ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

11 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Λένε πως αδέρφια δεν επιλέγεις, αλλά σου προκύπτουν στην πορεία κι από κει και πέρα ο Θεός βοηθός.Έτσι λοιπόν μέσα απ' αυτήν τη δίνη που πέρασα με την κατάσταση της υγείας της Σοφίας μου, δε μπορώ να μην αναφερθώ στη συμβολή της αδελφής μου και του συζύγου της.Ο καθένας βέβαια με το δικό του τρόπο συνεισφοράς με βοήθησαν πραγματικά κι έμπρακτα για να ξεπεράσω πολλά και δύσκολα προβλήματα διαβίωσης και ψυχολογικής συμπαράστασης.
Όταν λοιπόν στα ξαφνικά σε μια οικογένεια μένει ένας μόνος του στο σπίτι με δυο παιδιά 16 κι 11 χρονών, τότε η διαβίωση δυσκολεύει πολύ.Κι όταν τυχαίνει αυτός που μένει να 'ναι άντρας, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη.Κακά τα ψέματα, κάθε σπίτι χρειάζεται και μια γυναίκα.Ένας άντρας με δυο παιδιά(και μάλιστα κορίτσια) δε μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο τόσο καλά όσο μια γυναίκα.Κι όλα τα παιδιά τη μητέρα αποζητούν περισσότερο.
Η αδελφή μου λοιπόν η Ρούλα-σαν τέλεια μαγείρισσα που 'ναι-μας τροφοδοτούσε με διάφορες νοστιμιές όσο μπορούσε, πότε στη Λευκάδα και πότε απ' τη Λάρισα.Η καθαριότητα του σπιτιού στην αρχή της περιπέτειας κι η φιλοξενία για ένα μήνα των παιδιών στα μέρη της, είναι μερικές ενδεικτικές και σημαντικότατες βοήθειες.Απ' την άλλη ο σύζυγός της και γαμπρός μου Γρηγόρης(χρυσός Άνθρωπος) παρέμεινε επί ενάμιση και πλέον μήνα κοντά στη Σοφία μου εναλλασσόμενος σε καθημερινή σχεδόν βάση μαζί μου τις βάρδιες στις κλινικές.Μερικές φορές ομολογώ πως έμενε και περισσότερες μέρες για να με ξεκουράσει.Εκτός αυτού όμως στις καθημερινές σχεδόν μετακινήσεις μας Λευκάδα-Γιάννενα και τελευταία Αθήνα, διέθετε τ' αυτοκίνητό του-καθ' όσον κατανάλωνε υγραέριο-για να μην "ξεπλυθώ" απ' την τιμή της βενζίνης με το δικό μου όχημα.
Η προσφορά τους ήταν ένα ανθρώπινο κι ουσιώδες παράδειγμα προς μίμηση στο πρόσωπό μου, αλλά και στο πρόσωπο της Σοφίας μου.Την είδα σαν Θείο δώρο.Δεν παραλείπω εδώ να επισημάνω και να σχολιάσω πως κι εκείνοι έχουν πολλές και σημαντικές έννοιες.Κι όταν έχουν τρία παιδιά(δυο μεγάλα κι ένα που θα τελειώσει φέτος το Λύκειο) όχι τελείως οικονομικά ανεξάρτητα(όπως κι οι περισσότεροι αυτήν την εποχή), είναι ένα μεγάλο πλήγμα από μόνο του.
