ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

29 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝΣ!


Αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ με τις αυθαιρεσίες των μπάτσων, δεν είναι τωρινό και τυχαίο, αλλά είχε προηγούμενα επεισόδια και συνέβαινε απ' την εποχή του Λούκυ-Λουκ.Ας θυμηθούμε μόνο τους σερίφηδες εκείνης της εποχής!Ο αφανισμός των ντόπιων ινδιάνων και των πολλών φυλών τους είναι ένα απ' τα πολλά δεινά που επέφερε η μετοίκηση αυτής της "χώρας".Οι αυθαιρεσίες αυτές έπρεπε να 'χουν απασχολήσει ολόκληρον τον κόσμο κι όχι μόνο μερικές ομάδες μιας τοπικής κοινωνίας.Απ' όσα βλέπω όμως κι ακούω οι αστυνομικοί έχουν την ίδια ακριβώς νοοτροπία κι αντίληψη με τους στρατιώτες τους.
"Είχα καθαρή τη συνείδησή μου", είχε δηλώσει το μπατσόνι που "καθάρισε" στεγνά τον ανήλικο αφροαμερικανό στις ΗΠΑ.Σαν να βρίσκονταν σ' εμπόλεμη κατάσταση ένα πράγμα με κάποια άλλη χώρα.Μια δήλωση βέβαια που δε λέγεται κι ούτε υποστηρίζεται καν ακόμα και σε πολεμική σύρραξη.Ενισχύει όμως το εγκληματικό ένστικτο αυτοσυντήρησης ενός υπανθρώπου.Η διαφορά όμως των ανθρώπων βρίσκεται εκεί στη λογική.Εκείνη μας οδηγεί κι αυτή αποφασίζει τι και πως να πράξουμε.Όταν όμως ξεπερνάμε τα όρια της, τότε ο καλός Θεός πρόβλεψε να μας προφυλάξει με τη συνείδηση.Αυτή είναι η ρομφαία που μας ακολουθεί σαν μια δεύτερη σκιά!Όλοι έχουμε συνείδηση(ευτυχώς) κι ας μη φαίνεται ξεκάθαρα αυτό σε ορισμένους.Τα ζώα αντίθετα βασίζονται στο ένστικτο!Κι επειδή το αίσθημα αυτοσυντήρησης είναι βασικό χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, γι' αυτό λείπει παντελώς απ' αυτά η συνείδηση.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν και δασκαλεμένος να ήταν απ' τους συνηγόρους του, έπραξε ήδη το πρώτο λάθος.Ένα λάθος σοβαρότερο κι απ' την ίδια την αλήθεια.Είπε ψέματα κοροϊδεύοντας όχι τόσο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά όσο τον εαυτό του!Υπολογίζοντας να γλιτώσει το τομάρι του απ' τις συνέπειες του νόμου, σκέφτηκε να κρυφτεί απ' τις ευθύνες του, για να ξεγελάσει την κοινή γνώμη και τους δικαστές.Όμως, κι όλον τον κόσμο να ξεγελάσει, απ' τη συνείδησή του δεν πρόκειται να ξεφύγει ποτέ.Θα 'ναι σ' όλη του τη ζωή εκτεθειμένος και δέσμιος.Το ψέμα ή το δασκάλεμα που εκστόμισε είναι ολοφάνερο.Δε λέει κανένα συνετό άτομο που θέλει να κατοικεί σε κοινωνία ανθρώπων, ότι "έκανα το καθήκον μου σύμφωνα με όσα έχω μάθει και σκότωσα για να επιβιώσω!"Γιατί κι ένα οποιοδήποτε ατύχημα να 'χει κάνει κάποιος με την ελάχιστη λογική, αυτό θα το περιφέρει βαριά στη συνείδησή του και θα νιώθει τύψεις μέχρι το θάνατό του.Αυτό όμως σημαίνει να λέγεσαι Άνθρωπος!Κάποιο ζώο σκοτώνουμε και δε νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας κι όχι να 'χουμε σκοτώσει συνάνθρωπό μας από πρόθεση μάλιστα και να μην έχουμε καν συνείδηση.Μόνο οι σχιζοφρενείς δεν έχουν συνείδηση!
