ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

18 Οκτωβρίου 2014

ΤΖΙΧΑΝΤ-ΙΣΤΑΝ!

Σ' αυτό που θα γράψω και θ' αναφερθώ σήμερα δεν ξέρω αν λέγεται γκρίνια ή πως αλλιώς να το πω... μέχρι όμως να τελειώσω αυτό το κείμενο υπόσχομαι να το βρω!Καθημερινά εδώ κι αρκετό καιρό βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά για τους περιβόητους τζιχαντιστές που έχουν εξεγερθεί κι εξαπλωθεί σαν επιδημία σ' όλες σχεδόν τις ισλαμικές χώρες κόβοντας ανθρώπινα κεφάλια ομήρων σαν ραδίκια.Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση που αποφεύγω ν' αναφερθώ.Η άλλη, η άγνωστη που δε διανοείται να ειπωθεί(σσσσς... έχουμε φτιάξει κι αντιρατσιστικό νόμο... μη μας πιάσουν!), είναι η ελεύθερη κι απρόσκοπτη μετάβαση επισκεπτών-τουριστών προς σ' αυτές τις χώρες!Και το πρόβλημα ξεκινάει από δω!
Παίρνω λοιπόν λαβή απ' αυτό κι αναρωτιέμαι σαν χάνος!Γιατί το επίσημο εδώ κατοχικό κράτος δεν έχει εκδώσει ακόμα ταξιδιωτικές ή άλλες παρόμοιες οδηγίες, σ' όσους θέλουν να επισκεφθούν για οποιοδήποτε λόγο κι αιτία κάποια απ' αυτές τις χώρες;Είναι άλλωστε κοινό γνωστό ότι τελευταία οργιάζουν τα έκτροπα, το μίσος κι η έχθρα κατά των χριστιανών.Κι αυτήν τη δημοσίευση την κάνω με αφορμή την προγραμματισμένη 7ήμερη ετήσια εκδρομή, που ετοιμάζεται να κάνουν(από 1 - 7 Νοεμβρίου) οι μαθητές του Λυκείου της κόρης μου στη γειτονική Τουρκία(Κωνσταντινούπολη).Είναι πασίγνωστο πια σ' όλους ότι αυτήν τη στιγμή η Τουρκία βρίσκεται σ' εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία(Κομπάνι), έχει εκλέξει εδώ κι αρκετό καιρό καθαρά Ισλαμική κυβέρνηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν γνήσιο πρεσβευτή του Ισλάμ και κατ' επέκταση της "θεωρίας" της Τζιχάντ!Δηλαδή για να λέμε, εάν βρισκότανε κι η Ελλαδίτσα μας στην ίδια πολεμική θέση με κάποια χώρα γύρω απ' τα σύνορα μας, οι τουρίστες θα μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι και σφυρίζοντας σαν να μην τρέχει τίποτα;Στα δικά μας Δεκεμβριανά με τον μακαρίτη πιτσιρικά Γρηγορόπουλο που έγιναν τότε, γιατί φαγώθηκαν πολλές χώρες(συμπεριλαμβανομένων και των Τούρκων!), να εκδώσουν άρον-άρον ταξιδιωτικές οδηγίες ενάντια στη χώρα μας; 
