ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

06 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ..!


Αυτό το μότο "παντού υπάρχουν αντιθέσεις..." θα με καθοδηγεί. Έτσι λοιπόν για σήμερα δε θα προτιμήσω αναλαμπή και διάλεξα να ξεκινήσω με μισογκρίνια(για να μην ξεχνιέμαι!:-)). Ξεκίνησα πριν από δυο χρόνια περίπου αυτό το ιστολόγιο μέσα στην τύφλα μου, χωρίς να ξέρω πολλά-πολλά για τέτοιου είδους ενέργειες και θα 'θελα να σημειώσω μέσα από δω όσα αντιλαμβάνομαι στο χώρο αυτόν, γιατί αν τ' αφήσω, στο τέλος θα με κατατρώνε... κι ύστερα με ξέρεις πως αν δεν τα 'πω θα σκάσω!
Αφορμή στάθηκε να ψάξω μια μέρα που είχα χρόνο, όλα τα ιστολόγια που έχω στη λίστα!(καλά δεν είχες να κάνεις καμιά άλλη δουλειά μπλογκάκι μου;) Θ' ανοίξω λοιπόν το χορό των διαπιστώσεων με την ποσόστοση των ιστολογίων σε αντρικά και γυναικεία. Τα ιστολόγια που διαχειρίζεται το γυναικείο φύλο, είναι πολύ περισσότερα απ' όσα διαχειρίζεται το αντρικό. Προς Θεού βέβαια, δεν είμαι υπέρ της ανισότητας και των διαφόρων διακρίσεων για να μην παρεξηγηθώ. Ίσα-ίσα που όλα τα ιστολόγια τα βρίσκω αξιόλογα και στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι σε γενικές γραμμές καλοδουλεμένα, προσεγμένα, φτιαγμένα με μεράκι, δημιουργικά, πολύ ευρηματικά σε ιδέες κι ενδιαφέροντα, ενημερωτικά, γουστόζικα... Κι όσον αφορά στα ζητήματα συνεννόησης κι επικοινωνίας δεν έχω ν' αναφέρω κανένα προσωπικό παράπονο. Δε μπορώ όμως να καταλάβω αυτήν τη μεγάλη ανισορροπία, που για να βρεις ιστολόγιο που το διαχειρίζεται άντρας, πρέπει να ψάχνεις σαν το Διογένη με το φανάρι.
Για μας τους μπουνταλάδες ίσως να μην υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον. Κι έτσι ή θα δουλεύουμε(για όσους ακόμα έχουν δουλειά) ή θ' αγχωνόμαστε γενικά στο ψάξιμο της δουλειάς ή θα προτιμούμε να περνάμε την ώρα μας σ' έναν καφενέ ή σ' άλλου είδους... ασχολίες! Για το έτερο φύλο και στην αντίπερα όχθη ίσως να βρίσκονται πιο πολλές ώρες στο σπίτι ή για όσες τυχόν εργάζονται(και δεν ξεχωρίζω απ' την εργασία το νοικοκυριό), νομίζω πως θα το βλέπουν σαν διέξοδο απέναντι στην καθημερινότητά τους. Δεν αποκλείω πάντως να υπάρχουν(και στις δυο περιπτώσεις) κι άλλες πιο απλούστερες(ή ακόμα και σύνθετες) εκδοχές, που δεν έχω ακόμα υπόψη μου.
Δεν τις βλέπω άσχημες βέβαια όλες αυτές τις επιλογές που ανέφερα για κανένα απ' τις δυο πλευρές. Γιατί πίσω από κάθε ιστολόγιο βρίσκονται ανθρώπινοι χαρακτήρες και ψυχές. Σ' ότι ικανοποιεί κι ευχαριστεί τον καθένα, δεν έχω δικαίωμα να διαφωνήσω. Δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα η ενασχόληση με το διαδίκτυο, αρκεί να το δούμε σαν ένα είδος απλής απασχόλησης ή επικοινωνίας κι όχι σαν εξάρτηση. Εκεί θα διαφωνούσα, αλλά αυτό το αναφέρω σαν μια απλή άποψη και κάντε πως δεν το διαβάσατε. Απλή διαπίστωση έκανα, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου πολύ νέο σ' αυτόν το χώρο, δεν κατακρίνω(τη γνώμη μου λέω) κι ειλικρινά δεν το περίμενα πως θα υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά στο συσχετισμό. Αυτές οι ανησυχίες θα με φάνε!:-) Βέβαια εδώ να διευκρινίσω πως πολλά ιστολόγια που φαίνονται ότι τα διαχειρίζονται άντρες, έχουν καθαρά αθλητικό και πολιτικό περιεχόμενο(το 'παμε... είμαστε μπουνταλάδες… τι να κάνουμε!:-)).
