ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

12 Απριλίου 2014

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ... ΣΒΗΝΩ!


Δεν ξέρω τι γίνεται τον τελευταίο καιρό και πάνω απ' όλα αν πρωτοτυπώ μόνος μου.Εκεί που πάω να γράψω κάτι, έχοντας βρει τη θεματολογία και τα 'χω βάλει σε μια σειρά στο κεφάλι μου, ξαφνικά τραβάω χειρόφρενο απότομα και δε μου βγαίνει τίποτα.Σκέφτομαι ο,τι κι αν πω, θα 'ναι σαν να μην έχω πει τίποτα κι έτσι καταφέρνω να τα σβήνω.Δεν πρόκειται δηλαδή ν' αλλάξει τίποτα.Έχουν άλλωστε ειπωθούν, διαβαστούν και καταναλωθούν όλα αυτά σε τόσους άλλους ιστότοπους.
Ε και λοιπόν, τι έγινε που θα τα πει κι ένας παραπάνω ραγιάς!Ποιος είμαι άλλωστε που θα καθίσουν να τον ακούσουν.Μήπως μέχρι τώρα δηλαδή έχει αλλάξει τίποτα;Μήπως αν τα πω θα ξεθυμάνω ή μήπως υπάρχει ελπίδα ν' αλλάξει κάτι;Σε τζάμπα κουβέντα και γκρίνια έχει εξελιχθεί η όλη συζήτηση και κατάσταση και μάλλον τα νεύρα μου χαλάω.Βρισκόμαστε δυστυχώς σε διαρκή κι ακατάσχετη αιμορραγία ύπνωσης.Λες και τούτος εδώ ο τόπος δεν είχε ποτέ παρελθόν.Πολεμούμε έναν αόρατο εχθρό κι αντιστεκόμαστε στον ύπνο μας, ενώ πέφτουμε ηρωικά στο ξύπνιο μας... ελεεινοί αυτόχειρες στο χορό των δανειστών.Χιλιοειπωμένα λόγια πάνω σε ακυβέρνητες σκέψεις, χωρίς διέξοδα.
Έχω καιρό να βγάλω γκρίνια για την τελευταία πολιτική παράσταση και δε θα το κάνω ούτε και τώρα.Αρνούμαι να μπω στο παιχνίδι τους, να πάρω θέση για οποιοδήποτε λόγο κι ας έχω γίνει εξάρτημα του παιχνιδιού τους.Γνωρίζω τώρα πια ότι έχουν στιγματίσει και φακελώσει λόγια και σκέψεις αντίθετες απ' τις δικές τους.Κι όποιος δεν είναι με το μέρος τους, έχει ήδη φακελωθεί σαν λαϊκιστής και φασίστας.Ζούμε ήδη σε μια ιδιότυπη χούντα, διαφορετική απ' όσες γνωρίσαμε, αλλά με το ίδιο καταλυμένο πλέον σύνταγμα.Εξηγήσεις και δικαιολογίες για όσα συμβαίνουν γύρω μας κι αφορούν θεσμούς, δε δίνονται πουθενά.Απροκάλυπτα κι ενορχηστρωμένα πια από καιρό γίνονται και με τη σύμπραξη των εκδοτών που τους στηρίζουν.Στο παιχνίδι αυτού του παραλογισμού ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον απλούστερο τρόπο κι η παρέμβαση στο έργο της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης.
Δε θέλω να επεκταθώ άλλο σε όλα αυτά που γίνονταν κι εξακολουθούν να γίνονται.Παρακολουθώ όμως όλες τις εξελίξεις από απόσταση και με το σταγονόμετρο(για να μη συγχύζομαι!), έχοντας πάψει προ πολλού να πιστεύω πλέον και να πέφτω στις πανηγυρικές παγίδες τους.Με 120% του ΑΕΠ μπήκαμε στα μνημόνια και σήμερα με 180% είμαστε έτοιμοι να βγούμε(θαύμα ένεκα του Πάσχα!)Το παιχνίδι άλλωστε ήταν στημένο απ' την αρχή κι αν υπήρχε σύνταγμα σε ισχύ και δικαιοσύνη με παντελόνια, θα έπρεπε ήδη να έχουν καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία.Παραμένω σιωπηλός κι αντίθετος σε κάθε θέση και προσδοκία τους, ευχόμενος απλά να τους συγχωρέσει ο Θεός(λόγω και των ημερών), για όλα αυτά τα δεινά που προξένησαν με τους "συμμάχους" μας.
Σήμερα το μόνο εύκολο είναι να κράξουμε και να θυμώσουμε με όποιο κόμμα κι απόκομμα θέλουμε.Το δύσκολο όμως είναι να συμπράξουμε.Και σύμπραξη(μαζί+πράξουμε) δε γίνεται μέσα απ' την πολιτική, αλλά απ' την κοινωνία.Έπρεπε να 'χε γίνει ήδη απ' την αρχή, όπως έγινε και σ' άλλες κοινωνίες.Πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους και τα κατάφεραν(Ισλανδία).Γιατί τόσο "κότες" εδώ;Για να γίνει όμως έστω και τώρα αυτό έχουμε δρόμο με πολλούς κι απροσπέλαστους τοίχους όλων των ειδών κι όχι μόνο πολιτικών.Χρειάζονται όμως πάνω απ' όλα ομόνοια, πίστη και ψυχή... δηλαδή να γίνουμε ομάδα.Κι όποτε γίναμε ομάδα σε όλους τους τομείς, νικήσαμε μεγαθήρια.Θ' αναρωτιέστε βέβαια τι είναι αυτά που λέω κι αν γίνονται... ειδικά τώρα που βγήκαμε στις (εξ)αγορές.Χμμμ... γι' αυτό τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι και... σβήνω!

