ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥΛΑΩ..!


Τόσες μέρες και τόσες νύχτες έμεινα δίπλα σου στην κλινική για να μπορώ και μόνο να σε κοιτάζω.Κι εφόσον είχες σωθεί, μου ήταν αρκετό για ν΄ αναπνέω.Έβλεπα μπροστά μου ένα πλάσμα ανήμπορο-σα μωρό-που κάποτε ήταν όλο ζωντάνια, να προσπαθεί να εξυπηρετηθεί, να περπατήσει και να θυμηθεί.Και σ΄ όλα αυτά να ζω κοντά τις παραισθήσεις σου βγαλμένες μέσα από κάποιο παραμύθι.
Σου κρατούσα τρυφερά το χέρι με το βλέμμα καρφωμένο πάνω σου και δεν ήθελα να σ΄ αφήσω ούτε για μια στιγμή.Με κοίταζες με μάτια ξαφνιασμένα κι όλα σου φαίνονταν τόσο άγνωστα και πρωτόγνωρα... σα να μην είχες ξαναζήσει στον κόσμο αυτό.Ακόμα και το φαγητό σου που δε μπορούσες να χαρείς από μόνη σου... σαν ψέμματα μου φαίνονταν.Ζούσα όπως φαίνεται στο δικό μου παραμύθι.
Ένιωθα ένας ανήμπορος Προμηθέας, μπροστά στο γύπα που του κατατρώει... την ψυχή.Οι πνιγμένες λέξεις μόλις που κατάφερναν να βγαίνουν απ΄ το στόμα μου.Ερωτήματα πάμπολλα κτισμένα με δάκρυα που τα παρέσυρε η βροχή του ατέλειωτου δρόμου.Θεέ μου, τι κάνω εδώ αυτήν τη στιγμή;Πόσο μπορεί ν΄ αντέξει ένας άνθρωπος αυτό το μαρτύριο;Πόση δύναμη μπορεί ένας άνθρωπος ν΄ αντλήσει ακόμα;Σκέψου λέει και να ΄χα ονειρευτεί!
Οι μέρες-ακόμα και σήμερα-κυλάνε βασανιστικά πάνω μου κι η αβεβαιότητα της αποκατάστασης να με κυριεύει... σαν ένα μάτσο από τέτοιες αναπάντητες ερωτήσεις.Έχω όμως σύμμαχο την πίστη μου στην Παναγία πως το θαύμα Της θα ολοκληρωθεί και δε θα σ΄ αφήσει.Στο τέλος κι όταν όλα γίνουν καλά, εύχομαι να νιώθω πως παραμύθι πουλάω..!

32 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη!Την χρειάζομαι αυτόν τον καιρό!
      Να ΄σαι καλά και καλή φώτιση!

