ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

01 Φεβρουαρίου 2019

ΑΛΜΑ!

Γεια σου! Στέκεσαι στην άκρη ενός γκρεμού. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να πηδήσεις. Αλλά το άλμα είναι επικίνδυνο, τρομακτικό, αβέβαιο. Οι προφητείες απέναντι στο σκοτάδι. Δεν έχεις όμως πηδήσει. Όχι ακόμα. Τι περιμένεις; Τη σιγουριά; Την υπόσχεση; Την αξιοπιστία; Όχι, αυτά δε στέκονται στην άκρη ενός γκρεμού. Εδώ ο Κίνδυνος και το Άγνωστο είναι οι βασιλιάδες. Η ασφάλεια κι η εγγύηση δεν έχουν θέση. Αν δε ζήσεις τον κίνδυνο, πως μπορείς να ξέρεις την ασφάλεια; Αν δε βρεις το μίσος, πως μπορείς να ξέρεις την αγάπη; Αν δε νιώσεις τη θλίψη, πως μπορείς να γνωρίσεις τη χαρά; Αν δε δεις το θάνατο, πως μπορείς να γνωρίσεις τη ζωή; Βλέπεις ένα τεράστιο κενό; Εκεί υπάρχει κι ένα άλμα. Θα πέσεις; Άλμα. Θα πεθάνεις; Άλμα. Θα ζήσεις; Άλμα. Όλα μπορεί να αλλάξουν. Όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν. Όλα θα αλλάξουν. Αλλά η αλλαγή είναι επικίνδυνη. Άλμα. Είναι μόνο μια στιγμή. Κι οι στιγμές φεύγουν τόσο γρήγορα! Πιάστην λοιπόν. Τα πόδια κοντά στην άκρη. Κοντά στην καρδιά. Το πέρασες! Σ' αγαπώ!

2 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφο Νίκο.
  Γράφεις εξαίρετα και με δύναμη καρδιάς. Με έναν δικό σου ξεχωριστό τρόπο.
  Ευαισθησία σε διακρίνει και λυρισμός.
  Καλό σου μήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου Γιάννη σ' ευχαριστώ! Μου φαίνεται ότι πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ!
   Να είσαι πάντα καλά για να περάσεις έναν όμορφο μήνα!!!

   Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...