Χωρίς να θέλω να πέσω στη σύγκριση με τη χώρα μας(όπου κι εδώ έχουμε πάμπολλες μπατσοαυθαιρεσίες), αλλά σε πολλές περιπτώσεις όμως ξεσηκωμού της κοινωνίας μας και σε διακεκριμένες περιπτώσεις αυθαιρεσιών αστυνομικών, που επέφεραν θάνατο σε πολίτες, έχουν κληθεί δικαστές κι έχουν παρθεί τουλάχιστον προφυλακιστέες αποφάσεις και καταδίκες.Υπάρχουν βέβαια κι ορισμένες εξαιρέσεις.Εκτός του ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα(σαν πρώτο κι άμεσο μέτρο), διασύρθηκαν απ' όλα τα ΜΜΕ, καταστράφηκαν οικονομικά σε ατέλειωτες δίκες, διαμελίστηκαν οικογενειακά, ξεγυμνώθηκαν ψυχικά.Κι αυτά είδη τιμωρίας είναι, όσο κι αν ακούγονται και φαίνονται εκδικητικά.Μπορώ να πω με σιγουριά ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν δυστυχώς και παλιοτόμαρα.Σ' αυτήν όμως την περιβόητη "χώρα της ελευθερίας"(έτσι αρέσκονται ν' αυτοαποκαλούνται), η στάση της δικαιοσύνης είναι από αδιανόητη μέχρι και προκλητική, τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για την παγκόσμια.Η αθώωση τους γίνεται σε χρόνο μηδέν!Κι εδώ πλέον είναι η διαφορά της "χώρας" αυτής απ' τις υπόλοιπες.
Θα μπορούσα να γράψω τόσα πολλά γι' αυτήν την περίφημη "χώρα".Οι ΗΠΑ δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν ότι έχουν γίνει χώρα, γιατί δεν υπήρξαν ποτέ ενιαίο έθνος, αλλά ένας σχηματισμός εθνοτήτων και μια συνάθροιση διαφορετικών φυλών, που κατοίκησε αυτό το χώμα όταν ήρθαν "κάθε καρυδιάς καρύδι" και τυχάρπαστοι από κάθε γωνιά του πλανήτη.Συνήθως αυτοί που έφταναν μέχρι εκεί, ήταν ως επί το πλείστον "μπουμπούκια", που κατέφευγαν σαν κυνηγημένοι τυχοδιώκτες απ' τον τόπο τους και γίνονταν με τη σειρά τους πια κυνηγοί μιας "χαμένης κιβωτού" και φυσικά της παρανομίας.Κάπως έτσι δεν ξεκίνησαν άλλωστε κι οι περιβόητοι θαλασσοπόροι!Ξεγραμμένοι απ' τις κυβερνήσεις τους καθώς ήταν, φόρτωσαν οικειοθελώς οποιοδήποτε φυλακισμένο κατάδικο και βουουρ για τις δυτικές Ινδίες!Έτσι λοιπόν χτίστηκε αυτή η "χώρα" εντελώς άναρχα, ανήθικα και χωρίς ιδανικά, φτάνοντας στο σημερινό παγκόσμιο απόγειό της με την μετοίκηση και την οικονομική βοήθεια των Εβραίων.
Αυτό βέβαια που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο πόλεμος για την επικράτηση της λευκής ράτσας δεν έχει τελειώσει!Οι συγκρούσεις των βόρειων με τους νότιους δίνεται συνέχεια με αληθινούς θεατρινισμούς σε κάθε επίπεδο κι εκδήλωση της κοινωνικής τους ζωής.Κι αυτή όμως η αντιπαράθεση ενσαρκώνεται διαρκώς με την υποστήριξη των δημόσιων αρχών με μπροστάρηδες(ποιους άλλους;), τα μπατσόνια!Εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή προπαγάνδα, αλλά με εθνοκάθαρση!Δηλαδή με άλλα λόγια μας κυβερνούν οι απόγονοι των Ντάλτονς!