Έτσι λοιπόν πιστεύω πως η Σοφία, αν δεν ήταν κι η ίδια ένας καλοσυνάτος άνθρωπος, ίσως να μην είχα καμιά ελπίδα βοήθειας και στήριξης.Και το σημαντικότερο βέβαια της όλης αυτής δίνης που βρέθηκα, είναι πως δε διανοήθηκα να ζητήσω βοήθεια από κανένα-κι όχι βέβαια για λόγους υπερηφάνειας-, αλλά μου παρασχέθηκε αμέσως απλόχερα, αφιλοκερδώς και χωρίς καμιά υστεροβουλία.Άλλωστε 18 χρόνια δεν είχα ζητήσει βοήθεια από κανένα και κανένας δε γνώριζε λεπτομέρειες, επειδή πίστευα πως θα την ξυπνούσα απ' το λήθαργο, αλλά μάταια.
Έχω την εντύπωση πως κάθε βοήθεια δεν είναι ζητιάνα κι ούτε προαναγγέλεται.Παρέχεται δωρεάν κι αυθόρμητα ακόμα κι όταν νομίζουμε ή φοβόμαστε πως δε θα 'ναι αποδεκτή.Αρκεί μόνο να τολμήσουμε.Κι εκείνοι τόλμησαν!Υπάρχουν βέβαια στη ζωή μας χίλιες δύσκολες στιγμές κι άλλοι τόσοι τρόποι να κάνεις το καλό, που να βοηθάς κάποιον άμεσα κι ουσιαστικά κι όχι πρώτα να τον ρωτάς.Έτσι έχεις και τη συνείδησή σου πεντακάθαρη.
Ξέρω επίσης πως μερικές φορές παραφέρθηκα και μίλησα σ΄ εκείνους άσχημα λόγω εκνευρισμού απ' την όλη περιπέτεια που βίωνα κι ίσως το ξανακάνω ασυναίσθητα μέχρι ν' αποφορτιστώ.Έχω τη βεβαιότητα όμως πως ξέρουν ότι δεν τα εννοούσα κι όλα αυτά ειπώθηκαν εξαιτίας της νευρικής κατάπτωσης και της αβεβαιότητας, που βρισκόμουν όλο αυτό το διάστημα.Χίλια συγνώμη αδέλφια μου που παραφέρθηκα..!Να ξέρετε πως σας αγαπάω πολύ κι η συνδρομή σας ήταν μεγάλη και σημαντική σ' όλους τους τομείς, παρόλο που σας έχω "πρήξει".Τα παιδιά κι ανίψια μου είμαι σίγουρος πως είναι περήφανα για σας!Μπορούν να σας έχουν στήριγμα.
Αυτή η βοήθεια από μόνη της με κάνει να νιώθω ευγνωμοσύνη σ' ολόκληρη τη ζωή μου προς το πρόσωπό τους κι ένα ευχαριστώ νομίζω πως είναι φτηνό και πολύ λίγο σ' όσα έχουν κάνει για μας.Γιατί μαζί με μένα ζει και το Σοφάκι μου.Κι αν δεν τους είχα δίπλα μου, δεν ξέρω πως θα 'χε εξελιχθεί η κατάσταση.Όταν όλα πια τελειώσουν με το καλό και γίνουν πλέον μια δυσάρεστη ανάμνηση, αυτά τα λόγια δεν πρόκειται να τα πάρει ο άνεμος και θα τα 'χω σίγουρα υπόψη μου… κι όσα λέω αυτήν τη στιγμή, να 'ναι βέβαιοι πως θα τα υποστηρίξω κι έμπρακτα!

ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!

Υ.Γ.:Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε προ ημερών 
και δημοσιεύθηκε σήμερα στο ιστολόγιο-κάτι σαν μια δωροέκπληξη-
που 'ναι ξεχωριστή για τους ίδιους!
Έχουν γαμήλια επέτειο, κλείνουν 34 χρόνια μαζί 
και τους εύχομαι ολόψυχα, να 'ναι πάντα καλά και να περάσουν 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!

41 σχόλια:

  1. Με συγκίνησε το κείμενο σου....
    Θα 'θελα να δώσω πολλά μπράβο στην αδερφή σου και τον σύζυγο της γιατί οι άνθρωποι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές κατά την γνώμη μου!
    Και επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε σένα και στο Σοφάκι σου καθώς και στα κορίτσια σου να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένοι!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Ελευθερία για τις ευχούλες σου και τα ευγενικά σου λόγια!Να 'σαι πάντα καλά χαρά μου!

      Διαγραφή
  2. δεν έχω λόγια...
    πραγματικά σε θαυμάζω κι εσένα και τους συγγενείς σου!
    εύχομαι ο Θεός να σας δώσει απλόχερα πολλές ευλογίες και να πάνε όλα πολύ πολύ καλά για την οικογένειά σου!

    Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου!

    Καλή δύναμη!
    καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεός να σ' έχει καλά γλυκιά μου Lia και στη ζωή εύχομαι να σου τα φέρει όπως θες εσύ!Να περνάς όμορφα και πάντα με χαμόγελα... σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου!:-)

      Διαγραφή
  3. Roula Mousavere-Brati Α!!! Αδερφε μου σ ευχαριστω πολυ κι εγω!!!!! 11-11 στις 11 το πρωι!!!! Ηταν ενα μεγαλο δωρο για μενα αυτο!!! Να ξερεις πως η βοηθεια απο εμας ειναι δεδομενη αδιαπραγματευτη κ ανιδιοτελης !!! Οπως κι η αγαπη προς ολους σας!!!! Εχουμε γερες βασεις εννοειται κ αυτο φανηκε στα δυσκολα που χρειαστηκε να ανασκουμπωθουμε κ να τρεξουμε....... Παντα οταν χρειαστει θα τρεξουμε ,,,κ παντα θ αγαπιεμαστε !!!! Φυσικα κ θα υπαρχουν "τριβες" αλλα ειναι φυσιολογικο μεσα στα προβληματα.... Οταν παντως ..οποιος χρειαζεται βοηθεια εννοειται τη ζηταει .... αλλιως δεν γινεται !!!!! Σας αγαπαμε ΟΛΟΥΣ σας !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω πολυ κ τους φιλους σου για τα καλα τους λογια !!! Να ειναι ολοι καλα !!! Ρουλα Μουσαβερε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θυμήθηκα... πάντα το θυμάμαι... ακόμα και την ώρα... είναι σημαδιακό!αχαχα!
      Αδέρφια μου σας αγαπώ πολύ-πολύ, μου συμπαρασταθήκατε έμπρακτα κι αυτό το κείμενο ήταν το λιγότερο που έγραψα για σας.Κι οι αγαπημένοι μου φίλοι που σχολιάζουν είναι πολύ καλοί κι ευγενικοί... χαίρομαι που τους έχω γνωρίζει και μου συμπαραστάθηκαν με τα λεγόμενά τους.Δεν παραλείπω συχνά να τους ευχαριστώ.Νιώθω μεγάλη εκτίμηση..!
      Δε σταματώ όμως εδώ...Η αγάπη διεκδικείται καθημερινά κι εσείς μας το δείξατε με το παραπάνω!Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ!Το διάβασε κι η Σοφία και της άρεσε πολύ αυτό!
      Χιλιόχρονοι και πάλι αδέρφια μου για την επέτειό σας και πάντα σας αγαπάμε!:-)

      Διαγραφή
  5. Νίκο δεν ξέρω από που ν΄αρχίσω . Μάλλον από την αρχή . ότι είσαι ένας άνθρωπος εξαιρετικός ευχαριστώντας δημόσια τα αδέλφια σου και είμαι σε θέση να γνωρίζω τι νιώθεις! Η συμπαράσταση της αδελφής σου και του γαμπρού σου είναι πολύ ανθρώπινοι και μπράβο τους ! Είναι άνθρωποι με αγάπη που την προσφέρουν και τους εύχομαι να είναι πάντα έτσι! Ομως εσύ και η Σοφία σου σίγουρα την αξίζετε , χωρίς να σημαίνει ότι είναι δεδομένη !
    Ξέρεις γιατί σε νιώθω ? Ενα τέτοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με τον άντρα μου επι 19 συναπτά έτη . Ασθένεια μη αναστρέψιμη , δύσκολη και απαιτητική ! Νοσηλείες συνεχόμενες απρόοπτες και με δύο μικρά κορίτσια 13 και 15 ετών. Εδώ θα πω ότι ήμουν και είμαι ο άντρας της οικογένειας , μεγαλώνοντας και σπουδάζοντας τα κορίτσια μου , εργαζόμενη και φροντίζοντας τον ασθενή μας ! Πως να μη σε καταλαβαίνω!
    Είχα και έχω συμπαραστάτη , άγγελο την μεγάλη μου αδελφή ! Αν και έχω και δεύτερη , αλλά καμία σχέση !
    Ευχή μου είναι τουλάχιστον σε σας να είναι περαστικά και να απολαμβάνετε την αγάπη σας εκατέρωθεν .
    Καλό σου βράδυ φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανθρώπινη και όχι ανθρώπινοι

