ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

09 Φεβρουαρίου 2014

...ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΡΙΣΗ!


Αρκετά έλειψα και δε μπορώ άλλο... θα σκάσω!Έχω με τόσα να καταπιαστώ και δε βρίσκω τον ανάλογο χρόνο.Ούτε καν να σας επισκεφθώ και στεναχωριέμαι πολύ γι' αυτό.Περνάω όμως στα πεταχτά και γρήγορα να διαβάζω τα όμορφα κείμενά σας κι ας ζορίζομαι χρονικά.Όσα πάντως μου προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση και ιντριγκάρουν τη σκέψη μου, ξεκλέβω χρόνο για ολίγη γκρίνια!χεχε!
Να, σαν αυτήν που μου 'ρθε τώρα!Κρίση, με πιάνει κρίση... αυτό λέει σε παλιό του άσμα ο Μακρόπουλος και δεν έχει άδικο τελικά.Ααααχ, κι είμαι και σε κρίσιμη ηλικία.Λοιπόν καλοί μου φίλοι-φίλες και παιδιά, καιρό έχω να βγάλω γκρίνια απ' αυτήν την καθημερινότητα που βλέπω, ζω κι αισθάνομαι.Μου έλειψε λιγάκι κι έχω τόσα να βγάλω από μέσα μου!Θ' ασχοληθώ για την ώρα με την περιβόητη αυτή κρίση που βιώνει ο κοσμάκης, που ακούω να λένε όλοι ότι δεν έχει λεφτά και τα τοιαύτα τραγελαφικά.
Δεν ξέρω βέβαια ποια είναι η αναλογία των κατεχόντων και μη(κι ούτε θα κάνω γκάλοπ!), αλλά θα πω όσα φαίνονται και διαπιστώνω σε πολλές περιπτώσεις.Δεν έχω επίσης διάθεση και δικαίωμα να εκμηδενίσω και να ισοπεδώσω καταστάσεις, γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι με ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες διαβίωσης.Τέτοιες άλλωστε δύσκολες καταστάσεις υπήρχαν κι από πριν.Ακόμα κι έναν γιατρό να ρωτήσουμε σήμερα για τη διαβίωσή του, θα μας πει ότι βιώνει κι εκείνος δύσκολα.Απλά μπορεί να μη βγάζει τόσα όσα έβγαζε, αλλά απόθεμα-δόξα τω Θεώ-θα 'χει τίγκα στο σεντούκι του και για γενεές δεκατέσσερις.Θα μιλήσω όμως για ‘κείνα που διαπιστώνω και πολλές φορές με ξινίζουν!

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν έχω διαπιστώσει από ένα 22χρονο ακόμα παιδί και γόνο οικογένειας βιοπαλαιστών απ' την ένδοξη Βόρεια Ήπειρο μας, να κατέχει απ' αυτά τα πανάκριβα tablet, iphone, ipad... αϊσιχτίρ... δεν ξέρω καν!Το παιδί πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο για να πάρει το πολυπόθητο απολυτήριο δουλεύοντας ταυτόχρονα ντιλίβερι, ενώ τον τελευταίο καιρό μετά από απανωτές εγχειρήσεις είναι αδύνατον να δουλέψει.
-Πόσο αγόρασες Νίκο(συνονόματος κι αυτός!) το κινητό;
-800 ευρώ… έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή!
-Καλά, έδωσες τόσα χρήματα;
-Ναι, με 30 ευρώ το μήνα δόσεις δε θα τα μάζευα ποτέ για να τα δώσω!
Εύγε, τ' ακούμπησε σε σίγουρα χέρια για να τα μαζέψει!Σκέψη πρωτοποριακή… καλά, που ζούσα;(αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη!)Στη δεύτερη βέβαια αναρωτήθηκα τι είναι ο τετραπύρηνος!(μήπως έχει σχέση με το "τετραπέρατος"... λέω 'γω τώρα!)
Από δω λοιπόν ξεκίνησε να μου φουντώνει η πρώτη κρίση!

