ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

02 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΟ ΡΕ ΦΙΛΕ..!


Ρε φίλε, έπρεπε να φτάσεις ως εδώ για να μάθεις αυτά που ήθελες από παιδί; Στο χείλος του γκρεμού; Έφτασες ένα βήμα από αυτόν, για να δεις το σημείο όπου έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι... στο απόλυτο μηδέν. Κι αυτό που σου έμεινε ήταν μόνο πόνος και δάκρυα που χάθηκαν μέσα στη βροχή. Δεν έχεις τίποτα δικό σου… τίποτα. Τ' ακούς ρε φίλε; Σε σένα μιλάω! Τι με κοιτάς σα χάνος… σαν να με βλέπεις για πρώτη φορά!
Με τις αμπελοφιλοσοφίες σου τόσα χρόνια προσπαθούσες να κρατήσεις και να κρατηθείς στην πλασματική ζωή σου πουλώντας θεωρία και πνεύμα. Δεν έμαθες κι ούτε νοιάστηκες ποτέ που πήγαιναν οι αγάπες όταν πέθαιναν γύρω σου. Νόμιζες πως καθόσουν σε ένα θρόνο φορώντας το στέμμα σου. Δεν ήθελες να δεις και να πιστέψεις πως ο θρόνος ήταν ψεύτικος και το στέμμα ακάνθινο. Κι όμως φίλε μου, όσο και αν τα έβλεπες όλα αυτά τόσο όμορφα και απλά, στην πράξη γίνονταν συνέχεια διαφορετικά και δύσκολα από αυτά που νόμιζες και έβλεπες.
Δεν κράτησες τίποτα για σένα, παρασύρθηκες από ανύπαρκτους κανόνες και ας επιμέναμε και οι δυο μας για το αντίθετο. Και ποιος ήξερε φίλε μου να σου πει κανείς με σιγουριά ποιο είναι το καλό και το κακό; Και όσα μάθαινες, ήταν μέσα από σπασμένες σκέψεις και λόγια. Και όταν έρχεται ένα πρωινό που γνωρίζεις θάνατο, αρρώστια, χωρισμό... τότε μεταμορφώνεσαι απότομα και ξαφνικά από ωραία κοιμωμένη, σε μια απέραντη ερημιά!
Έμεινες άγαλμα ε; Γιατί ρε φίλε δε μιλάς τώρα; Δεν περίμενες πως θα ξεσπαθώσω μαζί σου, έτσι; Συνήθισες τόσα χρόνια βέβαια να πληγώνεις και να σου χαϊδεύω τα αυτιά. Γι' αυτό μη με κοιτάς σιωπηλός και χάσου αμέσως από μπροστά μου… "σπάσε" γρήγορα (από) τον καθρέπτη..! Όχι ρε φίλε, εσύ δεν ήσουν φίλος μου τελικά... εχθρός μου ήσουν!


Υ.Γ.:Η επιμέλεια του βίντεο είναι δική μου!

43 σχόλια:

  1. Θέλει δύναμη και θάρρος για να τα παραδεχτεί κάποιος όλα αυτά... και τελικά να προσπαθήσει να τα αλλάξει...
    Καλό -και δυναμικό- Σαββατοκύριακο, Νίκο μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω καλή μου Γιάννα!Πριν το αναφέρω ήμουν έτοιμος γι' αυτό.Ήταν απλά θέμα χρόνου να το βγάλω βόλτα.Και το παράξενο δεν είναι αυτό, αλλά πως τα φέρνει η ριμάδα η ζωή!Να κάνω και να αναιρώ πράγματα που μέχρι χθες δεν γνώριζα καν πως υπήρχαν... ή ακόμη χειρότερα ενώ υπήρχαν δεν αξιώθηκα να ρίξω μια ματιά!Ας πρόσεχα.. θα μου πεις!Καλά να πάθω!
      Χαρούμενο απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο να περάσετε καλά μου παιδιά!:-)

