ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

30 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

Πέρασαν τόσα χρόνια και τόσες μέρες, από τότε που αντικρίσαμε τον ήλιο και έχουμε αλλάξει πολλές διαδρομές μπαίνοντας κάθε φορά σε διαφορετικά τούνελ. Στην πορεία μας πολλές φορές θα έχουμε σκεφτεί(και αναρωτηθεί), αν τελικά διαλέξαμε τη σωστή. Μη βιαστείτε να μου πείτε, γιατί μέσα μας(όπως και αν διασχίζουμε αυτήν τη στιγμή) ακόμα δεν ξέρουμε και δεν είμαστε σίγουροι. Απάντηση σ' αυτό το δίλημμα δε θα συναντήσουμε πουθενά, γιατί θα παραμένει ανύπαρκτο και αναπάντητο. Το μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα, λεπτό το λεπτό στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.
Πολλές φορές θα έχουμε βγάλει άγχος σε μικροπράγματα και καταναλωνόμαστε κάνοντας τους άλλους ευτυχισμένους. Και σ' αυτήν την αδιέξοδη πορεία ξεχνάμε να κρατήσουμε και ένα κομματάκι για τον εαυτό μας. Αποφεύγουμε εσκεμμένα να ρίξουμε μέσα μας έστω και μια κλεφτή ματιά! Στο τέλος φτάνουμε ν' αποδεχόμαστε, πως αυτά που δε ζήσαμε ήταν τα καλύτερα. Καταφέρνουμε να φαίνονται πρωτόγνωρα, δύσκολα και απίστευτα όλα αυτά. Οπότε ας μην το παρεξηγούμε αυτό. Έρχεται κάποτε εκείνη η μέρα που κοιτάμε γύρω μας και δε βρίσκουμε τίποτα. Μας έχουν κλέψει από παντού. Μοιάζουν όλα σαν μια νέα αρχή... μοίρασμα ονείρων από το μηδέν.
Εάν προλάβουμε και αλλάξουμε την πορεία μας να γίνει πιο υποφερτή, είναι σίγουρο πως το πρώτο καλό που θα χαράξουμε είναι στον εαυτό μας. Ύστερα κάνουμε και τους άλλους που είναι μαζί μας χαρούμενους και ευτυχισμένους. Και φυσικά όπου υπάρχει οικογένεια και παιδιά, τότε αυτήν τη δοκιμασία της αλλαγής επιβάλλεται να την υποστούμε. Διαφορετικά θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε απομονωμένοι σ' ένα αδιέξοδο παρελθόν. Ο,τι και να μας βασανίζει(ή βαραίνει) είναι στο μυαλό, εκεί όμως που κατοικεί η αγάπη είναι στην καρδιά.
Δίχως άλλα διλήμματα η επιλογή ανήκει μόνο σε μας προσωπικά, όπως κι αυτά τα όνειρά μας. Τα παιχνίδια αυτά πλέον έρχονται στιγμές που παίζονται στο δικό μας γήπεδο. Και τον τρόπο που θα επιλέξουμε, μ' αυτόν θα πορευτούμε. Έτσι μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε και να προχωράμε στη ζωή. Όλα είναι στο μυαλό και η ψυχή μας μπορεί να καθαρίσει τα πάντα με τη βοήθεια του Θεού. Αρκεί μόνο να υπάρχει θέληση και το μυαλό με την καρδιά να είναι στη θέση τους λεύτερες και χωρίς κολλήματα.
Κάποιες φορές δεν αντέχουμε άλλο ν' αναρωτιόμαστε και το μόνο που θέλουμε είναι να ζήσουμε απλές ανθρώπινες στιγμές, να μην ακολουθούμε ο ένας τον άλλον, αλλά να συμπορευόμαστε πλάι-πλάι... όχι όμως στον όλεθρο, αλλά στη ζωή... εκεί που βρίσκεται μπροστά ο δικός μας Παράδεισος! Στο χέρι όλων μας είναι να διαβούμε την πόρτα του και πιστεύω ακέραια πως μπορούμε. Εμείς απλά κρατάμε τα κλειδιά του(έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε) και καλό θα ήταν να υπήρχε μεγάλη αποφασιστικότητα να το πράξουμε. Από τη δική μας θέληση άλλωστε εξαρτάται να τον ακολουθήσουμε με ταπεινότητα και σεβασμό..!

