ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

28 Αυγούστου 2013

"ΠΩΛΕΙΤΑΙ" ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ..!


Τι να πω πάλι γι΄ αυτά τα περιβόητα πνευματικά δικαιώματα!Έχει γίνει μεγάλος ντόρος τώρα τελευταία-απ΄ όσα διαβάζω μεταξύ των ιστολογίων-κι υπάρχουν πολλές συγκλίνουσες απόψεις προς την κατεύθυνση της "παρανομίας".Εντάξει τη γνώμη μου θα πω ή τη γκρίνια μου-χρεώστε μου ό,τι θέλετε-χωρίς όμως να πληρώνω φόρο.Γιατί άμα πλήρωνα δε θα ΄λεγα και τίποτα άλλωστε.
Δεν είναι πως δεν σας υπολογίζω και μην το πάρετε προσωπικά, αλλά με τρώει η γλώσσα μου.Άλλωστε σας ξέρω... έχετε διαφορετική γνώμη απ΄ τη δική μου και δεν πρόκειται να σας μεταπείσω.Δεν έχω τέτοιο δικαίωμα άλλωστε... άποψη εκφράζω κι αν θες, πες το απωθημένο ή τρέλα!Λίγο πια με νοιάζει αυτό..!
Υπάρχουν απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι πολλοί που θίγονται απ΄ αυτό το μίασμα και τ΄ αποτρόπαιο.Δεν το ΄χω δει όμως ποτέ έτσι.Γι΄ αυτό και δε μπορώ να καταλάβω αυτές τι εμμονές, τις οποίες για να πω την αλήθεια τις θεωρώ κατά έναν τρόπο υπερβολικές και πολύ εγωιστικές.Τα πνευματικά δικαιώματα-για το ιστορικόν του πράγματος-δημιουργήθηκαν πριν από κάμποσα χρόνια που έτυχε να θυμάμαι-λόγω δουλειάς-, εξαιτίας της κυρίας ΑΕΠΠΙ.
Ποια είναι αυτή η κυρία ΑΕΠΠΙ;Είναι ότι ακριβώς λένε τ΄ αρχικά της:Ανώνυμη Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.Ιδιωτική εταιρεία δηλαδή που θα σκεφτόταν τι άλλο;Το κέρδος.Ήταν ένα εμπορικό τέχνασμα(μια απατεωνιά δηλαδή) κι είχε ιδρυθεί από γνωστούς καλλιτέχνες(της φοροδιαφυγής) περί της μουσικής σκηνής(τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς... κ.λ.π. παρατρεχάμενους) με σκοπό(άκουσον-άκουσον), να πληρώνουν χρήματα αυτοί που χρησιμοποιούσαν τα τραγούδια τους για ν΄ ακούγονται δημόσια.Με λίγα λόγια για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα κερδοφόρα ασφα(ληστικά) ταμεία τους.Η τρέλα κι η παρανόηση στο μεγαλείο τους!
Αυτή βέβαια η εταιρεία δεν έγινε από μόνη της, αλλά με τη σύμπραξη της κρατικής εξουσίας, δηλαδή της δικαστικής.Αυτή η φορομπηχτική είσπραξη άλλωστε αποτελούσε και την επίσημη άδεια για να παίζουν πασίγνωστα τραγούδια διαφόρων μεγάλων συνθετών.Σαν το ραδιόφωνο δηλαδή που τ΄ ακούμε σ΄ όλη τη χώρα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.Αυτή τώρα η τζάμπα διαφήμιση που γίνονταν, εάν δεν ήταν κλοπή και χαράτσι πρόσθετο στις τσέπες, τότε τι να πουν κι οι κανονικοί κλέφτες!Ο κλέψας του κλέψαντος δηλαδή..!
Με λίγα λόγια τα τραγούδια που έβγαζαν και κυκλοφορούσαν δημόσια αυτοί οι κύριοι, για να τα χρησιμοποιήσεις(και κατ΄ επέκταση να τα διαφημίσεις) έπρεπε το κατάστημα ή ο οποιοσδήποτε έκανε χρήση τους δημόσια(και τους διαφήμιζε δηλαδή τζάμπα), έπρεπε να πληρώσει κι από πάνω!Πολλά βέβαια είναι εξωφρενικά απ΄ αυτά που βλέπουμε κι ακούμε γύρω μας, αλλά τούτο είναι απ΄ τ΄ άγραφα(νταξ, πες όλης της Ευρυτανίας).Αργότερα αυτό επεκτάθηκε και σ΄ όλους τους άλλους συρφετούς(ποιητές, συγγραφείς, αρθρογράφους κ.λ.π. πουλαωπνευματικούς... ακόμα και σε φωτογράφους... βρε, τι τραβάμε!), άσχετα αν όλοι αυτοί τα δημοσιοποιούσαν μόνοι τους και τα ΄χαν ήδη θέσει σε κυκλοφορία.Με λίγα λόγια να τα "πάρουν χοντρά" απ΄ όλες τις μεριές... κι απ΄ την κυκλοφορία κι απ΄ την τζάμπα δημοσιότητα.Αυτό τους έκαιγε... η μάσα.Ξουουου!Λιγούριαααα!!!
