ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

06 Μαΐου 2013

ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..!


Πάσχα ήταν και πέρασε.Πάει κι αυτό!Έκανα και την "αποτοξίνωσή μου" απ΄ τον υπολογιστή και γύρισα ακμαιότατος.Εμείς τελικά γι΄ αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πήγε.Μείναμε τελικά εδώ στη Λευκαδίτσα και πήγαμε στον Επιτάφιο της Φανερωμένης που βγαίνει πάντα από νωρίς(γύρω στις οκτώ), την Ανάσταση στην πόλη(ποια πόλη... χωριό ήθελα να πω, αλλά τέλος πάντων) κι ανήμερα στην Άρτα στα γερόντια για συντροφιά(καθ΄ ότι μόνα τους) και για να τους τιμήσουμε τρώγοντας παρέα τους τον παραδοσιακό οβελία.
Το νησί(ο Θεός να το κάνει νησί) κατακλίσθηκε-όπως κάθε χρόνο-από Αθηναίους "εισβολείς" που απέδρασαν απ΄ το "κλεινόν άστυ" για ολιγοήμερες διακοπούλες.Η κρίση-κρίση απ΄ ότι είδα και διαπίστωσα, αλλά το Πάσχα-Πάσχα.Αθάνατε Έλληνα βολεμένε... αυτά βλέπει κι ο κομπλεξικός σακάτης με τη γίδα και θα μας ξεσκίσουν για μια ακόμα φορά!Και που να ΄ρχονταν να βλέπανε κιόλας με τι αυτοκινητάρες απέδρασαν, όλοι αυτοί οι "φοροκαταζητούμενοι".Τα πιο πολλά βέβαια ήταν ολοκαίνουργα, πανάκριβα κι αστραφτερά!Κι η βενζίνη που τη βάζεις;Γκαζιά και τάληρο(κατά την παλιά ρήση του εισαγόμενου, "παφ και τάληρο").Όχι παίζουμε.Δε μας κρατάνε μάνα μου τα στενά όρια του "κλεινού άστεως".Είναι μικρά ακόμα για μας τώρα...εεεε!
Να προχωρήσω τώρα και παρακάτω ή δε θέλετε;Θα προχωρήσω όμως κι ας μη θέλετε γιατί-με ξέρετε τώρα-, αν δεν τα πω θα σκάσω.Και μόνο στην περιφορά του Επιταφίου και το βράδυ της Ανάστασης να έριχνα μια ματιά θα νόμιζα πως δεν ήμουν σε κάποιο ναό, αλλά βρισκόμουν σε κάποια πασαρέλα μόδιστρων.
Οι κύριοι όλοι τους-όπως και παλιά άλλωστε-ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας πανάκριβων οίκων, κουστουμαρισμένοι με τις γραβατίτσες τους και το λουστρινάκι τους.Οι μανταμίτσες τους ως επί το πλείστον ανταγωνίζονταν η μία την άλλη στα κάθε λογής χρωματιστά χτενίσματα, στα πανάκριβα δωδεκάποντα και στα πολυτελή φανταχτερά φορέματα.Σε πολλές περιπτώσεις κιόλας μόλις κι έκρυβαν το απολύτως απαραίτητο(ξέρεις τώρα εσύ!)-σαν να επρόκειτο για καλλιστεία των playmates-αφήνοντας τη φαντασία του παππά(αλλά και των υπολοίπων παρευρισκομένων) να οργιάζει.
Μέσα σ΄ όλα αυτά βέβαια οι απαραίτητες κι άφθονες πανάκριβες μυρωδιές αισθησιακών αρωμάτων που ντουμάνιαζαν όλον τον περιβάλλοντα χώρο, όπου το λιβάνι και τ΄ Άγιο Μύρο που κρατούσε και περιέφερε ο παππάς, νόμιζες πως ήταν εντελώς κινέζικα κι ως εκ τούτου άοσμα.Λες και δεν έφτασε τόσο ψέκασμα που μας έχουν κάνει.Ευτυχώς που την άλλη μέρα ξημέρωνε Πάσχα και ξεχύθηκε στον αγέρα ακάθεκτη η οσμή της τσίκνας!
Βρε άνθρωποι-άντρες και γυναικόπαιδα-σ΄ εκκλησία βρισκόσαστε κι όχι σε κανένα μπαράκι(για να μην πω τίποτα άλλο) για διασκέδαση.Λίγος σεβασμός δε βλάπτει.Δεν εννοώ να πηγαίνουμε στην εκκλησία ρακένδυτοι, βρώμικοι και με σκισμένα ρούχα, αλλά έτσι όπως μας κάνουν οι απέξω(και κατ΄ επέκταση εφαρμόζουν οι μέσα) διόλου απίθανο να κυκλοφορούμε σε λίγα χρονάκια κι έτσι.Κι ούτε καν λέω να βιαστούμε από τώρα, αλλά να προσαρμοστούμε(και στα νέα δεδομένα) σιγά-σιγά, για να μη μας έρθει στο φινάλε και ξαφνικό!αχαχα!Βρε τι εμπνεύσεις μου ΄ρχονται..!!!Τέλος πάντων.Σας ευχήθηκα;Δε σας ευχήθηκα!

ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΄ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!!!

11 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη Νίκο μου...
    Τι να σχολιάσω από όλο αυτό που διάβασα? ( χρειάζεσαι λίγο εντονότερα γράμματα γιατί μπερδεύονται με το φόντο )
    Το έχω ζήσει όπως οι περισσότεροι από εμάς.
    Όλο αυτό καλέ μου λέγεται Νεοπλουτισμός.
    Κανένας και καμία που έχουν χορτάτο μάτι και ζωή δεν ντύνεται για τα πανηγύρια όλες τις ώρες της μέρας.
    Το κραυγαλέο ντύσιμο, ο σημαιοστολισμός κομμωτηρίου είναι μόνο για την ψευδαίσθηση πως αυτό τους κάνει ανώτερους απο τους κοινούς θνητούς και μόνο γέλιο προκαλούν .
    Μη συγχίζεσαι και μη τους προσέχεις καθόλου... ανάξιοι αναφοράς!

    Και του χρόνου να είστε καλά Νίκο μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβίνα μου αληθώς Ανέστη!
      Κατ΄ αρχάς πρέπει να διορθώσω το χρώμα απ΄ τα γράμματα, γιατί σε καταλαβαίνω.Για να κερδίσω λίγο φόντο έχασα τα γράμματα.Είναι που μ΄ αρέσουν αυτά τα έρμα ηλιοβασιλέματα πανάθεμά τα.
      Πάντως όταν έγραφα αυτό το κείμενο δεν ήμουν συγχυσμένος, γιατί όταν είμαι έτσι, ούτε να σκεφτώ δε μπορώ.Γκρίνια έβγαλα πιο πολύ.Κάποτε που είμασταν ελεύθεροι μπορεί να το κάναμε κι εμείς, για να είμαστε μετά έτοιμοι για έξω και μήπως κάνουμε εντύπωση σε κορίτσια.Αυτοί τώρα οι λελέδες λιμοκοντόροι είναι αξιοθρήνητοι.Για μασκαράδες φαίνονται περισσότερο... κι αυτοί κι αυτές που ΄χουν δίπλα τους...Και ξέρω πως καμαρώνουν κιόλας γιατί με τέτοιες αξίες μεγάλωσαν.Είχαν "επιστήμονες" γονείς δίπλα τους, όχι αστεία!!!
      Να περνάς καλά με την οικογένειά σου και του χρόνου να ΄μαστε εδώ και να ξαναγκρινιάζουμε!Πριν από λίγη ώρα γύρισε και το Σοφάκι απ΄ τη δουλειά κι έχεις τους χαιρετισμούς της!
      Καλό σου βράδυ!:-)

