ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

17 Νοεμβρίου 2014

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ!


Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ,
ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ, 
ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ!

Είχα κλείσει τα 11 χρόνια όταν έσκασε η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τότε μεγάλωνα στην Άρτα κι απέξω απ' την πόρτα του σπιτιού μου μάθαινα από στόμα φίλου μου συμμαθητή τα μαντάτα στην Αθήνα μ' ανησυχία! Τα ελεγχόμενα κανάλια της τηλεόρασης ανήκαν στο καθεστώς κι η ενημέρωση ήταν τόσο ελλιπής όσο κι ασπρόμαυρη. Από τότε όμως πέρασε αρκετός καιρός και το μόνο που άλλαξε ήταν η ζωή με τα χρόνια που φορτώθηκα στην πλάτη! Όλη αυτή η πορεία μ' έκανε ν' αηδιάσω και ν' αναρωτηθώ! Αφού κοιτάχτηκα στον καθρέπτη, έπρεπε να δώσω μια απάντηση στο γιατί επιμένουμε σε μια ξεφτισμένη επέτειο, που την έχουμε κατατάξει ισάξια με τις άλλες δυο εθνικές μας.
Δε θα εξετάσω αν χάθηκαν ζωές μέσα στον περίβολο ή απ' έξω κι ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ακόμα ό,τι θέλει. Γεγονός όμως είναι ότι χάθηκαν ζωές κατά τη διάρκεια της χούντας. Υπάρχουν βέβαια διάφορα πορίσματα από εκείνα τα χρόνια που ανάθεσαν οι μετέπειτα δοσίλογες κυβερνήσεις του Κων)νου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου κι όποιος θέλει μπορεί να ψάξει να τις διαβάσει. Υπήρξε κι άλλη πολύ αργότερα κι ανέβαζε τον αριθμό των νεκρών ακόμα περισσότερο. Έτσι τουλάχιστον αναφέρεται και γράφεται στη βικιπαίδεια. Τι μπορεί όμως να μας θυμίσει αυτή η γιορτή άραγε; Τους αγώνες εκείνους που έκαναν κατά της χούντας για μια ζωή ελεύθερη; Η πορεία όμως έδειξε πως την εννοούσαμε διαφορετικά την έννοια της ελευθερίας.
Η κινητοποίηση τότε ξεκίνησε αυθόρμητα χωρίς κομματικά κριτήρια από λίγο απλό φοιτητόκοσμο κι έγινε χείμαρρος από πολλούς απλούς πολίτες. Η κομματική εκμετάλλευση του Πολυτεχνείου που επιχειρήθηκε είναι εντελώς λανθασμένη. Στη συντριπτική πλειοψηφία του ο λαός είχε βαρεθεί τη χούντα με τα ξεθωριασμένα πρόσωπά της και παρότι επικρατούσε ο φόβος, έπιασε την ευκαιρία του Πολυτεχνείου για να εκτονώσει το συναίσθημά του. Ήταν απαίτηση όλων των Ελλήνων, όπως ήταν και παλιότερα το "ΟΧΙ". Κάτι ανάλογο συμβαίνει στις μέρες μας. Όλοι οι Έλληνες είναι κατά του μνημονίου, αλλά φοβούνται να το εκδηλώσουν. Η διαφορά όμως του τότε με το σήμερα είναι ότι εκείνη η γενιά τόλμησε εκείνο που φοβούνται σήμερα οι ίδιοι!
Αυτή η τόλμη τελικά αποδείχτηκε ψεύτικη κι ο αγώνας κάλπικος! Έτσι απ' την καλυτέρευση περάσαμε στην καλοπέραση και καταλήξαμε στο γλύψιμο, το λάδωμα και τη βόλεψη. Τουρκικά κατάλοιπα... Μήπως τώρα πια τι έχουμε; Μια αόρατη χούντα ελέγχει κι εξουσιάζει πλέον τις συνειδήσεις μας. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν παγκόσμιους συμμάχους. Τι έγινε η αριστερή εκείνη ιδεολογία που κτίστηκε κι ανδρώθηκε απ' τους εξόριστους; Τώρα όλοι αυτοί πίνουν και γλεντούν μπροστά μας εις υγείαν των κορόιδων! Ξέρουμε ποιοι πολιτικάντηδες ήταν στο Πολυτεχνείο και φρόντισαν να μας το γνωρίσουν για να πάρουν αξιώματα. Τιμούμε όμως κι αυτούς μαζί με τους απλούς κι ανώνυμους. Ας αναλογιστούμε μόνο από πότε η χώρα λειτουργούσε ελεύθερα κι ανεξάρτητα. Τι να πρωτοθυμηθούμε άλλωστε;