22 σχόλια:

  1. Το παρελθον καταδιώκει με τον τρόπο του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι!Το παρελθόν ανήκει στην ιστορία!Κι η ιστορία γράφεται για να υπενθυμίζει την ανθρώπινη καταγωγή μας!
      Χαρούμενο μήνα να περάσεις Αριάδνη μου!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Νίκο!!Καλό καί ευλογημένο μήνα!!
    Είδα τήν φωτό καί τρόμαξα!!!Οτι συμβαίνη εκτός Ελλάδος μού είναι αδιάφορο!
    Εχουμε τόσα δικά μας,εδώ νά αντιμετωπίσουμε!!
    Τήν λύση ας τήν βρεί η Αμερικάνικη κυβέρνηση!!Καλό βράδυ!!
    Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως καλή μου Δήμητρα οι χώρες είναι τόσο κοντά η μία απ' την άλλη..!Ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού κι οι χώρες με τα σύνορα η τιμωρία Του!Όταν καταφέρουμε να σπάσουμε και να ξεπεράσουμε αυτά τα σύνορα, τότε εκτιμώ ότι θα καταλάβουμε την αξία της ειρήνης και της φιλικής συνύπαρξης!Μέχρι τότε μπορούμε να υποφέρουμε χωριστά!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις υπέροχο μήνα!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Αν το παληκαρι ηταν λευκο θα ειχαν αραγε αθωωθει;;; Αναρρωτιεμαι...
    Καλησπερα Νικολα και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα αυτή θα ζει και θα πορεύεται κάτω απ' τις μνήμες του παλιού φυλετικού πολέμου!Από κει ξεκινάνε όλες οι αποφάσεις, οι διενέξεις κι οι κοινωνικές ανισορροπίες, που 'ναι ικανές να επηρεάζουν όλην την ανθρωπότητα!Η λευκή φυλή έχει υπερισχύσει από παλιά κι απολαμβάνει ήδη περισσότερα προνόμια!Το σύνταγμα υπάρχει απλά για να δείχνει στον υπόλοιπο κόσμο, ότι-ως χώρα-έχει εκσυγχρονιστεί!
      Χριστίνα μου να 'σαι πάντα καλά με την οικογένειά σου και να περάσεις χαρούμενο μήνα!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ποτέ! Αυτή είναι η ουσία Νίκο μου!
    Δεν έχουν συνείδηση τέτοιοι άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στο μίσος και στο ρατσισμό!
    Βέβαια είμαι σίγουρη ότι κι εκεί θα υπάρχουν φωνές από Ανθρώπους με Α απλά χάνονται και θα χάνονται γιατί δεν υπάρχει Ένωση και κάτι κοινό, όπως είπες κι εσύ!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο... κι ούτε θα τελειώσει Αριστέα μου!Η χώρα αυτή δημιουργήθηκε από διαφορετικές κουλτούρες, χωρίς ίχνος κοινής πορείας κι ιδανικών... τυχοδιωκτικά κι άναρχα!Γι' αυτό άλλωστε εκπέμπει τόσο μίσος με αντανάκλαση... και προς όλην την ανθρωπότητα, αλλά κι εναντίον της απ' όλες τις χώρες!Για να καταφέρει κάτι τέτοιο μια χώρα, πρέπει να 'χουν μεγαλώσει οι πολίτες της μέσα στο μίσος!Οι φωτεινές εξαιρέσεις θα φαίνονται αόρατες κι απροσπέλαστες, γιατί θα τους κυνηγούν ή θα τους έχουν υπό επιτήρηση... μέχρι να πάθουν κάποιο "ατύχημα"!
      Να 'σαι πάντα καλά Αριστέα μου για να περνάς υπέροχα!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Τι κρίμα να βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο στις μέρες μας.....είναι περίεργο το πως λειτουργεί το μυαλό και φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και η μόρφωση που λαμβάνει ο καθένας!
    Νομίζω πως τα χειρότερα έρχονται!
    Καληνύχτα Νίκο μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες καλή μου φίλη!Τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα!Πάντως δε θεωρώ ότι χρειάζεται ιδιαίτερη μόρφωση, για να φτάσει κάποιος να γίνει Άνθρωπος!
      Να περάσεις ένα χαρούμενο απόγευμα κι έναν υπέροχο μήνα Ωραιοζήλη μου!!!:-)

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά Νίκο μου.....υγεία, αγάπη, ευτυχία.....! Ο άγιος Νικόλαος να φυλάει εσένα και την οικογένειά σου :)

      Διαγραφή
    3. Σ' ευχαριστώ πολύ Ωραιοζήλη μου για τις ευχές σου, να 'σαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!!!:-)