Κι αυτή τη γραμμή ή αρρώστια(όπως θέλετε πέστε την) απ΄ ότι διαπιστώνω, την πέρασαν και σε ιστολόγια που θέλουν-ντε και καλά-να μνημονεύουν οι αντιγράφοντες, από που πήραν τις εκάστοτε δημοσιεύσεις.Για να σας βρίσκουν προφανώς συμμάχους... οι κλέφτες.Βρε, σας χρησιμοποιούν και δεν το ξέρετε.Ήμαρτον!(όπως θα ΄λεγε κι ο γνωστός "αθλητικογράφος" σαπιοδόντιας).Σιγά ρε πατριώτες και προ πάντων μη σντριμώχνεστε!
Όλοι εσείς που γράφετε μόνοι σας κείμενα γενικά ξέρετε πως είστε διάνοιες, καμαρώνετε, σας το ΄χουν πει και μπράβο σας!Δηλαδή ο Έντισον, ο Παστέρ, ο Φλέμινγκ κι οι λοιποί εφευρέτες που ΄ναι και μακαρίτες τώρα, μήπως απώλεσαν την ιδέα της εφεύρεσης τους απ΄ την παραγωγή, επειδή δεν πρόλαβαν να πάρουν το γ@μημένο κοπιράιτ και δεν το ξέρω;Εκτός κι αν πρόλαβαν και την κατοχύρωσαν σε μια εποχή που δεν υπήρχε καν τέτοια υπόνοια και τεχνολογία.Δε ντρεπόμαστε λέω μ΄ αυτήν τη "ψωνίαση".Έλεος πια!Κι ο καθένας που θα γράψει την εξυπνάδα του ή τη μαμακία του θα πρέπει να την κάνει κοπιράιτ;Ψοφάμε δηλαδή για μόστρα και διαφήμιση.Άσε καλύτερα μην πω τίποτα άλλο..!
Πάντως για να σοβαρευτούμε και λιγάκι, δε νομίζω πως σήμερα με τη γνώση και την τεχνολογία μπορεί κάποιος να πέσει θύμα κλεμμένων σκέψεων.Από παλιά ήδη ήμουν της άποψης πως οι όμορφες σκέψεις πρέπει ν΄ ακούγονται απ΄ όλους, ν΄ αναδεικνύονται ελεύθερα χωρίς φραγμούς κι ειδικά χωρίς δασμούς.Μια απλή επιβεβαίωση να κάνει κάποιος στις μέρες μας σε μηχανές αναζήτησης μπορεί να εξακριβώσει ποιος ή ποια το πρωτόγραψε ή το πρωτοείπε.
Όσο γι΄ αυτό που λένε πως θα οφεληθεί οικονομικά εκείνος που θ΄ αντιγράψει για να πουλήσει, αυτό ας το ψάξουν αυτοί που θα τον δημοσιεύσουν ή θα τον εκδώσουν.Τρόποι υπάρχουν στις μέρες μας πάρα πολλοί.Κι ύστερα σχετική δουλειά τους είναι κι αυτή κι όχι μόνο να τα "παίρνουν" χοντρά και να κάθονται.Εκείνοι στο τέλος θα ΄χουν πρόβλημα αν αποδειχτεί τ΄ αντίθετο!
Αλλά μήπως-αγαπητοί μου φίλοι και φίλες-όλα αυτά γίνονται για καθαρά οικονομικό όφελος, στο βωμό του κέρδους, όπως δηλαδή ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τους μουσικάντηδες φοροφυγάδες καλλιτέχνες;Γνώμη μου πάντως είναι πως σ΄ αυτήν την αντιγραφή ο "θιγόμενος" πρέπει να αισθάνεται περήφανος που βρίσκεται έστω κι ένας άνθρωπος που τον ενστερνίζεται κι αρέσουν οι απόψεις του και τα γραφόμενά του.Κι όσο μεγαλύτερη απήχηση έχει στην κοινωνία, τόση μεγαλύτερη περηφάνια και καταξίωση πρέπει να νιώθει κι όχι να θυμώνει και να εξοργίζεται!
Μ΄ έπιασε πάλι αυτή η γνωστή πολυλογία μου και κατέβασα ολόκληρο σεντόνι γκρίνιας.Επειδή δε θέλω να κουράσω άλλο, θα κλείσω μόνο με τη λεβέντικη απάντηση σε στιχομυθία της πασίγνωστης στο ευρύ κοινό Αλκυόνης Παπαδάκη που υπάρχει ήδη στο δικό της facebook(άντε, να σας πω και που το διάβασα, για να μη μου κάνετε το βίο αβίωτο!αχαχα!):
"-Οι αναγνώστες σας, δεν ξέρω εάν το γνωρίζετε αυτό κ. Παπαδάκη, "κλέβουν" εκφράσεις σας και τις αναρτούν στο διαδίκτυο, είτε στις μεταξύ τους επαφές.
-Το ξέρω και το χαίρομαι."

