ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

22 Ιουλίου 2013

ΔΕ Θ΄ ΑΣΧΟΛΗΘΩ..!


Δε θ΄ ασχοληθώ με όσα με πλήγωσαν, δε θ΄ ασχοληθώ με όσα με πόνεσαν, δε θ΄ ασχοληθώ με όσα δάκρυσα κι έκλαψα, δε θ΄ ασχοληθώ μ΄ αυτά που έφυγαν, δε θ΄ ασχοληθώ γενικά...Θα καταφέρω κάποτε να βρω τη δύναμη να κοιτάξω στο κενό.Όπως και τώρα.Το μόνο που θέλω είναι να ξεχάσω...Απωθημένα περασμένων χρόνων θα κρυφτούν πάλι πίσω απ΄ τις φοβίες σαν τις σκόνες κάτω απ΄ το χαλί;
Ε όχι, από δω και πέρα θέλω ν΄ αλλάξουν όλοι κι όλα.Πρώτος απ΄ όλα εγώ για να ζήσω, να ζήσουμε μαζί έστω και τώρα... δεν είναι αργά.Ποτέ δεν είναι αργά.Έτσι όπως λένε όλοι άλλωστε, μα αυτό όμως πρέπει να το μάθω.Το μόνο που ξέρω είναι πως από δω και πέρα ο ορίζοντας θα στέκεται εκεί ορθάνοιχτος και θα ΄ναι αυτή τη φορά ολοφάνερος, χωρίς σύννεφα, ομίχλες και σκοτάδια κι οι κόσμοι μας μπορεί να φαίνονται αντίθετοι, αλλά θα ζούνε όμως μαζί ήρεμα κι αρμονικά... χωρίς ακρότητες.
Να δούμε και να νιώσουμε επιτέλους αυτό το ηλιοβασίλεμα, να διαβούμε στης θάλασσας εκείνο το δρόμο του φεγγαριού που δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα μαζί, να μιλήσουμε και ν΄ αγαπηθούμε ξανά παρέα με τ΄ αστέρια και πέρα απ΄ αυτά, να ξαναερωτευθούμε κάτω απ΄ την Πανσέληνο, να περπατήσουμε ξυπόλητοι στην άμμο σαν παιδιά, να ζωντανέψουμε τα όνειρα που κάποτε φτιάξαμε, να μάθουμε τη ζωή και την τρέλα της κι απ΄ την άλλη πλευρά.Κι όμως αγάπη μου υπάρχει κι άλλη πλευρά, αρκεί να ΄χουμε τη θέληση να τη γνωρίσουμε.Ο Θεός είναι μεγάλος και μας λυπήθηκε αυτήν τη φορά.Μας έδωσε την τελευταία ευκαιρία και μας χάρισε αυτή τη ζωή που δε γνωρίσαμε ποτέ!Και πάντα κοντά σ΄ Εκείνον! 
Δε θ΄ ασχοληθώ με όσα είπαν και λένε για μας, δε θ΄ ασχοληθώ με όσους μας έδειξαν το ενδιαφέρον τους με οίκτο, δε θ΄ ασχοληθώ με όσους χόρτασαν την περιέργειά τους με τη συμπόνοια τους, δε θ΄ ασχοληθώ γι΄ αυτούς που πρότειναν βοήθεια σαν ελεημοσύνη για να βγουν απ΄ την υποχρέωση, δε θ΄ ασχοληθώ με όσους έκρυψαν τα δικά τους προβλήματα κάτω απ΄ τα δικά μας.
Αρνούμαι ν΄ ασχοληθώ μαζί τους και δεν κρατώ κακίες.Προσευχήθηκα μάλιστα στην Παναγία και στο Χριστό γι΄ αυτούς τους δύστυχους και κακόμοιρους να τους βοηθήσει και να μην τους συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, επειδή και μόνο έτσι ασχολήθηκαν!Εύχομαι ειλικρινά-ειδικά αυτούς τους ανθρώπους-ο Θεός να τους έχει πάντα καλά..!

Υ.Γ.:Είχα υποσχεθεί στο φίλο μου τον κ.Δανδουλάκη πως η επόμενη δημοσίευση θα ήταν δική του λόγω της ξεχωριστής τιμής που μου έκανε για τη βράβευσή του.Ας με συγχωρέσει γι΄ αυτήν την αναξιοπιστία μου, λόγω της χαράς μου που το Σοφάκι μου επιτέλους αυτήν τη βδομάδα θα βγει απ΄ το Νοσοκομείο και θα ΄ρθει στο σπίτι.Δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και λόγω των περικοπών στη δημόσια υγεία η υπόλοιπη αποκατάσταση θα γίνει εκτός.Τέλος καλό-όλα καλά... εντός ολίγου και πάλι θα ΄μαστε μαζί σας.Πολύ χαίρομαι και για τα δυο!Ένα ευχαριστώ σε σας είναι το λιγότερο που μπορώ να πω..!

