ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

27 Οκτωβρίου 2021

ΑΣΩΜΑΤΟΙ!

Ο μοναχικός στρατιώτης στάθηκε τραυματισμένος κι αψηφώντας τον κίνδυνο. Το βλέμμα του έχει καρφωθεί στο μονοπάτι της σιωπής που περιμένει μπροστά του. Εκεί όπου βρίσκεται ένα πεπρωμένο χωρίς βάσανα, απώλεια και χάος. Δεν είναι εύκολο, αλλά ήξερε ότι θα πεθάνει. Ωστόσο έδινε τη μάχη του με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει, ακόμα πιο θαρραλέα. Ποτέ δε σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη θέση του στην πρώτη γραμμή, για έναν κόσμο που δε γνώριζε. Και για τον κόσμο δεν είχε σημασία ποιος τους έσωζε, αλλά μόνο ότι το έκανε κάποιοςΔεν είχε σημασία καν αν έμεινε μόνος ή αν θα πεθάνει μόνος, γιατί ξέρει ότι θα το κάνει για να αφήσει μια διαθήκη με αντίκρισμα για άλλους που είναι φοβισμένοι. Ήταν πρόθυμος να γίνει ένας από τους γενναίους. Παρόλο που τραυματίστηκε, διάλεξε χωρίς άλλη σκέψη, να αφήσει τη μοναδική του σανίδα σωτηρίας. Να μην κάνει πίσω. Η τελευταία ανάμνηση που είχε, την κρατούσε για τον εαυτό του. Ήταν αντιμέτωπος με το χωρισμό και το θάνατο. Οπλισμένος με ένα μόνο τουφέκι κι ένα μαχαίρι που είχε χάσει την άκρη του, παρέμεινε και πολεμούσε αποκαμωμένος ως το τέλος για μια λατρεία που είχε μέσα του. Ένας πεσμένος ιππότης με μια λεπίδα στο στήθος, που είχε τηρήσει μια υπόσχεση καθήκοντος, αναπαύει τώρα την ψυχή του. Προτίμησε να γίνει ένας από αυτούς που δε διαβάζονται στα βιβλία της ιστορίας. Ήξερε όμως να κρατάει τις αξίες του και το τίμημα γι' αυτόν ήταν η ανεξαρτησία του. Για κάμποσες ώρες τους κράτησε εκεί. Χάρη σ' αυτόν τους απώθησε. Είχε θυσιάσει τα πάντα για να τους σταματήσει να μπουν στη γη των ιδανικών του. Στο τέλος πρόσφερε τη μικρή του πατρίδα με το σώμα του. Αλλά η κληρονομιά του όμως θα μείνει χωρίς αντίκρισμα, αν δεν συνεχιστεί. Εκείνος έδωσε τον αγώνα του, αλλά οι ασώματοι άνθρωποι εκεί έξω πρέπει να κερδίσουν τον πόλεμο για χάρη της ελευθερίας, που θα πολιορκείται καθημερινά μπροστά τους. Το μεγαλοπρεπές μνημείο που έχει στηθεί για να τον τιμήσει, είναι σε άριστη κατάσταση. Σκαλισμένη στο πανάκριβο μάρμαρο μια φράση θα φέρει μονάχα το όνομα του: ΑΓΝΩΣΤΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ο ανώνυμος και ο άγνωστος. Αυτός ο πραγματικός ήρωας που κινεί την ιστορία. Αθέατος κάπου εκεί στη μαζικότητα και στο σύνολο. Ο πραγματικός ήρωας. Φοβισμένος αλλά όχι δειλός. Προσιτός και όχι άτρωτος. Απλός και συνάμα μεγαλοπρεπής. Ο απλός αγωνιστής που γράφει την ιστορία.
    Καλησπέρα αγαπητέ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίπλα μας άλλωστε υπάρχουν πολλοί ήρωες που γράφουν τη δική τους ιστορία, άλλοι λιγότερο γνωστοί και άλλοι άγνωστοι, όπου δίνουν όλοι τους τον αδυσώπητο αγώνα στο πεδίον των μαχών της καθημερινότητας. Για την ελευθερία και την ανεξαρτησία!
      Σ' ευχαριστώ φίλε μου Γιάννη!
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...