31 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά ""Μη δίνεσαι, μη σκορπίζεσαι, κοίταξε λίγο και τον εαυτό σου..""
    Όταν έλθει η άσχημη στιγμή για μας τότε θα κοιτάξουμε το εαυτός μας αλλά τότε θα είναι αργά γιατί τότε αναλωθήκαμε αρκετά και θα είμεθα πολύ κουρασμένοι για μια νέα αρχή!!
    Πολύ όμορφο το blog σου !
    Καλώς βραθήκαμε !
    Καλό βράδυ και καλό μήνα σου εύχομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς τα λες καλέ μου φίλε και χαίρομαι πολύ που γνώρισα έναν ακόμη συνοδοιπόρο σε τούτο το ταξίδι!Σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα κι ευγενικά σου λόγια!Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν και θα τα λέμε συχνά!
      Την καλημέρα μου σου στέλνω με την αγάπη μου... χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  2. Όταν υπάρχει η αγάπη κατοικεί και η γαλήνη και η υπομονή..και αυτές όλες μαζί οι λέξεις είναι που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε την πορεία της ζωής στα δύσκολα..έτσι κάνουμε ευτυχισμένους και αυτούς που αγαπάμε..από τη δική μας θέληση και αποφασιστικότητα αντλούν δύναμη και τα δικά μας πρόσωπα!σου στέλνω την αγάπη μου φίλε μου Νικόλα..συνοδοιπόροι είπαμε..υπέροχο το κείμενο!καλό βραδάκι να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι άλλο..όταν ξεχνάμε να κοιτάξουμε για λίγο και τον εαυτό μας,δεν φτάνει μια''κλεφτή ματιά'' Νικόλα μου..είναι κάποιες φορές που τον αδικούμε εντελώς τον εαυτό μας..και πέφτουμε σε σκέψεις..και νιώθουμε μόνοι..ίσως και να φταίμε..γεννηθήκαμε όμως έτσι..πρώτα οι άλλο τελευταίοι εμείς...αυτό δεν αλλάζει..ισως κάποιες στιγμές μόνο να του δίνουμε μιά διέξοδο..έστω προσωρινή..και καταλήγω στο ίδιο..με την αγάπη όλα ξεπερνιούνται..όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την αγάπη ξεπερνιούνται όλα... αυτό ισχύει καλή μου φίλη!Υπάρχουν όμως τόσα άλλα πέραν της αγάπης, που δε φτάνουν να αναλυθούν σ' ολόκληρη τη ζωή.Βασική προϋπόθεση πάντως είναι πως αν δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι καλά και δεν αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, θ' αποζητούμε την αγάπη απελπισμένα κι υποφέροντας με λάθος τρόπο.Στο τέλος δε θα μπορέσουμε ποτέ να την εισπράξουμε.Αποτέλεσμα θα 'ναι να υποφέρουν κι οι γύρω που αγαπούν και στηρίζουν και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα.Δεν ξέρω κατά πόσο έγινα κατανοητός, αλλά φαύλος κύκλος με λίγα λόγια.Επειδή τον τελευταίο καιρό πάω για το master(τρομάρα μου!χαχα!), έχω καταλήξει πως όλα και για όλους είναι στο μυαλό.Αλλά όταν βρίσκεται κι αυτό σε ύπνωση τόσα χρόνια και δε χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιηθεί, τότε τι να προλάβει να σου κάνει.Να 'σαι καλά γλυκιά μου Καιτούλα... συνοδοιπόροι σ' αυτήν τη ζωή και χαίρομαι πολύ γι' αυτό.Χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα να περάσεις με την οικογένειά σου!:-)