      Διαγραφή
  2. Τα πρώτα λόγια που γράφεις είναι σα να τα λέω στον εαυτό μου στον καθρέφτη κάθε μέρα.. και χαμπάρι ο φίλος εαυτός!
    Μα έτσι είναι στη ζωή.. συνήθως πρώτα παθαίνουμε και μετά μαθαίνουμε.. Μακάρι να γεννιόμασταν όλοι λιγάκι σοφότεροι, πολλά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί..
    Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο Νίκο μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα θα μαθαίνουμε σ' αυτήν τη ζωή Κωνσταντίνα μου... αυτό είναι το μόνο σίγουρο!Το κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι να (μας) ακούσουμε, αυτό είναι που θα μετρήσει.Αν φτάσουμε πλέον να συνειδητοποιήσουμε την απέραντη ερημιά μας, τότε πια δε θα ξέρουμε τι να περιμαζέψουμε!Μπορούμε όμως να προχωρήσουμε κρατώντας την αγάπη!
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου και να περάσεις χαρούμενο Σαββατοκύριακο!:-)

      Διαγραφή
    2. "Μπορούμε όμως να προχωρήσουμε κρατώντας την αγάπη!" Αυτό προσπαθώ να κάνω και γω! Καλή Κυριακή Νίκο μου!

      Διαγραφή
  3. Ποιός φεύγει και του λες αντίο; Ή ορθότερα, ποιός μένει; Το νόμισμα δυστυχώς δεν έχει μία όψη, αλλά δύο! Η κριτική είναι το πρώτο σκαλί, αλλά εύκολα μένουμε σ' αυτό. Ο καιρός θα δείξει το κατά πόσο η αυτοκριτική περνά από τη θεωρία στην πράξη. Καμιά φορά αυτό που δείχνει ο καθρέφτης είναι το είδωλο! Για να το πω αλλιώς, στον καθρέφτη βλέπουμε ότι εμείς θέλουμε!

    Υ.Γ. Άσχετο: Βλέποντας τον τίτλο (χωρίς το Ρε), θυμήθηκα την ταινία με τον Αλαίν Ντελόν και τον Τσαρλσ Μπρόνσον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα πλέον αυτοκριτικής καλέ κι αγαπημένε μου φίλε, γιατί αυτά τα λέμε τη μια στιγμή και τ' αναιρούμε την άλλη.Πιο μεγάλη σημασία έχει να περάσουμε στην αυτογνωσία.Εκεί πλέον δε χωρούν επιείκειες κι εκπτώσεις.Είμαστε έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε τις μεγάλες μάχες απέναντι και στον ίδιο μας τον εαυτό.
      Τον τίτλο τον δανείστηκα φίλε μου απ' αυτήν την ταινία και μπράβο σου γιατί έχεις δίκιο.Την είχα δει στο σινεμά παλιά και μου άρεσε.Το μόνο που πρόσθεσα ήταν αυτό το "ρε"(όπως καλά λες) για να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου!Χαίρομαι πάντως που θυμήθηκες την ταινία!Θα 'μαστε της ίδιας γενιάς φαίνεται!αχαχα!
      Να 'σαι πάντα καλά και χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
    2. Και μένα σε αυτή την ταινία πήγε ο νούς μου πρώτα! (όπου ήταν φοβερός ο Τσάρλς Μπρόνσον, παρεπιπτόντως...)
      Λοιπόν φίλε μου Νίκο, αν πρόκειται για τον εαυτό σου, καλά έκανες και του τα έσυρες και ξέγνοιασες! Τώρα πάρε σε αγκαλίτσα και πορευτείτε αποδεχόμενοι ο ένας το άλλο. Περασμένα βρε! Ξεχασμένα; Όοοοχι! απλά τα βάζουμε ακρίτσα και συνεχίζουμε! Φιλιάαα! Καλό μήνααα!

