ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

27 Απριλίου 2013

ΦΑΝΤΑΣΟΥ..!


Λόγω της επερχόμενης Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών, επέλεξα ένα πασίγνωστο και δημοφιλές ξένο κομμάτι του λατρεμένου μου John Lennon.Και δε μπορεί να ΄ναι άλλο απ΄ το "Imagine", το οποίο θεωρώ πως είναι το αντιπροσωπευτικότερο μουσικό κομμάτι τέτοιων ημερών.Οι εικόνες του βίντεο είναι δικής μου επιλογής κι έβαλα εκείνες που κατά τη γνώμη μου πάντα, ταιριάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα.Κι επειδή σ΄ αυτήν τη ζωή δε μπορώ ποτέ να βρω την τελειότητα, έτσι και στο βίντεο προσπάθησα ν΄ αποδώσω τις εικόνες του τραγουδιού με τα λόγια πιο κοντά σ΄ αυτό που μ΄ εκφράζει.
Τον τραγουδιστή αλλά κι άνθρωπο John Lennon τον ξεχώρισα απ΄ τους υπόλοιπους του συγκροτήματος "Beatles" από νωρίς.Το 1971 ηχογραφείται το θρυλικό "Imagine", όπου τα λόγια του ξεκλειδώνουν συγκλονιστικά συναισθήματα!Ένα τραγούδι "ύμνος" στέλνει τα πιο ανθρώπινα μηνύματα σ΄ όλον τον κόσμο!Μετά από τόσα χρόνια, παραμένει το ίδιο επίκαιρο... όνειρο-αίτημα..!Το καλύτερο σε πωλήσεις single της σόλο καριέρας του John Lennon, που οι στίχοι του ενθαρρύνουν τον ακροατή να φανταστεί έναν κόσμο να ζει σε ειρήνη, χωρίς διαχωρισμούς κι εμπόδια θρησκειών, χωρίς σύνορα κι εθνικότητες και να εξετάσει το ενδεχόμενο, ότι το επίκεντρο της ανθρωπότητας θα πρέπει να ζει μια ζωή ασύνδετο σε υλικά αγαθά.Το 2007 μετά τα εγκαίνια του μνημείου John Lennon στην Ισλανδία, ένας "πύργος ειρήνης" μέσα από μια δέσμη φωτός γράφει σε 24 γλώσσες το "Ιmagine peace"(Φαντάσου την ειρήνη).

10 σχόλια:

  1. Καλή Ανάσταση και Πάσχα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Tzina Varotsi!Να περάσεις καλά με τ΄ αγαπημένα σου πρόσωπα!
      Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!:-)

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να δω το videaki....αλλά το τραγούδι μου αρέσει πολύ!
    Καλή Κυριακή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για την ενημέρωση.Τώρα μπόρεσα να το αντιληφθώ για το βιντεάκι, γιατί στο δικό μου το δείχνει κανονικά!Έπεσα θύμα της πνευματικής α-ηδιοκτησίας όπως φαίνεται.Πάντως δε θα τ΄ αφήσω έτσι.Είναι να μη μου κολλήσει κάτι στο μυαλό.Το βίντεο υπόσχομαι να το ξαναφτιάξω, δεν έχω τις ίδιες εικόνες βέβαια καθόσον τις διέγραψα, αλλά θα γίνει σίγουρα.Είναι απ΄ τα αγαπημένα μου κομμάτια και δε θα τ΄ αφήσω έτσι!Έλεος πια μ΄ αυτές τις φασιστικές απαγορεύσεις τους!Ο νους τους συνέχεια στο χρήμα..!
      Να περνάς καλά και πάντα με χαμόγελο!:-)

      Διαγραφή
  3. Δεν με συμφερει αυτη τη στιγμη
    να καθησω και να φανταστω....
    Θα με στειλω μια ωρα αρχιτερα
    Αστο....
    Παω τωρα...εχω να "ποτισω και το γερανι"

    Μακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. agriomeli μου η φαντασία πονάει μου είπανε, αλλά σ΄ άσχημους καιρούς ξέρει να γιατρεύει την πραγματικότητα.Όταν μαυρίζω το σπίτι μου, με βοηθάει στο βάψιμο.
      Φανταστική μέρα... καλημέρα!:-)

      Διαγραφή
  4. Ουτε γω μπορω να το δω το βιντεάκι..οι Μπιτλς ειναι το αγαπημενο συγκρότημα του μπαμπά μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ το πρόσεξα το πρόβλημα καθυστερημένα!Θα προσπαθήσω πάλι να το κατεβάσω αλλιώς.Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μου το ΄παιξε..!Κι άντε τώρα να ξαναβρώ φωτογραφίες!
      Είναι απ΄ τα αγαπημένα μου τραγούδια.Οι Beatles είναι ακόμη αξεπέραστοι κι αγαπημένοι.Με τέτοια συγκροτήματα μεγάλωσα κι ο μπαμπάς σου(που φαντάζομαι πως θα ΄μαστε κοντινές ηλικίες) θα ξέρει πολλά γι΄ αυτούς.
      Χαρούμενη Κυριακή να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  5. Λαμπερές καλημέρες!!!
    Είναι ότι πολυτιμότερο μας απόμεινε...Υπομονή, και Ονείρατα για όλους ευχομαι https://www.youtube.com/watch?v=yRhq-yO1KN8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Xibalba!Τα Ονείρατα έχουν μείνει ακόμα, η Υπομονή μου είναι στο empty.
      Το γνήσιο βιντεάκι το ΄ξερα κι ήταν πολύ ωραίο.Έφτιαξα κι ένα δικό μου, αλλά χρειάζεται-λέει-άδεια απ΄ την EMI και τέτοια όμορφα..!Έχω ξαναβρεί τις πιο πολλές εικόνες και θα κοιτάξω μήπως το βρω απ΄ αλλού.
      Καλό και χαμογελαστό απόγευμα να ΄χετε!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...