      Διαγραφή
  4. Νίκο μου δύσκολα αλλάζει ο δοτικός χαρακτήρας κι αν αλλάξει πάντα , με μαθηματική ακρίβεια θα πάει στο άλλο άκρο .... οπότε ας μένει ως έχει καλύτερα.
    Αυτό όμως που έμαθα είναι να μην ξαναμιλήσω για όσα έδωσα κι όσα πήρα ή έπρεπε να πάρω και δεν πήρα ή την απόρριψη .... γιατί ξέρω πολύ καλά πως ότι έκανα το έκανα γιατί το ήθελα, κανένας δεν με υποχρέωσε, κανένας δεν με πίεσε και μόνος υπεύθυνος είναι το μυαλό και η καρδιά η δική μου.... οπότε γιατί θα έπρεπε να υπάρχει ανταπόδωση; Δεν θα ήταν εγωιστικό να την περιμένουμε;
    Προχωράμε λοιπόν στο αύριο Νίκο μου ... παίρνουμε τα μαθήματά μας και ορίζουμε εμείς και πάλι την συνέχεια, όποια κι αν είναι αυτή....

    Καλή Κυριακή σου εύχομαι
    να είστε καλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Λεβίνα η αγάπη δεν ανταποδίδεται και το ξέρω καλά αυτό.Αντανακλάται όμως κι όχι υποχρεωτικά απ' τους ίδιους.Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που η αγάπη καταντάει δυναστική.Βέβαια αυτό δε λέγεται αγάπη, αλλά αρρώστια.Είναι ένας πολύπλοκος συνδυασμός με εξωγενείς παράγοντες, που και σ' αυτό πρωταρχικά ο εαυτός μας φταίει.Ίσως εκείνο το διάστημα να 'χει περισσότερα αποθέματα αγάπης κι ευαισθησίας, ίσως μπορεί να ξεχάστηκε και παρασύρθηκε, ίσως λυπήθηκε και στεναχωρήθηκε, ίσως... ίσως...Η ουσία βρίσκεται πάντως στον εαυτό μας.Αν δεν καταφέρουμε να τον αγαπήσουμε, στο τέλος δε θα μπορέσουμε ν' αγαπήσουμε τους γύρω μας κι ακόμα χειρότερα την ίδια μας τη ζωή.
      Να 'σαι καλά Λεβίνα μου, στέλνω την καλημέρα μου και να περάσετε ένα χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα!!!

      Διαγραφή
  5. Όταν θα νοιαστούμε για τον εαυτό μας,όταν θα τον αγκαλιάσουμε,τότε θα είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε και όλους τους άλλους..μου άρεσε πολύ το κείμενο σου!!
    καλό μήνα,γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι και το ζητούμενο.Αν δεν αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, τότε δε μπορούμε να χαρούμε και ν' αγαπήσουμε τίποτα.Κάτι πάντα θα μας λείπει...Αποτέλεσμα αυτού είναι να πληγώνουμε ανθρώπους που 'ναι γύρω μας και μας στηρίζουν κι αγαπούν.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα κι ευγενικά σου λόγια!
      Να 'σαι καλά και με χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα να κλείσει η χρονιά σου!!!