      Διαγραφή
    3. Ο Τσαρλς Μπρόνσον καλή μου Eva είναι απ' τους αγαπημένους μου και στεναχωρήθηκα που μας άφησε!
      Πάντως όσο για το κείμενο έτσι λέω κι εγώ γλυκιά μου και μ' έφτασε στα όρια και του τα σέρνω.Η παρότρυνσή σου όμως ήταν πολύ όμορφη.Έμαθα τουλάχιστον πως μερικά απ' τον εαυτό μας, μας κάνουν κι αηδιάζουμε!
      Να 'σαι πάντα καλά και χαρούμενο μήνα να περάσεις καλή μου φίλη!

      Διαγραφή
  4. Καμιά φορά Νίκο μου αναρωτιέμαι... αξίζει να τις δίνεις όλες τις μάχες;
    Ακόμα κι αυτές που ξέρεις πως εκ των προτέρων είναι χαμένες...
    Τώρα θα μου πεις την όμορφη θεωρία πως '' αν δεν δώσεις την μάχη σου θα σ μείνει το ανικανοποίητο'' ''Πρέπει να δίνουμε μάχες κι όχι να λιποτακτούμε από την ζωή'' κι ένα σωρό άλλα όμορφα λόγια.... τσιτάτα που τα κάνουμε κορνίζα και τα κρεμάμε πάνω μας, πάνω τους, όπου βρούμε τέλος πάντων ....
    Δεν ξέρω τίποτα
    Δεν έμαθα παρά ελάχιστα
    Έχω την δικαιολογία πως τίποτα δεν είναι τέλειο σ αυτόν τον κόσμο
    και πως όλα τα λάθη είναι ανθρώπινα...
    Μα το κυριώτερο Νίκο μου
    είναι να κοιτάμε εμπρός κι ότι έγινε έγινε....
    Όση αυτοκριτική κι αν κάνεις, όσο κι αν χτυπηθείς δεν θα αλλάξει ότι έγινε... και στις ανθρώπινες σχέσεις δεν φταίει μόνο ο ένας... Το ΔΥΟ δεν γίνεται ΕΝΑ όταν φτάνει η ώρα του απολογισμού.
    Μια ζωή μας δόθηκε.... ας την ζήσουμε όση μας απομένει με αξιοπρέπεια και σύνεση κι αν έγιναν λάθη και στραβοπατήματα ας προσπαθήσουμε να μη τα επαναλάβουμε.
    Μόνο αυτό μπορώ να πω σαν τελική φράση σε όσα διάβασα.

    Σε φιλώ και σου εύχομαι το καλυτερότερο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα μάχης, γιατί δε θεωρώ πως είμαι σε διαρκή πόλεμο καλή μου Λεβίνα.Πιο πολύ μ' ενδιαφέρει να κοιμάμαι ήσυχος κι όταν είσαι καλά με τον εαυτό σου τότε μπορείς να το κάνεις κι αυτό.Συγνώμη έχω μάθει να ζητάω, αλλά κι αυτή ακόμα έχει χάσει πια τη σημασία της.Πιο πολύ μετράει το από δω και μετά!Κι αυτό προσπαθώ τουλάχιστον να εφαρμόζω.
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου και τα λόγια σου πολύ όμορφα... συμφωνώ μαζί τους!
      Την καλημέρα μου αφήνω και σ' ευχαριστώ πολύ!:-)

      Διαγραφή
  5. Αυτό συμβαίνει συνήθως... Όταν κοιτάς κάτι απ'έξω, δεν το καταλαβαίνεις. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Αλλά όλα τελικά είναι μια αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κοσμο και τον εαυτό μας... Έτσι θέλω να πιστεύω...

