ενώ οι άλλοι ελπίζουν πως θ΄ αλλάξει η κατάσταση δια της αενάου κινήσεως!Και να φανταστούμε πως αυτό που ζούμε τώρα, υπήρχαν φωνές στο παρελθόν(πριν από 15-20) χρόνια που το προέβλεπαν.
    Ως τότε και μέχρι να βρούμε τη λύση, ας συνεχίζουμε να βλέπουμε όλα τα τούρκικα σήριαλ(όπως καλά λέει η "ξύστρα") μήπως και μεγαλώσουμε νέες γενιές "νεότουρκων" και πως φτιάχνονται οι μουσακάδες ή ακόμα καλύτερα να βλέπουμε το υπόδειγμα καναλιού το "mega" με τις σπουδαίες αναλύσεις του Πρετεντέρη, του Τσίμα και των υπολοίπων του "αντικυβερνητικών" δημοσιογράφων.
    Τα ΄πα και ξαλάφρωσα κι αμαρτίαν ξέρω πως έχω..!
    Καλό απόγευμα σ΄ όλους σας και να ΄στε πάντα καλά!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλημέρα Νίκο!Ημουν στό Δελφινάκι,καί διάβασα στό σχόλιό σου Λευκάδα!!Τό αγαπημένο μου νησί,καί περιμένω κάθε καλοκαίρι νά τό επισκεφτώ!!Ωραία ανάρτηση!!Νά χαίρεσαι τήν κορούλα σου!!Καλό Σ/Κ!!
    http://decdimisaussi.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες DIMI!
      Μένουμε στη Λευκάδα 19 χρόνια τώρα, λόγω δουλειάς.Εγώ βέβαια βγήκα στη σύνταξη κι έμεινε η σύζυγος να δουλεύει ακόμα.αχαχα! Δεν είμαστε απ΄ τη Λευκάδα, αλλά απ΄ την Άρτα(ευτυχώς κοντινά).Η Λευκάδα για έναν που έρχεται διακοπές ή το ντόπιο είναι καλή.Δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτόν τον τόπο.Προτιμώ καλύτερα τις ομορφιές της Ηπείρου(που τα συνδυάζει όλα) με τις παραλίες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, όπου περνάμε περισσότερο καιρό εκεί.
      Χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε και θα τα λέμε... κι αν την επισκεφτείς τη Λευκάδα και φέτος, θα χαρώ να τα πούμε κι από κοντά!
      Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και να ΄σαι πάντα καλά!
      Καλό σου απόγευμα και χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  10. ξαναπέρασα γιατί με συγκίνησε ο πανέμορφος πίνακας και τα λόγια σου μικρούλα.Καλά κάνεις και προβληματίζεσαι!!!Στηριζόμαστε σε σας,στις πολιτικές σας απόψεις και στο κέφι σας(είσαστε νέοι γεμάτα ενέργεια)
    όμως η ζωή είναι και πολύ όμορφη!Στο λέει ένας άνθρωπος που έχει ζήσει πολλές κακές πλευρές της.
    Πολλά φιλιά και συνέχισε να γράφεις,είναι και αυτός ένας καλός δρόμος ''έκφρασης''-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...