      Διαγραφή
  6. καλε μου φιλε συνεχισε να αγγιζεις το αυριο με ολη σου την ψυχη , εισαι τοσο μοναδικός που ολοι θα επιζητουν το φως σου και εσυ θα ορίσεις τα επομενα βηματα , καλο σου μηνα και πολλα πολλα φιλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου marilise, σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο κι ευγενικό σου σχόλιο!
      Όλα εξαρτώνται απ' τον εαυτό μας.Εκεί που υποφέρουμε να πάρουμε λίγες σταγόνες αγάπης, κάνουμε-χωρίς να θέλουμε-αγαπημένα μας πρόσωπα να υποφέρουν κι εκείνα απ' αυτό που επιδιώκουμε!
      Ο Θεός να σας έχει καλά και χαρούμενο μήνα να περάσετε!:-)))

      Διαγραφή
  7. καλημέρα αγαπημένε φίλε Νίκο
    Καλό μήνα με υγεία και προσμονή
    σε όλο τον κόσμο της άγιες τούτες
    ημέρες που έρχονται Νικόλα μου
    να είσαι πάντα καλά και ευχαριστούμε
    θερμά για τα καλά σου σχόλια στο
    blog της αγαπημένης ΦΙΛΗΣ μας Καίτης
    και εγώ σου έχω μία έκπληξη μόλις πας
    στο blog της Καίτης και κάτω από το δικό
    σου σχόλιο!!!!
    Πάντα φίλος
    Παύλος-Μαριέτα
    Τα γραπτά σου είναι πάντα πηγή
    έμπνευσης και σκέψης με φιλικά
    και ανθρώπινα συναισθήματα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένοι μου φίλοι Παύλο και Μαριέτα σας ευχαριστώ πολύ κατ' αρχήν για τις ευχούλες σας κι ανταποδίδω στη νιοστή και βάλε... να περάσετε έναν υπέροχο, χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα κι όσο για τη συνάντηση που είχατε, είστε κι οι τρεις βαλτοί να με τρελάνετε!χαχαχα!Τι να πω!Να πω πως δε ζήλεψα ή ότι δεν είστε τυχερούληδες;Ψέμματα θα πω!Ορίστε, πάλι τώρα τρώγομαι με τα ρούχα μου.Κι εσύ φίλε μου Παύλο(δεν ξεχνάω!) είναι η δεύτερη φορά μετά τους πολυαγαπημένους φίλους μας Στράτο και Χριστίνα!Να δω πως θα ξεμπλέξω απ' την άλλη άκρη, για να συναντηθούμε.Πάντως με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθώ στα μέρη σας δε μου γλιτώνετε, θα σας τηλεφωνήσω να συναντηθούμε σίγουρα!
      Η αφιέρωση με το ποίημα που σας έκανε η καλή μας Καιτούλα ήταν πολύ όμορφη... ευχάριστη έκπληξη μεγαλοψυχίας!Χαίρομαι πολύ που σας γνώρισα και σας έχω πραγματικούς μου φίλους!Κι αν φίλε μου Παύλο δε σχολιάζω συχνά στο ιστολόγιό σου, ξέρω πως δε με παρεξηγείς.Να 'σαι σίγουρος πως όσα προφταίνω τα διαβάζω.Την πρόσκλησή σου την έλαβα στο e-mail και θα συμμετάσχω με τη μέθοδο των ερωτοαποκρίσεων.
      Να 'στε πάντα καλά αγαπημένοι μου φίλοι κι ο Θεός μαζί σας!
      Πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Νίκο!!Καλό καί ευλογημένο μήνα σας εύχομαι!!Μού άρεσε πολύ τό κείμενό σου!!!
    Πολύ σωστά,"Μη δίνεσαι, μη σκορπίζεσαι, κοίταξε λίγο και τον εαυτό σου"!Μακάρι νά μπορούσαμε νά τό τιρήσουμε!!Πολύ δύσκολο!Ο Θεός νά σάς έχη καλά!!Πολλά φιλιά στήν Σοφούλα σου!!Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα κι ευγενικά σου λόγια καλή μου φίλη Δήμητρα!Εάν δεν προσέξουμε τον εαυτό μας, τότε δε μπορούμε να προσέξουμε και τους γύρω μας... εκείνους που αγαπάμε και μας αγαπούν!Να 'σαι πάντα καλά και να περάσετε ένα όμορφο κι ευτυχισμένο μήνα!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Νίκο μου,
    τι όμορφο κείμενο!! Μα και το τραγούδι, μια αγαπημένη ξεχωριστή ταξιδευτή φωνή!!
    Είμαι της άποψης πως όλα θέλουν μέτρο.. ακόμα και το δόσιμο..
    Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε παραπάνω η Νικολέτα.. όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, αγαπάμε και τους άλλους.. μα θέλει μέτρο, τη χρυσή τομή!
    Καλό μήνα Νίκο μου, εύχομαι υγεία σε σένα και την οικογένειά σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας γλυκιά μου Κωνσταντίνα!Εάν όμως πέσουμε απρόσεκτα με τα μούτρα στο ένα, τότε χάνουμε το μέτρο σε όλα.Είναι επικίνδυνες τέτοιες ακροβασίες για ευαίσθητους χαρακτήρες.
      Σ' ευχαριστώ καλό μου για τα ευγενικά σου λόγια!Να περάσεις έναν ευχάριστο κι ευτυχισμένο μήνα!Να 'σαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!!!