Κι αν αυτήν τη στιγμή απουσιάζει απ' την Κωνσταντινούπολη η ένταση και το θερμό κλίμα, πόσο μπορεί να 'ναι αυτό καθησυχαστικό για τους γονείς μ' αυτά που γίνονται;Εκτός απ' αυτά λοιπόν γεννιούνται κι άλλες διάφορες απορίες τώρα σε μένα, σαν έρμος ψυχάκιας γονιός που είμαι.Ποιος είναι ο λόγος που κωλύεται να εκδώσει τέτοια οδηγία η κατοχική συγκυβέρνηση;Θα έστελναν τα παιδιά τους-σε ίδια περίπτωση-τα βολευτοπαλίκαρα στο Τζιχαντιστάν;Με τι ψυχή σαν πατέρας πρέπει τώρα να υπογράψω και να συνηγορήσω στη συγκατάθεση-συμβόλαιο ενός αβέβαιου κι ανοχύρωτου ταξιδιού;Μήπως για να "νίψουν τας χείρας τους" οι υπευθυνοανεύθυνοι ξανά;Γιατί οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν τέτοιο ρίσκο ζωής και δεν αντιτίθενται σ' αυτήν την ανασφάλεια(όπως λ.χ. με μια απλή άρνηση συνοδείας των μαθητών);Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών τέλος γιατί δε φρόντισε να 'χε στείλει αναφορά-καταγγελία προς το υπουργείο τους, για ν' αφορίσει κι αποτρέψει διάφορες "εκπαιδευτικές" εκδρομές σε τέτοιες Ισλαμικές χώρες από μαθητές(και μια απλή ανακοίνωση έφτανε!);
Εντάξει... το βρήκα τι νιώθω... ανησυχία και φόβο... ανάκατα είναι(θα συμβιβαστώ μ' αυτά-έτσι-, για να μην πω κάτι άλλο πιπεράτο!)!Έχω μάθει πλέον τα παιχνίδια τους, γιατί μπορεί να μεγάλωσα μέσα απ' αυτά, χωρίς να καταφέρουν όμως να με γαλουχήσουν.Άνωθεν εντολές γνωστών-αγνώστων εκτελούν... ακόμα και για μια απλή οδηγία.Όπως επίσης κι όταν έρχονται εκλογές, γνωρίζω πια γιατί φροντίζουμε να ξεχνάμε και να παραμερίζουμε τα "νεύρα" μας!Ξέρω ακόμα ότι είμαστε διαθέσιμοι να θυσιαστούμε κι άλλο για χάρη τους.Εκείνο όμως που μου διέφυγε τελείως ήταν, το πως γίνεται κάποιος αναίσθητος να θυσιάζει ακόμα και το παιδί του!Πολλές απορίες βλέπω ότι έχω βρε παιδί μου και μου φαίνεται ότι πρέπει να ψαχτώ.Τι το θέλω κι ανοίγω αυτό το ριμαδόστομα μου..!