Άλλη περίπτωση!
Κατεβαίνοντας ένα απόγευμα τα σκαλοπάτια απ' το διαμέρισμα, συναντώ έναν ένοικο που καθότανε και περιεργάζονταν ένα κινητό με μεγάλη οθόνη(κάτι σαν αυτά που έλεγα πιο πάνω!)Τον χαιρέτησα ευγενικά κι απέφυγα να τον ρωτήσω για το κινητό που καμάρωνε!Βιαζόμουν κιόλας ν' αφήσω τη μικρή στο φροντιστήριο.Στην αρχή της χειμερινής σεζόν είχαμε συναντηθεί και τον ρώτησα σχετικά για το πετρέλαιο.
-Θα βάλεις πετρέλαιο;
-Το σκέφτομαι, αν και δε νομίζω... είναι ακριβό και δεν έχω!
Ο άνθρωπος αυτός τελικά δεν συμμετείχε... είναι οικονομικός μετανάστης έχει ένα μικρό παιδί και δουλεύει όπου βρει.Η γυναίκα του φυσικά φυλάει το μικρό τους παιδί και καθαρίζει τις σκάλες στην πολυκατοικία μας.
Με όλη όμως αυτή την εικόνα φυσικά φρίκαρα κι αποκόμισα τη δεύτερη κρίση!

Θες κι άλλες περιπτώσεις;Δεν πείστηκες;Φαίνεται ότι θες κι άλλες αποδείξεις!Ορίστε, πάρε κι άλλες.
Κάτω από δω που μένω η παλιά αλάνα, έγινε πλατεία.Εκλογές έρχονται και πρέπει να φάνε(εεε συγνώμη, να ξοδέψουν για το λαό ήθελα να πω!) κάποια κοινοτικά κονδύλια!Την επιστασία την είχαν ένα σωρό πρωτομάστορες και μηχανικοί, που έρχονταν και πρότειναν ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.Όλοι τους Έλληνες φυσικά... αμ πως, κορόιδα είμαστε;Μια μέρα μέτρησα απ' το παράθυρο-χωρίς πλάκα-να δουλεύουν δυο και να επιβλέπουν τέσσερις.Οι επιβλέποντες φυσικά(κι όπως είπαμε) δεν ήταν αλλοδαποί.Τις εργασίες όμως της αποπεράτωσης ανέλαβαν όλοι αλλοδαποί(Αλβανοί φυσικά).Χειριστές μηχανημάτων, χτίστες, κηπουροί, μπογιατζήδες κ.λ.π. όλοι αλλοδαποί.Μόνο οι πρωτομάστορες των συνεργείων ήταν Έλληνες.Κι αν δεν κάνω λάθος οι ημεδαποί οικοδόμοι κλαίγονται πως δεν έχουν δουλειές(έτσι νομίζω τουλάχιστον!)
Αντικρίζοντας αυτό το καθημερινό θέαμα απ' το παράθυρο αμέσως μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι!

Δεν έμεινες ακόμα ικανοποιημένος απ' τις παραπάνω περιπτώσεις και θέλεις κι άλλες "ομορφιές".Τι να σου πω τώρα… διάβασε κι αυτό!
Λέμε πως έχουμε ανεργία, με επίσημα κι ανεπίσημα στοιχεία.Αλλά ποια ανεργία έχουμε που ακόμα επιλέγουμε ποια δουλειά μας ταιριάζει.Αν υπήρχε τελικά πραγματική ανάγκη(κι όχι μουσαντένια), δε θα δούλευαν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκιέδες και τεμπελχανάδες με τα tablet και τα smartphon που όλη μέρα κάθονται σε διπλές και τριπλές καρέκλες να τα λιάζουν στις καφετέριες;Που βρίσκουν λεφτά και βγαίνουν κάθε μέρα;Γιατί δεν πάνε να δουλέψουν εκεί που δουλεύουν οι Αλβανοί κι οι Αιγύπτιοι(στα ψαροκάικα) και ψάχνουν ακόμα δουλειές σινιέ κι ακάματες;Κι όσο σκέφτομαι πως όλοι αυτοί ζουν με την ανοχή και τις τσέπες των δικών τους γονιών, αλλά και των κρατήσεων σε μισθούς και σε συντάξεις(όοοοσων δούλευαν), η κρίση που με πιάνει βλέποντάς τους να πίνουν καφέ παρέα με τις αμπελοφιλοσοφίες τους απ' το υστέρημά μας είναι δεδομένη...Αυτό υποδηλώνει βέβαια πως οι τράπεζες είναι ακόμα φίσκα!