22 σχόλια:

  1. Νίκο μου, όσο και να είμαι υπέρ της θετικής σκέψης, των θετικών ενεργειών κτλ, νομίζω πως όταν κάτι σε "τρώει" πρέπει να το λες και να μην το κρατάς μέσα σου...
    Οκ, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα δοθεί λύση (στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον) μέσα από εδώ, αλλά αν μη τι άλλο, αν μοιράζεσαι το βάρος, ε, έχει άλλη χάρη ο... "γολγοθάς", πώς να το κάνουμε?
    Μη σβήνεις τίποτα που σε απασχολεί!!! Μοιράσου το!
    ;-)
    Καλό βράδυ, Νίκο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω καλή μου Γιάννα;Αυτά τα 'χουμε ακούσει πολλές φορές και δεν έχουμε κάνει τίποτα!Δε βγαίνει πουθενά αυτή η κατάσταση και δε βλέπω τι θα 'ναι αυτό που θα την αλλάξει!
      Απ' όσο βλέπεις είμαι υπέρ της αρνητικής σκέψης!χαχαα!Οπότε γκρίνια αναπαράγω και σας μαυρίζω την ψυχή!
      Καλημέρα και να περάσετε καλό Μεγαλοβδόμαδο!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Νίκο μου και θέλω να σου πω ότι ίδιες σκέψεις περνούν και από το δικό μου μυαλό και την μεγάλη αυτή απορία με το ΑΕΠ την έχω αλλά καλά κάνουμε και νοιώθουμε έτσι γιατί ποτέ δεν δείξαμε ομοψυχία στα θέματα που αφορούν εμάς το λαό. Μαρτυρικά σηκώνουμε το σταυρό που μας επιβάλλουν χωρίς διαμαρτυρία καμιά . ΔΕν έχουμε οράματα , δεν υπήρξαμε απόγονοι ηρώων!!!
    Γι΄αυτό σβήνεις καλέ μου φίλε γιατί γνωρίζεις καλά την καθολική μας υποταγή .
    Καλό σου βράδυ φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα καλή μου nikol!Αυτό με το ΑΕΠ ήταν τέχνασμα για να μπούμε στα μνημόνια, όπως τέχνασμα ήταν κι η είσοδός μας στην ΟΝΕ.Το "διαίρει και βασίλευε" όλων των κομμάτων μετά των λαμογιών τους καλά κρατεί!Κι αυτό είναι που με κάνει έξω φρενών!
      Να 'σαι πάντα καλά φίλη μου και καλή Μ.Εβδομάδα να περάσετε!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Είναι ωραίο να μοιραζεσαι Νίκο :)
    Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο είναι να μοιράζεσαι καλή μου Αριάδνη, αλλά μ' αυτήν την κατάσταση που μας έχουν μπλέξει μόνο γκρίνια βγάζουμε.