Υ.Γ.:Για την ιστορία... υπέγραψα τελικά... με τη σημείωση όμως της επιφύλαξης για τη χώρα προορισμού κι από Δευτέρα που θα παραδώσω προσωπικά τη δήλωση συμμετοχής, εκτιμώ ότι θα 'χουμε κάποιο "τρυφερό" τετ-α-τετ στο σχολείο!

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Νίκο, ακόμα δεν άρχισαν τα σχολεία και γίνονται επταήμερες? (φαντάζομαι ότι είναι βάσει του νέου συστήματος σχολικών διακοπών ...πόσο ανημέρωτη είμαι τώρα που τα παιδίά μου μεγάλωσαν!). Κατανοώ την ανησυχία σου με όλα αυτά που γίνονται στην Μέση Ανατολή. Ωραία η Πόλη, δεν λέω, αλλά...κι εγώ θα ήμουν αντίθετη αυτούς τους καιρούς.
    Καλή Κυριακή να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι ότι αν όχι όλοι, αλλά κι άλλοι γονείς είναι αντίθετοι σε εκδρομές ισλαμικών χωρών αυτήν την εποχή, χωρίς όμως να εκδηλώνονται έντονα!Και το χειρότερο είναι που δε μπορώ να εξηγήσω τέτοια στάση!Ενημερωτικά πάντως έχουν αλλάξει οι εκδρομές λόγω των πανελληνίων και του νέου συστήματος εξετάσεων σε κάθε τάξη!Ήταν που ήταν πεθαμένη η εκπαίδευση με ανεκδιήγητους εκπαιδευτικούς μαριονέτες του συστήματος, τώρα της έβαλαν και το καπάκι!Άστο καλύτερα... και να λες πάλι καλά γλυκιά μου Marie-Anne, που ξεμπέρδεψες από τέτοια!
      Να 'σαι πάντα καλά με την οικογένειά σου!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Νίκο μου!!Θά συμφωνήσω μέ τήν φίλη μου τήν Μαριάν!!
    Δύσκολοι καιροί καί πολύ επικίνδυνα όσα συμβαίνουν γύρω μας!
    Χάθηκαν άλλα καλύτερα μέρη νά πάνε τά παιδιά εκδρομή?
    Καί εντός Ελλάδος είναι πανέμορφα!!Τί νά πώ!
    Κατανοώ απολύτως τούς φόβους σου!
    Καλή Κυριακή!!Φιλάκια στό Σοφάκι σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά το έθεσες το θέμα αγαπημένη μου φίλη Δήμητρα και συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου!Είχαν προτείνει και τη Θεσσαλονίκη, αλλά παιδιά είναι ακόμα(και πάνω απ' όλα ανήλικα κατά τον νόμο!) με μπόλικους παρορμητισμούς μέσα τους κι επέλεξαν τελικά την Κωνσταντινούπολη.Κι εδώ τώρα έρχομαι και ρωτάω πάλι σαν γονιός, για την εκδρομή που δε θα την έκαναν μόνοι τους οι μαθητές, αλλά με συνοδεία καθηγητών(δηλ. σε συνεργασία!)... οι καθηγητές-συνοδοί που έχουν περισσότερο μυαλό στο κεφάλι τους(υποτίθεται... και κοτζάμ οικογενειάρχες!), ποια θέση έπρεπε να πάρουν;
      Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις καλή μου φίλη μιας παρατεταμένης ανοιξιάτικης μέρας!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Καλε που πηγε το σχολιο μου;;; Τελος παντων, εγω απο οσο θυμαμαι απο το σχολειο, υπηρχαν επιλογες αναμεσα σε 2-3 μερη για τις σχολικες εκδρομες.Αν ισχυει ακομα,θεωρω ανευθυνους το λιγοτερο τους εκπαιδευτικους που επελεξαν να πανε εκει τα παιδια! Για τους αλλος ανευθυνους τι να πει κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παιδιά για μένα δεν ευθύνονται πουθενά για οποιαδήποτε επιλογή.Γι' αυτό κι ο νομοθέτης φρόντισε να μας απαλλάξει απ' τις ποινικές ευθύνες μέχρι την ηλικία των 18 ετών και τη θέση των φυλακών έχουν πάρει-από παλιά ακόμα-τα αναμορφωτήρια.Ακόμα και στη συζήτηση που έκανα με τον υπεύθυνο των καθηγητών, επιρρίπτει ευθύνες στους γονείς που δεν έπιασε-λέει-ο καθένας μας το παιδί του για να του αλλάξει γνώμη.Άντε τώρα να εμπιστευθείς τη ζωή τους σ' αυτούς τους ανεγκέφαλους και παρανοϊκούς!Καλύτερα ν' αλλάξουμε έναν προς έναν μαθητή τη γνώμη του(πράγμα αδύνατον δηλαδή!), παρά να το πράξουν εκείνοι με τον πιο πρόσφορο, απλούστατο, δυνατό και γρήγορο τρόπο.χαα!Εμ τι τους πέρασες τους λεβέντες!Άστα... άστα...
      Την καλησπέρα μου με την αγάπη μου στέλνω!!!:-)

      Υ.Γ.:Κι όσο για το σχόλιό σου Χριστίνα μου, μη στεναχωριέσαι... την έχω πατήσει τόοοοοσες φορές, που στο τέλος έβαλα μυαλό κι όταν είναι ολόκληρη διατριβή, το αντιγράφω!:-)

