ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

23 Ιουλίου 2014

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΝΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ Η ΕΙΡΗΝΗ!


Μερικά πράγματα φαντάζονται αδιανόητα και όταν τα αφήνουμε και φτάνουν στα άκρα, τότε είναι δύσκολο να τα ξαναμαζέψουμε. Δε θα σταθώ στο ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι σε τούτο το αιματοκύλισμα, γιατί αυτό δεν έχει σημασία αυτήν την ώρα.
Αδιανόητο είναι να μη μπορούν μέσα σε τόσα χρόνια να συνεννοηθούν και να ζήσουν ειρηνικά δυο λαοί για μερικά μέτρα γης, λες κι ετούτη η γη δε είναι ικανή να χωρέσει άλλους ανθρώπους. Αδιανόητο είναι να εξωθούν οι ηγεσίες τους το λαό τους με πολεμικούς παιάνες και λεονταρισμούς για το δίκιο του έθνους τους. Αδιανόητο είναι να στοιβάζονται αθώες και εξαθλιωμένες ψυχές και να γίνονται ανθρώπινες κινητές βόμβες για κάποια θρησκευτική θυσία. Αδιανόητο είναι να κρατούν σιγή ιχθύος σαν απλοί θεατές παγκόσμιοι οργανισμοί και διεθνή δικαστήρια. Αδιανόητο είναι να κωφεύει η διεθνής κοινή γνώμη και να μην παίρνει ενεργό ρόλο με δυναμικές, μαζικές διαδηλώσεις και ογκώδεις ειρηνικές πορείες. Αδιανόητο είναι να ξεφτίζει το ενδιαφέρον στο πέρασμα των χρόνων η διεθνής κοινότητα σκόπιμα, σε ένα τόσο φλέγον για την περιοχή ζήτημα και να το έχει καταντήσει σαν μια απλή και συνηθισμένη διένεξη που αφορά μόνο δυο λαούς. Αδιανόητο είναι να μην ξεσηκώνεται ο απλός άνθρωπος για να αποδείξει ότι παραμένει Άνθρωπος και ειδικά ο ισραηλινός πολίτης για τη γενοκτονία που συντελείται δίπλα του, με αφόρητες πιέσεις, διαμαρτυρίες και πορείες προς την ισραηλινή κυβέρνηση, μέχρι να σταματήσει η αιματοχυσία. Ότι όμως είναι αδιανόητο για μας που θέλουμε να ζούμε στον παράδεισο και στην ειρήνη, τόσο φυσικά είναι όλα αυτά σε εκείνους που εμπορεύονται την κόλαση και τον θάνατο.
Και αν στο παρελθόν υπήρχαν ενδείξεις και μαρτυρίες για μαζική εξόντωση και γενοκτονία, σήμερα πια όλα αυτά έχουν γίνει βεβαιότητα με αποδείξεις. Ο πολύπαθος λαός των Εβραίων άλλωστε γνώρισε καλά τι σημαίνει γενοκτονία από τους ναζιστές. Έτσι λοιπόν έχουμε απαίτηση πια από τους ίδιους να σταματήσουν αυτό που χρόνια συντελείται αντίστοιχα στην πολύπαθη Γάζα. Διαφορετικά να είναι σίγουροι ότι η ανθρωπότητα σε βάθος χρόνου, θα αναγκαστεί να μετανιώσει πολύ γι' αυτήν την απόφαση της αναγνώρισης. Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά, μπορούμε να συνεχίζουμε την ήσυχη και ανέξοδη ζωή μας και να μην ανησυχούμε που χάθηκαν ζωές σε έναν απλό πόλεμο... η ειρήνη άλλωστε πέθανε, σιγά το πράμα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τη συμμετοχή και μόνον της υπογραφή σας στο AVAAZ έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε και να ορίσετε την τύχη των αμάχων. Γιατί και η υπογραφή σας έχει δύναμη! Σας προσκαλώ όλους λοιπόν να συμμετάσχουμε εδώ, για να σταματήσουμε την ατέλειωτη σφαγή των παιδιών! Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια!

22 σχόλια:

  1. Είναι όντως αδιανόητο να ξέρεις ότι έχει αιματοκυλιστεί ο λαός τους στο παρελθόν απο τους ναζί έχουν γραφεί εκατομμύρια βιβλία για την γενοκτονία και χιλιάδες ταινίες με το ίδιο οδυνηρό θέμα και δεν έχουν προβληματιστεί..αυτοί οι ίδιοι έπρεπε να ξεκινήσουν ειρηνικές διαπραγματεύσεις σαν λαός..έχουν φαίνεται σβήσει το παρελθόν..δεν τους κλόνισε η γενοκτονία να στραφούν προς το ''καλό'' να κάνουν πορείες, διαβουλεύσεις -έκαναν δήθεν,δεν μάθαμε τίποτα-και να πάρουν πρωτοβουλίες ειρηνευτικές όσο κι αν βάλλονται?ανησυχητικό και διαβολικά διεστραμμένο!να είσαι καλά φιλαράκι μου..ας προβληματιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζούμε σε τρελή εποχή, γιατί ο πόλεμος που μαίνεται σ' όλα τα μέτωπα είναι διαρκής.Κι αυτό που γίνεται τόσα χρόνια στην Παλαιστίνη λες κι είναι πράξεις αντεκδίκησης για όσα τράβηξαν οι Εβραίοι απ' τους ναζί.Πολλά μπορούν να ειπωθούν γι' αυτήν τη χρόνια σύρραξη, αλλά αυτήν τη στιγμή προέχει η ανακωχή!Οι άμαχοι κι ειδικά τα παιδιά δε φταίνε πουθενά.Μέσα σε τόσες φουρτούνες προστέθηκε κι αυτή η σφαγή... τι άλλο έχουμε να βιώσουμε, σκέφτομαι καλή μου Καιτούλα!Να 'σαι πάντα καλά και να περνάτε καλά!!!

      Διαγραφή
  2. 'Οσο κάποιοι συνεχίζουν να εμπορεύονται τον θάνατο και την κόλαση, Νίκο μου, δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτές οι εχθροπραξίες, δυστυχώς.
    Μακάρι να μαζευτούν πολλές υπογραφές στο AVAAZ, μπας και γίνει κάτι, αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω.
    Καλό σου βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτά τα καταραμένα συμφέροντα σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα.Κι εμείς σαν πρόβατα ευχόμαστε να μην είμαστε τα επόμενα θύματά τους.
      Εφόσον στην εποχή μας δεν είμαστε ικανοί να διαδηλώσουμε για την ειρήνη, τουλάχιστον ας υπογράψουμε!Και το ΑVAAZ μια νωχελική ηλεκτρονική αντίδραση είναι με αμφίβολα έως μηδαμινά αποτελέσματα επιτυχίας, αλλά παραμένει αντίδραση!Θα προτιμούσα τις παλιές εκείνες μαζικές πορείες με παλμό έξω από κάποιον οργανισμό ή κοινοβούλιο ή πρεσβεία!
      Καλημέρα γλυκιά μου Marie-Anne και να 'σαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  3. Είναι κρίμα το πως έχουμε καταντήσει..........!
    Καληνύχτα Νίκο μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κι επαυξάνω Ωραιοζήλη μου.Δεν μας κατάντησαν, αλλά με τη θέλησή μας καταντήσαμε... το παιχνίδι άλλωστε ήταν γνωστό και στημένο απ' την αρχή... γι' αυτό και δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από μας.Κι όσες αντίθετες προς αυτά αναφορές γίνουν, αυτές είναι ελάχιστες και καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή ελέγχου συνείδησης, που δεν είναι άλλος απ' το "μαζί τα φάγαμε!"
      Έχεις την καλημέρα με την αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Νίκο μου , με πόνο παρακολουθούμε το αίμα των αθώων που ρέει τόσο πολύ που θα ευχόμουν να πνίξει τους πολεμοχαρείς ηγέτες. Τι φταίνε τα παιδιά ηλίθιοι , τι φταίνε τόσες ψυχές για ένα κομμάτι γης , τόσα χρόνια τώρα ...
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους νοιάζει καθόλου το αίμα που χύνεται καλή μου nikol, γιατί αυτοί οι υπάνθρωποι έχουν χτίσει τις ζωές τους πάνω στο μίσος.Μετά το ολοκαύτωμα βλέπουν με καχυποψία όλους τους λαούς.Νομίζουν ότι όλοι τους επιβουλεύονται και τους κυνηγούν.Αντί να φωλιάσει μέσα τους η αγάπη μετά τις κακουχίες και την εξόντωση, προτίμησαν να ζουν συνεχώς με φαντάσματα.Κι αυτό φυσικά το συναντάμε συνήθως σε κάποιους που έχουν πολλά υλικά αγαθά και κάνουν τα πάντα για να μην τα χάσουν!
      Καλημέρα και να 'σαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το AVAZ μετράει όλους όσους βαριούνται να σηκώσουν τα μάτια τους από το ίντερνετ και με ένα κλικ δίνουν άλλοθι στο ότι βρίσκουν αναπαυτικότερο τον καναπέ τους! Η Ισραηλινή πρεσβεία βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφησίας στο ύψος της Κατεχάκη. Όσοι θέλουν όντως να γίνει κάτι ας πάνε εκεί να διαδηλώσουν. Ποιός παρατάει τις διακοπές του, τη βόλεψή του, τη ζαχαρένια του για να κάνει μια βόλτα στην Αθήνα και να τα βάλει με τα ματ που φυλάνε την πρεσβεία; Έτσι, οι ηλεκτρονικές διαμαρτυρίες είναι πιο εύκολες. Και γι' αυτό δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς σόφρων που να ενστερνίζεται τις ισραηλινές προφάσεις για τις σφαγές των αμάχων. Όμως μάθαμε (και αυτό είναι ένα από τα αρνητικά του διαδικτύου) να έχουμε συνείδηση του κλικ, αντί συνείδηση μετά πράξεως. Οπότε δεν έχουμε να παρά να γινόμαστε θεατές, σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να παρέμβουμε...
    Η Ιστορία δυστυχώς όσο και να φωνάζει, εμείς δεν βάζουμε μυαλό. Και αυτό είναι εναντίον μας. Όπως γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα» :
    Του κάθε ανθρώπου ο θάνατος εμένα λιγοστεύει, γιατί εγώ είμαι δεμένος με την Ανθρωπότητα. Γι αυτό ποτέ μη στείλεις να σου πουν για ποιόν χτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι φίλε μου αγαπημένε όλες αυτές οι υπογραφές που θα μαζευτούν στο AVAAZ να ήταν διαδηλώσεις και πορείες με παλμό σ' όλον τον κόσμο.Αυτό θα ήταν καλύτερο και πολύ αποτελεσματικότερο.Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει κι ο ανάλογος εμπνευστής, αυτός δηλαδή που θα χαλάει τη μανέστρα στο σύστημα.Σήμερα έχουμε τα κουμπιούτερ, ενώ παλιά είχαμε τις τηλεοράσεις.Γι' αυτό κι ο αείμνηστος Τζον Λένον είχε πει τον καιρό εκείνο για την τρέλα της απόκτησης μιας τηλεόρασης:"Αν ο καθένας διεκδικεί την ειρήνη αντί για άλλη μία συσκευή τηλεόρασης, τότε θα υπάρξει ειρήνη."Αν παραφράσουμε αυτήν τη ρήση θα δούμε ότι παραμένει η ίδια στις μέρες μας.Με μια ρήση όμως αυτός μαζί με άλλους ξεσήκωναν τον κόσμο απ' τους καναπέδες.Σήμερα λοιπόν που σταμάτησε η ανακύκλωση των εμπνευστών, αφού άλλοι πέθαναν κι άλλους τους "καθάρισαν", για να αλωνίσουν ανενόχλητοι, μείναμε στην ρήση του παλιού καλού καιρού εκείνου αλλά με νεώτερη τεχνολογία.Κι έτσι λοιπόν όλοι εμείς ξεμείναμε σαν τα πρόβατα από εμπνευστή-τσοπάνη, να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον μην έρθει το κακό στο κεφάλι μας!Και φυσικά δε χρειάζεται κανένα βιβλίο για να σου δείξει το δρόμο που πρέπει με τη λογική ν' ακολουθήσεις!Ότι ακούμε και βλέπουμε να γίνονται σ' όλες τις γωνιές της γης, αύριο-μεθαύριο μπορεί να κτυπήσουν την πόρτα μας.Σαν παράδειγμα για την ώρα ας πάρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις που θα καταλήξουν στα βαλκανικά επίπεδα.
      Να 'σαι πάντα καλά και συμφωνώ με όσα λες!!!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Όσα και να πούμε καλή μου φίλη Κικίτσα δε μπορούν να σβήσουν το αίμα, τον πόνο και τη θλίψη αυτών των ανθρώπων γι' αυτό το εθνικό ξεκλήρισμα!Ντροπή μόνο πρέπει να νιώθουμε!
      Να 'σαι καλά χαρά μου!!!

