ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

02 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΧΩΡΑ..!


Άντε πάλι, ήρθε κι αυτό το πολυπόθητο-για λίγους-φθινόπωρο και θα περάσει και θα ΄ρθουν κι άλλα… κι άλλα… κι άλλα κι εμείς να στεκόμαστε εδώ και να παραμένουμε όπως πάντα ίδιοι στη φθινοπωροχώρα μας.Η μόνη διαφορά είναι πως μόνο ο χρόνος θα μας έχει αλώσει.
Κι αν το καλοκαίρι δεν κατάλαβα από που ήρθε και που πήγε, ορισμένοι πιο τυχεροί θ΄ αφήσουν στα ίχνη πίσω τους έναν Αύγουστο με παρατεταμένες ζέστες, με μποτιλιαρίσματα, φασαρία, κίνηση, κορναρίσματα, χαμένα lower και πανελλήνιες, πανηγύρια, γάμους και βαφτίσεις.Κι ύστερα λίγο το ΄χεις να σε ξυπνάει ένας κόκορας περήφανος-και κρασάτος-από μια απότομη στριγγλιά ενός φρένου.
Κι αυτό που γίνεται κάθε καλοκαίρι φυσικά με το γυναικείο φύλο είναι πανωλεθρία.Το ΄χω ζήσει κι εγώ βέβαια κατά το παρελθόν.Συνεχώς στο ψάξιμο είναι για να βρουν τον ιδανικότατο συνδυασμό ντυσίματος κι αξεσουάρ(φουστάνι, παπούτσι, τσαντάκι, μακιγιάζ, χτένισμα κ.λ.π.).Μεγάλη η τρέλα του Αυγούστου αλλά και του καλοκαιριού γενικότερα, αλλ΄ ευτυχώς αντέξαμε έτσι ή αλλιώς κι αυτόν το χρόνο!
Τώρα πια από δω και πέρα κι εννοώ βέβαια στην επαρχία-όπως στη Λευκάδα που μένω-θα βρίσκουμε πιο εύκολα να παρκάρουμε, οι δρόμοι θα ΄ναι λεύτεροι από κίνηση, οι θάλασσες πιο καθαρές και πιο ιδιωτικές, δε θα συνωστιζόμαστε μέχρι να βρούμε ένα τραπέζι να μαντζάρουμε, δε θα ξελιγωνόμαστε απ΄ την πείνα μέχρι να ψηθεί και σερβιριστεί η μπριζόλα μας.Όλα θα μπουν σε μια λογική σειρά... σε μια τάξη, αφού μέσα μας η χώρα θα ΄ναι πιο χαλαρή.
Το μόνο που δε θ΄ αλλάξει βέβαια θα ΄ναι η γκρίνια μας και λίγο-πολύ την έχουμε κάνει εθνικό σπορ σ΄ αυτήν τη χώρα.Απ΄ τη γκρίνια του καλοκαιριού θα περάσουμε στη γκρίνια του φθινόπωρου κι αργότερα του χειμώνα.Έτσι παραμένουμε ίδιοι κι απαράλλαχτοι κάθε φορά.Και τώρα που ΄χουν αδειάσει οι δρόμοι και μείναμε μόνοι μας, δε θα μπλέκουμε καν στην κίνηση, θα καθόμαστε ήσυχοι στα σπιτάκια μας και θα κοιτάμε τον ουρανό αραχτοί στη φθινοπωροχώρα μας.Μόνοι μας εμείς κι εμείς.Μια χαρά..!Άντε, και καλή αντάμωση στην επόμενη, βρε!

20 σχόλια:

  1. Η γκρίνια, γκρίνια πάντως...φταίνε δεν φταίνε οι άλλοι.....
    Καλό σου βράδυ Νίκο μου :)))
    Να περνάς όμορφα στην φθινοπωροχώρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χειρότερη γκρίνια είναι όταν φταίω.Εκεί να δεις τι βγάζω...αχαχα!
      Έχεις την καλημέρα μου και να ΄σαι πάντα καλά!:-)))

      Διαγραφή
  2. Tα ίδια κι εμείς Νίκο..
    Επειδή μένουμε σε παραθαλάσσια πόλη δεν βλέπουμε την ώρα να φθινοπωριάσει για να φύγουν "οι βάρβαροι" και να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας...
    χαχαχαχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, κι αυτό το χάλι πάλι με τόση κίνηση δεν υποφέρεται.Κάπου να ησυχάσουμε βρε Tzina μου!
      ...φθινόπωρο που τους χρειάζεται!αχαχαχα!

      Διαγραφή
  3. νικο μου καλο φθινοωρο! καλο μμηνα! και γενικως ολα καλα να ανε!

    καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Κική μου για τις ευχούλες σου και να περνάς υπέροχα!
      Την καλημέρα μου μ΄ ένα πλατύ χαμόγελο!:-)))

      Διαγραφή
  4. Καλο φθινοπωρο με λιγοτερη γκρινια ευχομαι! Πριν πιασει ψυχρα κ βροχη να προλαβετε να απολαυσετε το νησι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, λιγότερη γκρίνια... όχι καθόλου!Την έχω κάνει έμπνευση και δε μπορώ να ζήσω μακριά της!χαχαχα!
      Ότι προλάβαμε, προλάβαμε.Από χθες σύννεφα και ψιλόβροχο!
      Με ή χωρίς γκρίνια, χαρούμενο φθινόπωρο να περάσεις Evi μου!:-)))

