ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

19 Αυγούστου 2013

ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ!


Στα όνειρα φραγμοί δεν υπάρχουν.Κι απόψε όπως βλέπω έχουμε σχεδόν Πανσέληνο.Πως άλλωστε μπορείς να σβήσεις τούτο το φεγγάρι, όταν πάει να κάνει τον κύκλο του και να ολοκληρωθεί!Πάνω του έμαθες ολόκληρη τη ζωή.Αυτό σ΄ έμαθε να προχωράς χωρίς να σέρνεσαι και προ πάντων να μη μένεις ακίνητος.Κι όταν γύριζες το βλέμμα σου ψηλά, αυτό στεκόταν εκεί και σου χαμογελούσε.
Δεν το ΄φτανες ποτέ κι ας νόμιζες πως θ΄ άπλωνες το χέρι σου να τ΄ αγγίξεις.Δεν ήθελες να πιστέψεις πως αυτό ήταν ένας μύθος.Αν όμως ένιωθες κουρασμένος, αυτό ήταν πάντα πρόθυμο κάτι να κάνει για να σου πάρει την κούραση.Ήταν όλη σου η ζωή και το ΄χες κάνει όλο δικό σου… κτήμα σου.Κι όταν σε πλημύριζε η αγάπη ήθελες να το χαρίσεις μ΄ όλη σου την καρδιά.Σ΄ έκανε από μόνο του ευτυχισμένο.Κι η ειρωνεία είναι πως μόνο τα όνειρά σου το συνόδευαν στο ταξίδι του.Έμεναν κι αυτά εκεί μαζί να περιμένουν, όπως πάντα ακούραστα κι απλησίαστα.Σαν όνειρα χαμένα… όπως πάντα..!
Αυτήν την ώρα που το φεγγάρι τραβάει το δρόμο του κι αφήνει τα ίχνη του πάνω στη θάλασσα, μ΄ έχουν πλημμυρίσει θύμησες πολλές κι από ΄κεινες που σου ματώνουν την καρδιά.Δε θέλω όμως αυτήν την ώρα να θυμάμαι τίποτα κι αφήνω το μυαλό και το βλέμμα μου να πλανιέται και να ταξιδεύει μεσοπέλαγα κάνοντας παρέα στα πλοία της γραμμής, που περνούν στο βάθος για έναν προορισμό που εύχομαι κι ελπίζω να μην είναι στο πουθενά.
Σχεδόν Πανσέληνος απόψε κι απέναντι μόλις που ξεχωρίζουν απ΄ την καταχνιά της υγρασίας τα φώτα των νησιών απ΄ τους Παξούς κι ο φάρος για τα πλεούμενα απ΄ τους Αντίπαξους.Ευτυχώς που δε μου βγήκε πάλι η μελαγχολία κι απόψε μες στη μαύρη νύχτα.Με το ζόρι τη συγκράτησα απ΄ ότι θα καταλάβατε βέβαια κι εσείς.Φαντάσου λέει να ΄τανε κι ολόκληρο το φεγγάρι!Θα ΄τανε η καλύτερή μου… νύχτα!
Που θα πάει όμως… υπομονή μέχρι να γίνει τελείως καλά το Σοφάκι μου και τότε ποιος με πιάνει!Έχω να βγάλω πολύ γκρίνια..!Για την ώρα ας αρκεστώ σ΄ αυτές τις ανούσιες αναλαμπές μου!Ξέρω πως σας έχω κουράσει κι έχετε απόλυτο δίκιο σ΄ ότι κι αν πείτε!Προσπαθώ όμως μέσα απ΄ όλα αυτά, μήπως καταφέρω να φτιάξω τη δική μου Πανσέληνο!

Υ.Γ.:Οι αναλαμπές αυτές μου ΄ρθαν χθες το βράδυ απ΄ την παραλία της Λούτσας-Πρεβέζης.Είχε μια ήρεμη θάλασσα κι η ρουφιάνα με ξελόγιασε.Δε θέλω πολύ σε τέτοιες εικόνες.Οπότε με ξέρετε πως θα έσκαγα αν δεν τις έγραφα χωρίς να της μοιραστώ!Και ιδού..! 

12 σχόλια:

  1. Αλίμονο αν δεν τις μοιραζόσουν!!!
    Γι' αυτό είμαστε εδώ: Για να ταξιδεύουμε με τις σκέψεις που εξωτερικεύει κάποιος!!!
    ;-)
    Πανσέληνος... παρά δύο!!!
    Καλό βράδυ, Νίκο!!!
    Την αγάπη μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία το έθεσες Γιάννα... παρά δύο..!
      Ααααχ!Αυτός ο αριθμός θα με κατατρώει!
      Θα στρώσω κάποτε... που θα πάει(μικρός είμαι ακόμα!αχαχα!)
      Να ΄στε πάντα καλά και με πολύ αγάπη!
      Χαρούμενο βράδυ να περάσετε!:-)

      Διαγραφή
  2. Το φεγγαρι μας δειχνει το δρομο ...τη νυχτα.
    Το φεγγαρι μας μαθαινει πως ειναι η ζωη....τη νυχτα.
    Το φεγγαρι μας δινει το χρωμα της γης....τη νυχτα.
    Το φεγγαρι μας πραγματοποιει τα ονειρα....τη νυχτα.

    Τι ξερει αραγε να μας πει για....τη μερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπορεί να κάνει και να μας μάθει ένα φεγγάρι στα θεωρητικά, μέχρι που όταν χάνεται!
      Από τότε και μετά περνάμε στο πρακτικό μέρος... στην πραγματική ζωή!
      Η καλημέρα μου να σε συνοδεύει!:-)

      Διαγραφή
  3. Ωραίες οι αναλαμπές σου. Γράφεις ωραία όταν μιλά η ψυχή.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ.Όταν με πιάνουν δε μ΄ αφήνουν με τίποτα!αχαχα!:-)))
      Χαρούμενη καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Νίκο καί Σοφούλα!!!Πολύ όμορφο κείμενο!!!Πολύ καλά έκανες καί τό μοιράστηκες μαζί μας!!!Καί εγώ κυνηγώ τήν πανσέληνο,αλλά γιά νά τήν φωτογραφίσω!!!Σέ περιμένω στήν ανάρτησή μου μέ τήν Λευκάδα!!!
    Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια στήν κούκλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι τελικά κυνηγάμε μια Πανσέληνο..!Εύχομαι αύριο που ΄ναι η μέρα της να την "πετύχεις"!
      Τρέχω αμέσως να δω τις φωτο απ΄ τη Λευκαδίτσα μας!
      Να περνάς καλά με την οικογένειά σου!:-)

      Διαγραφή
  5. Τί όμορφο το κείμενό σου, Νίκο!!!
    Όλοι περιμένουμε να καμαρώσουμε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο!!!!
    Καλή σου μέρα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσες Πανσέληνες νύχτες χάνουμε στην πορεία μας Marie-Anne!Αύριο θ΄ αντέξουμε να χάσουμε κι αυτή!
      Πάντα να χαμογελάς!:-)

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Κική, χαίρομαι που σ΄ άρεσαν!Κι η γνώμη σου έχει για μένα ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της εκφραστικότητας που σε διακρίνει στα κείμενά σου.
      Έχω μεγάλο πρόβλημα όμως με δαύτες και πρέπει να το κοιτάξω!αχαχα!
      Να ΄σαι πάντα καλά με πολλά χαμόγελα!:-)))

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...