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Νίκο μου και βέβαια μαζί σου και εγώ για την ανήσυχία σου !!!!Εννοείται ότι η συγκεκριμένη πόλη ζει μέρες επικίνδυνες και είναι το λιγότερο που θα θέλαμε για τα παιδιά μας . Ελπίζω μετά το τρυφερό τετ α τετ να αλλάξει κάτι !!!
    Καλό σου ξημέρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε περίπτωση ν' αλλάξει κάτι καλή κι αγαπημένη μου φίλη nikol κι αυτός που μ' άκουσε ακόμα κι οι μαθητές τον έχουν για φευγάτο!Ο καθ' ύλην αρμόδιος λυκειάρχης απουσίαζε και σ' αυτόν ανέθεσαν τα σχετικά της εκδρομής.Να φανταστείς ότι μιλούσε και για λογαριασμό εκείνων των καθηγητών που θα συνόδευαν τους μαθητές, χωρίς φυσικά να 'ναι μέσα ο ίδιος... εκ του ασφαλούς δηλαδή μιλούσε ο κύριος!Και μη χειρότερα...
      Καλό και χαρούμενο απόγευμα να περάσεις γλυκιά μου!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Τώρα σοβαρολογείς;
    Η κατοχική κυβέρνηση που πολύ σωστά αναφέρεις, οι δοσίλογοι του Ελληνικού λαού, οι οσφυοκάμπτες των Γερμανών (πόσο ειρωνικά μου φαίνονται τα τηλεοπτικά αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου που άρχισαν τις διαφημίσεις τους), περιμένεις να εκδώσουν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία ειδικά; Με τι … (τι να γράψω εδώ για να μη το κόψει η λογοκρισία;) … Δεν θα επεκταθώ Νίκο μου, γιατί έχουμε την ίδια άποψη οπότε δεν έχω και κάτι παραπάνω να προσθέσω.
    Να πάς μόνος σου στην Πόλη το καταλαβαίνω … αλλά να ορίζεις σχολική εκδρομή απορώ πως μπορείς να πάρεις την ευθύνη για κάτι τέτοιο!!!
    Μια συνέλευση γονέων και κηδεμόνων με την συμμετοχή της πλειοψηφίας να συζητά για τους πιθανούς κινδύνους αυτής της εποχής , μιας επίσκεψης σε Ισλαμικό κράτος και άρνηση για αυτή την εκδρομή και αλλαγή προορισμού τώρα που υπάρχει ακόμα καιρός θα είναι το καλύτερο κι αν δεν το οργανώνει κάποιος άλλος κάντο εσύ. Εκτός από τις αρπαγές δυτικών, υπάρχουν και οι ανθρώπινες παγίδες θανάτου.
    Πάλι καλά που δεν σκεφτήκαν να πάνε στον Λίβανο τα παιδιά ή στο Ισραήλ…
    Έλεος πια με την ανοησία αυτών που το προγραμμάτισαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ρισκάρω καμιά ανθρώπινη ζωή Λεβίνα μου κι η επιφύλαξη κάτω απ' την υπογραφή ως προς τη χώρα μετάβασης και προορισμού, θεωρώ πως είναι αρκετή για να τους καταστήσω εκείνους υπεύθυνους, που θα παίξουν με τις ζωές ανήλικων παιδιών.Μετά απ' αυτό άμα θέλουν τώρα, ας κάνουν πως τη δέχονται στην εκδρομή την κόρη μου..!Είμαι περίεργος να δω!
      Για ποια συνέλευση μιλάς;Όλοι οι γονείς ανησυχούν και κανένας δε νοιάζεται.Μέχρι χθες εξαιτίας της ανησυχίας της μητέρας της δε θα πήγαινε μια φίλη της κόρης μου και σήμερα πέρασαν όλα!Ύστερα παιδιά είναι και κάπου σαν γονιός δε θες να στερήσεις την τελευταία τους πολυήμερη εκδρομή.Άσε καλύτερα... αλλά δε βλέπεις όμως και τι ανησυχία έχουμε εδώ και τέσσερα χρόνια;Αυτό λέω και στο τέλος της δημοσίευσης, που δεν πήρα χαμπάρι ότι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε και τα παιδιά μας στα παιχνίδια τους!Κι αυτός ο ανεκδιήγητος τρελάρας καθηγητής να σου λέει ότι "φοβόμαστε τις αντιδράσεις των παιδιών, αν αρνηθούμε τη συνοδεία τους!".Λες κι υπάρχει μέχρι σήμερα(κι ειδικά την τελευταία 4ετία) κάποια αντίδραση.Όλο καταλήψεις βλέπουμε, όπως κάνανε τα παιδιά(και φυσικά καθοδηγούμενα κομματικά κατά το δοκούν!) τον καιρό εκείνον, για ένα ανύπαρκτο κωλόχαρτο!Έχουν χορτάσει φαίνεται και τις καταλήψεις τα καμάρια μου!:-)Άστα Λεβίνα μου και φούντωσα πάλι..!Αν τελικά πραγματοποιηθεί με ευχολόγια πάλι θα προχωράει αυτή η ψυχή... δεν πρόκειται να ησυχάσει!
      Την καλησπέρα μου στέλνω και να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  6. Νίκο είσαι πατέρας και ειναι λογικό να ανυσυχεις. Λατρευω την Πόλη και έχω πάει 3 φορες. Θέελω πολύ να ξανα πάω αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν θα πήγαινα αυτη τη χρονικη στιγμή. Ελπίζω αν τα παιδια πάνε εκεί, να εχει εξασφαλιστει η σωματικη τους ακεραιότητα. Καλό απόγευμα :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω πάει ούτε μια φορά Αριάδνη μου(και γενικά εξωτερικό πουθενά δεν πήγα!)... έχω ακούσει ότι είναι όμορφα στην Πόλη, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες!Μάλλον θα το αποφύγουμε το έμφραγμα της σχολικής εκδρομής για την Πόλη κι ίσως πάνε Θεσσαλονίκη!Θα δούμε... σ' αναμμένα κάρβουνα όπως πάντα!Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...