ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


Πιάσαμε λοιπόν φθινόπωρο και δεν πρόκειται να τα βάψουμε μαύρα! Δεν πρόκειται να μεταναστεύσουμε και ούτε να το κουνήσουμε από δω. Κι αν κάνουν την εμφάνισή τους τα μαύρα σύννεφα παρέα με τις βροχές και τα μπουρίνια τους, αφού εκεί έξω θα χαλάει ο κόσμος απ' τα αστραπόβροντα και τις καταιγίδες τους, καλοδεχούμενα είναι. Εμείς μόνο να 'χουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να τα υποδεχτούμε. Όλα αυτά γνωρίζουμε ότι δεν κρατάνε πολύ κι είναι παροδικά. Σε λίγο δε θ' αργήσει να ξαναφανεί εκείνος ο λαμπερός ήλιος που θα μας κλείσει το μάτι, για να μας σπρώξει προς τις παραλίες.
Έχουμε χτίσει στο μυαλό μας το Σεπτέμβριο ως τον πιο άχαρο μήνα, επειδή μας μετέδωσαν αυτό λανθασμένα. Γι' αυτό αρκετοί θ' αγνοούν ότι φθινόπωρο σημαίνει απ' τα τελειώματα αυτού του μήνα(23/9) μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα(21/12). Μπορεί οι περισσότεροι ν' αρέσκονται στις προτιμήσεις τους σε μια μόνο εποχή-κι εννοώ αυτήν την κοσμοπολίτικη καλοκαιρινή-, αλλά υπάρχουν όμως και λάτρεις του φθινοπώρου. Κι αυτή η εποχή αν δεν έχεις μέσα σου σταγονίδια αισιοδοξίας, δεν υπάρχει περίπτωση να την περάσεις με θετική ματιά. Όλο τα αρνητικά θ' αντιμετωπίζεις στο μονοπάτι σου και θα μελαγχολείς. Δεν κατατάσσομαι καν στους αισιόδοξους, αλλά προσπαθώ να βρω έστω και λίγα θετικά ψιχουλάκια για να τραφώ από κάπου. Έτσι και στο φθινόπωρο έχω βρει ορισμένες φωτεινές φωλίτσες και θα τις αναδείξω από δω μέσα, μήπως βοηθήσω στο τέλος και σένα να βγάλεις το κερί απ' τα μάτια σου. Λοιπόν, διάβασε παρακάτω για να δεις τι έχουμε...

- Μπαίνει ένα τέλος στους αφόρητους κι αποπνικτικούς καύσωνες του καλοκαιριού και μας προστατεύει ταυτόχρονα απ' το τσουχτερό κρύο του χειμώνα.
- Αν επιλέξεις διακοπές αυτήν την εποχή, αποφεύγεις συνωστισμούς, βρίσκεις δωμάτια σε όποιο ξενοδοχείο επιθυμείς, ενώ οι τιμές των καταλυμάτων αυτών πέφτουν κατακόρυφα.
- Προσφέρει μοναδική ευκαιρία(και εμπειρία) για ορεινές εκδρομές και υπαίθριες δραστηριότητες.
- Στη χώρα μας έχουμε το πλεονέκτημα το φθινόπωρο να μη διαφέρει και πολύ απ' το καλοκαίρι, οπότε μπορούμε κάλλιστα να συνεχίσουμε τα μπάνια μας και τα θαλάσσια σπορ.
- Για τη γεωργική παραγωγή ειδικά οι βροχές του φθινοπώρου ούτε λόγος. Γίνονται βάλσαμο στο έδαφος μετά από συνεχόμενη ζέστη και ξηρασία του καλοκαιριού.
- Ανανεωνόμαστε αλλάζοντας ρούχα βάζοντας στην άκρη εκείνα τα ίδια και τα ίδια που φορούσαμε πριν.
- Ξανανοίγουν σιγά-σιγά κι οι μουσικές σκηνές με το ζεστό τους περιβάλλον και τα ρομαντικά μπαράκια έχουν την τιμητική τους.
- Απ' το Σεπτέμβριο το μυαλό μας κρυφοκοιτάζει ήδη προς τα Χριστούγεννα, αφού τα σχολεία ξαναγεμίζουν κι οι φοιτητές ξεκινούν την ανέμελη ζωή τους.
- Όσοι είναι φίλαθλοι βρίσκονται στην πιο κατάλληλη εποχή, αφού ξεκινούν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις.
- Μπαίνει επιτέλους ένα τέλος στις επαναλήψεις των τηλεοπτικών σειρών κι αρχίζουν να λειτουργούν κανονικά οι εκπομπές.
- Στο Νοέμβριο αισθανόμαστε έντονα τη "μυρωδιά" των Χριστουγέννων, αφού οι βιτρίνες των καταστημάτων στολίζονται ιδιαίτερα για να μας το θυμίσουν.
- Ξυπνάει τις αισθήσεις με τη μυρωδιά της βροχής και τον ήχο των πεσμένων φύλλων στο έδαφος όταν τα πατάμε.
- Εάν η κάθε εποχή έχει για έναν ζωγράφο κάποιο χρώμα, το φθινόπωρο έχει απ' όλες τις αποχρώσεις μαζί... είναι από μόνο του ένας πολύχρωμος πίνακας.

