ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

12 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ!


Κάθε άνθρωπος είναι σαν ένα καράβι που ξεκινάει ταξίδι μακρινό και ανεξερεύνητο, παλεύοντας με θαλασσοδαρμένα κύματα. Έτσι απλά λοιπόν και χωρίς να το πολυκαταλάβουμε πέφτουμε σε κάποιες νύχτες και ένα από αυτά χάνεται ανάμεσα σε άβυσσες σκέψεις. Κάτι τέτοιες ώρες ίσως να παρακαλάμε να μη βρεθούν αυτές οι νύχτες στο δρόμο μας.
Φουντώνει το μυαλό σε πολυδαίδαλους λαβύρινθους απέραντης σιωπής και ευχόμαστε να μη μας βρει το τελείωμα μιας ακόμα πνιγμένης νύχτας. Στεκόμαστε απέναντι στο φόβο, για να μην ξυπνήσουν εκείνα τα "νανάκια" που μας κατατρώνε. Φιλαράκι μου σε συνέλαβα πάλι να διαπραγματεύεσαι και να παραμιλάς με τα φαντάσματα. Έλα τώρα… σκιές είναι κι αυτά που κάποτε ήθελαν να λέγονται όνειρα. Προτίμησαν όμως στην πορεία να γίνουν βδέλλες και να ρουφήξουν ότι έχει απομείνει στο αδύναμο μυαλό σου, μήπως καταφέρουν να γίνουν και να νιώσουν λιγάκι υπεράνθρωποι.
Για να έμενες λίγες ώρες κοντά τους και να ξέχναγες τα πεπραγμένα, ήσουν πανέτοιμος να έκαιγες τους ήλιους σου... Ξέρω ότι περιμένεις να αποτινάξεις από πάνω σου παλιές αμαρτίες, μήπως καταφέρεις να ξεφύγεις… να σωθείς... θα έρθει όμως εκείνη η ώρα και θα λευτερωθείς, αλλά σε ξέρω ότι πάλι στα ίδια λάθη θα καταπέσεις, για να σώσεις μερικές στάλες από το χαμόγελο της ψυχής! Πέρασε ένα ακόμα καλοκαίρι, χωρίς να καταλάβεις τις ζέστες του. Κλείσε λοιπόν στη βαλίτσα σου όλα εκείνα τα όνειρα που έκανες και πέταξε την στην άβυσσο της θάλασσας, για να χαθεί. Κρατήσου μόνο γερά από την κουπαστή, για να μη φύγεις κι εσύ μαζί της. Και τότε καμία κόκκινη κλωστή από την ανέμη του παραμυθιού δεν πρόκειται να γυρίσει για να σε συγκρατήσει. Βλέπεις πλέον ξεκάθαρα ότι η μόνη κλωστή που σε κρατάει, είναι της συγκυρίας. Ευχαρίστησε λοιπόν εκείνους που σε έκαναν να γνωρίσεις πλάι τους το πιο μεγάλο σφάλμα της ζωής σου, ώσπου να έρθει το επόμενο.
Λυπάμαι μονάχα που κατέβηκες απότομα τη σιδερόσκαλα του μηχανοστασίου σου και τσάκισες τα γόνατα σε προσδοκίες. Απρόσεχτα πάτησες το σαπούνι που "βρέθηκε" στο πλατύσκαλο. Μην κρατάς όμως κακίες και μοίραζε επαίνους γι' αυτό το "κατόρθωμα". Πρέπει να είναι κάποιος πολύ τέλειος και να έχει πολύ καλά προετοιμαστεί για να πετύχει κάτι τέτοιο, από σένα που ήσουν εντελώς απροετοίμαστος και ατελής! Το κάρβουνο όμως τελείωσε! Άντε λοιπόν και μην επαναπαύεσαι… την ιδέα μόλις στην έριξα και έχεις πολύ και μακρύ δρόμο αντοχής ακόμα να διανύσεις με το καράβι σου… να, πάρε και διάβασε μερικές μεταμεσονύχτιες ευχαριστίες και διάλεξε όποια θες και σου ταιριάζει...

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Που ένιωσα δίπλα σου συνένοχος.
Που έμαθα να ζω με διαρκή συνθηκολόγηση.
Που βάδισα το δρόμο της μοναξιάς από τη συμβίωση.
Που γνώρισα ανθρώπους με πάθη και εξαρτήσεις.
Που έκαψα προσδοκίες ανάμεσα σε ψέμματα.
Που παράγγειλα όνειρα και ήρθανε σκιές.
Που ξεπέρασα τα όρια της αναμονής και υπομονής…

Τελικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ… υπάρχουν άραγε τέτοιες νύχτες..; και τι γίνονται όταν τις προλάβει η μέρα..; ή μήπως και αυτές χάνονται κάπου ανάμεσα σε ένα τίποτα! 

