ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

05 Απριλίου 2013

ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ..!


Να που μου ΄ρχονται κάποιες μέρες σκέψεις ανάκατες να μου τριβιλίζουν το μυαλό.Από κείνες που πρέπει να κάτσεις να το στίψεις και να βγάλεις ότι έχει απομείνει μέσα του... ας είναι και κουκούτσια, κάτι να πεις.Αρχίζω να μπαίνω στο κλίμα των ιστολογίων σιγά-σιγά τελικά και νομίζω πως είναι φίνα.
Θέματα υπάρχουν πολλά για ν΄ αναπτύξεις και να πεις, έστω και να γκρινιάξεις.Η γκρίνια είναι στο στοιχείο μου!αχαχα!Σοφάκι μου, τι να κάνω... ξέρεις πως δε μπορώ χωρίς εσένα και τη γκρίνια.Είτε αυτή είναι δική μου, είτε είναι δική σου.Με τη δουλειά δεν έχω παράπονο, γιατί έχω σταματήσει προ πολλού κι ευτυχώς που πρόλαβα να πάρω σύνταξη.Ποια σύνταξη δηλαδή, απ΄ τη μύτη μου τη βγάλανε κι αυτή τόση που μ΄ αφήσανε με τα κοπτοραπτικά τους.Και καλά να πάθω αυτούς που ψήφιζα τόσα χρόνια.Ας πρόσεχα!Τον τελευταίο όμως καιρό ζορίζομαι κι αυτό είναι που με σκοτώνει, αλλά στις μέρες μας φτάσαμε να λέμε πάλι καλά που ζούμε!
Πολλές φορές όμως πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται "τι κάνω εγώ εδώ στο πάλκο;", μακριά απ΄ όλους κι απ΄ όλα!Γιατί μη μου πεις και κοντά να ΄σαι μ΄ αγαπημένους ανθρώπους πάλι νιώθεις μοναξιά.Κι αυτή η μοναξιά βρε παιδί μου νιώθεις πως μερικές στιγμές δεν παλεύεται.Κι αν μέχρι πριν μερικά χρόνια είχα την τύχη να συναντήσω αγγέλους, όλα αυτά μοιάζουν σήμερα να φαίνονται μακρινά.Κι οι περισσότεροι άγγελοι δεν έχουν φτερά.Δε λέω πως είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο και μπορεί να φταίω εγώ.Γιατί δε μπορεί να ΄χουν όλοι οι άλλοι πρόβλημα(αν και μεταξύ μας δεν το πολυπιστεύω αυτό!αχαχα!).
Πιστεύω όμως ακόμα πως δε μπορούμε να αισθανθούμε οικείοι μ΄ όλους τους ανθρώπους, αλλ΄ ούτε και να τους εμπιστευθούμε.Άλλοι μας ταιριάζουν κι άλλοι όχι.Δεν ξέρω κι αν το ένστικτο αυτό βγαίνει πάντα αληθινό σ΄ αυτές τις περιπτώσεις!Αλλά κι απ΄ την άλλη ο άνθρωπος δε μπορεί ν΄ απομονωθεί και πρέπει να προσπαθεί συνεχώς να κάνει νέες γνωριμίες.Απ΄ αυτές μπορεί να πάρει κάτι οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό.Στο σχολείο της ζωής όλα τα μαθήματα είναι αποδεκτά!Από σένα εξαρτάται τι και ποια θες να κρατήσεις.
Υπάρχουν όμως στη ζωή κι οι υποχρεώσεις.Άλλες που δημιουργούνται μόνες τους κι άλλες που τις δημιουργούμε εμείς.Δε μπορούμε να ξεφύγουμε εύκολα απ΄ αυτές, αλλά πρέπει να τις αξιολογούμε και να βάζουμε προτεραιότητες.Επίσης δε μπορούμε να κρατάμε μόνο αυτές που μας γεμίζουν πραγματικά.Ο αγώνας για επιβίωση χρειάζεται θυσίες.Κι οι θυσίες θα ΄χουν κόστος.
Μέσα σ΄ όλα όμως υπάρχει κι η ανασφάλεια για το μέλλον μας.Ποιο μέλλον μας δηλαδή... το μέλλον των παιδιών μας θέλω να πω.Μπήκαμε σ΄ ένα τούνελ που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει.Κανένας πια δε μπορεί να κοιμάται ήσυχος στο ροζ συννεφάκι του.Κι αν ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν απλά καλά, δε μπορούν να μην ξεχωρίζουν τι γίνεται δίπλα τους.Κι όσοι οδηγούμαστε ακόμα απ΄ τα όνειρά μας, υπάρχουν κάποιες μέρες και φάσεις της ζωής, που μας πνίγουν και μας βάζουν σε διαδικασία σκέψης κι απολογισμού.Κι αν δε μπορείς να πάρεις τέτοιες αποφάσεις, τουλάχιστον ζορίζεσαι και ξέρεις τις επιθυμίες σου, τις αλήθειες και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα.Κι αυτά τα συμπεράσματα στη συνέχεια και με τη σειρά τους μεταλλάσσονται σ΄ αποφάσεις.
Πάλι έφτασα σε σκέψεις, προβληματισμούς και μπλα-μπλα απ΄ το πουθενά.Τι αναλαμπές μου ΄ρθαν ούτε κι εγώ ξέρω.Ξεκίνησα να γράψω κάτι και κατέληξα σ΄ αυτό.Μερικές φορές απ΄ το τίποτα μπορείς να πεις και να βγάλεις περισσότερα.Νομίζω όμως πως αυτό που νιώθουμε, καλό είναι να το βγάζουμε για να επικοινωνούμε, έστω και για τους λίγους που νιώθουν κάπως έτσι ή το ίδιο.
Τελειώνοντας μ΄ αυτές τις ανόητες και βαρετές σκέψεις μου μπορώ κιόλας να προβλέψω τη συνέχεια.Μόλις το διαβάσουν αυτό η σύζυγός μου θα με ρωτήσει τι μου συμβαίνει, η αδερφή μου θα με πάρει τηλέφωνο για να ΄ρθει να με δει, ο κουμπάρος μου θα περάσει να μου δείξει συμπαράσταση πως υπάρχουν και χειρότερα κι η μεγάλη μου κόρη πως είναι ότι χειρότερο κι απαισιόδοξο έχει διαβάσει, ενώ μ΄ όλα αυτά στο τέλος θα πω και μη χειρότερα!

