ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

06 Οκτωβρίου 2020

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ!

Από μικρός ακόμα ήθελα να μάθω μια ξένη γλώσσα. Μου άρεσε, για να μπορώ να ταξιδεύω και να συναναστρέφομαι. Να μιλάω με ανθρώπους από άλλους κόσμους. Να με καταλαβαίνουν και να τους καταλαβαίνω. Και όπως μεγάλωνα η επιθυμία μου γίνονταν πόθος. Όσο προσπάθησα μέσα από τη λιγοστή εκπαίδευση, είδα ότι - για διάφορους λόγους - αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο. Έτσι έκανα πίσω και δεν τόλμησα, με αποτέλεσμα να μου λείπει μέχρι και σήμερα αυτή η επικοινωνία με λαούς. Προτίμησα λοιπόν να μάθω τη γλώσσα που μου δώσανε. Καθώς προχωρούσα όμως άρχισα να υποψιάζομαι ότι και με αυτήν τη γλώσσα υπήρχε πρόβλημα. Πάνω που μεγάλωσα αρκετά πια και νόμισα ότι την έμαθα, διαπίστωσα πως και πάλι δε με καταλάβαιναν, αλλά ούτε και μπορούσα να τους καταλάβω. Η έλλειψη αυτή της συνεννόησης πάντως μου έδωσε την εντύπωση ότι μιλάω ξένη γλώσσα. Τελικά φαίνεται πως έστω και με αυτόν τον τρόπο η επιθυμία μου εκπληρώθηκε.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Νίκο μου. Να είσαι καλά και να δημιουργείς. Καλό μήνα να ευχηθώ επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου Γιάννη! Επίσης να είσαι πάντα καλά με ψυχική γαλήνη, χαρούμενο μήνα να περάσεις με τους αγαπημένους σου και γεμάτος εμπνεύσεις!

      Διαγραφή
  2. Απροσδόκητη η ανάλυση κ η απάντηση στη διαδρομη εξήγησης κ πορείας προς τη μάθηση της ξένης γλώσσας!! Έτσι είναι ο πύργος της Βαβέλ σε νέα εκδοση, κ δράση!! Παρ όλα μια ξένη γλώσσα είναι βοηθητική για τα πρακτικά θέματα, απελευθέρωσης κ εγγύτητας σε άλλους λαούς κ πολιτισμικές παραδοσεις!! Μόνο η ευαισθησία οδηγεί το μολύβι της ψυχής να ζωγραφίσει πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό το σχόλιο σου Κωνσταντίνα και σ' ευχαριστώ! Συμφωνούμε ότι δε φταίνε οι γλώσσες σ' αυτόν τον πύργο της Βαβέλ.

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...