    Φιλάκια πολλά!
    Καλό σαββατόβραδο! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι καλή μου Αναστασία!Θέλει προσοχή όταν "παίζεις" με συναισθήματα.Αν δε βουτήξεις στα βαθιά δε μπορείς να καταλάβεις!Θέλει όμως πιο μεγάλη προσοχή να μην πέσεις με το κεφάλι πάνω σε βράχο.
      Να περνάτε πάντα καλά και να 'στε ευτυχισμένοι παιδιά μου!

      Διαγραφή
  6. Η αυτοκριτική είναι γενναία στάση ζωής Νίκο μου , αλλά όχι έτσι , μη φτύνεις τον εαυτό σου για όσα λάθη η παραλείψεις κάνατε μαζί Αγάπησέ τον πιο πολύ , αγκάλιασε την ψυχή , το μέσα και καθείστε αγκαλιά , μόνο αυτός θα μείνει πάντα μαζί σου ως το τέλος
    Με νοιάξιμο στο λέω εγώ μια άγνωστη φίλη
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές χρειάζεται σκληρή κριτική καλή μου nikol.Ίσως μέχρι τώρα να 'χα μάθει σε λάιτ αυτοκριτική κι αυτό λειτουργούσε δυστυχώς ανασταλτικά σε πολύ δύσκολες στιγμές.Αυτή η αυτοκριτική περισσότερο λειτούργησε σαν αυτογνωσία... αυτό που δεν έπρεπε να 'χε γίνει νωρίτερα.Να δεις που τώρα κάτι μου λέει πως θ' αγαπάω τον καινούργιο μου φίλο πιο πολύ!
      Ο Θεός να σ' έχει καλά με την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  7. Οτι έγινε,έγινε φίλε Νίκο!!
    Προχωράμε μπροστα μέ πολύ αισιοδοξία!!!
    Καλό μήνα!!!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να γίνει κι αυτό καλή μου Δήμητρα γι να προχωρήσουμε.Όλα συμβαίνουν τελικά για κάποιο λόγο σ' αυτήν την αυλή που ζούμε!Άργησα, αλλά το πιστεύω!
      Να 'σαι καλά χαρά μου!

      Διαγραφή
  8. Εϊ ψιτ,κυριος...
    Παραμερισε λιγο...
    και παρε απο το προσωπο του φιλου μου μπροστα
    το οπλο σου.
    Εισαι ηδη τελειωμενος με την εμμονη σου
    να σκοτωνεις πραγματικοτητες.
    Τζους...
    Εισαι καλα τωρα,Νικο μου?
    Τον εδιωξα τον σχιζοφρενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μου agriomeli... τι όμορφα θα ένιωθα να σκότωνα και το παρελθόν.
      Κάποια χρόνια είχα μάθει να μένω σε κάστρο στη μέση του Ωκεανού.Τι το 'θελα να βγω από κει μέσα.Γι' αυτό είπα:"σκάσε και κολύμπα"
      Ο σχιζοφρενής απομακρύνθηκε... προς το παρόν και δε νομίζω πως θα ξανάρθει!Δεν αντέχεται άλλωστε...
      Φιλί για καλημέρα!:-)

      Διαγραφή
  9. Πέρασα για μια καλησπέρα!
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις την αγάπη μου γλυκιά μου Ελευθερία!
      Να 'σαι πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  10. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλε μου!
    δυναμικες καταθεσεις ψυχης και δυναμικο βιντεο.
    διαβασα τα σχολια των παιδιων και τα ειπανε ολα θαρρω!
    να εισαι καλα! φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Κική για τα όμορφα λόγια σου!Είσαι πολύ καλή και χαίρομαι που σε γνώρισα!
      Να 'σαι καλά καρδούλα μου και πάντα ευτυχισμένη!:-)

      Διαγραφή
  11. Καλή εβδομάδα, να σαι καλά. Έχω βραβειάκι και για σένα, έλα να το πάρεις. Πολύ ωραία η επιμέλεια του βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ γλυκιά μου... σ' ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες και θα περάσω να το παραλάβω.Είσαι πολύ καλή!Να 'σαι καλά και πάντα να χαμογελάς!:-)