      Διαγραφή
    2. Στις δυσκολίες καταλαβαίνεις καλή μου nikol τους ανθρώπους, γιατί όταν είναι όλα καλά, τότε όλοι φαίνονται καλοί.Η βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ανάσα σ' εκείνον που τη δέχεται!Μπράβο λοιπόν στην αδελφή σου αλλά και σε σένα που στάθηκες(και στέκεσαι) σαν αντράκι μέσα στη δίνη σου.Οι δυσκολίες αυτές μας κάνουν να ξεχνάμε και το φύλο μας ακόμα αν χρειαστεί!Εύχομαι κι ελπίζω να 'ναι όλα περαστικά και πιο πολύ για τον ίδιο τον άντρα σου, που περνάει ο ίδιος τόσα και θα υποφέρει!
      Να 'στε πάντα καλά γλυκιά μου εύχομαι τα καλύτερα για σας και σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου και τα καλά κι ευγενικά σου λόγια!:-)

      Διαγραφή
  6. Να ζήσουν Νικόλα μου και να είναι πάντα γεροί κι ευτυχισμένοι..να κρατούν πάντα ο ένας το χέρι του άλλου..πάλι με συγκίνησες με όσα έγραψες..και για την αδελφούλα σου και τον άνδρα της για την συμπαράστασή τους αλλά και την κίνηση που έκανες εσύ μέσα απο την καρδιά σου αγαπημένε μου φίλε..καλό βραδάκι να έχεις..και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν κι αυτό σαν εξομολόγηση καλή μου Καιτούλα, βγαλμένο απ' την καρδιάΜήπως και τα μισά να έκαναν δεν άξιζαν;Τι να πω όταν συμβαίνουν αυτά γύρω μου!Άνθρωποι είναι... και μόνον αυτός ο "τίτλος" προσωπικά, θα μ' έκανε υπερήφανο!Νιώθω πολύ τυχερό τον εαυτό μου που έχω τέτοιους Ανθρώπους δίπλα μου!Και φαντάσου πως έχω να τους κάνω κι άλλα που εκείνοι δεν ξέρουν...Να 'στε καλά γλυκιά μου φίλη και χαρούμενη βραδιά να περάσεις!

      Διαγραφή
  7. Πολύ συγκινητική η κίνηση σου..να γράψεις δημόσια ευχαριστώ..ένα ευχαριστώ συνοδεύομενο από όλα τα άλλα που γράφεις...και τι καλύτερο δώρο για την επέτειο τους..η αναγνώριση της αγάπης / βοήθειας/ συμπαράστασης τους..
    Θα ήταν μια συγκινητική έκπληξη όταν διάβασαν την ανάρτηση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι καλό μου ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ δεν την περιμένανε τη δημοσίευση... τους ήρθε εντελώς ξαφνική.Ο γαμπρός μου κιόλας μέχρι που ντράπηκε που τον "έδωσα" στη δημοσίευση!χαχαχα!Πλάκα είχε!!!Κι αυτό φυσικά δεν είναι το μοναδικό δώρο τους!
      Να 'σαι πάντα καλά γλυκό μου!Έχεις την καλησπέρα με την αγάπη μου!:-)

