ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

25 Αυγούστου 2013

ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ!


Αυτές τις μέρες συνάντησα στην Αθήνα έναν απλοϊκό άνθρωπο-τον Κυριάκο-οικογενειάρχη με θετό παιδί, που φαίνεται να ΄χει θέληση και δίψα για ζωή κι αναμένει να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης απ΄ τη μάστιγα των ναρκωτικών.Έκανε τα τελευταία τρία χρόνια χρήση-απ΄ ότι μου ΄πε.Τον είδα σε μέρος που μας χώριζαν κάτι κάγκελα κι έκανα νεύμα προς εκείνον για να ΄ρθει πιο κοντά.
Αφού χαιρετηθήκαμε κάπως από μακριά, μου ΄πε αμέσως με δυνατή φωνή:"Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους... μ@λ@κες!".Όταν συναντηθήκαμε μετά στο τραπέζι που έτρωγε, αμέσως του θύμισα αυτό που ΄πε και του εξήγησα με πολύ ενδιαφέρον:"Είχες απόλυτο δίκιο γι΄ αυτό που ΄πες πριν από λίγο κι όσα ξέρεις απ΄ αυτά που πέρασες, δε μπορεί να τα γνωρίζει κανένας.Όταν όμως θα τελειώσεις απ΄ όλους αυτούς τους Γολγοθάδες κι έρθει η δική σου Ανάσταση, τότε θα δεις και θα νιώσεις αμέσως στο πετσί σου, πως τα σίδερα ήταν για τους λεβέντες.Και λεβεντιά δεν είναι βέβαια να ΄χεις μάθει στον εαυτό σου, να κατευνάζει τα θέλω και τις αντοχές του μόνο στα δύσκολα, αλλά και στα πιο απλά κι εύκολα.Να, ας πούμε πως έχεις μπροστά σου ένα μπουκάλι νερό και θες να το πάρεις και να το πιεις, αλλ΄ όμως αυτή τη φορά δε θα το κάνεις όπως το ΄κανες πριν, γιατί θα ξέρεις πως δεν ήρθε ακόμα η ώρα για να ξεδιψάσεις.Θα ΄χεις ξεπεράσει τόσο τον εαυτό σου, όσο κι όλους εμάς.Αυτό λοιπόν θα πει λεβεντιά!Τόσο απλά..!"
Είπα να μην το βγάλω από μέσα μου, αλλά φαίνεται πως δεν άντεξα τελικά..!

14 σχόλια:

  1. μου αρεσε η θεωρια σου ερι λεβεντιας! συμφωνω αολυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που συμφωνούμε, αλλά και να μη συμφωνούσαμε το ίδιο πάλι θα χαιρόμουν!Ήταν απλά μια άποψη...
      Να περνάς πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  2. Ολα τα αληθινα θελουν τολμη .
    Παραβαζουμε?

    Ο "Κυριακος" ...και μονο που ηταν εκει
    εχει λεβεντικη θεληση για ζωη.

    Καλησπερολουλουδοχαμογελαστοαπεναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια=Ελευθερία λοιπόν..!Η αλήθεια σ΄ ελευθερώνει, ενώ το ψέμα θα σου κατατρώει τη ζωή!
      Για να δω ο "Κυριάκος" μου... εάν τα καταφέρει και θελήσει να ζήσει.Στο τέλος θα της ζητήσω κι αυτόγραφο για τη λεβεντιά της!Ακόμη μου φαίνονται τόσο απίστευτα..!
      Χαμογελάω σήμερα... αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε!
      Καλό σου ξημέρωμα κι ας μην παραβάζουμε... φοβάμαι να χάνω!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένο μου φιλαράκι καλ΄΄ως σε βρίσκω μετα τις διακοπές..εύχομαι να πέρασες κάπως ξένοιαστα αυτό το καλοκαιράκι..βράδυ Κυριακής επέστρεψα στην μπλογκογειτονίτσα μας και θέλω να δω τι μου κάνουν τα φιλαράκια μου..σ'ευχαριστώ που με θυμάσαι κι εσύ..ο Κυριάκος λεβέντης όντως-που θέλει όμως στήριξη-η καλή σου καρδιά αποτυπώνει στο χαρτί τα συναισθήματά σου που είναι σε αφθονία και φαίνεται πάντα απο τον γραπτό σου υπέροχο λόγο..δεν μπορούσα να μάθω νέα σου γιατί δεν είχα μαζί τον υπολογιστή μου..ελπίζω να είναι όλα καλά Νικόλα μου..σ\ευχαριστώ για τα γλυκά σου σχόλια..μη χαθούμε,,έχετε την αγάπη μου..να σας 'εχει ο Θεός καλά πάντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μας γύρισες απ΄ τις διακοπούλες σου Kate!Η απουσία σου ήταν αισθητή.Κι εφόσον έλειψες τόσο πολύ απ΄ τη γειτονιά μας, είμαι σίγουρος πως θα πέρασες υπέροχα.
      Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στο σχόλιο και συμφωνώ πως ο κάθε Κυριάκος βρίσκεται σ΄ ένα δύσκολο σταυροδρόμι κι έχει ανάγκη στήριξης.
      Δε θα σου πω καλό χειμώνα μήπως παρηγορηθούμε ακόμα απ΄ τις λίγες μέρες καλοκαιριού... καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
      Να ΄σαι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!:-)

      Διαγραφή
  4. Καλή δύναμη στόν Κυριακό,καί καλή τύχη!!
    Καλή εβδομάδα σάς εύχομαι Νίκο καί Σοφούλα!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστούμε πολύ DIMI μου!
      Να περνάς πάντα υπέροχα κι ο Θεός να σ΄ έχει καλά!
      Έχετε την αγάπη μας:-)

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάλι, χαίρομαι που το έβγαλες από μέσα σου...
    Δύναμη, λοιπόν!!!
    ;-)
    Φιλάκια (και από εδώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έσκαγα αν δεν το έβγαζα!αχαχα!
      Είναι όμως απ΄ τις συναντήσεις που γεμίζεις ελπίδες!
      Να ΄στε καλά και πάντα με δύναμη και φώτιση!:-)))

      Διαγραφή
  6. Γεια σου φίλε μου και καλώς σε βρήκα. Ας είναι καλά η Kate που μας έσμιξε. Να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Kate πολύ καλή..!
      Χάρηκα που γνωριστήκαμε και θα τα λέμε!
      Να περνάς πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  7. Καλό Σαββατοκύριακο και κουράγιο στους ανθρώπους που ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά. Και ευτυχώς που έχουν εσένα δίπλα τους που τους στέκεσαι με τα καλά σου λόγια. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ψυχές καλή μου φίλη που τραβάνε το δικό τους Γολγοθά, γιατί αυτοί ξέρουν πως έκαναν λάθος κι αυτοτιμωρούνται εκεί μέσα μ΄ αυτόν τον απαίσιο τρόπο.Αλίμονο όμως σε κείνους που δεν έχουν καταλάβει το λάθος τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι σπέρνοντας τον τρόμο σε ψυχές.
      Δε μπορείς να φανταστείς πόσο ευτυχισμένος θα ΄μουν, αν τα λόγια μου(μας) έπιαναν στο τέλος και τον ανάλογο τόπο!
      Έχεις την αγάπη μου!Ο Θεός να ΄ναι δίπλα σας!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...