ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

17 Φεβρουαρίου 2017

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ... ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!


Πόσα μελάνια έχουν τελειώσει, πόσες συζητήσεις έχουν φουντώσει, πόσες φορές έχουμε διαπληκτιστεί μ' αυτόν τον περιβόητο ρατσισμό. Ρατσισμός και πράσινα άλογα σου λένε κάποιοι. Κι όποτε αναφερόμαστε γι' αυτόν, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας, είναι το χρώμα! Αμ δε... εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το χρώμα, αλλά και μ' όλες εκείνες τις κατηγορίες ανθρώπων που αποστρεφόμαστε. Γιατί αν ψαχτούμε λίγα βήματα πιο πέρα, θα βρούμε ότι κρύβουμε στα κατώγεια ρατσιστικές διαθέσεις! Κι αρχίζω την εργαστηριακή ανάλυση!
Φτιάξανε-λέει-ένα νέο νόμο, λες και το ποινικό δίκαιο δεν κάλυπτε τις ποινές στις ήδη παράνομες εγκληματικές ενέργειες. Δηλαδή αφαιρείς διαφορετική ζωή εάν σκοτώσεις κάποιον για το χρώμα του και γι' αυτό δεν είναι ίδιο έγκλημα από έναν που θα τον σκότωνες για άλλους λόγους. Τι να πω... Οι ζωές φαίνεται-για τους "ειδήμονες" που σκέφτηκαν αυτό-έχουν ειδική μεταχείριση και τις έχουν κατηγοριοποιήσει. Αυτό δεν ξέρω(και ούτε με ενδιαφέρει) αν συμβαίνει και σ' άλλες χώρες, αλλά το θεωρώ παρανοϊκό. Δε γίνεται ν' αφαιρείται οποιαδήποτε ζωή για κανένα λόγο κι επομένως ούτε για πλάκα. Κι ένα έγκλημα για μια απλή αυτοδικία(όπως λ.χ. για τα όρια ενός χωραφιού), πάλι το ίδιο αποτέλεσμα φέρει... της αδικίας, της γελοιότητας και του αδιανόητου, με την απάνθρωπη ρατσιστική συμπεριφορά. Εμείς οι άνθρωποι τα βαφτίσαμε "εν βρασμώ ψυχής" για να ξεπλένουμε "ελαφρυντικά". Δίνει με τη δικαιολογία αυτή μεγαλύτερη αξία σ' ένα εμπράγματο δικαίωμα απ' την ίδια τη ζωή. Πάμε παρακάτω...
Υπάρχει-δυστυχώς για τους "υγιείς"-μια κατηγορία ανθρώπων που κυκλοφορούν σε άλλο επίπεδο, όπως οι γκέι, οι ναρκομανείς, οι καρκινοπαθείς, οι φορείς του aids, οι ανάπηροι, οι ανήμποροι, οι αδύναμοι, οι άστεγοι και πάσης άλλης κατηγορίας που αντικρίζουμε με απορημένη κι εξερευνητική ματιά "συμπόνοιας", σαν να είναι εξωγήινοι. Με τέτοια έκφραση δε, κατευνάζουμε και τον πόνο μας... (εδώ γελάμε!) Για μένα όμως αυτό είναι λάθος, γιατί αυτή η κατηγορία ανθρώπων έχει συμβιβαστεί και προσαρμοστεί ισότιμα σ' αυτήν την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα ν' αντιλαμβάνονται και κάθε απεχθή "συμπονετική" έκφρασή μας. Απ' αυτό και μόνο αισθάνονται πολίτες μιας άλλης περιθωριακής κατηγορίας και θεωρούν τους υπόλοιπους ρατσιστές. Αποκλείονται από κοινωνικές ομάδες κι εκδηλώσεις σαν να μην είναι κανονικοί άνθρωποι. Λες και είχαν κάνει όνειρα ή επέλεξαν αυτήν τη ζωή. Είχα γνωρίσει περίπτωση ενός ανάπηρου, να μη μπορεί να νοικιάσει σπίτι. Ο παραλογισμός της απέχθειας, της εγκληματικής αδιαφορίας, της βόλεψης όλων μας κι όλες εκείνες οι ομορφιές της υποκρισίας! Να πάω και παρακάτω...
Τους κλέφτες και τους κάθε είδους εγκληματίες άραγε πως τους αντιμετωπίζουμε; ΟΚ, αυτοί είναι παραβάτες του νόμου κι έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή, αλλά ποιος από μας όμως θα ήθελε και θα τολμούσε να κυκλοφορήσει φόρα παρτίδα μαζί τους μετά την αποφυλάκιση; Κανένας... ούτε καν παρέα και μ' αυτόν τον "κακομοίρη" τον Τσοχατζόπουλο, επειδή κι αυτός τυχαίνει να 'χει μπει φυλακή! Με το Σημίταρο όμως, το Μπένυ, το Γιωργάκη, τον Αντωνάκη, τον Κωστάκη, τον Αλεξάκη κι όλα τ' άλλα καλόπαιδα-όπου εκεί υπάρχουν αποδείξεις για την καταστροφή της χώρας και κυκλοφορούν ελεύθεροι-, δε μας πειράζει. Και νάσου οι αγκαλιές και να τα φιλιά μαζί τους... μέχρι και πόζες για σέλφις θα τραβάγαμε δίπλα τους μ' ένα χαμόγελο ως τ' αφτιά, για να τις κολλήσουμε στα φατσοβιβλία, μήπως μας δουν οι άλλοι και σκάσουν απ' τη ζήλεια τους. Προχωράω και παρακάτω...
Κι αν αυτοί βεβαίως είναι παράνομοι, τότε όλοι εκείνοι που ζουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας(νόμιμα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων), τότε πως τους βλέπουμε; Κι εννοώ φυσικά τους μ@λ@κες, τους κουτοπόνηρους, τους ξερόλες, τους δήθεν, τα ψώνια, τους παρλαπίπες κι όλα αυτά τα συνονθυλεύματα που όταν μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο, μας ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Για το τέλος αφήνω την πιο "συναρπαστική" κατηγορία των ανισόρροπων. Εκείνων ντε, που προκειμένου να εκτονώσουν τα κομπλεξικά πάθη τους, προσπαθούν να ικανοποιήσουν και να στηρίξουν τα "εγώ" και τα "θέλω" τους σε άλλες πλάτες. Κι ειδικά αυτή η κατηγορία φοριέται πολύ, όπου σαν κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα έχει το σφίξιμο της αναπνοής.
Βέβαια θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες κατηγορίες, που για να αναπτυχθούν τώρα θα πρέπει να γράφω μέρες ολόκληρες. Και αφού βιώνουμε στη χώρα μας όσο ποτέ άλλοτε την οικονομική κρίση, θα καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι πως ορίζετε η ρατσιστική-με τη φασιστική ταυτόχρονα-συμπεριφορά εντός και εκτός συνόρων. Αλλά είδατε τελικά που δεν είναι μόνο ρατσισμός το χρώμα, αλλά κι η "ειδικότητα" του καθενός; Κι αν δε μπορούμε να κατανοήσουμε ούτε αυτά τα απλά, τότε ν' αφήσουμε στην άκρη κάθε ρατσιστική αντίληψη και ν' ασχοληθούμε καλύτερα με το σανό απ' τα πράσινα άλογα. 
Άρα δε χρειαζόταν κανένας παραπανήσιος νόμος για το ρατσισμό κι αρκούσε αυτός του απλού κοινού ποινικού δικαίου που ίσχυε. Αρκεί όμως να τυχαίνει πιστής εφαρμογής... για ΟΟΛΕΣ τις κατηγορίες... έτσι;