      Διαγραφή
  8. Είναι τόσο ανθρώπινο αυτό που έγραψες... τόσο πραγματικά όμορφο και από καρδιάς που με συγκίνησες κάτι που δύσκολα γίνεται μέσω διαδικτίου.
    Εσείς αποδείξατε πως η αθάνατη Ελληνική Οικογένεια υπάρχει, ζει.... η αδελφή κι ο αδελφός που με ανιδιοτέλεια χαρίζουν ότι έχουν στον άνθρωπό τους και δεν ζητούν ανταλλάγματα πέρα από την ευτυχία του....
    Είσαι ένας ευλογημένος άνθρωπος Νίκο μου όταν έχεις δίπλα σου μια τέτοια αδελφή και ακόμα περισσότερο τον άντρα της γιατί κακά τα ψέμματα... δεν φτάνει σε μια οικογένεια να θέλει ο ένας, πρέπει η καλοψυχία, η προσφορά, η αγάπη να έρχεται κι από τους δυο για να είναι ολοκληρωμένη.
    Να είστε όλοι σας καλά και πιστεύω ακράδαντα πως κάθε καλή πράξη επιστρέφεται στην αγαθή ψυχή που την έκανε στο πολλαπλάσιο.

    Εύχομαι στην αδελφή σου και τον άντρα της να ζήσουν
    πολλά πολλά χρόνια μαζί , να έχουν πολλές επετείους ακόμα να γιορτάσουν
    με υγεία και ευτυχία ....

    Καλό ξημέρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια καλή κι αγαπημένη μου Λεβίνα, με την αδελφή μου έχουμε τέσσερα χρονάκια διαφορά... είναι μεγαλύτερη.Δεν ήμασταν τόσο αδέλφια στα παιδικά μας χρόνια, αλλά από τότε που παντρεύτηκε κι έφυγε πρώτη απ' το σπίτι, τότε συνειδητοποίησα πόσο μου έλειπε, γιατί έμεινα στην ουσία μόνος μου.Κι από τότε λοιπόν και σιγά-σιγά ξαναβρεθήκαμε στα αδελφικά μας μονοπάτια, αυτά που δεν αξιωθήκαμε να χαρούμε τόσο από παιδιά!Βέβαια μένουμε(και μέναμε) μακριά μεταξύ μας κι αυτό ίσως να μας έδεσε ακόμα περισσότερο, άσχετα αν βρισκόμασταν τακτικά κι είχαμε συχνή επικοινωνία.
      Σ' ευχαριστώ πάντως για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια!Συμφωνώ με την αθάνατη ελληνική οικογένεια και πιστεύω πως είμαστε ακόμα ζεστοί σαν λαός σε ήθη κι ιδανικά, από κάτι άλλους ψυχρόαιμους λαούς.Νιώθω όπως προείπα σε άλλο σχόλιο τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα έστω κι αυτούς τους λίγους ανθρώπους για μένα, που μπορούν όμως να δώσουν πολύ περισσότερα.Και μέσα σ' αυτούς έχεις θέση κι εσύ, αλλά κι όλοι οι καλοί φίλοι που γνώρισα μέσα απ' αυτόν τον χώρο!Σας αγαπώ όλους το ίδιο!!!
      Να 'στε καλά Λεβίνα μου και πάντα ευτυχισμένοι!:-)

      Διαγραφή
  9. με συγκινησες βραδιατικα. μπραβο σου που δημοσια, λες ενα ευχαριτω, που στις μερες μας πολυ δυσκολα το λενε και ειδικα αντρες, τωρα να ευχηθω να χαιρεσαι τα κοριτσια σου και τη γυναικα σου και καλη αναρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ένας άντρας δεν είναι άξιος να πει συγνώμη, τότε δεν είναι άντρας... αλλά Πάπας!χαχαχα!Σ' ευχαριστώ πολύ χαρά μου για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!:-)

