ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

31 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΥΣΙΕΣ..!


Οι απουσίες λένε υπάρχουν κι είναι απαραίτητες για να μας θυμίζουν, ο,τι ακριβώς μας λείπει μέσα μας.Μπροστά στη λαίλαπα του χρόνου έχουμε μάθει ότι τίποτα δε μένει άφθαρτο κι αναλλοίωτο.Μόνο ζωντανοί και νεκροί υπάρχουν.Όχι, δεν ήμουν "νεκρός" όπως νόμιζα... "αγνοούμενος" ήμουν!Να που τελικά έμαθα ότι υπάρχει κι αυτή η τρίτη διάσταση.Πέρασε όμως αρκετός καιρός για να μάθω σε ποια μεριά ανήκα!
Τον τελευταίο καιρό-και πριν δηλώσω αγνοούμενος-είχα φτάσει σε οριακό σημείο ψυχικής κούρασης.Μετά ήρθε και προστέθηκε κι η σωματική.Και πάνω που έσκαβα ένα μεγάλο λάκκο για να θάψω όλα τα προβλήματα με τις δυσκολίες τους εκεί μέσα, κατάφερα τελικά να πέσω μαζί τους μέσα σ' αυτόν.Δόξα τον Θεό που αντέχουμε ακόμα κι είμαστε καλά.Η ζωή άλλωστε είναι τόσο μικρή, που δεν προλαβαίνουμε καν να διαμαρτυρηθούμε για τίποτα!Αυτό βέβαια δεν αποτελεί προτεραιότητα και δεν έχει άλλωστε καμιά σημασία.Κι όταν μάλιστα φτάνει η ώρα για να κάψεις τα σεντόνια με τα λάθη που έκανες μόνος σου, τότε είναι σκέτη ανοησία και τρέλα για να σκέφτεσαι κάτι άλλο.
Μέσα λοιπόν από τόσες πολλές λακκούβες και σκαμπανεβάσματα ήταν αδύνατον να βρω σταγονίδια χρόνου για να συγκεντρωθώ.Κι όλο αυτό το διάστημα ομολογώ ότι μου έλειψαν πάρα πολλά.Πρώτα απ' όλα μου έλειψε αυτή η ισορροπημένη παρεΐστικη σχέση φιλίας, που έχουμε αναπτύξει αυθόρμητα μόνοι μας κι όλοι μαζί με αμοιβαία συναισθήματα αγάπης, χτισμένη πάνω σε ακλόνητα θεμέλια εκτίμησης.Μου έλειψαν επίσης εκείνες οι ηλεκτρονικές επαφές με όλα τα ιστολόγια που θαύμασα.Μου έλειψε τέλος όλη αυτή η "αρρωστημένη" σχέση, που έχω αποκτήσει πια μέσα στον χρόνο με τις μεγάλες μου λατρείες(όπως λέω τα ιστολόγια που επεξεργάζομαι!).Δυσκολίες προσωπικές που ήταν πέραν της καθημερινότητας, με κράτησαν αρκετό καιρό έξω απ' αυτήν την αγαπημένη-σημαντική ανακύκλωση και δεν πρόφταινα καν να ενημερωθώ.Δεν ήθελα να σας ανησυχήσω(αν και μια μακροχρόνια απουσία είναι μια ανησυχία από μόνη της) και σκόπιμα δεν ενημέρωσα γι' αυτό, καθότι δεν ήθελα να δώσω επικήδεια έκβαση.
Αν και θα 'θελα να έγραφα κάτι άλλο αντί γι' αυτήν την άχαρη και μίζερη δημοσίευση, οι δυσκολίες παρόλα αυτά είναι ακόμα υπαρκτές.Κι όσο όμως κρατάει ακόμα εκείνη η γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα, αυτόματα οι προσωπικές μας δυσκολίες παραμερίζονται και γίνονται ένα τίποτα μπροστά στο αίμα αυτών των αθώων παιδιών.Νομίζω όμως πως τούτο το διάστημα που υπάρχει λιγάκι ούριος άνεμος κι όσο μου επιτρέπουν φυσικά οι συνθήκες ν' ανασχηματιστώ, θα το εκμεταλλευτώ για να ταξιδέψω και πάλι μαζί σας... έτσι, για να μην πω ότι πέθανα.Σας ζητώ λοιπόν εκτός απ' την κατανόησή σας και προκαταβολικά συγνώμη γι' αυτήν την ανώμαλη εξαφάνισή μου, αφού ήταν πέραν των δυνατοτήτων μου!
ΝΑ 'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Υ.Γ.:Όλα τα σχόλια ανέκαθεν τα θεωρώ αξιόλογα και σεβαστά, αλλά γι' αυτήν την ενημερωτική δημοσίευση νομίζω πως είναι περιττά.Επειδή όμως είμαι ένθερμος υποστηρικτής της ελεύθερης έκφρασης κι όχι της φίμωσης, αρχή μου είναι να μην αποκλείω κανένα σχολιασμό... ακόμα και τον πιο βάναυσο!

