ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

18 Ιανουαρίου 2018

ΓΚΡΙ-ΖΩ!


Γκρι, χρώμα ουδέτερο φτιαγμένο από το άσπρο και το μαύρο. Μια σύνθεση μεταξύ του φωτός και του σκότους. Όπου καθίσει έχει σκοπό να αναδεικνύει παντού τα χρώματα γύρω του! Έχει την αισθητική και το χαρακτήρα του πείσματος, ενώ ο ρόλος του είναι να γεμίζει οπτικές γωνιές. Καλύπτει ή φανερώνει όσα με δυσκολία και θαμπά φτάνουν στα μάτια. Ένα ομιχλώδες τοπίο αποτρέπει όσα φοβόμαστε να δούμε, αλλά μπορεί όμως και να γίνει επικίνδυνο. Ταιριάζει απόλυτα με τους ψυχρούς και άχρωμους ανθρώπους. Δημιουργεί έντονη αντίθεση με τα αγνά συναισθήματα. Η ουδέτερη θέση που κατέχει μπορεί να ταιριάξει και με τους ζεστούς ανθρώπους, αφού η αντίθεση τούτη προσδίδει σ' αυτό φωτεινά στοιχεία εμπειρίας και σκέψης. Αρκεί ένα ψήγμα να πέσει πάνω του και από το πουθενά, για να αστράψει αυτό από χαρά και να κερδίσει απρόσμενα μια λαμπερή ζωή. Αφήνει έντονες ανταύγειες ανάμεσα από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Γίνεται πολλές φορές ένας απέραντος καμβάς της πραγματικότητας, όπου πάνω σ' αυτόν τα όνειρά μας φαίνονται άσπρες κουκκίδες. Μεταφέρει μόνιμα ένα απύθμενο συναίσθημα. Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν γκρίζα ηλιοβασιλέματα και ζουν σε γκρίζες πόλεις. Στον κόσμο μας όμως που σχετίζεται προς το απόλυτο, όπου το απόλυτο λευκό ή μαύρο είναι ανύπαρκτα, τότε όλα στην ουσία είναι γκρίζα.

2 σχόλια:

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...