Να θυμηθούμε την αλαζονική στάση του Ελευθέριου Βενιζέλου όταν παράκουσε τους "συμμάχους", μ' αποτέλεσμα να επέλθει η μικρασιατική καταστροφή. Κι η πτώση της χούντας εκείνη την εποχή ήταν επιβεβλημένη απ' τα ξένα σιωνιστικά αμερικανικά κέντρα! Αυτά τα κέντρα την έστησαν και τα ίδια την ξαπόστειλαν - με πρόσχημα την εξέγερση - εξαιτίας των γεγονότων της Κύπρου. Στρέβλωση της ιστορίας είναι επίσης, ότι απ' το Πολυτεχνείο έπεσε η χούντα! Αποτέλεσε όμως το εφαλτήριο για να ξηλωθεί το πουλόβερ της καταπίεσης. Έδειξε ότι κι αυτή η χούντα δεν ήταν άτρωτη και φανέρωνε τις αδυναμίες, τις προστριβές και την ασυνεννοησία των χουντικών, αφού πέτυχε ν' ανατραπεί η καραγκιοζοκυβέρνηση μετά από λίγο απ' τον άλλο αιμοσταγή δικτάτορα(τον Ιωαννίδη), που παρέμεινε κι αυτός μέχρι την πτώση του(Ιούλιο του '74). Αυτά όμως είναι γνωστά, γίνονταν και παίζονταν στο παρασκήνιο, κάτι που στις μέρες μας επικρατούν ευθέως χωρίς καμιά αντίδραση. Λες και μας πείραζε που μας κορόιδευαν πίσω απ' τις πλάτες μας κι όχι μπροστά στα μάτια μας! Μάλιστα χαρακτηρίζαμε και ξενόφερτη τη χούντα, ενώ αυτή που "επιλέγουμε" με την ψήφο μας, δεν είναι επιβεβλημένη, αλλά γνήσια και πατριωτική!
Τον καιρό εκείνο λοιπόν μπορεί ν' απαγορεύονταν κάθε αντίδραση στα χουντικά μέτρα κι αν αντιδρούσαμε σήκωναν το χέρι πάνω μας για να βγάλουν το άχτι τους. Σήμερα και ν' αντιδράσουμε σφυρίζουν αδιάφορα και δε μας υπολογίζουν καν. Το περιβόητο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" έχει αναβιώσει με απειλές δια στόματος "ευρωσυμμάχων" της σημερινής κατοχικής κυβέρνησης. Πέρασαν πλήθος αντιλαϊκών μέτρων, που ούτε εκείνη η χούντα δεν είχε διανοηθεί να περάσει. Σαν αντάλλαγμα πετάνε γύρω μας ξεροκόμματα "κοινωνικών παροχών". Αντίμετρα που θυμίζουν τα άτοκα δάνεια της χούντας! Τις απεργίες τις καταπνίγουν μέσα απ' τις συνοπτικές διαδικασίες των επιστρατεύσεων και τις συγκεντρώσεις - διαμαρτυρίες με τους πραιτωριανούς και στυλοβάτες τους... τα ΜΑΤ(παρέα με τους κουκουλοφόρους). Στις σχολικές καταλήψεις και κάτω απ' τις απειλές των απουσιών, τα τανκς αντικατέστηκαν τους μπάτσους για να κάνουν τα σκιάχτρα συλλαμβάνοντας ανήλικους μαθητές! Σε τι άλλο μπορεί να διαφέρει πλέον αυτή η σύγκριση; Το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" μήπως δεν ξανακούστηκε στις πλατείες ή μήπως δεν έχει την ίδια αξία και σημασία στις μέρες μας; Ίσως - λέω - και μεγαλύτερη από ποτέ! Και μια απλή ελευθερία έκφρασης εναντίον τους, είναι αρκετή για να μας αφανίσει, αποκλείσει και να μας διασύρει σ' ατέλειωτες αγωγές και δικαστικούς αγώνες, αντί άλλων φυλακίσεων!
Φασισταριά του κερατά κι οι ίδιοι δε διστάζουν να ισοπεδώνουν και να κατατάσσουν οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη με τους φασίστες και τους λαϊκιστές. Όσους θέλουν καταδικάζουν κι όποιους θέλουν αφήνουν ελεύθερους απροκάλυπτα απ' τις φυλακές με τη μέθοδο της εγγύησης ή της πενθήμερης άδειας! Ανάλογα με τις εντολές που θα πάρουν απ' ανωτέρους τους και με τη βοήθεια όλων των παπαγάλων τους(επιχειρηματιών, καναλαρχών, βιομηχάνων, κεφαλαιοκρατών κ.λ.π.), θα πετάξουν στα αζήτητα και θ' απαξιώσουν όποιον πάει ν' αναρριχηθεί αντίθετα απ' τη δική τους πορεία! Κι όποιος δεν υπακούσει κι ανάψει φλας για να φύγει απ' το μαντρί αμέσως τον τρώει κι αυτόν ο λύκος(από παλιά αυτή η παραδοχή της έκφρασης!). Εκείνη την εποχή είχαμε δικτατορία που ξέραμε πως να φυλαχτούμε κι υπήρχε δίψα για εκλογές και κομματική πολυφωνία. Ζητούσαμε επανεκκίνηση της δημοκρατίας. Όταν όμως ακόμα στις μέρες μας κάνουμε εκλογές κι επιλέγουμε κόμματα που έχουν όλα ίδιες πολιτικές, τότε αυτό πως λέγεται; Η προπαγάνδα μέσω των στημένων δημοσκοπήσεων και σύσσωμου του τύπου με τη νοθεία κάθε εκλογικής αναμέτρησης συμπίπτουν εκείνης της επταετίας!
Πολλά θα μπορούσα να γράψω και να ομολογήσω γι' αυτό το πρωτότυπο crash test, αλλά θ' αρκεστώ μόνο σ' αυτά. Όλοι πια γνωρίζουμε τι παίχτηκε και τι εξακολουθεί να παίζεται απροκάλυπτα πια, γιατί πλέον δε μας φοβούνται! Η κατάληψη του Πολυτεχνείου ξεκίνησε σαν ιδέα και πόθος για την ελευθερία και ντρέπομαι να συμμετέχω σε μια επέτειο που την ξέφτισε αυτή η ίδια γενιά μέσα στο χρόνο. Η γενιά αυτή κατέστρεψε κι έφερε την Ελλάδα σ' αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να ντρέπεται και να 'χει τύψεις μπροστά στους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Κρίμα μόνο στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πιστεύοντας σ' ένα καλύτερο μέλλον που δεν ήρθε ποτέ.
Για όλα αυτά λοιπόν θεωρώ ότι η επέτειος δεν έληξε κι ο συμβολισμός της εξακολουθεί να ισχύει και να συνεχίζεται σαν μια υποκρισία ανάμεσα στα χρόνια που έφυγαν! Κι αν χάθηκαν ζωές στο Πολυτεχνείο για να πέσει η χούντα των συνταγματαρχών, τότε επιβάλλεται να γίνει επέτειος και για τα χιλιάδες θύματα που έχασαν τη ζωή τους με τις μνημονιακές ευλογίες σ' αυτήν την ανελέητη κι ιδιόρρυθμη χούντα! Χαμένος τέλος στις σκέψεις αναρωτιέμαι τι να συμβολίζει άραγε αυτό το έρμο Πολυτεχνείο και γιατί το γιορτάζουμε ακόμα, εθελοτυφλώντας για το σημερινό!