      Διαγραφή
  10. Νϊκο μου, είσαι υπέροχος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως και η αδελφή σου το ίδιο. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον σύζυγό της για την συμπαράσταση και την αγάπη του! Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην Σοφία σου, στα κορίτσια σου και σε σένα αλλά και κάθε ευτυχία στα αδέλφια σου μέχρι τα βαθειά τους γεράματα!
    Καλό ξημέρωμα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Marie-Anne με κάνεις να κοκκινίζω με τα καλά σου λόγια.Δεν έκανα τίποτα πλην της δημοσίευσης, όλα τα μπράβο αξίζουν στο γαμπρό μου και την αδελφή μου.Αυτό που έκαναν ήταν ηρωισμός...
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου γλυκιά μου!Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!:-)

      Διαγραφή
  11. πολυ ομορφη αυτη η πραξη εκ μερους σου καλε μου φιλε!
    χρονια τους πολλα! παντα ευτυχισμενοι να ειναι ευχομαι!
    ομορφη μερα να εχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη για τις ευχούλες σου και τα καλά σου λόγια... κι εκ μέρους τους!Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις μια χαρούμενη βραδιά!

      Διαγραφή
  12. φιλε μου ολο τουτοηταν σταλαγμα ψυχής και αγάπης σε ευχαριστω που το μοιραστηκες μαζί μας νασαστε όλοι γεροι και ευτυχισμένοι είσαστε μοναδικοί πολλα πολλα φιλια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου marilisse για τις ευχουλες σου και τα όμορφα λόγια σου!Ήταν κάτι αυθόρμητο... σαν ένα δώρο για τους ίδιους!
      Να περνάς καλά και να χαμογελάς καλή μου φίλη!

      Διαγραφή
  13. αχ τι μου θύμισες!!Αντρας μόνος με παιδιά!Ο πατέρας μου ήταν με 3 παιδιά μόνος.Ολα τα αντέξαμε,εγώ μικρούλα λειτουργούσα σαν μεγάλη.Και ήρθε και η γυναίκα,που όμως ήταν ακριβώς το ανίθετο από τη δική σας περίπτωση.Μια καταστροφή.Ο σωστός άνθρωπος δίπλα μας,είναι λαχείο!!!
    Συγκινήθηκα με την ανάρτησή σου,εύχομαι στο ζευγάρι να είναι για πάντα ευτιχισμένοι,και το ίδιο και για σένα,Σοφάκι και παιδιά-)
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υ.Γ.Πρώτη φορά γράφω κάτι πολύ προσωπικό,και ελπίζω να μην το διαβάσουν πολλοί.Χιχι-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή κι αγαπημένη μου φίλη και χαίρομαι που αυτή η δημοσίευση έγινε αφορμή να σου θυμίσω κάτι απ' το παρελθόν σου!Εύχομαι μόνο να μη σε στεναχώρησα κι αυτό δεν το θέλω!Μη φοβάσαι πάντως να βγάζεις προσωπικές ιστορίες σου.Να ξέρεις πως περισσότερο καλό κάνει σε σένα!
      Να 'στε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι!Έχεις την αγάπη μου!:-)

      Διαγραφή
    2. Α..δε φοβάμαι πλέον!!!Εγινα πολύ δυνατή-)
      Κοίτα..η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα δεν ξεπερνιούνται ποτέ,,,
      Καληνύχτααααααααααααα

      Διαγραφή
    3. Έτσι μπράβο... και να παραμείνεις δυνατή!Κι όσα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε, ας τ' αφήσουμε στο Θεό... κάτι μπορεί να κάνει κι Εκείνος!
      Χαρούμενη καλημέραααααααα!!!:-)))

      Διαγραφή
  15. Νίκο μου,
    με συγκίνησες με το κείμενό σου και μου έφερες στο νου, κάποιους πολύ αγαπημένους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου σε μια δύσκολη στιγμή..
    Πάντα να πλαισιώνεσαι από τέτοιους ανθρώπους, να σε αγαπάνε και να σε φροντίζουν!! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να εκτιμάς την αγάπη και τη βοήθεια που σου δίνουν οι δικοί σου άνθρωποι -και γενικότερα όλοι οι άνθρωποι- !! :)
    Να είναι όλη η οικογένειά σου καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι ευλογία καλή μου φίλη να 'χουμε δίπλα μας αγαπημένους ανθρώπους!Η χαρά κι η εκτίμηση σε τέτοια συναισθήματα κι ενέργειες, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου και τα καλά σου λόγια!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ο Θεός μαζί σου!