      Καλημέρα και καλή Μ.Εβδομάδα να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  4. Εύλογος ο προβληματισμός σου. Το παιχνίδι ήταν στημένο και οι διοικούντες την εξουσία και οι των Μ.Μ.Ε, ανθρωπάκια, ζήτουλες και ακολουθητές της σκόνης των παπουτσιών αυτών που είχαν το χέρι στην τσέπη και τους τάιζαν, για να δημιουργήσουν την μέχρι τώρα κατάσταση. Καλά τα λες να γίνουμε μια ομάδα αλλά ποίοι θα ακολουθήσουν !! Εδώ βλέπουμε νέα κόμματα να ξεπηδούν για να βρουν μια θέση να «τρυπώσουν» και να βολέψουν τα στρουμπουλά τους οπίσθια σε καρέκλες και να μας γράφουν… Φοβάμαι ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμα παρά το ότι βγήκαμε στις αγορές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αλέξανδρε!Τα δύσκολα όχι μόνο δεν πέρασαν, αλλά θα 'ναι αυτά που θ' ακολουθήσουν.Γνωρίζουμε ότι θα μας φτάσουν να δουλεύουμε για 300 ευρώ και το καλαμπουρίζουμε!
      Στέλνω την καλημέρα καλέ μου φίλε και να περάσετε καλή κι ευλογημένη Μ.Εβδομάδα!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Να σου πω τωρα οτι δεν σε νιωθω...ψεμματα θα ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι νιώθουμε πολλοί έτσι Χριστίνα μου, αλλά ανησυχώ όμως ότι δε βλέπω ακόμα τι θα 'ναι αυτό που θα βγούμε απ' αυτό το αδιέξοδο!
      Να 'σαι πάντα καλά και καλή Μ.Εβδομάδα να περάσετε!!!:-)

      Διαγραφή
  6. Καί εγώ σέ νοιώθω καί νοιώθω οργή μέ όσα συμβαίνουν γύρω μας!!Απόλαυσε τήν οικογένειά σου αυτές τίς Αγιες ημέρες,καί ξέχασε όσα σέ χαλούν!!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!Φιλάκια στήν Σοφούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οργή που νιώθουμε καλή μου Δήμητρα είναι ανασταλτικός παράγοντας σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας.Κι όσο κι αν προσπαθούμε να ξεχάσουμε η πραγματικότητα θα 'ναι εκεί να μας το θυμίζει.Οι γιορτές βέβαια είναι κι αυτές ένα καλό τέχνασμα για να μας ξεγελάνε προσωρινά!
      Καλή κι ευλογημένη Μ.Εβδομάδα να περάσετε!!!:-)

      Διαγραφή
  7. "Παρακολουθώ όμως όλες τις εξελίξεις από απόσταση και με το σταγονόμετρο(για να μη συγχύζομαι!)". Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ! Την καλή μου διάθεση, δεν τη χαραμίζω για χάρη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κάνω τον τελευταίο καιρό καλή μου φίλη, αλλά κάτι πέφτει στην αντίληψή μου κι αμέσως εξοργίζομαι!Που θα πάει θα στρώσω..!χαχααα!
      Να 'σαι πάντα καλά και καλή Μ.Εβδομάδα να περάσεις στην όμορφη Κύπρο μας!!!:-)

      Διαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=vyCNfkfF6yg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φοβέρα σκιάζει τον ραγιά Ρούλααα... και τα λεφτουδάκια στις τράπεζες!Αλλά που θα πάνε κι αυτά, μ' ένα γενναίο κούρεμα(χειρότερο του κυπριακού) θα εξαφανιστούν!Να 'στε όλοι καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  9. Το πράγμα είναι απλό: Έχουμε πει (και θα λέμε) πολλά. Όμως, το θέμα είναι τι πράττουμε σαν λαός. Περνάμε στη δράση ή μένουμε στα λόγια;
    Εδώ οι μάγκες έχουν μας έχουν καταφέρει αφενός να σκεφτόμαστε πολύ ατομικά ώστε να μην βοηθήσουμε το γείτονα αν πιάσει φωτιά το σπίτι του περιμένοντας να έρθει η φωτιά και στο το δικό μας κι αφετέρου να μας διαιρέσουν σε επαγγελματικές ομάδες, που όταν ξεσηκώνεται η μία (και όχι όλες μαζί), να φαίνεται ότι χτυπάει τους υπόλοιπους και όχι την κυβέρνηση.
    Έχω πει και εγώ πολλά. Αλλά ξέρω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ίσως σωπάσω κάποια στιγμή γιατί θα έχω βαρεθεί το γαύγισμα. Πάντως δεν θα φτάσω στο σβήσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έχουν υπνωτίσει με τα γνωστά τους φούμαρα καλέ μου φίλε εφαρμόζοντας το "διαίρει και βασίλευε" μέσω των κομμάτων-πτωμάτων τους.Κι όποιος θέλει να κάνει τη δική του επανάσταση κρύβεται φτιάχνοντας κάποιο κόμμα.Γεμίσαμε δυστυχώς αποκόμματα.
      Είχα διαβάσει και σχολιάσει την τότε δημοσίευσή σου και γνωρίζω πως είμαστε πολλοί που παράγουμε γκρίνια, αλλά σκόρπιοι.Πάντως για να φτάσουμε στο τελευταίο σκαλί που 'ναι το σβήσιμο, περνάει κι αυτό μέσα από μια σειρά.Ξεκινάει πρώτα απ' το τέλος της συνήθειας του γαυγίσματος κι αποτυπώνεται με τον καιρό στις κάλπες!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις μια καλή κι ευλογημένη εβδομάδα!!!:-)

      Διαγραφή
  10. Kαι τα κόμματα δημιουργούν υπόγειες συμπράξεις κι αποκόμματα για να συνεχίσουν το ευχής έργο τους μέσω παρακλαδιών... Στην τελική μια ζωή μας αποκοίμηζαν... τώρα κοιμώμαστε μόνοι μας :-)

    Καληνύχτα Νίκε μου... καλη Μεγάλη εβδομάδα να έχετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θεωρία της ύπνωσης καλά κρατεί Λεβίνα μου.Κι όσο για τα κόμματα συμφωνώ ότι δε γίνεται σύμπραξη δημιουργώντας νέα αποκόμματα!Απλά διαιωνίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
      Καλημέρα καλή μου και να περάσετε όμορφη Μ.Εβδομάδα με βαθιά κατάνυξη!!!:-)

      Διαγραφή
  11. καλημέρα συνονόματε με κάθε δύναμη
    για το ότι΄δήποτε εύχομαι
    να είσαι καλα σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νικόλα μου, να περνάς πάντα καλά κι ευτυχισμένα και να χαίρεσαι ο,τι αγαπάς!Χαίρομαι πολύ που βρέθηκες στο δρόμο μου κι οι υπέροχες δημοσιεύσεις με τη μουσική σου, μαρτυρούν την καλοσύνη και την ευαισθησία σου!Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...