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα φιλαράκι μου..μη μου στενοχωριέσαι και μη τα βάζεις με τον εαυτό σου..εσύ προσπαθείς πάντα για το καλύτερο..με το ήθος σου και την χρυσή σου καρδούλα δίνεις φως σε όλους μας..προχώρα μπροστά αγωνιστή μου εσύ πάρε δύναμη απο την φωνή μου που μπορεί να μην την ακούς,αλλά σου φωνάζω απο ψυχή πολύ δυνατά να σηκωθείς όρθιος γιατί ο ΄ενας χρειάζεται τον άλλον..ηδική μας ''οικογένεια''κάνει θαύματα με την ηθική και θερμή συμπαράσταση που δίνει ο ένας στον άλλον..άκου πιό πάνω και τα άλλα φιλαράκια..δίπλα σου είμαστε..ένα βήμα πίσω σου..στο έχω ξαναπεί..συμφωνώ με την αυτοκριτική είναι μεγάλο χάρισμα να μπορείς να την κάνεις σ ω σ τ ά,αλλά μη σταματάς εδώ...μετα την αυτοκριτική και την αυτοσυγκέντρωση συνήθως έρχεται γαλήνη και λύτρωση..και μετά απο αυτό..γυρνάμε στις μάχες μας,...γιατί έτσι γεννηθήκαμε..να δίνουμε μάχες..καθημερινές..κι ας τρώμε και τα χαστούκια ανελέητα..προχωράμε με το κεφάλι ψηλά κρατώντας την σημαία μας..αυτήν της ελπίδας..σου στέλνω την αγάπη μου..μιά όμορφη μέρα γαλήνια να έχεις σου εύχομαι αγαπημένο μου φιλαράκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ καλή μου Καίτη για τα υπέροχα κι ευγενικά σου λόγια.Είσαι πολύ καλή και δεν κουράζομαι να το λέω.Χαίρομαι ειλικρινά όταν διαβάζω τέτοια λόγια συμπαράστασης απ' όλους σας!Αυτό είναι να λειτουργούμε σαν ένας κι όχι μεμονωμένα.Οι μάχες που δίνουμε είναι σαν να 'μαστε διαρκώς σ' εμπόλεμη κατάσταση.Κι η "οικογλενειά" μας πρέπει και να κάνει να θαύματα.Σ' ευχαριστώ και πάλι καλή μου Καιτούλα κι όλους εσάς που μ' επισκέπτεστε για να αφήσετε τον γλυκό σας λόγο με την αγάπη σας... αυτή και μόνο είναι ικανή να κατακτήσει από μόνη της μια ολόκληρη ψυχή!
      Να 'σαι πάντα καλά καλή κι αγαπημένη μου φίλη και χαίρομαι και πάλι που γύρισες και τα ξαναλέμε!

      Διαγραφή
  13. Ε βέβαια, δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός! Αλλά υπάρχουν άλλοι που πεθαίνουν χωρίς να το καταλάβουν. Κι άλλοι που το καταλαβαίνουν και δεν κάνουν τίποτα γι αυτό. Οπότε μια χαρά σε βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άλλοι που παραλίγο να πεθάνουν, επειδή το κατάλαβαν και δεν άντεξαν!
      Υπάρχουν τελικά πολλές κατηγορίες ανθρώπων...Το θέμα είναι προλάβεις πριν φτάσεις στο τέλος!
      Να περνάς καλά φίλε μου!

      Διαγραφή
  14. Φθάνεις κάποια στιγμή σε μία κατάσταση που κάνεις έναν απολογισμό της ζωής σου, που ήσουν κάποτε και που βρίσκεσαι τώρα! Σκέφτεσαι τι έπραξες σωστά, τι λάθος, πόσο έφταιξες, αν πλήγωσες ανθρώπους, αν τυχόν σε πλήγωσαν πολύ κάποιο άλλοι..!