Ούτε αυτό σου άρεσε;Ε, τότε πάρε και τούτο!
Όλη αυτήν την ακρίβεια που υπάρχει γύρω μας, εάν δεν είχαμε να τ' ακουμπάμε δε θα υπήρχε καν.Όσο όμως έχουμε και τ' ακουμπάμε χωρίς καμιά αντίδραση, τότε κι αυτή θα ζει και θα βασιλεύει.Γιατί που νοείτε να μην έχεις να δώσεις και τα είδη ν' ανεβαίνουν;Αυτό σημαίνει πως υπάρχει χρήμα κι είναι κάπου τουμπανιασμένο.Και φυσικά όλα αυτά τα δις που υπάρχουν κι αναφέρονται επισήμως απ' τις τράπεζες, δεν ανήκουν μόνο στους μεγάλους.Αυτοί τα πιο πολλά τα 'χουν ήδη πακεταρισμένα έξω σε ασφαλείς προορισμούς και παραδείσους.Τα περισσότερα ανήκουν σε μας… στον απλό λαουτζίκο.Μόλις πριν από λίγες μέρες άκουσα διευθυντή τοπικής τράπεζας να ομολογεί πως το υψηλότερο επιτόκιο που έδωσε σε καταθέτη, ήταν σε ποσό ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.Και φυσικά δεν ήταν κάποιος γνωστός στο πανελλήνιο.Άσε που μιλάμε για τον πιο μικρό νομό πληθυσμιακά της επικράτειας... τη Λευκάδα!
Να μου ζήσεις κρισούλα μου!!!

Πάλι σε βλέπω ν' αμφιβάλεις και δε μπορώ..!Αρχίζει να με πιάνει η μόνιμη κρίση!Ε να, πάρε κι αυτό!
Τις γιορτές που πέρασαν για μια ακόμα χρονιά έμαθες ότι γέμισαν οι δημοφιλείς χιονοδρομικοί προορισμοί.Εάν δεν είχαν φράγκα θα γέμιζαν;Ούτε μέχρι τη διπλανή πόρτα θα πήγαιναν για να πιουν νερό.Θα σκέφτονταν ακόμα και το δώρο που θα έπαιρναν.Αλλά κι εκεί λεφτά προφανώς υπάρχουν.Θα βγάλουν τα σπασμένα απ' αλλού(κούνια που τους κούναγε!).Θα κόψουν το πετρέλαιο(γιατί νομίζουν πως το ρεύμα συμφέρει περισσότερο!).Θα πάρουν ξυλόσομπα κι ορισμένοι πιο τυχεροί που 'χαν φτιάξει τζάκι από παλιά, θα κάψουν ό,τι παλιόξυλο και σκουπίδι για να γλυκάνουν το κορμάκι τους στη ζέστη… και τσουπ(ω, του θαύματος!), να κι η Αράχωβα πως ξεδιπλώνεται.Όσο για μετακίνησή τους με το πανάκριβο Ι.Χ. ή τζιπ με μια μέση ταχύτητα των 90χλμ. θα γλιτώσουν το υπέρογκο ποσό των… μερικών λίγων ευρώ.

Αυτό θα πει κρίση που με πιάνει όταν αισθάνομαι να με κοροϊδεύουν κι όχι αυτήν την υποτιθέμενη.Υπάρχουν κι άλλα πολύ περισσότερα παραδείγματα και δε θα επεκταθώ άλλο, μήπως και γλιτώσω την κρίση!Τώρα δε μένει τίποτα άλλο, παρά να δω κι άστεγο με ipad να πίνει καφέ στην Αράχωβα ή να κάνει vacance σε κάποια παραλία!Γιατί στην ουσία κρίση δεν υπάρχει και μην ακούτε τι λένε.Ακόμα εξακολουθούν να τα κονομάνε οι ίδιοι κι οι ίδιοι, το κράτος εξακολουθεί κι αυτό να 'ναι σπάταλο κι εμείς να μην αντιδρούμε, αλλά να επιμένουμε να βγάζουμε τους ίδιους!Το νέο δεδομένο που υπάρχει σήμερα κι έλειπε άλλες φορές, είναι η αλλαγή ψυχολογίας.Γιατί λεφτά έχουμε μπόλικα στις τράπεζες ακόμα.Ψυχή ψυχολογίας δεν έχουμε!Και για να 'χουμε ψυχολογία χρειαζόμαστε ψυχή!Άψυχοι είμαστε σε όλα!Κάποιο καλό και δυνατό νέο ή σύνθημα να πέσει και να ξεδιπλωθεί στην αγορά κι αμέσως το χρήμα θ' αρχίσει να σφυρίζει και πάλι.
Ααααχ τα 'βγαλα από μέσα μου, τα 'πα και (δεν) ξεθύμανα!