8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα...σε κάποια σημεία συμφωνώ κι εγώ..κι εγώ τα βλέπω με τον ίδιο τρόπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σ΄ όλα.Άλλωστε γνώμες υπάρχουν πάρα πολλές.Πιο πολύ σημασία νομίζω πως έχει αυτά που λέμε να τα εννοούμε.
      Καλό σου βράδυ και να ΄σαι πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  2. Μονο και μονο το γεγονος πως ολοι θα νομιζουν κατι αλλο
    απ΄τη δικη σου "αληθεια",
    ειναι ικανο να σε κανει να λυθεις στα γελια κοιταζοντας τους.
    Τον τροπο που επιλεγουμε να "σπαταλησουμε" το χρονο μας
    ειναι δικη μας υποθεση και πρεπει να ειναι σεβαστος...ναι?
    Τελικα...το διαδικτυο εχει σωσει πολυ κοσμο απ'την καταθλιψη.

    Η καθε λεξη,η καθε ανασα ειναι πολυτιμη ακομα κι αν ο αερας
    την παρει μακρια.Αυτος ξεεερει που θα παει να την αφησει...

    Ελα...κερνα μας τωρα ενα τσιπουρακι...ολα δικα σου τα θες..
    οοοοριστε μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζεις πως δεν καταλαβαίνω, ότι δε με καταλαβαίνουν;αχαχα!Ορίστε γέλασα!Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του "αστεία"... δεν είναι απαραίτητο να γελάνε όλοι, αλλά πρέπει να γίνονται σεβαστά.Για την κατάθλιψη τώρα τι να σου πω.Λέω να συμβουλευτώ την παλιά μου χαρτορίχτρα... αυτή ντε που μου ΄λεγε πότε θα πεθάνω!Για τις λέξεις και τις ανάσες έχεις απόλυτο δίκιο.
      Άντε έλα βρε, εγώ βάζω το τσιπουράκι ΑΑΑ! κι εσύ βάζεις το μεζεδάκι!Μη μας θερίσει κιόλας!αχαχα!

      Διαγραφή
  3. Ούτε βαρετές ούτε ανόητες οι σκέψεις σου και είναι απλές καθημερινές σκέψεις όλων μας που δεν είμαστε στην εφηβεία και βλέπουμε γύρω μας να καταρρέουν τα όνειρα, η ζωή μας.
    Δεν νομίζω όμως πως ζούσαμε εμείς οι απλοί κοινοί θνητοί σε ροζ συννεφάκι, ίσως αυτό ήταν για άλλους που μπορούσαν να χώνουν και το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι ή που είχαν την ικανότητα να αιωρούνται στα σύννεφα... κι αυτό είναι που με κάνει να αγανακτώ... πως τόσα χρόνια υπευθυνότητας, δουλειάς, συνέπειας πάνε στον βρόντο!
    Για το τέλος αφήνω το διαδίκτιο που ναι μου έχει προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, έχω μάθει πολλά, έχω γελάσει , έχω θυμώσει , έχω γνωρίσει διάφορες ψυχολογίες, ψέματα, αλήθειες, λυκοφιλίες, φιλίες κι έχω κρατήσει ότι μου ταιριάζει αγνοώντας ότι με ενοχλεί και χαλά την αισθητική μου σε όλα τα επίπεδα κι αν κάτι έμαθα πια καλά είναι τα ''όρια'' ανάμεσα σε εμένα και σε αυτό.