      Διαγραφή
  6. Εδώ και ώρα, προσπαθώ να καλύψω λίγο το χρόνο διαβάζοντας αναρτήσεις από τους αγαπημένους μου...
    Και πάνω που είπα να κάνω ένα διάλειμμα και να συνεχίσω αύριο, πέφτω πάνω σε αυτό το κείμενό σου, Νίκο...
    Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή που δεν άφησα για αύριο την ανάγνωση, απλά είναι από αυτές τις περιπτώσεις που η πραγματικότητα με προσπερνά... Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μου... Απλά δεν είναι δυνατόν... Μα, τί έχουμε πάθει τέλος πάντων και δεν αντιδρούμε, και αφήνουμε τις αδικίες και τις "ανωτερότητες" να αφαιρούν ζωές με το έτσι θέλω?
    Κάπου στην πορεία έχουμε χάσει την Ανθρωπιά μας... Ας ψαχτούμε λιγάκι...
    Ελπίζω να σε βρίσκω καλά, καλέ μου!
    Έχεις την αγάπη μας!!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως είναι δυνατόν καλή μου φίλη Γιάννα και γίνονται όλα αυτά γύρω μας χωρίς ν' αντιδρούμε!Πιστεύω ότι οι αξίες χάθηκαν, η αδιαφορία για το διπλανό μας έχει πιάσει ταβάνι, χτίζοντας τοίχους για να υπερασπίσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα, νομίζοντας ότι έτσι θα προστατευθούμε!Η αγάπη αντικαταστάθηκε απ' την καχυποψία, αφού βιώνουμε το ψέμα, την αχαριστία και την αδικία!Όλα ξεκινάνε από μέσα μας κι από μας τους ίδιους... δυστυχώς!Θέλει πολύ ψάξιμο τελικά..!
      Στέλνω την καλημέρα με την αγάπη μου!Να 'στε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι!!!:-)

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα φίλε μου Νίκο και χρόνια πολλά για την εορτή σου!!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να έχεις πάντα υγεία, αγάπη και χαρά γύρω σου!!!!!
    Αυτό που γίνεται στην Αμερική, αλλά και που δεν προβλέπεται να αλλάξει, είναι πολύ ανησυχητικό γιατί αντιγράφεται από άλλους και σε άλλες χώρες. Και που θα φτάσουμε, δεν ξέρω!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλά να περάσεις σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη Marie-Anne για τις ευχούλες σου και να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!
      Οι ΗΠΑ είναι ένα είδος χώρας όπου έχει καταφέρει να φτιάξει πολλούς συμμάχους, για να τους εκμεταλλεύεται και δυστυχώς μέσα σ' αυτούς είμαστε κι εμείς!Το που θα φτάσουμε το ξέρουμε, αλλά δεν το 'χουμε εμπεδώσει ακόμα!Μέχρι να το εμπεδώσουμε όμως θα 'ναι αργά!!!
      Όμορφο Σαββατοκύριακο να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή
  8. Νίκο μου καλημέρες!
    Τις καλύτερες ευχές μου για την ονομαστική σου εορτή!
    Καλά να περάσεις και να έχεις πάντα υγεία!
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Αριστέα μου και να να 'χεις ό,τι επιθυμείς κι αγαπάς!!!:-)
      Χαρούμενο κι αγαπημένο Σαββατοκύριακο να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Νίκο μου!!
    Χρόνια πολλά γιά τήν ονομαστική σου γιορτή!!
    Υγεία καί ευτυχία σου εύχομαι!!
    Νά χαίρεσαι τήν οικογένειά σου !!Καλά νά περάσετε σήμερα!!
    Εχουμε ετοιμασίες!Γιορτάζει ο γαμπρός μου!!
    Καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου φίλη Δήμητρα και σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
      Πολύχρονος κι ο γαμπρός σου και να τον χαίρεστε!
      Υπέροχο Σαββατοκύριακο να περάσεις με την οικογένειά σου!!!:-)

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά με υγεία και πολλά χαμόγελα!!!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
    Καλό σ/κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου, να 'σαι πάντα καλά κι εύχομαι τα καλύτερα προσωπικά, αλλά και για την οικογένειά σου!
      Πολύχρονη να 'σαι και για τη δική σου γιορτή, που έμαθα(μόλις σήμερα) για τον εορτασμό ετεροχρονισμένα!
      Να περάσεις ένα χαρούμενο κι ευτυχισμένο Σαββατοκύριακο!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...