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα. Μακάρι να βρίσκαμε στη ζωή μας ανθρώπους να συμπορευόμασταν πλάι πλάι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύσκολο γλυκιά μου, όσο κι ακατόρθωτο.Έτσι τουλάχιστον φαίνεται.Όπως όμως ερχόμαστε και φεύγουμε μόνοι, έτσι φαίνεται πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε και μόνοι!Μακάρι-οι όσοι μπορούν τ' αντίθετο!Μας(μου) έλειψες και χαίρομαι που τα ξαναλέμε μετά από τόσο καιρό!!!
      Χαρούμενο μήνα με υγεία πάνω απ' όλα και χωρίς στεναχώριες να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  11. Ας ζουμε την καθε στιγμη
    παροντες και με τις 5 αισθησεις ζωντανες.
    Ο'τι κι αν προκυπτει
    ειναι απλως η πραγματικοτητα.
    Ουτε να μας παραμυθιασει μπορει
    μα ουτε και να μας σακατευει (απο χαρα 'η λυπη) πρεπει.

    Θα πω καλο μηνα...αν και αντιδρω με τους χρονους
    και τις παραμετρους τους.

    Καλοξημερωμακαιονειραγαληνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, μακάρι να μην υπήρχε αυτό το "αν"!Υπάρχει όμως κι αυτό, για να υπάρχουν κι οι πλανεύτρες-αναίσθητες αισθήσεις, που σε κάνουν να περνάς τις στιγμές μερικές φορές "ωσεί παρών".Και τότε όλα αυτά σου μοιάζουν "αληθινά".
      Θα πω καλό και χαρούμενο μήνα, γιατί έτσι αρχίζω να νιώθω... αν και τώρα πια δεν πιστεύω στο μέλλον, όπως κάποτε...
      Απ' όσα λες... κι αν έξω βρέχει ασταμάτητα, νιώθω πως έχεις τον ήλιο μέσα σου!Να 'σαι καλά που βρίσκεσαι στο δρόμο μου!Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα Νίκο μου ! Χαίρομαι που το βίντεο ανήκει στο παρελθόν . Αυτό σημαίνει ότι η αγάπη και η γαλήνη έχει στρογγυλοκαθήσει στην ψυχή σου και είμαι χαρούμενη γι ΄αυτό.
    Αγάπη για τον εαυτό μας είναι το πρώτο συστατικό της ύπαρξή μας και αυτή λειτουργεί σαν μαγιά και φουσκώνει , πολλαπλασιάζεται και προσφέρεται
    Ποτέ δεν θα μάθουμε αν ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο δρόμος που θέλαμε όμως τον διαλέξαμε αβίαστα και ελεύθερα και με όσα συναισθήματα δυνατά διαθέτουμε ας πορευτούμε.
    Ευχαριστώ που βρέθηκες στο δρόμο μου
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφα και συγκινητικά τα λόγια σου γλυκιά μου nikol!Όταν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τον σεβαστούμε, τότε μπορούμε να κάνουμε πολλά.Είμαστε πάνω απ' όλα υγιείς.Η διάθεση έχει ξεκολλήσει απ' το καταραμένο ναδίρ και βλέπω κάπως καλύτερα.Η θολούρα έχει φύγει, χωρίς να εξαφανιστεί, γιατί πάντα θα με κυριεύει η απορία αυτού του δρόμου... αυτής της διαδρομής!Μέσα σ' όλα πάντως αισθάνομαι τον εαυτό μου τυχερό που σας γνώρισα κι είμαι χαρούμενος γι' αυτό.
      Να 'σαι πάντα καλά χαρά μου και να περάσετε ένα χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα!!!