      Διαγραφή
  2. Απλούστατα και χωρίς πολλά λόγια, το κείμενο είναι συγκλονιστικό! Καλή δύναμη Θεού! Η Παναγιά μαζί σας! Με σύμμαχο την πίστη, τα πάντα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο είναι καλοκαιρινό και πίστευα πως δε θα το ξανάβλεπα.Να που με θυμήθηκε και πάλι!Ο Θεός είναι μεγάλος κι όλοι Τον χρειαζόμαστε!Εύχομαι καλό μου να ΄ναι πάντα δίπλα σου!Σ΄ ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια!
      Καλή φώτιση!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένε μου φίλε δεν είσαι μόνος σου στο δρόμο σου..Είναι Εκείνος που στέκει δίπλα σου-δίπλα σας-και είμαστε κι εμείς οι φίλοι στο πλευρό σου..μη το βάζεις κάτω..στάσου όρθιος!κόντρα στον άνεμο που χτύπησε με θύελλες την πόρτα σου..Στάσου όρθιος και κράτησε το χέρι της ψυχή μου..πάρε τη δύναμη που σου στέλνει η ψυχή μου αγόρι μου..θα προσεύχομαι και θα είμαι δίπλα σου..αθόρυβα..ένα βήμα πιό κεί..και θα σου δίνω θετικη ενέργεια και κουράγιο.και εσύ θα παίρνεις δύναμη..Συνοδοιπόροι δεν είπαμε Νικόλα μου?το ξέχασες αυτό??μου το έταξες.Άτυπα.κανε το τώρα και πράξη..δεν είμαστε συνοδοιπόροι στα δρώμενα μόνο..και στο διάβα της ζωής συνοδοιπόροι είμαστε..δεν σχολιάζω το κείμενό σου με λόγια..θα σου έλεγα ψεματα..η ψυχή μόνο μπορεί και σχολιάζει τώρα..Δίπλα σου πάντα!η φίλη σου Καίτη.θα έρθω αργότερα φυσικά..κουράγιο..όλα θα περάσουν..θέλουν τον χρόνο τους και πίστη..και υπομόνή..και σθένος και αυτά θα τα βρείς..σου το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καίτη μου, με συγκίνησες ειλικρινά με τα γλυκά σου λόγια!Ευτυχώς που νιώθω δίπλα μου Ανθρώπους τόσο πρόθυμους που έχουν πάνω απ΄ όλα να σου πουν μια καλή κουβέντα... να σε στηρίξουν.Ευχαριστώ τον Θεό που σας έστειλε στο διάβα μου να σας γνωρίσω και να πιαστώ από σας... και προ παντων χαίρομαι τόσο πολύ που βρήκα συνοδοιπόρους άξιους!Η πίστη μου(της) είναι μεγάλη κι είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει, γιατί δεν είναι δυνατόν να την εγκαταλείψει Εκείνη η Φανερωμένη, αλλά και γιατί πάντα ήταν αντράκι στα δύσκολα.Τώρα όμως έχει κι άλλους λόγους παραπάνω!Παίρνω δύναμη απ΄ το Θεό κι απ΄ τα λόγια σας, που είμαι βέβαιος πως είναι δικά Του, για να μας κάνει ν΄ αντέξουμε και να σκεφτόμαστε θετικά.Σ΄ ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου φίλη για όλα.Είσαι πολύ καλή!Τα λόγια σου μου δώσανε δύναμη στην ψυχή!

      Διαγραφή
  4. Yπάρχουν παραμύθια που πρέπει... επιβάλλεται να ειπωθούν για να σβήσουν τραύματα ψυχής ... να δώσουν δύναμη ... να χαρίσουν λάμψη στα μάτια και ελπίδα στην καρδιά...
    Υπάρχουν παραμύθια που αν δεν τα πεις θα μετανοιώνεις μια ζωή και θα σε καιν οι αμφιβολίες πως κάτι δεν έκανες...
    Πουλάς το πιο όμορφο παραμύθι και μόνο όσοι έχουν ευαίσθητη ακοή μπορούν να το ακούσουν και μόνο... εκείνη που το έχει απόλυτη ανάγκη μπορεί να το νοιώσει...

    Καλή δύναμη εύχομαι αν και αυτή την έχεις ...
    οπότε καλύτερα να ευχηθώ κάποια μέρα στο μέλλον να ζήσεις
    που θα γελάτε μαζί για όλα αυτά...

    σας φιλώ
    καλό βράδυ Σοφάκι και Νίκο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλά παραμύθια καλή μου Λεβίνα που όλα έχουν ένα καλό κι ευτυχισμένο τέλος.Ελπίζω να ΄ναι το ίδιο τέλος και σ΄ αυτό!Κι αυτή τη φορά μόνο εκείνη με τη βοήθεια του Θεού μπορεί να το καθορίσει, για να μπει κι αυτό σε κάποιο ξεχασμένο χρονοντούλαπο.Ως τότε οι μνήμες θα πλανώνται σαν μνημόσυνα!
      Να περνάς καλά Λεβίνα μου και να χαμογελάς χαρά μου!:-)