Είδες, φθινόπωρο για όλα τα γούστα! Μάλλιασε η γλώσσα μου μήπως καταφέρω να σου αλλάξω τη γνώμη και τη διάθεση, απέναντι στο φθινόπωρο. Να σε βοηθήσω βρε αδερφέ! Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα βέβαια που να μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή, αλλά και πάλι μέσα είναι κι αυτά στα ευεργετήματα αυτής της εποχής. Δώσε τώρα ένα τέρμα στις μελαγχολίες και στις καταθλιψούρες σου μ' ένα όμορφο πλατύ χαμόγελο. Βγες έξω και γιόρτασε ακόμα και τη βροχή! Μη στερείσαι εκείνο που σου απαγορεύθηκε-με το χειρότερο τρόπο στα παιδικά σου χρόνια-να νιώσεις. 
Αν όμως θέλεις να βγάλεις περισσότερο αρνητισμό, τότε φίλε/η μου δε μπορώ να σου κάνω απολύτως τίποτα. Δε σώζεσαι και θα πρέπει να τα τρέξεις και να τα παλέψεις μέσα σου για να τ' αποκρούσεις. Πριν ακόμα φτάσεις στο τέρμα και πεις ότι για το φθινόπωρο "φταίει το κράτος". Να πάρεις δηλαδή θέση τερματοφύλακα στον εαυτό σου! Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κατέχει μια θέση δεύτερης νοσταλγικής ματιάς, αφού παίρνει τη σκυτάλη απ' το καλοκαίρι, αλλά όμως ως εκεί... δεν είναι όμως για ξεχείλωμα! Όσο για μένα, άσε με να παραληρώ στη λαθεμένη σου εντύπωση, ότι το φθινόπωρο θα παραμένει για πάντα καλό και όμορφο!



άντε βρε... και
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!


Υ.Γ.: Δεν είχα άλλη γκρίνια ή αναλαμπή-όπως βλέπεις-να βγάλω κι είπα ν' αρκεστώ-και ν' αναλωθώ-λιγάκι στον "κακό" μας τον καιρό... κάτι σαν φθινοπωρινές ανησυχίες, ας πούμε! Πιο πολύ βαρέθηκα ν' ακούω κάθε φθινόπωρο ότι θα βγει ο κόσμος στους δρόμους, παρά το ίδιο το φθινόπωρο! Μια φημολογία τελικά μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη εποχή! :-)

4 σχόλια:

  1. Ολα ομορφα ειναι! Ακομα κι ο χειμωνας που εγω δεν τον μπορω γιατι συνηθως ειμαι αρρωστη και τυλιγμενη σε 5 ρουχα για να μην τρεμω απο το κρυο! (σκεψου να ζουσα και σε κρυο μερος!!!)
    Αλλα ολα ειναι ομορφα, με καλη διαθεση και καλη παρεα!
    Καλο φθινοπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, εντάξει... όλα είναι όμορφα... αυτό λέμε συνήθως μετά από δευτερότριτες σκέψεις, αλλά το καλοκαιράκι-σαν απλή λογική-έχει περισσότερες προτιμήσεις!
      Η διάθεση είναι το παν και πως θα βρούμε τρόπο να τη χτίσουμε... η καλή παρέα απλά ακολουθεί!
      Καλές φθινοπωρινές πτήσεις Χριστίνα μας!!! :-)

      Διαγραφή
  2. Καλημερα αχαχχαχαχα και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ευτυχία... να κάνεις τον άλλο χαρούμενο... να γελάει... όπως καλή ώρα εσύ Αριάδνη μου! :-)
      Να περάσεις όμορφα το φθινόπωρο και να 'σαι πάντα καλά για να χαμογελάς!!! :-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...