                                                      απ' το χρήστη PAGOURAKI1                                                      

Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι πως ήθελα ν' αποφύγω ν' αναφερθώ σ' αυτήν την "επέτειο". Το παιχνίδι χάθηκε τελικά ανάμεσα σ' αυτά που δεν τολμήσαμε και σε 'κείνα που δεν αναζητήσαμε. Όμως, όλες αυτές τις μέρες και τις τζάμπα μαγκιές των χειραγωγημένων(ως συνήθως) επεισοδίων, μ' έκαναν να λύσω αυτήν τη σιωπή. Κάθε χρόνο τα ίδια σ@@τά! Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να μη διοχετεύσω την οργή μου, για το σήμερα. Κι αυτό γιατί αισθάνομαι ότι όπως χρησιμοποίησαν εκείνη τη γενιά στην εξέγερση, την ίδια συνταγή εφαρμόζουν και στη σημερινή, για να σκαρφαλώσουν οι κάθε λογής αποδεδειγμένα ανίκανοι και βλαμμένοι, προκειμένου να μας οδηγήσουν - με τη συγκατάθεσή μας - εκεί που θέλουν. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο για την ανάδειξή τους - δυστυχώς για μας -, ήταν εκείνοι που μας εκμεταλλεύονται και σήμερα. Κι αν δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι, είναι τα παιδιά τους. Ανίκανοι βέβαια για σένα και για μένα, αλλά για τον εαυτό τους και τη γενεαλογία τους ικανότατοι κι εξυπνότατοι. Ας αποτίσουμε φόρο τιμής για τους αγώνες τους(στη μάσα) λοιπόν και σ' αυτούς!

"ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΧΑΘΕΙ..."

25 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Την καλησπέρα φίλε κι αδερφέ μου Νικόλα!Δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι περισσότερο απ' το να χαλάσω τα νεύρα μου!
      Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!Οι επισκέψεις σου πάντα με χαροποιούν!!!:-)

      Διαγραφή
  2. καλημερα Νικο μου.
    καλη εβδομαδα να εχεις!
    διαβασα προσεκτικα την αναρτηση σου και ειλικρινα δεν εχω να πω κατι.
    λυπαμαι μονο για οσους μαυρισαν και μαυριζουν αυτη την επετειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι πάντα καλά Κικίτσα μου!!!Κι εγώ λυπάμαι όλους αυτούς που έκαναν την εξέγερση, για να βρεθούμε στο ίδιο σημείο!
      Την καλησπέρα μου στέλνω με μια αγκαλιά!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Το υστερόγραφο σου Νίκο τα λέει όλα !
    Κι εμείς που σωπαίνουμε...αργοπεθαίνουμε!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη για τα καλά σου λόγια!Ζούμε στην εποχή της σιωπής των α(χα)μνών(=χαλαρών)!
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις με αγάπη!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Νίκο μου!Υπέροχο τό κείμενό σου αλλά καί τό κολάζ μέ την "Γενιά τού Πολυτεχνίου" τά λέει όλα!
    Εζησα εκείνη τήν εποχή την Χούντα αλλά καί τίς μέρες τού Πολυτεχνίου!Ημουν στήν πρώτη επαίτιο,κοριτσάκι μικρό,
    μνήμες πού δέν σβήνουν.Νάσαι καλά!Καλή εβδομάδα!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μας ζήσαμε το Πολυτεχνείο απ' το δικό του μετερίζι και πιστέψαμε σ' αυτό.Ξεκίνησε με όνειρα για αληθινή δημοκρατία και κατάντησε εφιάλτης!Αυτό που δε μπορώ να χωνέψω(ούτε με σόδα!) είναι, ότι αυτοί που πολέμησαν τη χούντα υποτάχθηκαν-τόσο εύκολα-στις ορέξεις των σιωνιστών!Αυτό και μόνο φτάνει να με κάνει να σκεφτώ και ν' αναθεωρήσω πολλά πράγματα!
      Να 'σαι πάντα καλά καλή μου Δήμητρα κι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλή ανάρτηση ειλικρινά! Είσαι γνήσιος άνδρας και λες ευθέως την γνώμη σου -κόντρα σε πολλούς- κι αυτό το εκτιμώ τα μάλα. Ειδικότερα για το τί ήταν το "πολυτεχνείο", συμφωνώ σχεδόν απόλυτα. Διαφωνώ για την αναφορά στον Βενιζέλο. Πέρα από τα λάθη που έκανε, δεν είναι ο υπαίτιος της μικρασιατικής καταστροφής. Όσο αναφορά το σήμερα, καταλαβαίνω την οργή σου αλλά μην χαλιέσαι τόσο. Δεν αξίζει! Δεν φταίνε μόνο οι τροικανοί και οι "μεγάλες δυνάμεις" Νίκο μου. Φταίμε κι εμείς που σκάβουμε το λάκκο μας μόνοι μας. Η βασική αιτία είναι ότι οι νεοέλληνες είναι αμόρφωτοι, χωρίς παιδεία και ικανότητα (αυτο)κριτικής. Τα θέλουν όλα έτοιμα χωρίς να πολυδουλεύουν.
    Αυτά προς ώρας και με όλο τον σεβασμό ζητώ συγνώμη για το θάρρος μου να κρίνω τα γραφόμενα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε greendim να 'σαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό και καλοσυνάτο σχόλιό σου!Η γνώμη κι οι απόψεις εδώ μέσα είναι όλες σεβαστές και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη... ακόμα κι οι παρατηρήσεις σ' οτιδήποτε... που για μένα τουλάχιστον τις θεωρώ συμβουλές πολύτιμες και χρήσιμες για να προχωρήσω και να γίνω καλύτερος!Γι' αυτό μη ζητάς καμιά συγνώμη!Δεν το λέω με καμιά δόση υπεροψίας κι ούτε εγωιστικά, αλλά η ζωή γενικά μας αναγκάζει να μαθαίνουμε!Επειδή φτάσαμε εδώ που φτάσαμε-πάλι για μένα-οι πολιτικοί όλοι ανεξαιρέτως-κι ειδικά αυτούς που δεν τολμούσαμε να πιάσουμε στο στόμα μας-έχουν χάσει πια την αγιοποίηση τους!Για το Βενιζέλο έχω ακόμα επιφυλάξεις κι η ιστορία έδειξε ότι δεν ήταν τόσο πατριώτης, αλλά ένας επίμονος εγωιστής που δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο απ' το προσωπικό του συμφέρον και προβολή!Μπορεί να μην έγινε στα χέρια του η μικρασιατική καταστροφή, αλλά υπήρξε η κύρια αιτία σ' αυτήν με τη μεταφορά του στρατού στη Σμύρνη, γνωρίζοντας τις αρνητικές διαθέσεις των μέχρι πρότινος συμμάχων!Ακόμα κι αν δεν το γνώριζε όφειλε να το μάθει!Και το ότι έχασε τις εκλογές(μετά μάλιστα την ευνοϊκή συνθήκη των Σεβρών), ήταν ένα σιωνιστικό φιάσκο!Τέλος πάντων... είναι ολόκληρη ιστορία που έχει ειπωθεί από ιστορικό κι είχε εκδοθεί υπό την επίβλεψη κι αιγίδα μάλιστα του ιδρύματος Ελ.Βενιζέλου!Υπάρχει άλλωστε δημοσιευμένη και στο διαδίκτυο!Γι' αυτό η αγιοποίηση ορισμένων πολιτικών τελείωσε προ πολλού για μένα!Όλοι κρίνονται!Κι ενώ έχουν χρέος να μας οδηγούν σε επιτυχίες, έχουν γίνει όλοι τους χωρίς καμιά εξαίρεση-κατά τη διάρκεια της ιστορίας-προδότες κι υπεύθυνοι για τις αποτυχίες μας και τις καταστροφές μας.Κι όταν ένας ολόκληρος λαός εξακολουθεί να κάνει τα στραβά μάτια στις ανομίες τους, τότε τέτοιοι πολιτικοί αξίζουν σ' αυτόν.
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις καλέ μου φίλε και να 'σαι ευτυχισμένος!Με την αγάπη μου!!!:-)