Σ' αυτό το σημείο θα 'θελα να διατυπώσω κάποιες ακόμα μικρές παρατηρήσεις-διαπιστώσεις και για το blogging. Έχω τύχει-απ' το ξεκίνημά μου ακόμα-να διαβάσω διάφορους σχολιασμούς που γίνονται κατά καιρούς και σ' άλλα ιστολόγια. Μερικές φορές έχω διακρίνει μια ανεξήγητη αγωνία σ' ορισμένους σχολιαστές, όταν παροτρύνουν με αναφορά του link(σχεδόν παρακλητικά), για την ανταπόδοση της επίσκεψης στο δικό τους ιστολόγιο. Κι όταν πάλι δε συμβεί αυτό, σταματούν άμεσα και δια παντός την επίσκεψη και τον σχολιασμό. Επίσης έχω αντιληφθεί να γίνεται μεγάλος και πολύς ντόρος(κάτι σαν διαγωνισμό αριθμολαγνείας) αναγνωστών-μελών κι ας μην τυχαίνουν προσεγμένης ανάγνωσης απ' τους περισσότερους εξ' αυτών. Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν(κι ίσως να 'χουν δίκιο) ότι κι αυτό είναι σαν ένα μέτρο σύγκρισης, δύναμης, αναγνώρισης και καταξίωσης της προσπάθειας που 'χουν κάνει. Κι όμως, μια απλή επίσκεψη σε κάτι άλλα ιστολόγια που 'χουν κλειστή θεματολογία και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου σχολιασμοί(κι ίσως για αρκετούς να ήταν και βαρετά!), θα δούμε ότι έχουν πολλές χιλιάδες μέλη.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από κάμποσο καιρό πήρε το αυτί μου και το... big brother! Υπάρχει δηλαδή ένα σύστημα επεξεργασίας που όχι μόνο φαίνονται οι επισκέψεις, αλλά παρακολουθεί και ποιος συγκεκριμένα επισκέφθηκε! Δεν ξέρω κιόλας αν αληθεύει, αλλά ούτε καν το έχω ψάξει. Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε υποθέτω θα 'χει εγκατασταθεί από αρκετά σημαντική μερίδα των μπλόγκερ για να καταγράφουν τις "αληθινές" επισκέψεις-κινήσεις, μήπως και τους ξεγελάσει κάποιος... να φανούν δηλ. ξύπνιοι αυτοί οι διαχειριστές και να το παίξουν μάγκες. Το ότι όμως τους δουλεύει ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικάντης με τα αναπτυξιακά μνημόνια κόβοντας μισθούς και συντάξεις, αυτό προφανώς το προσπερνάνε γιατί τους ενδιαφέρει λιγότερο. Τι να πω βρε παιδιά... σπουδαία άγχη βάζουμε στη ζωή μας... έλεος... μ' αυτά ασχολούμαστε(όσοι ασχολούμαστε) ακόμα;... ακόμα;... μήπως μας γελάσουν;... ποιοι;
Κατά τη γνώμη μου(ίσως κι εδώ να κάνω λάθος!) πάντα ένας καλός κι απλός σχολιασμός που 'χει να προσθέσει κάτι στη θεματολογία της δημοσίευσης και δεν ξεφεύγει απ' αυτή(πέρα από οποιαδήποτε διαφωνία που τυχόν θα υπάρξει) είναι η καλύτερη αναγνωρισιμότητα. Αν το καλοσκεφτούμε αυτό, ίσως ν' αποτελέσει κι ένα βασικό κριτήριο για να μας κτυπήσουν την πόρτα στο δικό μας. Χωρίς να μεταμορφώνεται σε απλή, τυπική κι(ακόμα χειρότερα) εξαναγκαστική επίσκεψη, είναι η καλύτερη επιβράβευση και(πάνω απ' όλα) σεβασμός πρώτα για το κείμενο-δημοσίευση που διαβάζει, ύστερα γι' αυτόν που έγραψε(ή έστω αντέγραψε) το κείμενο κι έπειτα για όλους τους άλλους πρόθυμους σχολιαστές που τίμησαν το κείμενό του με την παρουσίαση των απόψεών τους. Δέχομαι και διαφορετική σειρά... δε θα τα χαλάσουμε σ' αυτό!
Αν και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με ποιους μιλάω(γιατί δε μπορούμε ποτέ να 'μαστε σίγουροι σε τούτο το απρόσωπο και ψυχρό διαδικτυακό σύμπαν, όταν δεν ανταμώνουν οι ματιές!), όλοι κι όλες σας που έχω τύχει και τυχαίνει να επικοινωνώ είστε πολύ ευγενικοί και καλοσυνάτοι Άνθρωποι… πραγματικοί φίλοι, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες. Ο καθένας σας είναι κι ένας ξεχωριστός χαρισματικός Άνθρωπος με τη δική του προσωπική σφραγίδα! Μ' έχετε βοηθήσει πάρα πολύ με τις δημοσιεύσεις και τα σχόλιά σας. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι με ολοκληρώνετε πια σ' αυτόν το χώρο μέσα απ' αυτήν τη γωνιά, αφού μου δείξατε το δρόμο και μου δώσατε μεγάλη θετική ενέργεια συναισθημάτων. Χαίρομαι κι είμαι ευτυχισμένος πάρα πολύ που σας γνώρισα και σας ευχαριστώ γι' αυτό.
Νιώθω την αγάπη σας κι αισθάνομαι εδώ την ανάγκη να σας πω και πάλι χίλια ευχαριστώ που μ' επισκέπτεστε ακόμα και σιωπηλά(αλλά κι όσα δεν μ' επισκέπτονται, σας επισκέπτομαι μόνος μου έστω και αραιά). Μου κρατάτε ευχάριστη συντροφιά όταν τα λέμε. Γίνατε πλέον ένα κομμάτι μου κι ας μην έχει τύχει να γνωριστούμε προσωπικά! Δεν ξέρω αν βρίσκομαι σε σωστό δρόμο ή αν έχω ξεφύγει σε αντίθετα χιλιόμετρα, ξέρω όμως ότι γνώρισα εδώ μέσα αξιόλογους Ανθρώπους. Απ' τη μεριά μου έχω να διανύσω αρκετή απόσταση απ' αυτόν το δρόμο ακόμα, για να σας φτάσω κι ίσως στο τέλος να μην καταφέρω να σας ανταμείψω..!

