ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

22 Δεκεμβρίου 2020

ΓΥΨΟΣ!

Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από ένα φύσημα ανάσας, το οποίο ήταν καμωμένο με πολλά αντισώματα αγάπης. Φαίνεται όμως πως η ίδια η αγάπη έγινε ένα άπιαστο όνειρο και η πνοή της αποδυνάμωσε την ψυχή του και τον μόλυνε. Έτσι λοιπόν, με μια αλλόκοτη κίνηση πέταξε με μιας την οικειότητα της χειραψίας και την αντικατέστησε με εκείνη του ιταμού αγκώνα και της βάναυσης γροθιάς. Σκέπασε το φως ενός αξιότιμου φιλιού και τον ήλιο ενός γλυκού χαμόγελου πίσω από μια μακάβρια μάσκα σαν φίμωτρο. Αντικατέστησε τη ζεστή στοργική αγκαλιά με γάντια σαν χειροπέδες. Μέτρησε τα όρια της αποστασιοποίησης με τη μεζούρα της συναισθηματικής απομάκρυνσης. Αποδέχθηκε χωρίς δισταγμό και με άγνωστο φόβο να κλείσει τη μοναδική του αγάπη στη φυλακή. Καλύφθηκε με το μανδύα του Πόντιου Πιλάτου, για να ξεπλύνει την ένοχη συνείδηση του με το αντισηπτικό της μετάλλαξης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επέκρινε και λοιδορούσε όσους δεν συνέβαλλαν σε αυτό. Η χαρά του πια είναι έκδηλη, αφού ανακάλυψε την αφορμή για να υποταχθεί στην ασθένεια της αδιαφορίας. Στη μεγαλειώδη αγωνία του για να προστατευθεί ο κόσμος του, προτίμησε να θυσιάσει την αγάπη βάζοντας την στην απομόνωση και στο γύψο για να γλιτώσει το τομάρι του. Άφησε το σκοτάδι να σέρνεται ρίχνοντας τη σκιά του και ο πόνος να παίρνει την ελευθερία του. Στοχοποιεί κάθε αντίδραση για να καλύψει εγκλήματα αρρωστημένων μυαλών και με εντολές που γίνονται κυρώσεις, ησύχασε το συνειδητό του για να μην περάσει ως ο εχθρός της ζωής. Στον τελικό αγώνα της πίστης στην αγάπη έχασε τη μάχη στα πειθήνια SMS της σύγχυσης και της παράνοιας. Ήταν δύσκολο και πολύ, για να αντισταθεί στη μόλυνση των τελευταίων οχυρών. Αλλά χρειάζεται θάρρος και ανδρεία για να αντισταθεί με μια λέξη στους δαίμονες, που τον κρατούν μακριά από τη ζωή και που τον κάνουν να φοβάται και να λυπάται. Χωρίς όμως να το καταλάβει καταπατήθηκε κι αιχμαλωτίστηκε, ώσπου σάπισε και βρώμισε. Έπαψε πια αγάπη να μυρίζει!

Υ.Γ.: Μια στιγμή στο χρόνο μπορεί να σε κάνει να χαθείς για πάντα. Κάθε μπαλκόνι όμως έχει και άλλη θέα. Από μακριά βλέπω να έρχεται η αγάπη, αρκεί να βρεθεί το δικό της εμβόλιο.

4 σχόλια:

  1. Νίκο καλησπέρα.
    Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ φίλε με ότι όμορφο επιθυμείς. Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ αγαπητέ μου φίλε Γιάννη, επίσης να είσαι πάντα καλά για να περάσεις όμορφα ευλογημένα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου!

      Διαγραφή
  2. χρόνια πολλά!
    να είσαι καλά!
    επίκαιρο και αληθινό το κείμενο σου!
    η αγάπη πάντα επιμένει και νικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, επίσης χρόνια καλά, ειρηνικά και ελεύθερα!
      Πιο πάνω από την αγάπη είναι η πίστη της.
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...