      Διαγραφή
  6. Τι να πρωτοθυμηθουμε Νικολα μου;; Αχ!
    Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα μπορούμε να θυμηθούμε και πρώτα απ' όλα πως φτάσαμε ως εδώ, γιατί υπάρχει και συνέχεια της κατρακύλας μας!
      Να 'σαι πάντα καλά Αριάδνη μου για να περνάς καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  7. Παρ' όλο που 'ήμουν κι εγώ εκεί' μέχρι λίγο πριν έρθει ο στρατός...συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, Νίκο μου!
    Υπάρχει πολλή υποκρισία εκ μέρους των πολιτικών, όλων των αποχρώσεων, αλλά και αυτοί που τους ψηφίζουν δεν βάζουν μυαλό! Χαζοχαρούμενοι είναι!!!
    Να έχεις μιά όμορφη εβδομάδα, καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πολιτική έχει τόση βρωμιά μέσα της, που ούτε ένας σύγχρονος Ηρακλής μπορεί να καθαρίσει!Ζούμε γύρω από μια εικονική πραγματικότητα χτισμένη πάνω στην προπαγάνδα.Αυτή είναι η σπουδαιότερη και κυρίαρχη δύναμη της πολιτικής σκηνής κι έχει τη δύναμη να φτιάχνει χαζοχαρούμενο κόσμο!
      Την καλημέρα μου στέλνω αγαπημένη μου φίλη Marie-Anne και να 'σαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  8. Νίκο μου πολύ ωραίο το κείμενό σου, μια διαμαρτυρία που πηγάζει από τις ψυχές των περισσότερων Ελλήνων και ελάχιστοι θα διαφωνούσαν με τα λεγόμενά σου. Μόνο για την Μικρασιατική καταστροφή μου επιτρέπεις να πω ότι δεν ευθύνεται ο Βενιζέλος … μια σειρά διπλωματικών λαθών, η άρνηση των συμμάχων να ενισχύσουν οικονομικά τον Ελληνικό στρατό, οι Γάλλοι που ήταν σαφώς με το μέρος του Κεμάλ, οι Ιταλοί, οι Ρώσοι, οι συμφωνίες για αμοιβαία υποχώρηση των στρατών προκειμένου οι μεγάλες δυνάμεις να εξασφαλίσουν τον απρόσκοπτο διάπλου των Δαρδανελλίων αδιαφορώντας για τις χριστιανικές μειονότητες… Αρμένιους και Έλληνες… έγινε ακόμα και διχοτόμηση του νομίσματος προκειμένου να αντέξει ο Ελληνικός στρατός… και μια Ελλάδα και πάλι στα όρια της χρεωκοπίας. Μόνη της ενάντια στα ξένα συμφέροντα.
    Και πάλι μόνη της είναι, πάλι κάτω από τα ξένα συμφέροντα και έτσι θα είναι για πάντα όσο δεν έχει πολιτικούς με σθένος και αγάπη για τον τόπο και όχι μόνο αγάπη για την εξουσία.
    Η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της, οι Έλληνες ξεχνούν πολύ γρήγορα λες και έχουν μέσα τους την μνήμη του χρυσόψαρου…
    Μια χώρα πάντα στα όρια της χρεωκοπίας… ένας αυτοκαταστροφικός λαός που το μάτι του πεινά για κάτι παραπάνω από το λίγο που έχει .
    Δεν ξέρω ποια είναι η γιατρειά…. Ούτε περιμένω τον μεσσία να μας σώσει…. Ας αρχίσουμε πρώτα να γιατρεύουμε οι ίδιοι τα μικρά ή μεγάλα δικά μας ελαττώματα και μετά μπορεί να σωθεί και η πατρίδα μας.