Υ.Γ.:1. -Κάθε κριτική σας βέβαια είναι και θα παραμείνει επίσης καλοδεχούμενη... θα χρησιμοποιηθεί μάλιστα απ' τη μεριά μου για εκμάθηση και βελτίωση!

Υ.Γ.:2 -Στα πολύ θετικά(έτσι, για να τα λέμε κι αυτά!) είναι οι συνεργασίες(συγγραφικές και διαδικτυακές) που έχω εντοπίσει να γίνονται μεταξύ των διαχειριστών, αλλά και τα διάφορα δρώμενα με ανταλλαγές δώρων που έχουν επωμιστεί αρκετά ιστολόγια. Οι δουλειές που γίνονται σ' αυτά είναι εξαιρετικές, προσεγμένες, μερακλίδικες, χωρίς προχειρότητα και αξιέπαινες. Μακάρι να είχα τόσο μεγάλη έμπνευση, χρόνο και διάθεση για να συμμετείχα σ' αυτά! 

Υ.Γ.:3 -Το παραπάνω κείμενο είναι επίσης αφιερωμένο σε όσα ιστολόγια έχουν σιωπήσει εδώ και καιρό(προσωρινά εύχομαι) και ορισμένα αρνούνται επίμονα(και πολύ καλά κάνουν) να διαγράψουν το λογαριασμό τους. Εύχομαι να είναι καλά όπου κι αν βρίσκονται. Παρακάτω αναφέρω ορισμένα που έπεσαν στην αντίληψή μου με τους τίτλους τους! Αισθάνομαι όμως ότι υπάρχουν κι άλλα. Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά, που πάει ένα ιστολόγιο όταν χάνεται;


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΤΕ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

4 σχόλια:

  1. διαβάζοντας τις διαπιστώσεις σου διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι και εσύ είσαι πολύ ευγενικός και καλοσυνάτος άνθρωπος... συνέχισε τις εποικοδομητικές αναρτήσεις σου και στα δυο σου μπλογκ... μπορεί να μην σχολιάζω συχνά αλλά πάντα και όταν σε διαβάζω λες σοφά πράγματα... δεν ξεχνώ βέβαια τα σχόλια σου που μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω παλιότερα όταν είχα το άλλο μου μπλογκ ήταν ότι καλύτερο τότε... καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια μυστήριο κορίτσι... τι να πω... δεν έχω λόγια για το σχόλιό σου... αν μπορούσες να με έβλεπες όταν το διάβαζα, θα διαπίστωνες πόσο με έκανες να κοκκινίσω!!!
      Η αλήθεια είναι ότι με στεναχωρεί πάρα πολύ όταν σταματάει τη διαδρομή του ένα ιστολόγιο. Γιατί κάθε ιστολόγιο είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο που κρύβει πίσω του μια ψυχή με συναισθήματα. Το ίδιο ακριβώς ένιωσα και με σένα! Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορες δυσκολίες και αυτές προσπαθώ να αντιμετωπίσω. Δε θεωρώ ότι εκείνα τα σχόλια σου έδωσαν δύναμη, αφού είμαι σίγουρος ότι αυτήν τη δύναμη την είχες κρυμμένη στην ψυχή σου και την χρησιμοποίησες την κατάλληλη στιγμή! Κι αυτό μην το ξεχνάς!
      Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!
      Καλή δύναμη!!!

      Διαγραφή
  2. Οι διαπιστώσεις σου πολύ σωστές Νίκο μου !!! Πράγματι οι άντρες είναι ελάχιστοι που και εγώ συνάντησα όμως με όσους επικοινωνώ έχω μέσα μου μια ωραία εικόνα που απορρέι από το γραπτό τους , τις ανησυχίες τους και τις σκέψεις τους !!Εσένα ΄΄σε γνωρίζω΄΄ από την αρχή σχεδόν και επειδή μου αρέσει μέσα από το γραπτό με μικρές ψηφίδες να χτίζω λίγο την εικόνα του μπλογκερ ξέρω πόσο αυαίσθητος, δίκαιος και αληθινός είσαι !!! Το μπλογκιν προσωπικά με βοήθησε να δω με άλλα μάτια τον κόσμο σε μια εποχή απόλυτου πόνου και εσωτερικής τρικυμίας !!!Και έτσι τώρα συνεχίζω και πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέμαι που χάθηκαν τόσοι μπλογκερ !!! Αρκεί να είναι καλά !!
    Την αγάπη μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Μαρία μου είμαστε λίγο πολύ!
      Το μπλόγκιν γενικά λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά... εκεί μέσα δίνετε το βήμα ή η δυνατότητα να μονολογούμε και να λέμε για όσα πιστεύουμε ή αισθανόμαστε. Ο κόσμος μας δυστυχώς όσο πάει και μικραίνει, έχει πάψει να αφουγκράζεται και απαιτεί συνέχεια με άναρθρες κραυγές. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων-όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνουμε-φθίνει ολοένα και περισσότερο κι έτσι καταφεύγουμε σε απόμερες γωνιές μακριά από εντάσεις και συναισθηματικές αναταράξεις, για να αποφύγουμε πρόχειρες λύσεις! Η ευαισθησία πάντως είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των μπλόκερ! Αυτή είναι υπεύθυνη που βγάζουμε τα απωθημένα μας και όσο σκληροί και να το παίξουμε, στο τέλος αυτή θα επικρατήσει!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια... με τιμούν πάρα πολύ... η εκτίμηση προς το πρόσωπό σου είναι κάτι παραπάνω, γιατί και μένα με κέρδισε αυτό το παζλ της άδολης και εντελώς φυσικής ανθρωπιάς που έχω συμπληρώσει στο κάδρο μου! Τα λόγια σου κεντρίζουν κατευθείαν την ψυχή!
      Σ' ευχαριστώ πολύ που είσαι δίπλα μου και σε νιώθω!!!
      Να 'σαι πάντα καλά με την αγάπη μου και μια αγκαλιά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...