23 σχόλια:

  1. Χαμογελαω...απλα σας χαμογελαω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι εδώ έφτασε το χαμόγελό σου agriomeli μου... είναι όμως μεταδοτικό;

      Διαγραφή
  2. Διαφωνώ καθέτως. Δεν είναι θέμα ψωνισμού. Αν θεωρείς ότι ψωνιζόμαστε βάζοντας περιορισμούς τις αναδημοσιεύσεις τότε άλλον λάθος ιστολόγια διαβάζεις.
    Αν δεις και συ ένα κείμενό σου με άλλη υπογραφή στο τέλος θα δεις την γλύκα.
    Επίσης όσον αφορά την ΑΕΠΠΙ, όσο και αν ξέρω ότι μόνο για τα πνευματικά δικαιώματα δε νοιάζεται, σέβομαι το δικαίωμα του καλλιτέχνη να πληρώνετε όταν σε διασκεδάζει. Βασικά τι νομίζουμε; ότι οι καλλιτέχνες το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους; Δεν έχουν έξοδα; Και μη ξεχνάς ότι καλλιτέχνες δεν είναι μόνο η Βίσση που τα παίρνει χοντρά αλλά και μικροί στιχουργοί και τραγουδοποιοί που περιμένουν από τα λιγοστά των πνευματικών δικαιωμάτων για να ζήσουν. Άλλωστε όταν πάρουν σύνταξη από το ταμείο καλλιτεχνών αυτή θα είναι πενιχρή.
    Συγνώμη για το ύφος μου αλλά μάλλον τα ισοπέδωσες όλα.
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα!Το τελευταίο με το ύφος μ΄ άρεσε.
      Μην αγχώνεσαι και μια χαρά τα ΄πες... μπορείς να διαλέξεις μάλιστα όποιο ύφος θέλεις.Σας θεωρώ φίλους μου κι οι φίλοι έχουν κάθε δικαίωμα να λένε την άποψη τους(γιατί μπορώ να κάνω και λάθος)!
      Φαίνεται όμως πως σ΄ εξόργισα με τα γραφόμενά μου(δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου), αλλά εξέφρασα μια άποψη και δεν προσπαθώ να ξεκολλήσω άλλες απόψεις.Κι επειδή σηκώνει πολύ τσιγάρο το θέμα(τι λέω, αφού δεν καπνίζω!), νομίζω πως αυτό είναι τόσο ασήμαντο μπροστά σε άλλα πιο σύνθετα και γι΄ αυτό ας κλείσουμε το θέμα εδώ.
      Πρωί τώρα, είσαι η πρώτη απάντηση στους σχολιασμούς και κερνάω καφέ για να χαλαρώσουμε!αχαχα!
      Έχεις την καλημέρα μου και την αγάπη μου!:-)))