      Διαγραφή
  5. Δεν είναι παραμύθι, καλέ μου!
    Είναι δύναμη! Είναι το θέλω σου! Είναι η ευχή σου!
    Ενώνουμε τις ευχές μας με τις δικές σου, Νίκο!
    Αισιοδοξία και δύναμη, ναι?
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη Γιάννα!Ήδη τα λόγια σας έχουν θετική ενέργεια πάνω μου!Το νιώθω άλλωστε..!!Να ΄στε πάντα καλά!:

      Διαγραφή
  6. Μην παρεις τα "ματια" σου απο πανω της.
    Μη χαθεις...
    Μεινε στο μονοπατι.
    Μαζι της.
    Γινε ο παραμυθοκυβερνητης και φτασε στο
    "ζησαν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα"

    Λουλουδακι για καληνυχτα?
    ναιιιιιιιιιιιι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μ΄ αφήνει η ψυχή μου να την αφήσω καλό μου agriomeli, αλλά τα "ματια" μπορούν να φύγουν έτσι... κι αλλιώς.Το μόνο που απομένει πια μετά από τόσα χρόνια "γραψίματος" παραμυθιού, στο χέρι της είναι να βρει τα λόγια για τον επίλογο "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!"
      Το ευωδιαστό λουλούδι της ψυχής σου με συντρόφεψε την περασμένη νύχτα!Το ΄νιωσα ως εδώ γλυκιά μου!Να ΄σαι καλά για τα υπέροχα λόγια σου!Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Καλή δύναμη, Νίκο μου!
    Είμαι σίγουρη ότι η Παναγιά μας θα ολοκληρώσει το θαύμα της !
    Σας στέλνω τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ελπίζω απλά γλυκιά μου Marie-Anne, αλλά το πιστεύω... είμαι σίγουρος!
      Ευχαριστώ για τις ευχούλες σου καλή μου και καλή φώτιση να σου δίνει ο Παντοδύναμος!

      Διαγραφή
  8. Καλή δυναμη και ο Θεός μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου samaritissa, ευχαριστώ πολύ κι ο Θεός να σ΄ έχει πάντα καλά!Μπορεί να σ΄ έχω χάσει τελευταία, αλλά όποτε περνάς αποδεικνύεις πόσο Άνθρωπος είσαι!

      Διαγραφή
  9. πω πω... ειναι τοσο λυπηρα και συγκινητικα οσα διαβασα που πραγματικα εχω την αναγκη να κλαψω. ηδη βουρκωσα.

    δε τα μπορω ολα αυτα... ειναι αδικα τετοια πραγματα... πραγματικα αδικα... και δε ξερω και τι να πω σε τετοιες περιπτωσεις.

    δυναμη; πιστη; υπομονη; τι; τι να πει καποιος σε ολα αυτα;;;

    θα αφησω την ηχηρη σιωπη μου και θα δηλωσω διπλα σας....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές καλή μου Κική, ό,τι και να πεις θα ΄ναι λίγο.Δεν ήθελα να σε υποβάλω σε τέτοια δοκιμασία και συγνώμη γι΄ αυτό...Μόνο η βοήθεια του Θεού έχει τον πρώτο λόγο.Μια θετική σκέψη μπορεί να εκπέμψει την ενέργεια που χρειαζόμαστε.Κι η σκέψη σου μόνο μπορεί να μας γεμίσει!Σ΄ ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια που χαρίζουν δύναμη κι ο Θεός να σ΄ έχει πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
    2. μη ζητας συγνωμη επειδη εκφραστηκες οπως ενοιωθες! και πολυ καλα εκανες! να εκφραζεις οσα νοιωθεις να αλαφραινει η ψυχη σου!!!

      ο Θεος να ειναι διπλα σας!!!