      Διαγραφή
  7. Kαλημέρα φίλε Νίκο!Ο τίτλος σου τά λέει όλα!
    Πόσο άδικο αυτό που γίνεται.Καί πόσες ψυχές αθώων χάνονται ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και τα εγκλήματα!
    Ας βοηθήσουμε όλοι μας όπως καί όσο μπορούμε!Νάσαι καλά!
    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες καλή μου Δήμητρα... ο Θεός να βάλλει το χέρι του!Χωρίς καμιά πλέον ανθρώπινη αντίσταση και διαμαρτυρία οι Εβραίοι σκορπούν το θάνατο.Ακόμη και τα τηλεοπτικά δίκτυα αφιερώνουν ελάχιστο ρεπορτάζ, όταν με το Μαλαισιανό μπόινγκ "τρώγανε" ολόκληρο δελτίο!
      Την καλημέρα μου στέλνω και να 'σαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  8. ας μην ανοίξω το στόμα μου γιατί θα πέσει ο σέρβερ και θα με ψάχνεται .... θα σταθώ τουλάχιστον αυτά τα παι΄διά δεν το χωνεύω το πως πεθαίνουν
    σε καλημερίζω σε ευχαριστώ
    και μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Νικόλα την οργή που νιώθουμε, δεν πρόκειται να την εξαφανίσει καμιά λέξη και καμιά κουβέντα.Γενοκτονίες γίνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τη συγκατάθεση κι ανοιχτή πλέον υποστήριξη των αναπτυγμένων χωρών!Η ανθρώπινη ζωή πλέον έχει διαπιστωθεί ότι κτίζεται πάνω σε συμφέροντα!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένος!!!