7 σχόλια:

  1. Ενας ζωντανός ΄΄αγνοούμενος΄΄ δεν χρειάζεται να απολογηθεί για τίποτα .. απλά θέλει το χρόνο του για να ξαναβγεί στο φως . Και στο εύχομαι από καρδιάς !!!!
    Και στέκομαι στο αίμα και στη γενοκτονία των ανθρώπων της Γάζας οπότε δεν έχουμε δικαίωμα να ΄΄απουσιάζουμε΄΄ καλέ μου φίλε!!
    Με αγάπη και εκτίμηση , θέλω να αφήσω τις σκέψεις μου εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα καλε μου φίλε!
    καλό μήνα να έχουμε!
    ευχομαι οτι καλυτερο για ολους μας!
    δε ξερω αν η ευχη ειναι αρκετη αλλα ξερω πως εχει σιγουρα μεγαλη ψυχικη βαση!

    να περνας ομορφα και να διασκεδαζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Νίκο!Καλό καί ευλογημένο μήνα σού εύχομαι!
    Εύχομαι τά καλύτερα γιά εσένα καί τήν οικογένειά σου!
    Συμφωνώ μέ τό κείμενό σου!Προχωράμε μπροστά πάντα μέ αισιοδοξία!
    Εφέτος δέν θά έρθω Λευκάδα,καί μέ στεναχωρεί πολύ αυτό!!
    Η σκέψης μου είναι πάντα εκεί!!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλες για τα πολύ όμορφα κι ευγενικά σας σχόλια!Με τιμάει και μου δίνει δύναμη η παρουσία σας!Να 'στε πάντα καλά και καλό κι ευλογημένο μήνα να περάσετε, παρέα με τους ανθρώπους που αγαπάτε!!!:-)

    Υ.Γ.:Πολύ λυπήθηκα καλή μου Δήμητρα που δε θα μπορέσεις να επισκεφτείς ξανά την αγαπημένη σου Λευκάδα!:-(
    Πρώτα ο Θεός και μετά μια άλλη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο μηνα Νικο μου.
    Ευχομαι συντομα ολα τα ασχημα να ειναι παρελθον και να τα βλεπεις απλα σαν εμπειριες..
    Να περνας ομορφα
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφτασα κι εγώ σε οριακό σημείο ψυχικής και σωματικής κούρασης-ήμουνα αγνοούμενη για καιρό!!-αλλά Νικόλα μου να ξέρεις όλα θα περάσουν..ο πόλεμος αυτός ο ανελέητος να τελειώσει που τόσο μας θλίβει..ο χρόνος κυλά και είναι γιατρός όπως λένε..κι εσύ λόγω του χαρακτήρα σου που ξέρω ότι δεν τα παρατάς θα σηκωθείς ακόμα πιό ψηλά..και ναι φιλαράκι μου..να μας δώσεις κι εμάς δύναμη και φως μέσα απο τις αναρτήσεις σου γιατί οι Αντίθετοι κόσμοι σου είναι όχι μόνο παράθυρο στη σκέψη και στο φως αλλά και κάθαρση και προβληματισμός και δύναμη και πνεύμα που αναβλύζει νερό καθάριο που ξεπλένει τα πάντα..σε θέλω πίσω όπως σε ξέρω..μάχιμο,δυναμικό και συνοδοιπόρο στους κοινωνικούς αγώνες και μπροστά πολύ μπροστά στα ιδεώδη,στα ιδανικά στην ανώτερη σκέψη και στην πρωτοπορία!σου έχω mail..σου στέλνω την αγάπη μου φιλαράκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή μου φίλη Μαρία και φίλτατη αγαπημένη μου Καιτούλα τα λόγια σας αξίζουν περισσότερο από οποιαδήποτε συμπαράσταση!Μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή!Καιτούλα μου για σένα τι να πω... τυχεροί όσοι είναι δίπλα σου και το ίδιο τυχερός νιώθω που σε γνώρισα!
    Να 'στε πάντα καλά κι ευτυχισμένες!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...