29 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Γιώργο κατ' αρχήν χαίρομαι πολύ που είσαι καλά και σ' έχουμε πάλι κοντά μας!
      Μάθαμε στην καλοπέραση και δε μπορούμε να προσαρμοστούμε ούτε στα νέα δεδομένα.Το μυαλό μας ακόμα στην κονόμα στριφογυρίζει και στην αρπαχτή.Γι' αυτό θα βλέπουμε μαγαζιά ξενοίκιαστα, εργοδότες να χρωστάνε μισθούς και μεροκάματα κι αλλοδαπούς με δουλειά.Τέλος πάντων... αν είχα πολύ ανάγκη, δε θα προτιμούσα την πείνα και θα πήγαινα με οποιοδήποτε τρόπο να δουλέψω, για να ταΐσω τα παιδιά μου!Τέλος αυτό που αναφέρεις με τους αλλοδαπούς δε γίνεται μόνο τώρα, αλλά από πολλά χρονάκια και σ' αυτό φταίει το ίδιο το κράτος που αφήνει να μπαινοβγαίνει ελεύθερα και χωρίς κανέναν έλεγχο τόσο χρήμα χωρίς δασμούς!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευλογημένος!!!

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη που παρεμβαινω, αλλα φιλε μου Γιωργο, δεν ειναι ακριβως ετσι. Οταν εχεις πραγματικα αναγκη, τοτε ο στοχος ειναι η επιβιωση. Καταρχα;ς 30 ευρω το οκταωρο δεν ειναι μικρο μεροκαματο. Ειναι 600 ευρω το μηνα με πενθημερο κι ειναι ο παλιος βασικος μισθος, προ περικοπων. Το 30 ευρω το οκταωρο δεν υφισταται πλεον, ειναι πολυ λιγοτερα τα χρηματα. Ομως, οσο κι αν ειναι αδικο, οσο κι αν πρεπει να σηκωσουμε κεφαλι, το βασικο ειναι να ειμαστε ζωντανοι και υγιεις! Η κατασταση εφτασε εδω επειδη ειμαστε καλομαθημενοι. Αν θελουμε να επιστρεψουμε σε καλυτερες εποχες, αυτο θελει χρονο! Αν για παραδειγμα σε ολες τις δουλειες -που παρεπιπτοντως γκρινιαζουμε οτι μας εφαγαν οι ξενοι- πηγαιναν Ελληνες, οι ξενοι δεν θα εβρισκαν δουλεια, σταδιακα θα αναγκαζονταν να φυγουν και τελικα οι Ελληνες θα ηταν εκεινοι που θα μπορουσαν να απαιτησουν και να αναδιαμορφωσουν τις συνθηκες.
      Κι οσο για το οτι ακομα και αν πειναγες δεν θα πηγαινες, θα μου επιτρεψεις με ολο το θαρρος να σου πω οτι αυτο ειναι πολυ θεωρητικο. Αν δεν το εχεις νιωσει δεν ξερεις τι θα εκανες. Εμεις σχεδον πειναγαμε καποια εποχη κι εχουμε και παιδι. Τοτε ο αντρας μου εκανε ο,τι μεροκαματο εβρισκε. Και τωρα που εδω κι εναμιση χρονο δουλευει, οι ωρες ειναι παρα πολλες και τα λεφτα ελαχιστα, νιωθει φυσικα οτι αδικειται, αλλα προκειμενου να πεινασουμε κανει τα παντα, με την ελπιδα οτι με πολλη δουλεια και υπομονη θα ερθουν καλυτερες μερες.
      Ειμαστε στην εποχη του "εισαι ο,τι εχεις" κι αυτο μας εχει καταστρεψει. Η ζωη μας δεν θα αλλαξει αν εμεις δεν αλλαξουμε και αυτο προϋποθετει θυσιες. Πως ας πουμε αν εχεις ενα ονειρο λες θα κανω τα παντα ωστε να δημιουργησω τις συνθηκες καποια στιγμη να το πραγματοποιησω; Καπως ετσι ειναι και τωρα. Αν ονειρευομαστε ενα καλυτερο αυριο, σημερα πρεπει να συμβιβαστουμε με μερικες χαμενες μαχες και να κερδισουμε καποτε τον πολεμο!
      Νικολα, σορυ για την καταχρηση! Καλο ΣΚ!

