ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

15 Φεβρουαρίου 2022

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

Η "κατάσταση των πραγμάτων" είναι ένα φαινομενικά ήσυχο ποτάμι που ρέει με αργό και σταθερό ρυθμό. Είναι η ροή των γεγονότων - ο ρους της ιστορίας δηλαδή - και της τρέχουσας νέας εξέλιξης που εκπορεύεται για κάποιον λόγο από το πουθενά και δε μπορούμε να το εμποδίσουμε. Μπορούμε όμως να αντισταθούμε στην αχαλίνωτη πορεία του για να την αλλάξουμε. Μαζί του τραβάει όλους όσους έχουν αφεθεί αδιαμαρτύρητα στη μεθυστική ροή του. Το περίεργο είναι ότι οι πιο πολλοί είναι εθελοντές στο ήσυχο και πλανεμένο ρεύμα του. Ψάχνουν μέσα στον αργό και εύκολο ρυθμό του να ανακαλύψουν την ευτυχία. Οι περισσότεροι μάλιστα νομίζουν πως την έχουν βρει. Αυτό ίσως να είναι και μια δικαιολογία, για το πόσο εύκολο είναι να πλέεις χωρίς κόπο και σιγά - σιγά με το ρεύμα του ποταμού προς τη θάλασσα. Όμως, δεν είναι καλύτερα να κολυμπήσεις αντίθετα στο ρεύμα του ποταμού και μετά από πολύ περιπέτεια και κόπο να φτάσεις στην πηγή του ποταμού, ψηλά στο βουνό; Κι από κει να βλέπεις στις εκβολές του ποταμού τους άλλους, που διάλεξαν τον εύκολο δρόμο του ρεύματος του ποταμού, να βγαίνουν στη θάλασσα και να παλεύουν με τα κύματα, να ιδροκοπάνε για να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας, στην επιφάνεια της κατάστασης των πραγμάτων; Η κατάσταση των πραγμάτων τελικά είναι ένα ορμητικό ποτάμι που παρασέρνει στο πέρασμα του οτιδήποτε βρει.

2 σχόλια:

  1. Αχ είναι δύσκολο Νίκο να πας κόντρα στο ρεύμα. Θέλει πολλά πράγματα, πολλές και δύσκολες αποφάσεις αγαπητέ φίλε. Πολύ ωραίες οι σκέψεις σου. Στέλνω την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι δυστυχώς Γιάννη μου, θέλει πολλά δύσκολα για να γίνουν κι οι πιο πολλοί άνθρωποι τελικά είμαστε φτιαγμένοι για τα εύκολα.
      Σ' ευχαριστώ πολύ αγαπημένε μου φίλε!
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...