    Εχθρός μας πάντα θα είναι ο άρρωστος εαυτός μας, αυτός που μας δημιουργεί ψευδαισθήσεις και ζαλούρα! αυτός που δεν μας αφήνει να σκεφτούμε ποιο είναι το σωστό και το ωφέλιμο!
    Ο δρόμος πάντα φάνταζε δύσκολος και ανηφορικός για την αλήθεια! Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν το θάρρος να τον διαβούν και να χύσουν αίμα για αν καταφέρουν να φθάσουν εκεί!

    Ας οπλιστούμε με περίσσεια υπομονή και αντοχή για να ανταπεξέλθουμε στις όποιες καταστάσεις - προβλήματα της ζωής!

    Να είστε καλά εύχομαι!
    Καλή δύναμη & υπομονή!

    ένα όμορφο βράδυ να έχετε!

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πληθυντικός σου πάντα αφοπλιστικός καλή μου φίλη Lia!Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως(κι αγένειας θα πρόσθετα) που σου γράφω στον ενικό, θεωρώ τους διαχειριστές των ιστολογίων όλους ίσους μεταξύ τους(κι εμού φυσικά) κι ανεξάρτητα απ' την ηλικία τους!Βέβαια ορισμένα μπορεί να είναι πιο έμπειρα λόγω χρονικής διάρκειας, αλλά αυτό δεν αντικαθιστά την ισότητα που υπάρχει στο χώρο μας.Αυτά ως προς τον πληθυντικό!
      Απολογισμός πρέπει να γίνετε σε κάθε φάση της ζωής μας, για να υπάρχει αυτό το αυτομαστίγωμα και να μην ξεφεύγουμε.Πάντα νομίζουμε πως μας φταίνε οι άλλοι και φτάνουμε στο σημείο να μας φταίει κι αυτήη μάνα που μας γέννησε(το 'χω ακούσει κι αυτό στα σοβαρά).
      Οι απόψεις σου γλυκιά μου πολύ όμορφες κι είναι τέτοιες που με κάνουν να πιστεύω πως κάνεις κι εσύ την αυτοκριτική σου!Πολύ καλό και χρήσιμο αυτό, γιατί μέσα απ' την αυτοκριτική περνάμε στην αυτογνωσία, που είναι και το τελευταίο στάδιο γνωριμίας του εαυτού μας.
      Σ' ευχαριστώ πολύ Lia μου για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια και χαίρομαι πάντα που τα λέμε!
      Να περνάς καλά χαρά μου με πολλά χαμόγελα!:-)))

      Διαγραφή
    2. Τον χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για να δείξω σεβασμό!
      σε κάποιους όμως που δεν χρησιμοποιώ πληθυντικό δεν σημαίνει πως δεν τους σέβομαι, απλώς υπάρχει μία κάποια μεγαλύτερη οικειότητα!

      ...κι έτσι, δεν αισθάνομαι ότι με θίξατε με τον ενικό που χρησιμοποιείτε!
      αν πιστεύετε ότι σας θίγω εγώ με κάποιον τρόπο, εξαιτίας του πληθυντικού, θα ήθελα να μου το πείτε, για να κάνω προσπάθεια να τον κόψω μαχαίρι!

      δεν ξέρω..., πιστεύω πως απολογισμός συνήθως γίνεται όταν βλέπουμε πλέον ότι στη ζωή μας κάτι δεν πάει καλά, κάτι στράβωσε και τότε ρίχνουμε όλα τα κομμάτια κάτω στο πάτωμα και βλέπουμε και λογαριάζουμε το στραβό και το λάθος!

      όσο για το αν κάνω εγώ την αυτοκριτική μου, δεν μπορώ να σας απαντήσω, μπορείτε όμως σιγά-σιγά να με "μαθαίνετε" μέσα από τα βήματά μου (ιστολόγιο & αναρτήσεις). Η κάθεμιά της δείχνει και πλευρές του εαυτού μου, προβληματισμούς κ.λπ.