      Διαγραφή
  16. Αυτο το "ευχαριστω" ειναι τριπλα πολυτιμο! Πρωτον, γιατι ειναι σημερα σπανιο να λεει κανεις ευχαριστω, να μη δισταζει, να μη ντρεπεται η να μην αδιαφορει. Δευτερον, γιατι αυτη η αβιαστη και απολυτα οικειοθελης στηριξη απο την οικογενεια ειναι ευλογια αληθινη! Τριτον, γιατι βγαινει μεσα απο την καρδια σου και καθε τι απο καρδιας ειναι ανεκτιμητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι μου με κάνεις να ντρέπομαι με τόσα όμορφα λόγια!Ένα ευχαριστώ κι ένα συγνώμη είναι αυτονόητες λέξεις για τους ανθρώπους.Λέξεις αναγνώρισης...Κι όταν έχεις μέσα στην καρδιά σου αγάπη δεν είναι και δύσκολο να λεχθούν.
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!Χαρούμενη βραδιά να περάσεις γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  17. Ενα μεγάλο μπράβο στήν αδελφή σου καί τόν άντρα της Νίκο!!!
    Τό αξίζετε άλλωστε!!!Πάντα γύρω μας,υπάρχουν ακόμα,άνθρωποι νά βοηθήσουν καί νά προσφέρουν!!Φιλάκια πολλά στήν Σοφούλα σου!!!!Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Δήμητρα για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια!Είσαι πολύ καλή!
      Να περνάς καλά γλυκιά μου με την οικογένειά σου και καλώς δέχτηκες την κορούλα σου!

      Διαγραφή
  18. Το ευχαριστώ είναι μια λέξη που είτε δεν λέγεται καθόλου, είτε λέγεται εθιμοτυπικώς, είτε λέγεται από καρδιάς. Το τελευταίο συνοδεύεται πολλές φορές και με έργα...
    Το ευτύχημα μες την ατυχία σου, ήταν να βρεις ανθρώπους να σε στηρίξουν εμπράκτως (γιατί στα λόγια...). Κάνε υπομονή και προχώρησε. Και να λες κι ένα ευχαριστώ στο Θεό που έστειλε αγγέλους δίπλα σου. Καμιά φορά, συμβαίνουν δυσκολίες και αντί για αγγέλους...
    Καλό κουράγιο.

    Υ,Γ, Ο Θεός συγχωρεί πολλά, αλλά όχι την αχαριστία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' αυτήν την περίπτωση καλέ μου φίλε λέγεται μέσα απ' την καρδιά... κι όχι μόνο λέγεται, αλλά βροντοφωνάζεται ν' ακουστεί στα πέρατα της γης!Τις καλές ενέργειες πρέπει να 'χουμε το θάρρος και τη δύναμη να τις φωνάζουμε για ν' ακουστούν.Εκτός από αναγνώριση είναι κι ένα καλό παράδειγμα για όλους μας.Τις κακές δεν πρέπει ούτε καν να τις μνημονεύουμε.Απλά και μόνο να τις έχουμε υπόψη μας και να τις αποφεύγουμε.
      Για μια ακόμα φορά τα λόγια σου είναι τόσο όμορφα!
      Το υστερόγραφο τα λέει όλα!Να 'σαι καλά φίλε μου και καλή φώτιση να 'χεις!