      Διαγραφή
    2. Επίσης να πω επειδή έχω πολλές φορές αναδημοσιευτεί σε ενημερωτικά site, τα οποία μερικά από αυτά είναι και κερδοσκοπικά, θα ήταν άδικο εφόσον έχουν έσοδα χρησιμοποιώντας τα κείμενά μου να μην με αναφέρουν ως πηγή, αφού έτσι και αλλιώς δεν πληρώνομαι ως αρθρογράφος. Φαντάσου να δεις ένα κείμενό σου δημοσιευμένο χωρίς πηγή από κάτω και ο κάτοχος της σελίδας να βγάζει λεφτά από αυτό.
      Νομίζω ότι σε λίγο καιρό, μόλις δεις την πρώτη σου αναδημοσίευση, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι και συ σαν και μένα.

      Δεν εξοργίστηκα με την γνώμη σου, φυσικά και είναι σεβαστή, αλλά με τον απαξιωτικό τρόπο που κριτίκαρες την αντίθετη γνώμη. Αλλά και αυτό δικαίωμά σου είναι φυσικά.

      Σε φιλώ.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    3. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω και δεν ασχολούμαι για να ψάχνω να δω τις αναδημοσιεύσεις μου.Είναι το τελευταίο που με απασχολεί-ειδικά-αυτόν τον καιρό.Τώρα αν κατά τύχη μου πέσει στην αντίληψη κάτι τέτοιο, θα πω πως κάτι έμεινε απ΄ αυτό που σκέφτηκα ή είπα τέλος πάντων και φυσικά αυτό θα μου ΄ναι κι ευχάριστο.Δε με πειράζει η αναδημοσίευση και το αναφέρω άλλωστε στο πλάι στο ιστολόγιό μου και μάλιστα χωρίς αναφορά της πηγής.Είμαι απόλυτα υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.Πιστεύω ακόμα πως οι ιδέες έγιναν απ΄ τους ανθρώπους κι ανήκουν μόνο σ΄ αυτούς.Ανήκω δυστυχώς στην ανόητη ρομαντική εποχή.Την κερδοσκοπική διαφήμιση τη σιχαίνομαι όπως φυσικά και την παραπλάνηση!
      Αυτά... κι αν κάπου ήμουν καυστικός ή δεν έγινα κατανοητός και διέκρινες κάποιες απαξιωτικές συμπεριφορές γι΄ άλλες γνώμες, λυπάμαι πρώτα τον εαυτό μου που υπέπεσα σε κάτι τέτοιο και ζητώ ταπεινά συγνώμη(δεν είμαι τέτοιος!), γιατί εκτός από άποψη ήθελα να προσδώσω πως το θέμα ήταν εντελώς ασήμαντο για να του δώσουμε τέτοια έκταση.
      Να περνάς καλά, χαίρομαι που ΄σαι φίλη μου και τα λέμε!:-)

      Διαγραφή
  3. Δεν ξερω αν θα συμφωνησω απολυτα σημερα μαζι σου. Εχει πολλες πλευρες το θεμα. Εγω θα ασχοληθω μονο με τον "πλαγιαρισμο". Οταν καποιος γραφει κατι απο το μηδεν, μετα του κακοφαινεται να το δει με υπογραφη αλλου απο κατω. Σκεψου για παραδειγμα στο πανεπιστημιο καποιος να ετοιμασει την εργασια του με κοπο κ μετα να τη δει αντιγραμμενη και βαθμολογημενη με καλο βαθμο. Δε θα του κακοφανει;
    Ετσι και στα μπλογκς. Αν καποιος γραψει κατι μεσα απο την καρδια του με βαση καποιο βιωμα του και μετα καποιος αλλος το παρει και το παρουσιασει σαν δικο του (εκει ειναι το προβλημα), θεωρω οτι ειναι ασχημο.
    Και εννοειται στη μπλογκοσφαιρα, οπως και στον εξω κοσμο, θα βρεις κ τις πραγματικες ευφυιες αλλα και τις wannabe ευφυιες. Με τις δευτερες απλα διασκεδασε το! Αλλα ακομα κι εκει, χρειαζεται σεβασμος και στο θεμα της αντιγραφης υλικου κ στο πώς θα σχολιασει κανεις απο κατω, εφ'οσον δεν ειναι υποχρεωτικο να μπει να τους διαβασει αν δεν ειναι του γουστου του.