      Να είστε καλά!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. Να το δω καλή μου Lia και να μην το πιστέψω(αυτό με τον πληθυντικό, ντε!)Ο σεβασμός δεν κερδίζετε με τους πληθυντικούς και τέτοιες παρόμοιες αηδίες, αλλά με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.Άλλωστε υπάρχουν και πλείστες άσχημες συμπεριφορές παρακαλώ, στον πληθυντικό!
      Πάντως στην περίπτωση του απολογισμού κι όταν φτάνω να ρίχνω τα κομμάτια μου κάτω, τότε αρχίζω να παίζω το παζλ.Όποιο κομμάτι ταιριάζει τότε το κολλάω, αλλιώς ψάχνω στο χαμό των κομματιών μέχρι να βρω το σωστό.
      Όσο για την αυτοκριτική δεν ήθελα να σε ζορίσω να μου απαντήσεις(σου ζητάω ταπεινά συγνώμη αν ένιωσες έτσι), γιατί όλοι λίγο-πολύ την κάνουμε μόνοι μας κι ας μην το γνωρίζουμε.Δε μπορούμε να ξεφύγουμε εύκολα απ' αυτή τη συνείδηση γλυκιά μου!Σου υπόσχομαι πως θ' ακολουθώ(όσο μπορώ βέβαια κι αρκεί να μην τρέχεις πολύ γρήγορα!αχαχα!) τα βήματά σου, γιατί έχεις ένα όμορφο, ανθρώπινο κι ενδιαφέρον ιστολόγιο!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις μια υπέροχη βραδιά!:-)

      Διαγραφή

    4. δεν υπάρχει πρόβλημα!
      οk! θα πάω σιγά-σιγά για να προλαβαίνετε όλοι οι διαβάτες-περαστικοί!

      Διαγραφή
  15. "Όποιος γνωρίζει τους άλλους, είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός" είχα διαβάσει ότι υποστήριζε ο Λάο Τσέου.
    Αραγε, πόσο εύκολο είναι να αντικρύσουμε στα μάτια τον εαυτό μας στον καθρέφτη;
    'Ισως αν το κατορθώναμε πολλά "δεινά" να τα είχαμε προλάβει. Δυστυχώς δεν αντέχουμε ή δυστάζουμε να το πράξουμε ακόμα και σήμερα, παρά τα "δεινά" που μας τυραννάνε.

    Να είσαι καλά! Πολύ φιλικό και πλούσιο το ιστολόγιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Ευάγγελε δε θέλω να γίνω ούτε σοφός, μήτε μορφωμένος.Απλός άνθρωπος θέλω να παραμείνω και προσπαθώ γι' αυτό!Έτσι αναγκάζομαι(ηθελημένα βέβαια μπορώ να πω) να ρίχνω κλεφτές ματιές στον καθρέπτη μου.Προσπαθώ όσο μπορώ να σκέφτομαι...
      Να περνάς καλά φίλε μου και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Έχεις την καλησπέρα με την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα Νικόλα μου..το δελφινάκι μας έκανε μια συγκινητική ανάρτηση με την γειτονίτσα μας..διαβασέ την όταν έχεις χρόνο..και σου έχω και μιά έκπληξη..ένα δεύτερο ιστολόγιο έκανα για να περνάμε καλά με γέλιο και φυσικά μουσική..είπα στο δελφινάκι λέω και σε σένα να μου το εγκαινιάσετε..λέγεται Kate's dreamland..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα διάβασα το σχόλιό σου εδώ κι αμέσως έτρεξα με αγωνία να το γνωρίσω καλή μου Καιτούλα!Το είδα είναι πανέμορφο όπως και το άλλο που έχεις, με διαφορετική θεματολογία πιο ελεύθερη και πιο χιουμοριστική.Μπράβο σου ψυχούλα μου, καλή αρχή και καλοτάξιδο σου εύχομαι στον υπέροχο κόσμο των ιστολογίων!
      Επισκέφθηκα το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μας και διάβασα την τόσο γλυκιά δημοσίευσή του!Άφησα και σχόλιο.Την έδεσε τέλεια την ιστοριούλα του με όλα τα αγαπημένα ιστολόγια που κατάφερε να χρησιμοποιήσει(ήταν και πάρα πολλά!) και τους διαχειριστές του.Είναι αξιέπαινες τέτοιες προσπάθειες... τι άλλο να πω γι' αυτό το καλοσυνάτο κι ευγενικό ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, που πάντα θα 'χει στο στόμα του έναν καλό λόγο για τον κάθε άνθρωπο!
      Να 'σαι καλά Καιτούλα μου και χαίρομαι πολύ που τα λέμε!:-)