      Διαγραφή
  9. Ακουσα σημερα οτι οι νεκροι απο την πλευρα της Παλαιστινης ειναι πανω απο 700 και απο την πλευρα του Ισραηλ....34! Αυτο δεν ειναι πολεμος, ειναι γενοκτονια. Και φυσικα οι υπογραφες δεν ειναι αλλοθι για την απραξια. Ειναι απλα ενα πρωτο βημα. Το θετικο ειναι πως το avaaz εχει επιτυχει πολλες φορες τους στοχους που θετει μεσω της μαζικης πιεσης και της μαζικης κατακραυγης. Η κατακραυγη πρεπει να ειναι συνεχης και πρεπει να βρεθει τροπος να πιεσει καθε λαος την κυβερνηση του ξεχωριστα να κοψει επαφες με το Ισραηλ. Η Χιλη το εκανε ηδη... Εδω εχουμε Βενιζελο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο Μπένι να μην ήταν στην ψωροκώσταινα έχουν περάσει(αλλά κι υπάρχουν ήδη) αρκετοί πολιτικάντηδες, που δυστυχώς έχουν ασπαστεί τον Σιωνισμό.Το AVAAZ κατά τη γνώμη μου είναι ένα θετικό βήμα, που δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο πίσω από μια οθόνη υπολογιστή.Έχουν χαθεί κατά το παρελθόν και περιπτώσεις με διαδηλώσεις και πορείες, πόσο μάλλον από μια ηλεκτρονική αντίδραση χωρίς ορμή και παλμό.Αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα, είναι να επικρατήσει η ειρήνη.Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!Να 'σαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  10. Νίκο μου, πρώτα ψήφισα και τώρα είμαι έτοιμη να σχολιάσω.
    Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα δακρυσμένα παιδικά ματάκια, τα γεμάτα πόνο και φόβο!!! Δεν το αντέχω!!! Ο πόλεμος είναι από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να έχει ο άνθρωπος. Κλαίει η ψυχή μου, ακούγοντας όλα αυτά τα φοβερά που γίνονται σ' αυτές τις χώρες.
    Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω, απλά στεναχωριέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δε μπορούμε να διαδηλώσουμε, τουλάχιστον ας κάνουμε αυτό σαν ένα βήμα αντίδρασης!
      Ακόμα κι αν δεν έχουμε ζήσει κάποιον πόλεμο, αμέσως καταλαβαίνουμε τις τρομερές συνέπειές του.Εκεί όμως δε γίνεται πόλεμος, αλλά γενοκτονία.Πόλεμος υπάρχει όταν πολεμούν στρατοί χωρών.Εκεί μάχονται ένοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες κι αντάρτες ισλαμικής οργάνωσης, με στόχο και των δύο τους άμαχους.Κι όσο κοιτάζουμε τέτοιες εικόνες, εκείνο που μας έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι το "αν ήμασταν στη θέση του"!Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε όλη τη δυστυχία και τον πόνο!Μετά από τόσες μέρες κι η γενοκτονία δυστυχώς συνεχίζεται!
      Την καλημέρα με την αγάπη μου στέλνω!!!

      Διαγραφή
  11. https://www.youtube.com/watch?v=0Ll08Vuys7E

    χρημα-χρημα-χρημα-χρημα......ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίσω από κάθε πόλεμο και σύρραξη το χρήμα των Εβραιοσιωνιστών κρύβεται.Έχει πλέον διαπιστωθεί ότι στις Η.Π.Α. δεν κυβερνούσε ποτέ ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά οι Σιωνιστές που φρόντιζαν με χρηματοδοτικές προπαγάνδες να υποστηρίξουν(και στο τέλος να εκλέξουν) στην προεκλογική τους περίοδο τον πρόεδρο που θα τους έκανε τη βρώμικη δουλειά.Όταν κάποιος απ' αυτήν τη συμμορία προέδρων δεν τους έκανε τον σκότωναν(Κένεντυ) ή τον τελείωναν όταν τον έπαιρνε χαμπάρι η κοινή γνώμη(Μπους) κι αφού τελείωνε το έργο για τον οποίον τον προόριζαν!Το παιχνίδι παίζονταν από χρόνια κι ήταν καλά στημένο απ' τις εξαρτημένες κυβερνήσεις για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο!
      Να 'σαι πάντα καλά agriomeli μου!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...