      Διαγραφή
  2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙς ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΕς ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ , ΦΩΣ ΣΤΙς ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΟΜΟΡΦΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ..ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ....
    ΚΑΤΙ ΝΤΥΣΙΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΒΑΨΙΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΔΩ ΕΤΣΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενικό μου ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ έκανες την πιο καλή ευχή!Μακάρι ν΄ αναστηθούν οι πατρίδες μας, για να προλάβουν να ζήσουν και τα παιδιά.
      Γενικά καλά περάσαμε κι ας δούλευε ανήμερα η σύζυγός μου.Ελπίζω να περάσατε κι εσείς καλά.
      Αυτό με τον κόσμο και τις εκκλησίες έχει παραγίνει και θυμάμαι-παλιά ακόμα-που ένας παππάς στην Άρτα είχε εξοργιστεί κιόλας και τα ΄χωσε κανονικά απ΄ το μικρόφωνο!
      Να ΄σαι καλά με την οικογένειά σου, χρόνια σου πολλά(και σ΄ όλη τη Μεγαλόνησο) κι Αληθώς Ανέστη!:-)

      Διαγραφή
  3. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!
    Κατά μια έννοια συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις...αν και βρίσκω λίγο καυστικό τον τρόπο σου...!
    Για τον λόγο αυτό προτιμώ πάντα κάτι πιο κατανυκτικό...!
    Παρεμπιπτόντως έχω πάει στην Παναγία Φανερωμένη πολύ ωραίο μέρος!
    Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε!
      Ένα βραβειάκι σε περιμένει στο σπιτάκι μου!

      Διαγραφή
    2. Έτσι μου βγαίνουν, αρκεί βέβαια να μην προσβάλω.Κάπου πρέπει να μπαίνει κι ένα όριο.Αλλά κι αλλιώς να τα έγραφα... πιο χαϊδεμένα, την ίδια σημασία θα ΄χαν.Και να μη συμφωνούσες όμως δε θα σε παρεξηγούσα.Πιο πολύ μ΄ αρέσει να μου ασκούν αρνητική κριτική, παρά να συμφωνούν μ΄ αυτά που λέω.Έτσι είμαι και στην καθημερινότητα... κι αυτό το κουσούρι το πήρε κι η μικρότερη κόρη μου.Θέλει να ΄χει πάντα τον τελευταίο λόγο!αχαχα!
      Στη Φανερωμένη παντρεύτηκα και βάπτισα τη μεγάλη μου κόρη.Είναι απ΄ τα πανέμορφα μοναστήρια!Κι ο ηγούμενος εκεί είναι πολύ καλός άνθρωπος!
      Είναι μεγάλη μου τιμή και σ΄ ευχαριστώ για το βραβειάκι σου... θα περάσω να το πάρω.Είναι κι αυτός ένας τρόπος γνωριμίας των διαχειριστών ιστολογίων.Ένα έχω όλο κι όλο κι όταν(κι όποτε) μαζευτούν να δω τι θα τα κάνω στο τέλος!αχαχα!
      Καλημέρα σου και να ΄σαι πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά.
    Ωραίο το φόντο, μη το αλλάξεις.
    Απλά τα γράμματα λίγο πιο έντονα γιατί στραβώθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έφτιαξα πρώτα και μετά γύρισα να σου απαντήσω.Ήταν να μη μου κολλήσει στο μυαλό... πρέπει να το κάνω εκείνη την ώρα!Ελπίζω τώρα να διακρίνονται καλύτερα τα γράμματα!Τα μεγάλωσα λίγο και τους έβαλα άσπρο χρώμα.Εμ, γι΄ αυτό στραβωνόμουν για να δω;αχαχα!
      Όσο για το φόντο, "έσκασα" να βρω ένα ηλιοβασίλεμα με θάλασσα... τώρα θα τ΄ αλλάξω;
      Καλημέρα και πάλι και χρόνια σου πολλά... να περνάς καλά με την οικογένειά σου!:-)

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα, καλησπέρα!!! Καλώς σε βρήκα λοιπόν!!! Πέρασε μία βόλτα από το μπλογκοσπιτάκι μας, σε περιμένει βραβειάκι :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άλλο βραβείο!Τι ευχάριστη έκπληξη και σήμερα!Ελπίζω να μου βγουν σε καλό τόσες χαρές!αχαχα!
      Σ΄ ευχαριστώ πολύ και θα περάσω σίγουρα!Να ΄σαι καλά!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...