    Την Καλημέρα μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έχεις άδικο σε όσα γράφεις κι αναφέρεις καλή μου Λεβίνα!Πριν από μερικά χρόνια(και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) με τέτοια κείμενα γινόμασταν γραφικοί, αλλά έπρεπε να 'ρθει κι αυτή η κατραπακιά για να συνέλθουν ορισμένοι...Τέλος πάντων... σκέψεις κι απόψεις εξέφρασα πάντοτε με άλλα κείμενα και ιστορικά γεγονότα.Από καιρό τώρα έχω πάψει να αγιοποιώ πολιτικούς και δη "εθνάρχες"!Ακόμα θυμάμαι πριν από λίγα χρόνια, ότι όποιος πήγαινε ανάποδα στον πρόεδρο της δημοκρατίας τον περιγελούσαν και τον ειρωνεύονταν.Ήταν θεσμός και τον είχαν σε ιδιαίτερη γυάλινη θέση..!Στον ιστορικό αυτόν κατήφορο και σ' αυτήν την ξεφτίλα όλοι έχουν βάλλει το λιθαράκι τους!Μερικοί-πιο ανοιχτομάτηδες-φρόντισαν από τότε να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, για να μην ακουστούν και να περάσουν στη συνείδηση ως εθνοπατέρες κι εθνοσωτήρες!
      Για το Βενιζέλο συγκεκριμένα το μέγα λάθος του ήταν να στείλει στρατό στην Ιωνία με σκοπό να κάνει επεκτατικό πόλεμο-παρακούοντας τη βούληση των συμμάχων-κι όχι για να βοηθήσει τη Σμύρνη.Η απόσχιση των συμμάχων είχε ξεκινήσει επί των ημερών του.Πριν απ' αυτό κι εντελώς απερίσκεπτα(αντίθετα με την ευφυία του!) δε φρόντισε να διασφαλίσει την εκστρατεία.Με την πρώτη ματιά αυτό δείχνει άνθρωπο που "έχει καβαλήσει το καλάμι".Με μια δεύτερη και σοβαρή ματιά αυτό θα ανήκε στις εσωτερικές και διεθνείς αντιθέσεις που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.Δηλαδή είχε παρθεί η απόφαση και δρομολογηθεί, την οποία εξετέλεσαν αργότερα οι αντικαταστάτες του στην εξουσία με τα γνωστά αποτελέσματα.Η εκστρατεία θα γίνονταν ακόμη και με το Βενιζέλο στην εξουσία!Επειδή όμως βρέθηκε σ' αδιέξοδο ο ίδιος, ευφυέστατα έκανε τις εκλογές(τις οποίες άνετα μπορούσε ν' αποφύγει), για να τινάξει τις ευθύνες από πάνω του!
      Όλα αυτά βέβαια δεν είναι δικές μου φλασκιές... είχα βέβαια τις επιφυλάξεις μου με τις υπόνοιες για τη μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού, αλλά ενισχύθηκαν κι από όσα αναφέρει(κι υπενθυμίζει) ο ακαδημαϊκός Σβολόπουλος σε βιβλίο του, που η έκδοσή του μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος Ελ.Βενιζέλου!
      Υποψιάζομαι πως κατέβασα ολόκληρο ιστορικό σεντόνι, αλλά πίστεψε με ότι δε μπορούσα να γράψω λιγότερα... με συγχωρείς... πρέπει ν' αποχωρήσω!Οι διαστάσεις στις απόψεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες κι αυτό σημαίνει υγεία στη σκέψη!
      Να 'σαι πάντα καλά Λεβίνα μου και χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή
    2. Α! επίσης δε θέλω ν' αφήσω απέξω κι όλους εμάς που μετέχουμε μαζί τους στα γεγονότα της ιστορίας!Είμαστε δυστυχώς ένα ασκέρι φοβισμένων χαζοχαρούμενων(πολύ ορθή ορολογία της Marie-Anne) ανθρώπων που θα μας χρησιμοποιούν όπως θέλουν(π.χ. Πολυτεχνείο!) και θα εξακολουθούμε να τους ακολουθούμε αντί να τους προσπερνάμε!!!Τελεία και παύλα.-

