ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

10 Ιανουαρίου 2021

ΑΓΑΠΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ!

Αγαπάω τη μοναξιά μου επειδή ακούει τις εκκλήσεις μου. Αγαπάω τη μοναξιά μου επειδή κρατάει τις υποσχέσεις της. Αγαπάω τη μοναξιά μου, γιατί νοιάζεται εμένα. Βουτάει στα άδυτα του νου για να μου χαρίσει την ελευθερία της. Έρχεται για να τακτοποιήσει τη σκέψη μου. Παραχωρεί το χώρο της για να κάνω ό,τι θέλω, χωρίς να ρωτάει την αιτία. Δε με συμπιέζει, ούτε με στενοχωρεί. Δε με κάνει να νιώθω καν μόνος μου, γιατί ξέρω ότι είναι παρούσα παντού. Άργησα να καταλάβω ότι δε μπορώ να λείψω για πολύ μακριά της. Την αφήνω πρόσκαιρα για λίγο, αλλά μετά ξανά την αποζητώ. Μεγαλώνουμε μαζί και μετατρέπω με την παρέα της, τις πιο δύσκολες στιγμές μου, σε όμορφες. Έχει γίνει πια η καλύτερη μου φίλη, που με προφυλάσσει από τις κακοτοπιές. Είναι το ασφαλέστερο και προσωρινό καταφύγιο που τρυπώνω, για να προστατευθώ από τα αναποδογυρίσματα που μου στέλνει η ζωή. Λειτουργεί σαν ένα καταπραϋντικό φαρμακευτικό σκεύασμα. Με λίγες δόσεις γαλήνης και σιωπής αναλαμβάνει την εσωτερική μου αποκατάσταση. Είναι ο κυματοθραύστης μου, που πάνω σ' αυτόν σκάνε όλες οι άσχημες διαθέσεις. Γίνεται το λιμανάκι μου, από όπου θα κινήσει το καινούργιο του ταξίδι κάποια άλλη διαδρομή. Για να ξεχνιέμαι, με φροντίζει στοργικά με τη δημιουργία της. Αποσπάει την προσοχή μου με διάφορες δραστηριότητες, πότε με τη μουσική, πότε με το περπάτημα, πότε με το γράψιμο, πότε με κάτι άλλο και αυθόρμητο. Όλο και κάτι θα μου προσφέρει για να μου απασχολήσει το μυαλό. Όταν τη χρειαστώ και την καλέσω, έρχεται αμέσως να με βρει. Την εμπιστεύομαι, γιατί όποτε θα γέρνω στον ώμο της, θα βρίσκεται πάντα εκεί να με ξαλαφρώνει από διάφορα βαρίδια. Αγαπάω τη μοναξιά μου, γιατί μοιάζει με μένα. Αγαπάω τη μοναξιά μου, γιατί λέει πολλά, χωρίς να λέει τίποτα. Αγαπάω τη μοναξιά μου, επειδή αγκαλιάζει τις επιθυμίες μου.

4 σχόλια:

  1. Αγαπάω την μοναξιά μου γιατί με δέχεται όπως είμαι δεν θέλει να με αλλάξει...
    Αγαπάω την μοναξιά μου επειδή δεν με κρίνει ποτέ...

    Μέσα στο κείμενο σου βρίσκουμε την αγάπη για την δική μας μοναξιά έτσι τουλάχιστον συμβαίνει με εμένα!!!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο συμφωνώ! Άπειρες αιτίες υπάρχουν για να αγαπήσουμε την παρεξηγημένη αυτήν κατάσταση. Ακόμα και χωρίς καμία εξήγηση. Η ψυχή μας είναι αλάνθαστη, αρκεί να την ακούμε.
      Σ' ευχαριστώ που περνάς!
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  2. Κατά περιοδους άλλοτε την αγαπώ και την επιζητώ κι άλλοτε καθόλου δεν τη χωνευω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προτιμήσεις και οι επιλογές στη ζωή μας γίνονται από την ψυχή. Ακόμα κι αυτό που αγαπήσαμε και αργότερα δε χωνεύουμε, κάτι είχε να μας δώσει και να μας πει.
      Να είσαι πάντα καλά Χριστίνα και σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...