    Αυτα απο μενα! Ξερω οτι στο μπλογκ σου προαγεις τις διαφορετικες αποψεις, γι'αυτο χαιρομαι που διαφωνουμε εποικοδομητικα.

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα έγραψα και δεν πρόλαβα να τα πω όλα!Θα συμφωνήσω ως προς την υπογραφή.Σε κάποια παράγραφο προς το τέλος(δημοσίευση-έκδοση) βέβαια το αναφέρω κάπως επιδερμικά πως δε συμφωνώ.Έχεις δίκιο σ΄ αυτό.Άλλο το να μην αναφέρεις πηγή κι άλλο να το παίζεις ξύπνιος και να το δείχνεις!Σ΄ αυτό είμαι κάθετος.Είμαι υπέρμαχος της μη αναφοράς της πηγής, αλλά όχι και της ψεύτικης υπογραφής!Εδώ πλέον έχουμε παραπλάνηση..!
      Τελικά οι διαφωνίες είναι εποικοδομητικές!
      Να περνάς πάντα καλά!
      Χαρούμενη καλημέρα καλή μου φίλη!:-)))

      Διαγραφή
  4. διαβασα προσεκτικα το κειμενο σου και μπορω να πω οτι διαφωνησα και συμφωνησα και συναμα, αναλογα τα σημεια δηλαδη.

    εγω ειμαι υπερ των αναδημοσιευσεων αλλα παντοτε με αναφορα πηγης! ειναι κατι που το λεω συνεχεια. θεωρω πως ειναι καλο να αναπαραγουμε ομορφα πραγματα, μονο ομως με το σωστο για μενα τροπο.

    ποιος ειναι αυτος; η αναφορα πηγης, ετσι τιμουμε και τον δημιουργο αλλα και εμας τους ιδιους.

    και ενταξει, την αντιγραφη διχως αναφορα πηγης σου λεω εγω να τη δεχτουμε κουτσα στραβα, το να βλεπεις κειμενα σου ομως με υπογραφη αλλων ειναι οτι χειροτερο.

    δεν ειναι οτι θα πλουτισει καποιος εις βαρος σου, αν ειναι δυνατον, ειναι ομως το οτι δε σε σεβεται! παιρνει κατι δικο σου και το παρουσιαζει ως δικο του. δεν ειναι ωραιο αυτο! ειναι σα να ερχετε καποιος σπιτι σου, παιρνει ενα πολυτιμο για σενα βαζο απο τη συλλογη σου και το συστηνει στους φιλους του ως δικο του! ε οταν δεις το βαζο σου σε αλλα χερια θα στεναχωρηθεις, οχι γιατι στο πηραν αλλα γιατι το <> κιολας.

    θα ηθελα να προσθεσω οτι μου αρεσε πολυ ο τροπος που εκλεισες το παραδειγμα με την αξιαγαπητη κυρια Παπαδακη αλλα θα ηθελα να πω πως αν ημουν και εγω στη θεση της το ιδιο θα απαντουσα γιατι εκει ειναι διαφορετικα. σε αναπαραγουν για καλο οι ανθρωποι που σε αγαπανε. δε σε κλεβουν, σε προωθουν! και το πιστευω αυτο γιατι ανθρωπων εργα τετοιων καλλιτεχνων ολοι λιγο πολυ τα γνωριζουμε και μπορουμε αν τα δουμε καπου δημοσιευμενα με ψευτικη πηγη να καταλαβουμε ποιανου ειναι, κανεις δηλαδη δε μπορει να μας παρουσιασει πως το συγκεκριμενο αποσπασμα ειναι δικο του γιατι ολο και καποιος αναγνωστης θα εχει τυχει να το διαβασει καπου μιας και που οι θαυμαστες των καλων καλλιτεχνων ειναι αναριθμητοι.