      Διαγραφή
    3. Χριστίνα μου καλή έχεις όλο το ελεύθερο(όπως κι ο κάθε φίλος άλλωστε!)Ανεξάρτητα με την οποιαδήποτε τοποθέτηση ή απάντηση αυτό που μετρά στο διάλογο είναι η κοσμιότητα!Κι η δική σου ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση.Σ' ευχαριστώ πολύ για την παρέμβασή σου!
      Όσον αφορά με την τοποθέτησή σου συμφωνώ με το σκεπτικό της.Ο φίλος μας Γιώργος πιστεύω πως η αναφορά του προσέγγιζε πιο πολύ την κρατική αναλγησία που αφήνει τους ντόπιους απροστάτευτους απ' τις ορέξεις και την άνιση μάχη των αλλοδαπών!Και το ότι δε θα δούλευε νομίζω το έθεσε ως έκταση του προβλήματος!Βέβαια κάνω άθελά μου κι αυθαίρετα το συνήγορο του διαβόλου, αλλά πιστεύω πως δε θα πέσει στην αντίληψή του αυτή η απάντησή σου και θεώρησα να υπολογίσω κι αυτήν την άποψη!Καλό βέβαια θα ήταν ν' απαντούσε ο ίδιος.Στο φινάλε βέβαια και κατά τη γνώμη μου είναι τι κάνουμε πρώτα εμείς, αφού πλέον δεν έχουμε χρόνο ούτε να σκεφτούμε!
      Χαρούμενη Κυριακή να περάσεις γλυκιά μου με την οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ας δούμε κι άλλες, διαφορετικές, πλευρές της ζωής...:

      http://users.uoa.gr/~nektar/arts/poetry/gewrgios_polidhs_poems_offline.htm

      Διαγραφή
  2. Μα, αν τα κρατάς μέσα σου θα σκάσεις!!!
    Τουλάχιστον, αν τα εξωτερικεύεις, θα "σκάμε" όλοι μαζί!!!
    ;-)
    Τί να σχολιάσω τώρα εγώ? Τα είπες όλα!
    Να έχεις μια ήρεμη Κυριακή!
    Την αγάπη μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε καλό μου πειραχτήρι κι είχα τόσα ακόμα παραδείγματα να γράψω κι άλλη τόση γκρίνια να βγάλω, αλλά σας λυπήθηκα!χαχααα!Να 'στε πάντα καλά και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!Χαίρομαι πολύ που περνάς και τα λέμε!!!

      Διαγραφή
  3. Πόσο πραγματικά είναι τα γεγονότα αυτά που μας περιέγραψες. Έτσι είναι όπως τα λες. Οι δικοί μας να πάνε να εργαστούν ; είναι δυνατόν ;, Είναι αριστοκράτες, ξέρουν να γεμίζουν ασφυκτικά τις καφετέριες και να χάνουν την ώρα τους ευχάριστα μέχρι που ζουν οι γονείς τους ακόμα, και τους γεμίζουν την τσέπη για τα έξοδά τους. Το λάθος είναι δικό μας, μάθαμε τα παιδιά μας να είναι … βουτυρομπεμπέδες !!!
    Καλό σου βράδυ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι καλέ μου φίλε Αλέξανδρε!Τι να πεις, όταν βλέπεις ακόμα γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να γίνουν μόνο γιατροί και δικηγόροι... άστα!Ξέρουν όμως πολύ καλά αυτοί οι κύριοι, πως έχουν ακόμα καβάτζα στις τράπεζες!Δεν έχουμε ξεφύγει απ' ότι φαίνεται ακόμα απ' την καλοπέραση κι αυτό θα αποτυπωθεί σε λίγο καιρό στις εκλογές!Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  4. Έχεις δίκιο ν' αγανακτάς καλέ μου ηλ. φίλε. Υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχουν όμως και τα άλλα, που πραγματικά βρίσκονται σε όρια φτώχιας... Τώρα για αυτούς τους, ας μην τους χαρακτγηρίσω, τι να πω.... Γι' αυτό έχουμε αυτά τα χάλια, γιατί δυστυχώς, είναι γενικό το κακό. Χοντρόψυχοι και χοντρόπετσοι άνθρωποι. Ακαλιέργητοι.
    Έτσι, για να σου φτιάξω λίγο τη διάθεση, πέρασε να πάραλάβεις ένα βραβείο από το σπιτάκι μου.
    Την αγάπη μου σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες κι εσύ καλή μου φίλη!Δεν ισοπεδώνω καταστάσεις και ξέρω πως υπήρχαν κι υπάρχουν άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες κι όχι με ψευτοανάγκες!Απλά σήμερα μπορεί να μη βγάζουν τόσα όσα έβγαζαν.Κι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται!
      Ευτυχώς που πέρασες και μου έφτιαξες τη διάθεση με το δωροβραβειάκι!Πάνω στην ώρα ήρθες!Μεγάλη τιμή και χαρά που με σκέφτηκες!Θα περάσω απ' το σπιτάκι σου να το παραλάβω και θα το δημοσιεύσω αμέσως μετά!
      Να 'σαι πάντα καλά Ροδούλα μου και να περάσεις υπέροχη εβδομάδα με την οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  5. Νίκο μου φυσικά και υπάρχουν όλα αυτά που λες… και καλά κάνεις και τα λες γιατί κι εμένα με πιάνει κρίση όταν βλέπω πως σαν λαός παίζουμε με τα γκατζετάκια μας αντί να κοιτάξουμε πόσο ζοφερό είναι το παρόν και το μέλλον μας. Πόσο φτωχοί είμαστε τελικά στο πνεύμα… δίχως παιδεία, δίχως όνειρα, δίχως ιδανικά… φθήνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ καλή μου Λεβίνα τα λες με το δικό σου ποιητικό τρόπο, για όλες αυτές τις ασχήμιες και μπορώ να πω πως από σένα πήρα αφορμή.Ήθελα να γράψω περισσότερα σ' ένα σχόλιό μου...Απ' όσα πάντως διαπιστώνω δε φταίει κανένα πνεύμα... τα λεφτά φταίνε, που χαλάει το οποιοδήποτε πνεύμα!
      Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!