      Διαγραφή
  5. Μια -καθόλου γκρινιάρικη!- καλημέραααααααα!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κι απ΄ τα μέρη του Ιονίου!
      Να περνάτε όμορφα!:-)))

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Νίκο καί Σοφία!!Καλό μήνα!!!!Μιά από τά ίδια καί εδω πού μένω ,αφού η περιοχή μας είναι παραθαλάσσια,καί εξοχικά τών Αθηναίων!!!Ευτυχώς ,έφυγαν καί ησυχάσαμε καί απολαμβάνουμε τήν παραλία μας μέ ηρεμία!!!Καλό Φθινόπωρο!!!!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους... μείναμε εμείς κι εμείς και πάλι.Δεν τη μπορούμε τόση φασαρία... πέρασαν και τα χρόνια... μας "κοίμισε" κι η περιοχή που μένουμε, οπότε άντε και καλό φθινόπωρο να περάσουμε... έτσι σαν και τώρα με ησυχία!
      Να ΄στε καλά κι όμορφο μήνα να περάσετε!:-)

      Διαγραφή
  7. Καλά κάνεις και γκρινιάζεις! Πες τα! Πες τα!
    Καλό φθινόπωρο εύχομαι! Η εποχή που -οι περισσότεροι- περιμέναμε! χαχα!
    Πολλά φιλιά!
    Εύχομαι να'ναι μία δημιουργική και όμορφη περίοδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από γκρίνια άλλο τίποτα καλή μου φίλη!Και τώρα που μπαίνει και το φθινόπωρο θα ΄χω πολλές απ΄ αυτές!χαχαχα!
      Να περάσετε ένα υπέροχο φθινόπωρο γεμάτο απ΄ αγάπη!:-)

      Διαγραφή
  8. Τέτοια γλυκιά γκρίνια όμως υπάρχει???τέλεια η φθινοπωροχώρα σου Νικόλα μου..κι εγώ θα εκδηλώσω γκρινίτσα γιατί με κουράζει το πολύ καλοκαίρι..το καλοκαίρι ζω μόνο για τη θάλασσα..για τις χρυσές αμμουδιές για τις φεγγαροβραδιές του και τη χαλάρωση με βιβλίο στην παραλία με φίλους για βραδιές με μουσική στο φως του φεγγαριού..μόνο τέτοια ρομαντικά..το φθινόπωρο όμως το περιμένω αλλιώς με χαρά για την ανανέωση που έρχεται..της φύσης.. της ζωής.. της δημιουργίας..κι αν τύχει και κάποια φθινοπωρινή βροχούλα τότε η φίλη σου η Kate είναι πολύ χαρούμενη..τρελαίνομαι για βροχή και μη γελάσετε όσοι με διαβάσετε..σου στέλνω την αγάπη μου και στην Σοφία εννοείται..κι ας μην την ξέρω...γλυκό φθινόπωρο να έχετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτό γκρίνια είναι καλή μου φίλη... μήπως κολλήσαμε ομαδικώς;αχαχα!Τη δική μου γκρίνια την έχω κάνει σπορ.
      Όσο για τις φεγγαροβραδιές και το φθινόπωρο είμαστε στα ίδια.Η μόνη διαφορά νομίζω είναι, πως εσύ έχεις κάποιον να τα μοιράζεσαι...Κι η βόλτα μέσα στη βροχή με εξιτάρει πολύ... από μικρός το ΄χα βίτσιο φαίνεται, να μου φωνάζει η μητέρα μου όταν γινόμουν μούσκεμα!
      Έχετε την αγάπη μας κι ειλικρινά χαίρομαι που σ΄ έχω γνωρίσει!Χαρούμενο φθινόπωρο να περάσετε!:-)

      Διαγραφή
  9. καλό φθινόπωρο Νίκο,με κέφια,χαρές και πανηγύρια-)))))
    Εμείς ζούμε μέσα στο δέντρα,και φέτος λόγου καιρού δεν επισκεφτήκαμε συχνά τη θάλασσα αλλά δε με νοιάζει-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια καλή μου Christa, τη θάλασσα περισσότερο μ΄ αρέσει να τη βλέπω, να την ακούω και να τη μυρίζομαι και λιγότερο να την αισθάνομαι, γιατί υπάρχουν και τρικυμίες.Ποιο πολύ θα ΄θελα να ζήσω σε βουνό...
      Να περνάτε όλοι καλά φίλη μου, όπου κι αν είστε με υγεία πάνω απ΄ όλα!:-)

      Διαγραφή
  10. καλημέρα αγαπημένε φίλε Νίκο
    Καλό φθινόπωρο με υγεία να
    έχουμε και όλος ο κόσμος...
    Συγχαρητήρια για την όμορφη
    δουλειά σας..
    Σε πιο blog να πρώτο επισκεφτούμε;
    Θα είμαι πιο συνεπής γιατί το
    αξίζετε με τα δύο blog σας.

    Καλημέρα Kate'sCakeBox

    Πάντα φίλος
    Με εκτίμηση
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυαγαπημένε μου φίλε Παύλο να περάσεις όμορφο και χαμογελαστό φθινόπωρο με τη σύζυγό σου κι εδώ θα μείνουμε να τα λέμε.Δεν έχει σημασία η συχνότητα της επίσκεψης, όσο υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι με τόσο ωραία συναισθήματα, όπως εσείς.
      Η χαρά που σας γνώρισα, η εκτίμηση κι η αγάπη μου για σας είναι μεγάλη!Να ΄στε καλά και πάντα να χαμογελάτε καλοί μου φίλοι!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...