    να εχεις μια ομορφη μερα φιλε μου σου ευχομαι ολοψυχα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και πιο πάνω στην καλή μου Evie θα συμφωνήσω με την υπογραφή, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με παραπλάνηση.
      Το κείμενο είχε να κάνει πιο πολύ με τις αναφορές στις πηγές.Πάντως όταν γράφω ή διαβάζω κάτι, τις περισσότερες φορές(για να μην πω όλες) ούτε που κοιτάζω ποιος το ΄πε ή το ΄γραψε.Και στη βιασύνη μου επάνω για να το δημοσιεύσω, μπορεί να μου ξεφύγει κομματάκι αυτό, αλλά ποτέ δε θα διανοηθώ να υπάρξει έστω η υποψία πως είναι δικό μου.Και στο διαδίκτυο γίνονται πάρα πολλές τέτοιες ομορφιές!
      Μ΄ αρέσει πάντως που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, γιατί αν δεν υπήρχαν κι αυτές, τότε θα ζούσαμε σ΄ έναν κόσμο βαρετό.Αυτό σημαίνει πως στον κόσμο μας τελικά υπάρχουν αντιθέσεις.
      Καλή μου Κική, όμορφο το σχόλιό σου και σ΄ ευχαριστώ(όλους σας ευχαριστώ δηλαδή!) να ΄σαι καλά και να χαμογελάς!
      Πολλές χαμογελαστές καλημέρες να σε συνοδεύουν!:-)))

      Διαγραφή
  5. Αχαχα!!! Άνοιξες τους ασκούς του Αιόλου, νομίζω!!!
    Θα διαχωρίσω το καλλιτεχνικό από το... ιστολογιακό(!) κομμάτι! (Εμπλέκομαι και στα δύο άλλωστε)...
    Για το θέμα της aepi, τί να πω? Απ' όπου και να το αγγίξεις το θέμα, λερώνεσαι... -είχαμε τα πνευματικά,μας ήρθαν και τα συγγενικά δικαιώματα!- Λόγω δουλειάς, γνωρίζω πολύ καλά πως τα πρόστιμα σε όσους "παρανομούν" μπορούν να προκαλέσουν απανωτά εγκεφαλικά. Και επειδή έχω τη τύχη να κάνω παρέα και με καλλιτέχνες (και με "πρώτα" και με "δεύτερα" και με "ενενηκοστά" ονόματα), μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά πως τα έσοδα της aepi, "δεν πάνε εκεί που πρέπει". Αν δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου εσύ που είσαι η αρχή, μου δίνεις εσύ το δικαίωμα, να σε κακολογώ (ακριβώς επειδή σε χρυσο-πληρώνω!!!) Και επειδή δεν μου αρέσει να λερώνομαι, το θέμα αυτό, το αφήνω εδώ...
    Για το θέμα "αντιγραφή" θεωρώ πως είναι ΗΘΙΚΑ σωστό, το να αναφέρεται η πηγή. Αν έχεις δανειστεί από κάπου αλλού το κείμενό σου, τις φωτογραφίες σου κτλ, δεν είναι και τόσο δύσκολο να γράψεις που τα πρωτο-είδες... Εδώ, στην blog-o-γειτονιά μας, όπως έχουμε συνηθίσει να τη λέμε, δεν νομίζω πως πλουτίζει κάποιος, αλλά αν εσύ δανειστείς όσα του ανήκουν, ποιο είναι το δικό σου κέρδος? Περνάς σαν δικές σου, τις απόψεις κάποιου άλλου... Έχε τουλάχιστον την ευγένεια και δείξε τον πρέπον σεβασμό στον δημιουργό, αναφέροντάς τον.
    Ουπς! Πέρασε η ώρα! Αποχωρώ!

    ("Πέρασε η ώρα" = στίχος από το τραγούδι "Άχρηστα ρολόγια". Στίχοι-Μουσική: Μάνος Ξυδούς)