      Διαγραφή
  9. Εύγε ευγενικέ και αντικειμενικέ φίλε !!!!!!!!!!!!!!!!
    Οι λέξεις ντροπή, πάθος για την ελευθερία και τύψεις ήταν πραγματικά άγνωστες για τους …ιδεολόγους της εποχής, που μετέπειτα έγιναν κύριοι της εξουσίας, για να καταστρέψουν, να υποδουλώσουν στους δανειστές την χώρα μας, αλλά και εκπαραθυρώσου χιλιάδες συμπολίτες μας.
    Το μεγαλύτερο λάθος όπως και εσύ αναφέρεις, ήταν και είναι η κομματική εκμετάλλευση του Πολυτεχνείου.
    Καλό βράδυ εύχομαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε μου Αλέξανδρε η ιστορία έδειξε ότι μας χρησιμοποίησαν, για να ωφεληθούν οι γνωστοί-άγνωστοι απατεώνες και κάθε λογής Τσοχαντζόπουλοι, Παπαντωνίου, Βενιζέλοι και σια!Το ίδιο φυσικά θα κάνουν κι οι επόμενοι... δεν το λέω εγώ φυσικά, αλλά έτσι μας δίδαξε η ιστορία!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περνάς χαρούμενα κι ευτυχισμένα!!!:-)

      Διαγραφή
  10. Καλημερα Νικο!Συμφωνω σχεδον σε ολα!Θελω να συνεχισουν να γιορταζονται ολες οι εθνικες επετειοι για εναν και μονο λογο. γιτι περα απο το γνωστο σε ολους πανηγυρακι που εχουν καταντησει μονο μια αφορμη να χανουμε το σχολειο εκεινες τις ημερες, υπαρχουν και καποιοι φωτισμενοι εκπαιδευτικοι που τις "εκμεταλλευονται" για να μαθουν καποιες ιστορικες αληθειες και καποιες βασικες αξιες στα παιδια! Αυτη ειναι για μενα η μονη τους αξια και ο μονος λογος που δεν θα ηθελα να καταργηθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία είναι όσα λες Χριστίνα μου!Θα συμφωνούσα να μην καταργηθούν οι επέτειοι, αν κι οι εκπαιδευτικοί μάθαιναν στα παιδιά αυτό που όλοι βλέπουμε και παραδεχόμαστε, αλλά δε βγαίνουμε να το ξεστομίσουμε... το πολίτευμα είναι δημοκρατικό μόνο στα χαρτιά, η αντιπολίτευση είναι ίδια με τη συμπολίτευση, ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι μια γλάστρα που κοστίζει πανάκριβα στο λαό, το πόσο υποκριτές, προδότες κι αλήτες είναι οι πολιτικοί, το σύνταγμα δεν έγινε απ' το λαό αλλά έχει γίνει κι αναθεωρείται(αλλοιώνεται) από πολιτικούς για να μην εφαρμόζεται, πολιτική γενικά σημαίνει προπαγάνδα, δολιοπλοκή κι αρπαχτή... και τόσα άλλα όμορφα!Έτσι ναι... να μην καταργηθούν... να δούμε τότε αν θα τις καταργήσουν οι ίδιοι!Καλό απόγευμα!!!:-)