      Διαγραφή
  19. Συγκινήθηκα πολύ γιατί είναι σπάνιο να βρίσκεις ανθρώπους να σε βοηθούν στις δυσκολίες σου, έτσι ανιδιοτελώς! Μπράβο τους, και μπράβο και σε εσένα που τους ευχαριστείς δημόσια!
    Να είστε πάντα όλοι καλά, κι εκείνοι να γιορτάσουν την επέτειό τους, κι εσείς να έχετε πάντα την υγεία σας! Εύχομαι όλα τα προβλήματα να ξεπεράστηκαν ή έστω να τέθηκαν υπό περιορισμό!
    Πολλά φιλιά και πολλές ευχές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν φύλακες-άγγελοι σ' όλη τη δύσκολη περιπέτεια που βιώσαμε.Ένα αποκούμπι που μπορούσες να βασιστείς.Να 'ναι καλά όπου κι αν βρίσκονται!
      Τα προβλήματά μας δεν ξεπεράστηκαν, αλλά τέθηκαν υπό περιορισμό.Πέρασε πάρα πολλά η υγεία της Σοφούλας μου και θέλουν ακόμα το χρόνο τους ορισμένα.Δόξα τω Θεώ... έφτασα στο σημείο να λέω πως δεν έχει πια τίποτα, απ' όσα είχε πριν.
      Να 'στε καλά παιδιά μου και πάντα ευτυχισμένα!:-)

      Διαγραφή
  20. Γεια σου φίλε Νίκο και από εδώ. Σήμερα Πρωτοχρονιά και Αρχήχρονιά μπήκα στο blogospito σου για να πώ μια καλημέρα και Ευχές για Καλή και Γερή Χρονιά.
    Τι κείμενό σου, άγγιγμα ψυχής.Στάζει συναισθήματα ανθρωπιάς , φέρνει δάκρυα στα μάτια και μέλι στην καρδιά... γιατί όλοι μας περάσαμε και περνάμε ανάλογες καταστάσεις! Είσαι τυχερός που έχεις για περιουσία ατράνταχτη τ'αδέλφια σου... Ολα τα χρυσάφια του κόσμου, δεν ανταλλάσσονται με τίποτα με την αγάπη, το στήριγμα και το αίσθημα της μοιρασιάς του πόνου όταν αυτός είναι σε έξαρση και δεν έχεις πώς ν'ανακουφιστείς. Οταν πονάς, όλα σου φταίνε, όλα σου επιδεινώνουν τον πόνο και φαίνονται αβάσταχτα... τ'αδέλφια το ξέρουν αυτό. ΄Αλλωστε και εσεις τ'αξίζετε να έχετε κοντά σας τέτοιους ανθρώπους. Οπως το είπες κιόλας, η Σοφία τόσα χρόνια έχει δώσει δείγματα και έχει πάρει διδακτορικά στην οικογένεια. Πώς να το κάνουμε. Σας φιλώ, και ευχαριστώ τον Αγιο Βασίλη που άκουσε την προσευχή μου και σας έφερε κοντά μας, Χριστούγεννα του 2013. Καλή Χρονιά, με Υγεία. Ολα τ'αλλα έπονται. Φιλιά στα κορίτσια σου. Μαριέτα-Παύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοί μου φίλοι Παύλο και Μαριέτα να σας πω κι από δω ολόψυχα τα χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία!!!Αδέλφια δεν είναι όλα όσα έχουμε δίπλα μας κι αυτό πιστεύω πως θα το γνωρίζετε πολύ καλά.Αδέλφια για μένα είναι οι φίλοι οι καλοί κι οι άδολοι που θα βρεθούν κοντά σου σε όλες τις δύσκολες και χαρούμενες στιγμές.Δε θα σ' αφήσουν μόνο στις δυσκολίες και θα χαίρονται χωρίς να ζηλεύουν!Έτσι ακριβώς είμαι και με τη μοναδική αδελφή μου.Δεν έχω άλλα αδέλφια και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που την έχω δίπλα μου!Όσο για τη Σοφία θα παραμένει ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η αδελφή μου!Τώρα αν πω πως δε χάρηκα εγώ κι η Σοφία που σας γνωρίσαμε, εκτός του ότι θα νιώσω σαν τον Πινόκιο, θα είμαι κι εντελώς αχάριστος προς τον Θεό.Ευχαριστώ που βοήθησε και βρεθήκατε στο δρόμο μας.Είστε πολύ καλοί και να σας έχει πάντα καλά!Έχετε την αγάπη μας!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...