12 σχόλια:

  1. όμορφα αυτα τα ταξίδια κι ακομη πιο ομορφο να λέμε ευχαριστω σε όσους το αξίζουν!
    Σιγουρα υπάρχουν τετοιες, νυχτες, μερες, μεσημερια το πιστευω ακραδαντα
    Καλή συνέχεια στη μερα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Αριάδνη μου... σ' όσους το αξίζουν!Αλλά και σε 'κείνους που δεν το αξίζουν για οποιοδήποτε λόγο, ο Θεός να τους λυπηθεί!
      Να 'σαι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Σε διάβασα και χτες Νίκο μου αλλά δεν μπόρεσα να μπω στις βαθύτερες σκέψεις σου. Κάποιες με άγγιξαν όμως πολύ!
    Φιλιά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα 'θελα να έβγαζα περισσότερα Αριστέα μου για να γίνονταν κατανοητές οι σκέψεις μου, αλλά με συγκρατεί αυτή η άτιμη λογική!Ακούγονται σαν νυχτερινές άναρθρες κραυγές... βγαίνουν όμως απ' τα βάθη της αβύσσου!Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για την επίσκεψη και το όμορφο σχόλιό σου... οι ευαισθησίες είναι εκείνες που αγγίζουν τις σκέψεις μας!
      Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις με πολλά χαμόγελα!!!:-)))

      Διαγραφή
  3. Χμμμ... Ειναι μοναχικα αυτα τα ταξιδια κι ειναι απο εκεινα που εχει σημασια ο τελικος προορισμος περισσοτερο κι απο την ιδια τη διαδρομη... Γιατι περναει δυσκολα η διαδρομη, με ζορια και τουλαχιστον ο προορισμος πρεπει να το αξιζει, να ειναι τετοιος που να μην απογοητευσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ύστερα σου λένε ότι έχει σημασία το ταξίδι απ' τον προορισμό.Εάν λείπει ο προορισμός, μπορεί να υπάρξει άλλωστε ζωή;Έχει τόση σημασία τελικά ένα απλό ταξίδι αναψυχής, χωρίς προορισμό;Χμμ... πολλά ερωτήματα έθεσα καλή μου Χριστίνα... στον εαυτό μου!
      Να περνάς καλά συνεταιράκι μου!!!:-)))

      Διαγραφή
  4. Μεινε στο "ειναι" σου.
    Αυτο το βιβλιο
    θα ειναι πολυτιμο "αυριο"
    με τοσες χαραγμενες υποσημειωσεις επανω και μεσα του.
    Θα εχει τοσα πολλα να διδαξει!!!

    Μιανυχτατηςαβυσσουσεβρηκαστηνπτωσησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' αυτό αυτομόλησα agriomeli μου σιγά-σιγά... όλοι θέλουν να πάρουν κάτι απ' τον πολύτιμο χρόνο... σ' αυτό θα κάνουμε εκπτώσεις;Τώρα πια θέλω να πιστεύω, ότι έχω ξεκάθαρα ένστικτα!Τ' άλλα τα 'χω καταδικάσει σε φυλάκιση κι εύχομαι μόνο να μη δραπετεύσουν με κανένα πασπαρτού!
      Στηναβυσσοσυναντησαμιαηλιαχτιδαμαλλον!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Τί υπέροχο κείμενο!!Τά λόγια σου κατάθεση ψυχής Νίκο μου!!Τά ταξίδια ,άλλες φορές ευχάριστα καί τίς περισσότερες φορές δυσάρεστα!Εύχομαι νά βρείς αυτό πού αναζητάς!Καλή καί χαρούμενη εβδομάδα!!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευλογημένοι όσοι κατάφεραν κι έπιασαν λιμανάκι απάγκιο!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια γλυκιά μου φίλη Δήμητρα και να 'σαι καλά κι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!
      Καλή εβδομάδα να περάσεις και να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή
  6. Είναι γεγονός πως είμαστε απροετοίμαστοι και ατελείς...θέμα τύχης μόνο το κατάλληλο λιμάνι!
    Εκπληκτικό κείμενο!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έτσι είναι Μαρία μου... παίζουμε τη ζωή μας στο στοίχημα!
      Να 'σαι πάντα καλά και σ' ευχαριστώ πολύ που περνάς και τα λέμε!!!
      Χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...