    Καλό βράδυ σου εύχομαι και συνέχισε να προβληματίζεσαι και να έχεις δυνάμεις για το αύριο...
    οι άνθρωποι που δεν προβληματίζονται και δεν έχουν απορίες με φοβίζουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ΄ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Λεβίνα και δεν παρασύρεσαι εύκολα απ΄ αυτά που θέλουν να βλέπουμε.Οι περισσότεροι πέφτουμε στην παγίδα και πάμε την κουβέντα εκεί που θέλουν άλλοι, για να μας αποσπάσουν την προσοχή ή να μας αποκόψουν σαν κοινωνία.
      Βέβαια στο ροζ συννεφάκι θα βάλλω κι εκείνους που έπεσαν στην παγίδα, ότι τα δανεικά θα ΄ταν κι αγύριστα.Ήμουν κι είμαι πιο συγκρατημένος αν και πήγα να παρασυρθώ, αλλά ευτυχώς που δεν το ΄κανα.
      Για το διαδίκτυο θα συμφωνήσω απόλυτα.Το βλέπω σαν έναν κήπο που ΄χει μέσα του από λουλούδια και δέντρα με καρπούς, μέχρι τσουκνίδες και βάτα.Απ΄ όλα έχει ο μπαξές(το ΄χω πει πάρα πολλές φορές).Δεν αρέσουν όμως σ΄ όλους τα λουλούδια, ούτε κι όλοι οι καρποί απ΄ τα δέντρα.Εμείς αποφασίζουμε τελικά τι θέλουμε και τι μας αρέσει, αρκεί να ΄χουμε βάλει σωστά τα όρια.
      Την καλημέρα μου κι από προβληματισμούς άλλο τίποτα.Από τότε που γεννήθηκα ένα πρόβλημα ήμουνα!Την έχω τρελάνει τη Σοφία!αχαχα!

      Διαγραφή
  4. Κοίταξε να δεις νικόλα...και γω για τον ίδιο λόγο άνοιξα τη σελίδα!

    Γιατί όσο να ναι αλλιώς να τα βλέπεις γραμμένα και αλλιώς να τα σκέφτεσαι! Άσε που όταν γράφεις και το βγάζεις απο μέσα σου, είναι αυτό ακριβώς το βγάζεις!
    Δεν περιμένεις να σου πουν είσαι σωστός ή λάθος...εξάλλου ποιος μπορεί να κρίνει ποιον; Φαντάζομαι όλοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας!
    Το θέμα είναι ποιος μας καταλαβαίνει και ποιος όχι...και ούτε και αυτό είναι ακριβώς απαραίτητο...
    Αν μας καταλάβουν οι άνθρωποι που θέλουμε έχουμε πετύχει το καλύτερο...αν προβληματιστούν ακόμη καλύτερα!

    Οπότε γράφε εσύ και άσε τις γυναικες της ζωής σου (σύντροφο και κόρη) να σου λένε.... δείξε τους τι εννοείς και μην σταματήσεις να τα βγάζεις από μέσα σου!

    Τα φιλιά μου...σε σύντροφο - κόρη - κουνιάδα -κουμπάρο και σε όποιον άλλον σε διαβάζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια μέχρι σήμερα κανένας δε μ΄ έχει καταλάβει, οπότε ούτε κι από δω μέσα περιμένω να με καταλάβουν.Κι αυτό δε με νοιάζει καθόλου.Έτσι θα πορευτώ και δεν πρόκειται ν΄ αλλάξω.Μου φτάνει μόνο που μπορώ και καταλαβαίνω τον εαυτό μου.Του τα λέω-έστω κι από δω μέσα-και μου τα λέει κι αυτός!αχαχα!Και πίστεψέ με ειδικά σ΄ αυτόν είμαι πολύ αυστηρός κριτής.Μη νομίζεις πως την ψώνισα κι αποζητώ την τελειότητα.Ίσα-ίσα που κι αυτή ακόμα μου τη δίνει στα νεύρα.Ζητάω μόνο να παραμείνω ένας απλός άνθρωπος... τίποτα άλλο!
      Τα φιλιά σου τα ΄κανα ντελίβερι στον προορισμό τους.Να μου ζήσεις "αντικλείδι" μου!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...