ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

14 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ!

Κάπως έτσι γεννήθηκε ένας έρωτας. Την αγάπησε και τον αγάπησε. Ήταν από δυο διαφορετικούς κόσμους. Κόρη ενός πλούσιου εμπόρου. Μια όμορφη κοπέλα κι ένας επικηρυγμένος που ρίχτηκε στη θάλασσα. Όσο κι αν αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, εκείνος ήξερε ότι δε θα μπορούσαν να είναι ποτέ μαζί, αφού ήταν αδύνατον να μείνει οπουδήποτε. Εκείνη ήταν απαλή, γλυκιά και τόσο χαριτωμένη. Αυτός όμως φάνηκε ανήμπορος να την αγαπάει δυνατά. Έχει δει πάρα πολλά κι απαίσια πράγματα στη ζωή του. Τόσα πολλά, ώστε η καρδιά του είχε γίνει μαύρη. Για μια φορά μονάχα έφερε στο μυαλό του τότε που χόρευαν, όταν τη φίλησε εκείνη τη νύχτα κάτω από τα αστέρια και τίποτα άλλο δεν είχε σημασία για κείνον. Νόμιζε πως όλη εκείνη η εικόνα ήταν στην προηγούμενη ζωή του. Η καρδιά του λαχταρά για κάτι που δε μπορεί να είναι. Για την ευτυχία και την αγάπη της. Φάνηκε αυτή από την ανέφικτη απόσταση των απλωμένων χεριών του. Αλλά αυτός θα παραμείνει ένας πειρατής που θα ζει για πάντα μακριά. Κοίταξε πίσω στην αποβάθρα και την είδε για τελευταία φορά. Η ομίχλη του κρύου πρωινού αέρα την καλύπτει καθώς πέφτει στη λήθη. Μέχρις ότου εκείνη χαθεί και γίνει μια ανάμνηση.

4 σχόλια:

 1. Μοιραίο, μελαγχολικό συνάμα και πικρό. Μια αγάπη καταδικασμένη. Πολύ όμορφη διατύπωση και αφήγηση, αγαπητέ Νίκο, που δεν μπόρεσα να σε γνωρίσω από κοντά στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη.
  Την καλησπέρα μου, φίλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε Γιάννη!
   Το σύμπαν εύχομαι κι ελπίζω κάποτε να συνωμοτήσει για να μπορέσουμε να βρεθούμε!
   Να είσαι πάντα καλά!!!

   Διαγραφή
 2. Καλά να είμαστε φίλε μου και να το ζήσουμε. Στέλνω την καλησπέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ καλέ μου φίλε. Καλά να είμαστε και όλα μπορούν να συμβούν! Να είσαι πάντα καλά!

   Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...