      Διαγραφή
  13. καλημερα καλε μου φιλε!
    καλο μηνα και καλο χειμωνα να εχουμε!
    η αναρτηση σου και το βιντεο για αλλη μια φορα σουπερ εκφραστικα και αισθαντικα θα πω!
    να εισαι καλα!
    εμεις ευχαριστουμε που εισαι διπλα μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Κικίτσα, καλή κι εκφραστική μου φίλη, έχεις την αγάπη με την καλησπέρα μου!Πάντα αφήνεις τον καλό κι ευγενικό σου λόγο!Τι να πω... είσαι πολύ καλή κι αυτό μην το προσπερνάς έτσι... έχεις ένα καλό χαρτί της ζωής στα χέρια σου, που θα σου χρησιμεύσει σίγουρα!Χαίρομαι πάρα πολύ σε γνώρισα!!!
      Ο Θεός να σ' έχει πάντα καλά και να χαμογελάς!

      Διαγραφή
  14. Νίκο...
    εσύ και η οικογένεια σου να είστε καλά για να μας προσφέρεις την τόσο καλή παρέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε να 'σαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!Αισθάνομαι ευλογημένος που σας γνώρισα!Όλοι μαζί συνοδοιπόροι σ' αυτήν τη διαδρομή!
      Χαρούμενο κι ευτυχισμένο μήνα να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  15. Όσο εγωιστικό και να ακουστεί (είμαι από τα άτομα που θεωρούν τον "εγωισμό" πολύ παρεξηγημένο) η πρωταρχική μας ευθύνη σε αυτόν τον κόσμο είναι προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρώτα πρέπει να είμαστε σωστοί απέναντι στον εαυτό μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, και μόνο τότε όσες σχέσεις απορρέουν από αυτή την κατάσταση θα μπορούν να είναι πιο ισορροπημένες και υγιείς. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε Νίκο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε καλή μου Δήμητρα αυτό το θεωρούσα εγωιστικό.Μέσα απ' τα μικρά βήματα της ζωής έμαθα, πως αυτό δεν ήταν καθόλου έτσι όπως πίστευα, αλλά βασική προϋπόθεση.Η διαφορά τελικά ήταν στην παρένθεση.Άλλους τους προστατεύει κι άλλοι την πατάνε, αν δεν της δώσεις σημασία!
      Καλά να περάσεις γλυκιά μου αυτόν τον τελευταίο μήνα του χρόνου με υγεία κι ευτυχία!!!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Νίκο μου, έχεις δίκιο όλες οι στιγμές είναι εξίσου σημαντικές γιατί κάτι μας έχουν διδάξει....χαίρομαι που είσαι στην παρέα μας....κάθε φορά μου δείχνεις μια οπτική που δεν είχα φανταστεί...!!!
    Να 'σαι πάντοτε καλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Ωραιοζήλη, πόσο χαίρομαι που σ' έχω γνωρίσει... συνοδοιπόροι είμαστε όλοι μας.Τα μηνυματάκια σου ξεχωριστά... μου δίνουν δύναμη!Ο Θεός να σ' έχει καλά και να 'ναι συνέχεια δίπλα σου!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...