Υ.Γ.: Θα μου πεις-και με το δίκιο σου βέβαια-τι μου 'ρθε τώρα τέτοια ώρα και ξέδωσα μ' αυτό το χαζοκείμενο. Ε, κάτι έπεσε απ' όλα αυτά στην αντίληψή μου απ' την καθημερινότητα και δεν άντεξα να μην το σηκώσω. Με ξέρεις τώρα..!

2 σχόλια:

  1. Ξερεις τι γινεται; Κανεις δεν ειναι ρατσιστης και ολοι καπου λιγο ειμαστε. Οι νομοι σε αυτην την χωρα δεν τηρουνται και φυσικα εχουμε πολλα να πουμε για τα λαθη των αλλων, αλλα για τα δικα μας παντα υπαρχει μια δικαιολογια! Και οι νομοι ειναι για τους αλλους που το εκαναν επιτηδες, οχι για εμας που ειχαμε σοβαρους λογους. Απο την πιο απλη παραβαση μεχρι το φονο, αυτο ισχυει...
    Η κοινη λογικη λεει οτι υπαρχουν ανθρωποι καλοι και ανθρωποι σκαρτοι και ολες οι λοιπες υποκατηγοριες ειναι κολοκυθια για να κλεινομαστε σε ταμπελιτσες και κλουβια. Αλλοι σε τσιγκινα, αλλοι σε χρυσα με διαμαντενιες κλειδαριες, παντως κλουβια ειναι ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Οι νόμοι δυστυχώς έχουν φτιαχτεί για να βολεύουν... υπάρχουν για να εφαρμόζονται όπως θέλει ο καθένας κι όπου ανθίζει το συμφέρον. Δεν δεχόμαστε τα δικά μας λάθη παρόλο που τα βλέπουμε, επειδή στο μυαλό μας έχει φωλιάσει η αδικία όταν λοξοκοιτάμε εκείνους που βολεύονται. Λάθος το ένα, λάθος και το άλλο... αυτή η νοοτροπία όμως δε είναι ικανή να παρασύρει ανθρώπους, που έχουν μάθει να ζουν παρέα με την ταπεινότητα!
      Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...