      Διαγραφή
    2. Να που τα σκέφτομαι Νίκο μου και ανεβαίνουν κι οι δικές μου πιέσεις…
      Νικόλ, δεν φταίνε τα Ελληνόπουλα καλό μου κορίτσι… οι γονείς τους φταίνε που συνεχίζουν να καθιστούν ανάπηρα τα παιδιά τους και ανάξια να διαχειριστούν την ζωή τους.
      Κόβουν ακόμα και το φαγητό για να προσφέρουν το τελευταίο μοντέλο αηφον, το τάμπλετ ή όποιο γκατζετάκι βγει στην αγορά… τρέχουν πίσω από τον γιο όταν πάει φαντάρος λες και θα πάει εθελοντής στην Σομαλία, δεν τον βουτάνε από το μαλλί τον κανακάρη να τον στείλουν για δουλειά… για οποιαδήποτε δουλειά να φέρει μεροκάματο να συνεισφέρει στο σπίτι και μετά κλαίγονται γιατί τα παιδιά τους τους έχουν γραμμένους στα καινούργια τους υποδήματα… γιατί παλιά δεν έχουν.
      Όλοι ξέρουμε τι φταίει και με εκνευρίζει αφάνταστα να βλέπω ακόμα και σήμερα γονείς να συμπεριφέρονται σε κοτζάμ μαντράχαλους σαν να είναι βρέφη.
      Κορίτσια και αγόρια στα τριάντα τους είναι ευνουχισμένα από κάθε προοπτική γιατί ψάχνουν ακόμα την ΄΄καλή΄΄ μόνο που αυτό δεν έρχεται και εκείνα παραμένουν δεμένα με τον ομφάλιο λώρο στο παιδικό δωμάτιο.
      Έμαθαν να βασίζονται στις πλάτες των γονιών κι ακόμα κι αν φύγουν πάλι την ίδια τακτική ακολουθούν. Τρέχει η μανούλα να στείλει σπιτικό φαγάκι ντελίβερι στην άλλη άκρη της Ελλάδας μη και ο κανακάρης που χτυπιέται αλύπητα στα βρώμικα δεν φάει σωστά….
      Πηγαινοέρχονται τα άπλυτα και τα πλυμένα γιατί το κοριτσάκι διαβάζει και δεν έχει χρόνο να πλύνει δυο ρούχα…
      Ίσως όταν αφήσουμε τα παιδιά μας να ενηλικιωθούν στην ώρα τους κι όχι μετά από σαράντα χρόνια να αρχίζει να αλλάζει κάτι.
      Όλα αυτά που γράφω τα έχω δει, τα έχω βιώσει με γνωστούς, συγγενείς, φίλους… αλλά δεν τα έχω κάνει. Ήθελα να δημιουργήσω ώριμους ανθρώπους που θα έχουν την υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουν τα λάθη και τα σωστά τους κι όχι να γίνω υπηρέτρια εφ όρου ζωής, υποταγμένη στα βλαστάρια μου.
      Όχι και να μας προσφέρεται δουλειά με 50 ευρώ μεροκάματο και να το βλέπουμε και λίγο... και υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν ατελείωτες ώρες για τα μισά και τρέμουν μη χάσουν την δουλειά τους !