    ;-) χαχαχα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ασχολείσαι και μ΄ αυτόν το χώρο καταλαβαίνεις πολύ καλά τι γίνεται.Και προ κρίσης θα ξέρεις τι γινότανε.Μέχρι κι απ΄ τα "πανηγύρια" θα ξέρεις πως πλουτίζανε οι αεπιτζήδες.
      Τέλος πάντων.Όσο για την αντιγραφή η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή και κατανοητή.Συμφωνούμε απ΄ όσο διαβάζω στην οικειοποίηση των σκέψεων κι ιδεών που οδηγεί στην παραπλάνηση.Εάν υπάρχει απλή αναδημοσίευση(χωρίς να οικειοποιηθεί κάποιος αυτό) εκεί διαφωνούμε...Ε, δε γίνεται να συμφωνούμε και σ΄ όλα!αχαχα!
      Δε νομίζω ν΄ αφήνω καμιά υπόνοια πλουτισμού μεταξύ των ιστολογίων μας... άλλωστε αν είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο θα το ΄χα αποκλείσει, γιατί οι κερδοσκοπικές διαφημίσεις μου προκαλούν αλλεργία.
      Κι άλλο να έμενες δε θα με πείραζε... αρκεί να ΄χεις χρόνο.
      Χαίρομαι πάντως ν΄ ακούω και να διαβάζω σκέψεις κι απόψεις ανθρώπων και μέσα σ΄ αυτούς είσαι κι εσύ!
      Να ΄στε καλά και να χαμογελάτε φίλοι μου, έχετε την αγάπη μου... σας φιλώ!:-)))

      Διαγραφή
  6. Εγώ πάλι συμφωνώ αλλά και διαφωνώ...
    Σε κάποια πράγματα έχεις δίκιο μπορεί και να το παρατραβάμε, ακόμα ακομα και να ψωνιζόμαστε,,, όμως οι "άρες μάρες" (επίτρεψέ μου να μιλήσω προσωπικά) νιώθω πως είναι δικό μου δημιούργημα όχι γιατί έχει τίποτα σπουδαία κείμενα, αλλά γιατί εμπεριέχει τη ζωή μου και σ' αυτή βάζω το κόπυράιτ......
    Φιλιά πολλά Νικόλα μου (εξακολουθώ να σ'αγαπάω ακόμα κι όταν διαφωνώ κάθετα μαζί σου)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου κι ευγενική Tzina φοβήθηκα πως θα μ΄ απόπαιρνες!
      Όλα τα ιστολόγια είναι προσωπικές δημιουργίες κι εμπνεύσεις των δημιουργών τους.Έτσι και το δικό σου που ΄ναι ένα ιστολόγιο-φτιαγμένο με μεράκι και θεματολογία δοσμένη με καλαμπούρι-εξολοκλήρου δικό σου.Το ύφος και τα θέλω τα καθορίζει ο καθένας μας κι επιβάλλεται(είδες;δε λέω πρέπει!) να γίνονται απόλυτα σεβαστά και κατανοητά.Έτσι, για να διαφέρουμε και λιγάκι απ΄.τους φίλους μας τα ζώα.Χαίρομαι πάντως που συμφώνησες έστω και σε κάτι απ΄ όσα διάβασες...Κι αυτό πάλι είναι αρκετό!
      Μια άποψη πάντως εξέφρασα κι ένιωσα αμέσως τις σφαλιάρες να σφυρίζουν γύρω μου!Δε δάγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα!αχαχα!
      Έχεις την αμέριστη αγάπη μου!
      Να ΄στε καλά κι ο Θεός μαζί σας!:-)

      Διαγραφή
  7. Ξανα χαμογελαω....με ολα....συνεχιζεις να με βλεπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά απ΄ όλα αυτά... τώρα ναι, σε βλέπω... άργησα, αλλά σε βλέπω... δεν κράτησα όμως τίποτα απ΄ αυτό... κι άντε τώρα να ψάξω να σε ξανα-βρω!

      Διαγραφή
  8. Δεν με απασχόλησε ακόμα το θέμα όσον αφορά τα blogs μια και είμαι πολύ καινούρια και σιγά μην μου κλέψει κανείς κέιμενο. Πρόσφατα όμως έστειλα ένα άρθρο μου που αφορά την δουλειά μου σε μια τοπική εφημερίδα. Το δημοσίευσαν χωρίς να αναφέρουν τον συγγραφέα κατά λάθος, και πολ´υ μου την έδωσε. Η άποψη μου λοιπόν είναι πως όταν πέρνουμε ένα κείμενο κάποιου άλλου είναι απαραίτητο να αναφέρεται η πηγή. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις κάτι που έγραψες να το υπογράφει κάποιος άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε τώρα πνευματική ιδιοκτησία στα blog..... ανέκδοτο μοιάζει

      αν εννοείς μουσικά κάτι κουτσουπάρχει... ΑΕΠΙ γαρ... στα άλλα άστα το διαδίκτυο είναι όλα κλεψη βάλε..