      Διαγραφή
  17. Η πορεία μας, εδώ στον φυσικό κόσμο, έχει πολλές γνώσεις που μας ωριμάζουν στο «καλός» και μας αφήνουν «ανώριμους» στο «κακός»…
    Μας ωριμάζουν στο «βολικό» και μας αφήνουν ανώριμους στο «ξεβόλεμα»
    Το να γνωρίσεις τον Εαυτό σου είναι, στην αρχή, μια οδυνηρή εμπειρία καλέ μου φίλε Νικόλα.
    Τέλος να σου θυμίσω τι είχε πει ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος:Αυτός που γνωρίζει τον εαυτό του, έλαβε την γνώση των πάντων. Διότι το να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του, είναι η ολοκλήρωση της γνώσης των πάντων.
    Καλή σας μέρα απ' τη Θεσσαλονίκη με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφα τα λόγια σου φίλε μου Στράτο όπως και του Αγίου Ισαάκ!
      Όταν φτάσουμε να μάθουμε τον εαυτό μας, τότε αγγίζουμε το θεϊκό.Ποτέ όμως δε θα γίνει αυτό και θα 'μαστε μια ζωή βουτηγμένοι σε μια συγνώμη μας!Απ' το τίποτα καλό είναι κι αυτό... να παραδεχόμαστε τουλάχιστον πως σφάλαμε.Η εμπειρία τότε γίνεται οδυνηρή, γιατί καταρρακώνεται ο κόσμος μας που φτιάξαμε γύρω απ' το εγώ μας... νιώθουμε ότι χάσαμε τον καιρό μας... δηλαδή βιώνουμε μια ήττα μας!
      Χαρούμενο απόγευμα να περάσετε κι έχετε την αγάπη μας απ' τη μεριά του Ιονίου!

      Διαγραφή
  18. Πριν απαντήσω στον σχολιασμό σου Χρυσαφένιο μου Mayumaki, επισκέφθηκα το χώρο σου και διάβασα την ευαίσθητη δημοσίευσή σου.Τα ίδια μποφώρια έχουμε απ' ότι φαίνεται...Είναι αυτό που έλεγα πως όλοι μας έχουμε τελικά-θέλοντας και μη-καθρέπτες.Ακόμα κι όσοι δε λογαριάζουν και δεν σκέφτονται τίποτα, έχουν τη συνείδηση... καθρέπτης είναι κι αυτός και μάλιστα τεράστιας σημασίας!
    Το κειμενάκι σου καλή μου ήταν ένα αυτομαστίγωμα σε όνειρα κι επιλογές.Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν αξίζει να συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο απέναντι στον καθρέπτη μας!
    Χαίρομαι που τα ξαναλέμε(αν και χάθηκα λιγάκι!)Είσαι πολύ καλή!
    Πήρα το φιλάκι σου με τη ζεστή αγκαλίτσα σου και στέλνω την αγάπη μου να σε συντροφεύει!Να περνάς καλά γλυκιά μου Χρυσαφένια και πάντα να χαμογελάς!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...