      Να που με έπιασε κι εμένα κρίση Νίκο μου και .... Ξεχειλίζω αγανάκτηση… για όσα βλέπω, όσα ακούω, όσα βιώνω…

      Διαγραφή
    3. Καλή μου Λεβίνα ξεσπάθωσες πραγματικά!Συμφωνώ κι επαυξάνω βέβαια με όσα ανέφερες!Δυστυχώς τα λεφτά έφεραν την καλοπέραση κι η καλοπέραση το "πνεύμα".Ακούμε και βλέπουμε καθημερινά το πνεύμα που πουλάνε ορισμένοι "ειδικοί" όταν βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις!Κι ειδικά για τα παιδιά που τα μεγαλώνουν μαμμόθρεφτα.Ευτυχώς αυτό κι επειδή μου την έδινε από παλιά όταν το 'βλεπα, δεν το ακολούθησα με τα δικά μου.Έχουν μάθει να είναι μέλος της οικογένειας κι όχι εμείς υπηρέτες τους.Πάντα σε λογικά πλαίσια φυσικά.Κάνουν σχεδόν τα πάντα μόνα τους κι από μικρότερη ηλικία.Ίσως να έτυχαν κι οι συγκυρίες, αλλά υπήρχε προ πάντων κι η βούληση...
      Αυτό το παράδειγμα πάλι με το μεροκάματο των 50 ευρώ το έχω ξανακούσει κι έχω ήδη αγανακτήσει!Γι' αυτό ας τ' αφήσω καλύτερα ασχολίαστο, γιατί δεν το βρίσκω καν άξιον λόγου!Κινείται κι αυτό στη γενική φιλοσοφία του "λεφτά υπάρχουν!"Να 'σαι καλά Λεβίνα μου γλυκιά κι όλοι μας από αγανάκτηση ξεχειλίζουμε!Χαρούμενη καλημέρα να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν, η είδηση ότι το νέο πλέιστέσιον 4 ξεπούλησε εν Ελλάδι, είναι από τα ενδεικτικότερα σημάδια ότι η κρίση δεν έβαλε νιονιό σε κάμποσους... Αντί να μάθουμε να κάνουμε οικονομία για να αντέξουμε τα ακόμα δυσκολότερα που έρχονται, ακόμα επιδεικνύουμε ότι την σπατάλη δεν την αποβάλαμε. Ότι φάμε κι ότι πιούμε! Κοιτάμε προκλητικά μόνο το σήμερα. Καμιά σκέψη για το αύριο.
    Ο καταναλωτισμός είναι μάλλον ανίατη ασθένεια... Και αλίμονο σ' όποιον ακόμα δεν μετράει το τι ξοδεύει! Κι όσο βλέπουν το τι ξοδεύουν οι ανεγκέφαλοι σε τι, τότε οι κυβερνώντες κοπανάνε τον έναν φόρο πίσω από τον άλλο!
    Οι παλαιότεροι (εμού τουλάχιστον) που έζησαν δύσκολα χρόνια έμαθαν στο να μαζεύουν. Οι νεότεροι στο να ξοδεύουν ασυστόλως...
    Είναι θέμα (κακής) νοοτροπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο playstation;Ό,τι καινούργιο βγαίνει δεν προλαβαίνει να κυκλοφορήσει στην αγορά!Ποια δύσκολα έρχονται καλέ μου φίλε... υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη, δηλαδή ότι θα ξανακατεβεί ο Μεσσίας!Πάντως έλεγα μήπως γίνουμε λίγο άνθρωποι με την κρίση, αλλά βλέπω πως τον Έλληνα δεν τον αγγίζει τίποτα πια!Αυτά βλέπουν κι οι βάρβαροι με μας και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο!Νοοτροπία του όχλου είμαστε!!!Να 'σαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  7. καλημερα καλε μου φιλε!
    καλη εβδομαδα να εχεις!

    πολυ καλα εκανες και τα πες και ξεθυμανες!
    δεν εχω να πω κατι επανω σε αυτα. ευχομαι ομως να εισαι καλα και παντα να μοιραζεσαι μαζι μας οτι θελεις!