20 σχόλια:

  1. Οταν απομακρυνομαστε απο το στοχο μας ,
    Καποιος μας τραβαει το χαλι και πεφτουμε,
    συναμα εχουμε γυρισει λιγο πισω
    για να μπορεσουμε να διορθωσουμε.
    Οχι...ποτε δεν ειναι αργα απο τη στιγμη
    που ακομα εχουμε το σαρκιο μας.

    Ευχομαι για την καλη υγεια του νου.
    Τα υπολοιπα...απλα ακολουθουν.

    Ειμαστε ολοι μια αγκαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να ΄χεις τόσο δίκιο... αλλά εδώ που φτάσαμε ήταν το λιγότερο που μ΄ ενδιέφερε.Η ζωή άλλωστε έχει να μας διδάξει τόσα πολλά και δεν πρέπει να χάνουμε άλλο χρόνο!
      Οι ευχαριστίες μου θα σε συνοδεύουν σαν τις ευχές μου.Να ΄σαι πάντα καλά κι ο Θεός σου να σε προστατεύει!

      Διαγραφή
  2. Πρωτα απ'ολα χαιρομαι παρα πολυ που διαβαζω οτι ολα εξελιχθηκαν καλα!! Σας σκεφτομουν πολυ συχνα (οσο κι αν ακουγεται χαζο επειδη δε γνωριζομαστε καν).

    Δευτερον, μου αρεσε πολυ αυτη η αναρτηση γιατι μεσα σε λιγες παραγραφους κρυβεται το πραγματικο νοημα αυτης της ζωης. Ευχομαι ολα να πανε καλα απο εδω και περα, με υγεια να πραγματοποιησετε τα ονειρα σας.

    Τριτον, οταν πριν καποιους μηνες ειχα κι εγω τα δικα μου, μια αναγνωστρια μου ειχε αφησει το σχολιο "onwards and upwards". Σας στελνω αυτη την ευχη τωρα κι εγω: παντα προς τα πανω να πηγαινετε, ποτε προς τα κατω η προς τα πισω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι μ΄ έχετε συγκινήσει με τα λόγια σας δεν το ΄χω κρύψει ποτέ.Κι όπως λες ας μην έχουμε γνωριστεί ποτέ κι ίσως να μη γνωριστούμε.Αυτό όμως είναι απ΄ τις βασικές παραμέτρους να παραμένεις άνθρωπος κι όλοι εσείς μου το ΄χετε αποδείξει και σας ευχαριστώ!
      Η ζωή δεν περιμένει και συνεχίζεται με τα καλά και τ΄ άσχημά της κι όπως καλά λέει κι η αναγνώστριά σου ο άνθρωπος είναι ένα ον που κοιτάζει πάντα ψηλά προς το φεγγάρι και τ΄ αστέρια και ποτέ προς τα κάτω ή προς τα πίσω.Έτσι πρέπει να κάνω από δω και πέρα..!
      Να περνάς καλά και να χαμογελάς!:-)

      Διαγραφή
  3. Καλή δύναμη. Καλή συνέχεια.
    Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Μαρία.Τα λόγια σας ήταν τόσο πολύτιμα που μου ΄δωσαν τελικά δύναμη!
      Να ΄σαι πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Η χαρά κι η αγαλλίαση της ψυχής στο αποκορύφωμα για το θαύμα της ζωής που συντελέστηκε!
      Σ΄ ευχαριστώ κι ο Θεός μαζί σου!:-)