      Διαγραφή
    2. @ Pegys Land
      Θα δεις και θα γνωρίσεις πολλά και διάφορα καλή μου φίλη σ΄ αυτόν το χώρο, θα κάνεις φιλίες μπορεί και γνωριμίες, θα χαμογελάσεις, θα χαρείς κι άλλα πολλά, αλλ΄ όμως θα πικραθείς, θα στεναχωρηθείς, θα εξοργιστείς και τόσα άλλα.Απ΄ αυτά δεν αξίζει να κρατάς τίποτα απ΄ το δεύτερο σκέλος, μόνο να προχωράς.Είναι κι αυτό σαν το συμβάν που έγραψες.Μόνο να χαίρεσαι!

      @ akrat
      Μα δεν υπάρχει φίλε μου τέτοια ιδιοκτησία σ΄ όλο το διαδίκτυο κι όσο για την αεπούλα μας υπάρχει... αλλά μόνο για ιδίων όφελος!
      Καλωσόρισες κι απ΄ τα άγνωστα μέρη μου!

      Διαγραφή
  9. Περίπλοκο θέμα διάλεξες για σήμερα.....είναι γεγονός πως έχει δοθεί πολύ αξία στο θέμα...όμως θεωρώ πως δεν είναι ευγενικό να υπογράφεις κείμενα που δεν επρόκειτο ποτέ να γράψεις...απλά για να πουλήσεις μούρη...!!!
    Εντάξει έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο....αλλά ακόμα κι εσύ σεβάστηκες την κα Αλκυόνη Παπαδάκη και ανέφερες το όνομα της....! Είναι και λιγάκι θέμα σεβασμού προς τον δημιουργό...κατά μια έννοια αναγνώριση της αξίας...τώρα ποιας αξίας αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα :)))))
    Καλό σου βράδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κρατήσω απ΄ όλα αυτά φίλη μου την υπερβολική αξία που δώσαμε στο θέμα.Ένα κειμενάκι πήγα να γράψω ο έρμος, αφού κρατήθηκα λίγο στα πόδια μου κι έγινε χαμός.Σκέφτηκα να δαγκώσω τη γλώσσα μου-όπως είπα και πιο πάνω-αλλά δεν αντέχουν να μένουν μέσα μου αυτά και βγαίνουν από μόνα τους!αχαχα!
      Τέλος σεβασμός είναι κι αυτός που σωστά αναφέρεις, αλλά και να μην αναφέρει κάποιος την πηγή νομίζω τιμή και σεβασμός θεωρείται, αρκεί αυτό που δημοσιεύει απ΄ αυτήν την πηγή να μην το οικειοποιηθεί!
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις!:-)))

      Διαγραφή
  10. Πολύ καλά έκανες καί τά είπες Νίκο μου!!!Αλλωστε δημοκρατία δέν έχουμε???(έχουμε άραγες?).Λοιπόν,θά μέ πείραζε πάρα πολύ νά δώ κείμενό μου δημοσιευμένο χωρίς τήν άδειά μου!!!Μού έχη συμβεί νά πάρουν από τό μπλόγκ μου φωτό μου,πού έχω καί σχετική σήμανση γιαυτό,καί τήν βάλουν στό FB!Ηταν καί μέλος μου!!!Υπάρχουν κάποιοι κανόνες πού πρέπει νά τηρούνται!Τής είπα νά τήν βγάλη αλλιώς θά υποστεί τίς συνέπειας τής αναφοράς μου!!!Τήν κατέβασε αμέσως!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια στήν Σοφούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχειλίζουμε από δημοκρατία DIMI μου!αχαχα!
      Είναι σεβαστές οι θέσεις, οι απόψεις αλλά κι οι επιθυμίες του κάθε ιστολογίου κι επειδή αρχίζω να μπαίνω στο νόημα αυτό σιγά-σιγά, πρώτα διαβάζω προσεκτικά τα ψιλά γράμματα του κάθε διαχειριστή του(στο πλάι, στο κάτω, στο μέσον... όπου μπορεί να φανταστείς!).Άλλωστε απ΄ αυτό πήρα αφορμή κι έγραψα αυτό το κείμενο!
      Να ΄στε καλά και να χαμογελάτε!:-)))

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...