    να περνας ομορφα ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ξεθύμανα ή δεν ξεθύμανα καλή μου Κική;Γκρίνια έβγαλα κι απ΄αυτήν που δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα!Βέβαια αν δεν τα 'βγαζα θα 'σκαγα!χαχαααα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια!Είσαι πολύ καλή!!!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις χαρούμενη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  8. Λεφτά υπάρχουν φίλε Νίκο!!Αλλά γιά τούς λίγους!!Οχι τούς πολλούς!!!Μιά χαρά τά είπες!!Ετσι ακριβώς είναι!!!Αλλοι ξεπάγιασαν γιατί δέν είχαν νά βάλουν πετρέλαιο!!!Μού μάς κατάντησαν!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια στήν Σοφούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν λεφτά και μπόλικα μάλιστα στις τράπεζες και στα σεντούκια!Μερικοί ξεπάγιασαν γιατί δεν είχαν, ενώ άλλοι από τσιγκουνιά ή έλλειψη ψυχολογίας!Πίστεψαν οι περισσότεροι(σαν όχλος) στην ακρίβεια του πετρελαίου, λες και το ρεύμα ήταν φθηνότερο!Τι άλλο να πω καλή μου Δήμητρα, μ' όσα βλέπουμε και βιώνουμε!
      Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου και να περάσετε χαρούμενη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  9. Νίκο μου η ανάρτηση σου με ξιάφνιασε γιατί κάποιες τέτοιες σκέψεις περνούν και μένα από το μυαλό μου. Θα αναφέρω κάτι ενδεικτικό . Την περίοδο του λιομαζώματος πρότεινα σε τρία ελληνόπουλα να μαζέψουν τις ελιές μου . Το μεροκάματο που δίνω είπα είναι 50 ε για τον ραβδιστή και 40 ε για τους άλλους . Τσάμπα δεν δουλεύουμε απάντησαν...Και συνέχισαν να αρμέγουν τους γονείς . Τι κρίση είναι και αυτή που τα 40 ε είναι τσάμπα;
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτρεξα αμέσως στο δικό σου σχόλιο καλή μου nikol και ζητώ συγνώμη απ' τους πιο πάνω σχολιαστές, γιατί μόλις διάβασα αυτό που έγραψες, μου ανέβηκε αμέσως το αίμα στο κεφάλι!Τέλος πάντων... επειδή δε θέλω να ξεφύγω, ας μην πω τίποτα και να συγκρατηθώ!Αυτό πάντως θα μπορούσα να το προσθέσω κι ως παράδειγμα σ' όσα ανέφερα!Τώρα πιστεύω πια πως θα 'χετε ακούσει και δει χειρότερα κι απ' αυτά που προείπα!!!
      Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου και χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις με την οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  10. χαχαχαχα καιρό είχες να γκρινιάξεις...πέρα από την πλάκα όμως συμφωνώ μ'αυτά που γράφεις και είναι κρίμα να τα βλέπουμε στις μέρες μας...!
    Καλό σου βράδυ :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Ωραιοζήλη έχω πολύ γκρίνια να βγάλω με τόσα που γίνονται γύρω μου και τώρα ήρθε η ώρα ν' αφήσω λίγο και την αυτομουρμούρα!αχαχααα!
      Να 'σαι πάντα καλά!!!Να περάσεις υπέροχη μέρα με αγάπη και πολλά χαμόγελα!!!

      Διαγραφή
  11. Ειπαμε....η υλη χαλαει τη λογικη.
    Βρωμοκοπαει ο τοπος απο ξινισμενη εμετικη σκεψη.
    Η ικανοτητα του μυαλου και του σωματος κατω απο το κυπαρισσι κειται.
    Τιποτα δεν διορθωνεται πια...καταλαβετε το.

    Καλημερολουλουδοπουδενανθιζειστηναχρηστιαπαραβγαζειαγκαθιακαιτρυπαειπωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαιρετισμός agriomeli μου στο τέλος όλα τα λεφτά!χαχααα!
      Πάντως είναι όπως τα λες!Τα λεφτά χτύπησαν ήδη το κεφάλι κι ο πόνος αυτός δε φαίνεται ακόμα!"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" για να τελειώσουν!
      Χαρούμενη και φωτεινή καλησπέρα φτιαγμένη από αγάπη!!!

      Διαγραφή
  12. http://ekfrastite.blogspot.gr/2014/02/blog-post_13.html?showComment=1392311952525#c2904376756238397873

    Νικο μου εδω σου απαντησα κατι. Οταν εχεις χρονο περνα!
    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...