      Διαγραφή
  11. Kαλημερα Νικο!
    Αυτα που λες δεν μπορεις να τα μαθεις στα παιδια, τουλαχιστον οχι ετσι και οχι σε ολες τις ηλικιες. Μπορεις ομως να τους δωσεις εμπνευση, να τους διαβασεις ΙΣΤΟΡΙΑ, να τα βοηθησεις να φανταστουν πως ηταν η ζωη τοτε, πως θα ηταν σημερα αν καποιοι δεν ειχαν θυσιαστει για εμας, να τα σπρωξεις να αγαπησουν εννοιες οπως ελευθερια και αξιοπρεπεια και κυριως, να μη φοβηθεις να αναδειξεις τα λαθη που εγιναν ιστορικα απο το λαο μας. Το λαθος εχει δαιμονοποιηθει, ειτε αποσιωπαται ειτε θεωρειται θανασιμο αμαρτημα. Ομως μονο απο το λαθος μαθαινει ο ανθρωπος! Κι αν το καλοσκεφτει κανεις, ισως τελικα για αυτον ακριβως το λογο να μας εχουν πεισει να το αντιμετωπιζουμε ετσι.... για να μη μαθουμε ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλές οι σκέψεις σου Χριστίνα και πιστεύω σ' όσα λες, γιατί έχω καταλάβει τις αγνές προθέσεις σου.Με τέτοια ιδανικά μεγάλωσα και παραμένω ακόμα πιστός.Έχω όμως μια επιφυλακτικότητα με τα όσα βλέπω κι αισθάνομαι γύρω μου, αλλά και για το κατά πόσο είμαστε άδολοι σ' όσα λέμε και κάνουμε!Ίσως επειδή θεωρώ ότι ορισμένες έννοιες όπως έχουν μεγάλη σημασία, έχουν και πολλές πτυχές στον καθένα μας.Έχουμε φτάσει πια να θεωρούμε ελευθερία την σκλαβιά του διπλανού μας.Κατάντησαν κι αυτές ένα εγωιστικό εργαλείο που κάνουμε κατάχρηση συστηματικά κι ανάλογα με τις ορέξεις μας.Δεν τις εννοούμε κι απλά τις μνημονεύουμε για εσωτερική κατανάλωση.Γιατί αν εννοούμε αυτό που ζούμε ελευθερία και να το απολαμβάνουμε, τότε λάθος ιστορία θα διαβάζαμε!

      Διαγραφή
  12. Νίκο καταλαβαίνω τον θυμό σου και τον σέβομαι γιατί δεν είναι μόνο δικός σου θυμός.
    Είναι θυμός όλων μας που δεν ξέρουμε που και πως να τον διοχετεύσουμε.
    Τα παιδιά του Πολυτεχνείου βρήκαν και τον χώρο και τον τρόπο.
    Εμείς ακόμη τον ψάχνουμε και θα τον ψάχνουμε για πολύ ακόμη.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άγνωστα παιδιά του Πολυτεχνείου έδωσαν την ψυχή τους, για να 'χουμε αυτό που ζούμε σήμερα;Μήπως τελικά κι αυτά τα παιδιά ακόμα, έπεσαν θύματα αυτής της παράλογης εξέλιξης που θέλει να μας εξουσιάζει;Αυτοί που απέμειναν να μας κυβερνούν ήξεραν για το σήμερα ή συμβιβάστηκαν μέρα με τη μέρα;
      Το Πολυτεχνείο καλή μου xristin θεωρώ ότι ήταν μια καλοστημένη ιδέα από εκείνους που λυμαίνονται την εξουσία, ξεκίνησε βέβαια σαν χρησιμοποιούμενο κίνημα κι ο προορισμός του προέβλεπε αυτήν ακριβώς τη σημερινή πορεία, αλλά η λαχτάρα της λευτεριάς δε μας άφησε να διαβάσουμε αυτά τα ψιλά γράμματα!
      Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...