      Διαγραφή
    3. Η αγάπη μου σε συντροφεύει!:-)

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα φίλε Νίκο καί Σοφούλα!!
    Τί νά πώ?Η ανάρτησή σου,πολύ συγκηνιτική,καί βγάζει πολύ πόνο ψυχής!!!
    Μήν χάνης τό κουράγιο σου!!!Εχε πίστη!!!Ολα θά βρούν τήν σειρά τους!!!
    Πολλά φιλιά στήν κούκλα σου!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!(τήν Λευκάδα,τήν έχω μέσα στήν καρδιά μου!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη DIMI ο Θεός να ΄ναι δίπλα σας!
      Όσο υπάρχουν ακόμα δάκρυα, υπάρχει και δύναμη και κουράγιο.Όταν στερέψουν κι αυτά, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε.Έχω την πεποίθηση όμως πως θα στερέψουν από χαρά.Τουλάχιστον ας τ΄ ονειρεύομαι ακόμα!Κάτι είναι κι αυτό!
      Τα λόγια σου ήταν λάδι στις πληγές!Η Λευκάδα θα σε περιμένει πάντα γλυκιά μου!Ξέρει πως θα ΄ρθεις!Να σαι καλά και να χαμογελάς!:-)

      Διαγραφή
  11. Για απάντηση θα δανειστώ κάτι απ' τον τίτλο του μπλογκ σου "η αγάπη, τ΄ όνειρο κι η ελπίδα όμως δεν τελειώνουν ποτέ..!"
    Καλό απόγευμα Νίκο, ο Θεός να σου δίνει δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σκεφθείς γλυκιά μου Tzina, πως τον έβαλα για να τον βλέπετε όταν μπαίνετε εσείς και να παίρνετε δύναμη, αλλά που να ΄ξερα πως θα ΄ταν για να τον βλέπω εγώ!Ούτε που θα διανοηθώ να τον βγάλω!Είναι το πρώτο που αντικρίζω όταν μπαίνω εδώ μέσα!
      Να ΄σαι καλά χαρά μου κι ο Θεός να σου δίνει φώτιση!:-)

      Διαγραφή
  12. Θέλω να σου πω καλησπέρα φίλε Νίκο!!Εύχομαι ο Θεός να τα κάνει όλα περαστικά!!!
    Καλή δύναμη σε σας!!!Όλα θα πάνε καλά.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε!Ο Θεός να σ΄ έχει καλά με την οικογένειά σου!Καλή φώτιση εύχομαι και πιστεύω σ΄ Εκείνον πως θα πάνε όλα καλά!

      Διαγραφή
  13. Πέρασα να δω το φιλαράκι μου εαν είναι καλύτερα..θα περιμένω με αγωνία τη μέρα που θα μου πείς ότι άρχισε να σου χαμογελάει ο ήλιος..το περιμένω πως και πως,,και θέλω να γίνει άμεσα..και θέλω να είστε καλά και οι δύο..και θέλω να βλέπω χαρά εδώ..και γαλήνη..και υγεία..και το κυριότερο..ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ..ΜΑΧΗΤΕΣ..καληνύχτα γλυκέ μου φίλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Καίτη είσαι πραγματικό φιλαράκι!
      Ο ήλιος θα χαμογελάσει το νιώθω... απ΄ τα λόγια κι απ΄ τη δύναμη του Θεού!Είμαστε καλά, αλλά περνάμε δύσκολα.Δε θα το βάλουμε κάτω... είμαστε και τώρα στο έλεός Του!Δίνουμε μια μάχη σ΄ έναν άγνωστο πόλεμο.Θα μας βοηθήσει... το πιστεύω... πιστεύω σ΄ Εκείνον!Και σε σένα χίλια ευχαριστώ για την συμπαράστασή σου δε φτάνουν!Να σ΄ έχει καλά ο Θεός με την οικογένειά σου και τ΄ αξίζεις... είσαι Άνθρωπος!
      Καληνύχτα αγαπημένη μου φίλη!

      Διαγραφή
  14. αν κ μολις σας 'γνωρισα', ευχομαι απο καρδιας ολα να πανε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη και σε καλωσορίζω στο φτωχικό μου!
      Έχεις ένα ενδιαφέρον κι ευαίσθητο ιστολόγιο Φανή και χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα!
      Να ΄σαι καλά και θα τα λέμε!:-)

      Διαγραφή
  15. Εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμή Νικόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου φίλε Στράτο, σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ κι εύχομαι τα καλύτερα για σας!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...