ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

27 Μαΐου 2022

ΦΘΟΡΑ!

Ο άνθρωπος μπορεί να είναι κοινωνικό ον κατά βάση, αλλά από την άλλη δε θέλει να του βάζουν όρια συμπιέζοντας τα λόγια του. Να τον αφήνουν να εκφράζεται κι όχι να χειραγωγείται. Να τον σέβονται και να τον αφήνουν να λέει αυτά που θέλει ή νιώθει να πει, είτε αρέσουν, είτε δεν αρέσουν. Θέλει να αισθάνεται λεύτερος, μοναδικός κι ανεξάρτητος. Να μην πέφτει και να μη σκάει πάνω σε τοίχους. Κι ας περνάει ολόκληρη ζωή ροκανίζοντας τα όνειρα του. Τι; Δεν υποκύπτει στις υποδείξεις και κάνει όνειρα; Δεν ακούει καλά; Πάνε τόσα χρόνια που τον έμαθαν στο τηλέφωνο να παίρνει το μηδέν. Μια ζωή γεμάτη από νούμερα. Μια ζωή με νούμερα. Μια ζωή να καταπίνει το σάλιο του και να υπογράφει την υποταγή του. Μια ζωή με την ταυτότητα στο στόμα και την ανάσα του κομμένη. Βράδια ολόκληρα γεμάτα ιστορίες με ποτά και με τσιγάρα, ξεφάντωμα μέχρι πρωίας, στο μπλέντερ της σχιζοφρένειας, της μοναξιάς και των απωθημένων. Να συντρίβεται στην ιστορία ενός παιδιού που δε μεγάλωσε ποτέ. Να καταναλώνεται στην ιστορία ενός ποιητή που ακροβατεί στον υμένα μιας διπλανής πόρτας. Να εξατμίζεται στην ιστορία της Ντίνας που έγινε ιερόδουλη και δουλεύει για την πρέζα της, φωνάζοντας "ξυπνήστε ρε Έλληνες, όλα εδώ πληρώνονται". Κουβέντες κλεισμένες στα συρτάρια του φεμινισμού και της φαλλοκρατίας, του στυλ όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες, όλοι οι άντρες είναι μαλάκες και λίγο πιο πέρα ο τελευταίος κλόουν να αυτοκτονεί με κραυγαλέες χειρονομίες. Οι προβολείς να τον βιάζουν, η κάμερα από πάνω του να μεταδίδει στατιστικές κι εκείνος ο άνθρωπος στημένος όπως πάντα στην τηλεόραση μπροστά στον προβληματισμό μην και στερηθεί τις ανέσεις του. Κι η ευτυχία να εκδίδεται αντί χρημάτων. Παντού βρωμάει μούχλα που αναδύεται στις γειτονιές. Σε λίγο τα παιδιά θα σκοτώνουν, θα μιλάει με εμετούς και θα αγγίζει μεταχειρισμένα σώματα. Η κυβέρνηση όμως πατάει γερά στο κεφάλι του κλόουν, όταν την ώρα στα μάτια του καθρεφτίζουν βιτρίνες με δώρα. Η ανάγκη καλπάζει πότε - πότε πανέμορφη πάνω από τα θραύσματα. Κι αυτός κάπου αλλού να κομματιάζει το κρανίο του σε απελπισμένα ταξίδια, αλλά πάλι εδώ θα γυρίσει, πάλι εδώ. Το τελευταίο όριο αντοχής του πηγαίνει σε αντίθετες κατευθύνσεις. Χρειάζεται φαίνεται ακόμα περισσότερο θάνατο για να μπορέσει να ζήσει. Τα ντεκόρ της φθοράς στήνονται για το επόμενο υπερθέαμα.

Υ.Γ.: Κλώτσα το φίδι που τυλίγεται στα πόδια σου. Διώχτο λοιπόν! Δε νιώθεις τα παγωμένα λέπια του; Τότε, δε νιώθεις το τέλος που πλησιάζει...

2 σχόλια:

  1. Νιώθω δέος στις σκέψεις σου. Συμμερίζομαι την ανησυχία σου. Δέχομαι τις επισημάνσεις σου, αγαπητέ Νίκο. Και ειδικά, η τελευταία σου πρόταση, στέκεται προειδοποίηση μεγάλη και άμεση. Ένα φίδι καλλιεργείται ανάμεσά μας. Ας μην του δώσουμε εμείς οι ίδιοι, την ευκαιρία που αναζητά για να κυριαρχήσει. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου φίλε μου Γιάννη! Είναι μια κραυγή αγωνίας στη συγκατάθεση και στην υπόθαλψη του ανθρώπου σε ηλίθιους και παρανοϊκούς να τον εξουσιάζουν. Αυτό από μόνο του είναι ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση.
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...