      Διαγραφή
  5. Ποτέ δεν είναι αργά Νίκο μου,
    όσο στο κορμί θα υπάρχει πνοή θα υπάρχουν τα όνειρα κι η ελπίδα και σε σας έδωσε ο Θεός μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή.
    Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις… με τον πιο σκληρό τρόπο έμαθες τι έφταιξε, τι υπήρξε γύρω σου, τι σου μέλλεται για τους καιρούς που έρχονται…. Ξέρεις πώς να ξεκαθαρίσεις την κόπρο του Αυγείου από την ζωή σου, είδες πίσω από τα πέπλα της υποκρισίας και ο δρόμος θα είναι καθαρός εμπρός σας, πέταξε τα περιττά και με διαύγεια πνεύματος ,με αποφασιστικά βήματα σου μένει να πορευτείς και να στηρίξεις τον άνθρωπό σου για να βαδίσει κι εκείνος στο πλάι σου.
    Αυτό λέγεται αγάπη Νίκο μου.
    Όλα πια θα πάνε καλά, δεν έχει σκοτεινά σημεία πια εμπρός σας.
    Σας φιλώ και τους δυο και κάθε μου θετική σκέψη είναι μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως σκέφτομαι Λεβίνα μου πως μερικές φορές οι καταστάσεις είναι θέλημα Θεού να οδηγούνται εκεί στα άκρα όπου σε παραμονεύουν τ΄ αδιέξοδα.Έτσι σε κάνουν να σκεφτείς πολλά που δεν τα ΄χες δει πριν ή εθελοτυφλούσες.Κατέληξα πάντως πως όλα για ένα σκοπό γίνονται!
      Και μέσα απ΄ αυτές τις δυσκολίες δένεσαι όλο και πιο πολύ... ας παρηγορηθώ τουλάχιστον μ΄ αυτήν τη θετική ενέργεια.Κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο για την ώρα.Σ΄ αυτό μπορείς να χτίσεις πάνω του πάρα πολλά!
      Οι ευχαριστίες κι καλύτερες ευχές μας πάντα να συνοδεύουν!

      Διαγραφή
  6. Ίσως να μην γνωριζόμαστε πολύ καιρό, όμως ειλικρινά... χάρηκα τόσο πολύ με αυτά τα όμορφα νέα!!!
    Δεν θα σε κουράσω άλλο με το σχόλιό μου!!!
    Όλα να είναι καλά από εδώ και μπρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα λόγια σας ήταν βάλσαμο παρηγοριάς που με συντρόφευαν στο Γολγοθά που ανέβαινα.Δε μπορείτε να φανταστείτε πόση δύναμη αντλούσα κι ας μη ας γνώριζα.Ήξερα όμως πως εκεί έξω υπήρχαν άνθρωποι!
      Όλα να σας πάνε κατ΄ ευχήν!:-)

      Διαγραφή
  7. Νίκο χάρηκα πάρα πολύ με τα ευχάριστα νέα.
    Σας σκεφτόμουν συχνά και προσευχόμουν να πάνε όλα καλά!
    Μια μεγάλη αγκαλιά από μένα και στους δυό σας, μα - επίτρεψέ μου - ιδιαιτέρως στο Σοφάκι σου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Tzina μου, αυτή η σκέψη σας με στήριζε σ΄ όλη αυτήν τη διαδρομή και σας ευχαριστώ πολύ!
      Να σ΄ έχει ο Θεός καλά με την οικογένειά σου!
      Έχεις την αγάπη μας και την αγκαλιά μας!:-)

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλε Νίκο!!
    Πολύ χάρηκα μέ τά νέα σας καί γιά τήν ευχάριστη πρόοδο τής Σοφίας!!
    Καλή δύναμη σάς εύχομαι,καί πολύ γρήγορα όλα θά είναι καλύτερα!
    Νά μού φιλήσης τό κορίτσι σου!!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ καλή μου DIMI κι ο Θεός να σας έχει πάντα καλά!
      Έννοια σου και το Σοφάκι το ΄χω στα ώπα-ώπα!
      Χαρούμενο βράδυ και πάντα να χαμογελάτε!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα..Καλωσόρισες στη μπλογκογειτονιά , ευχαριστώ που πέρασες από το μπλογκ μου..Εύχομαι να πηγαίνουν προς το καλύτερο τα πράγματα όπως διάβασα και στα μικρά γράμματα.. Ο Θεός να μας προσέχει.. Να σαι καλά χαίρομαι που τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα λέμε σίγουρα ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ και το ίδιο χαίρομαι που ξαναγύρισα κοντά σας.Η αλήθεια είναι πως μου λείψατε!Μπορεί να καθυστέρησα λιγάκι-λόγω υποχρεώσεων-, αλλά χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί!
      Ο Θεός να σ΄ έχει πάντα καλά!:-)

      Διαγραφή
  10. Χαίρομαι πολύ που ξανά είσαι κοντά μας, στην παρέα μας!!!!
    Ο Θέος να 'ναι πάντοτε βοηθός στον αγώνα σου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τη συμπαράστασή σου στο δύσκολο αγώνα μου.Χαίρομαι πολύ που ΄μαι κοντά σας και πάλι!Ο Θεός είναι μεγάλος τελικά και να σου δίνει ό,τι εσύ επιθυμείς!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...