ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

01 Αυγούστου 2020

FRAGILE!

Μια κάποια μέρα έλαβες στην πόρτα σου ένα δώρο. Το πήρες απαλά στα χέρια σου και το περιεργάστηκες. Σου έκανε καλή εντύπωση από το χαρτί που το έντυνε. Με έντονη περιέργεια και με αργές κινήσεις το ξετύλιξες. Ήταν ένα πήλινο αγγείο. Νόμισες πως ήταν ψεύτικο. Ένιωσες όμως αμέσως την ευλογία και την ευαρέσκεια να αναδίδεται από μέσα σου. Ένα δώρο πολύτιμο και ξεχωριστό με αξία ανεκτίμητη για σένα, ξεπρόβαλε μέσα από το περιτύλιγμα και σε ενθουσίασε. Αντίκρυσες ένα δώρο που λαχταρούσες, αλλά σε παίδευε να το αποκτήσεις. Εκείνο όμως σου χαρίστηκε. Το έβαλες σε περίοπτη θέση να γεμίζει το χώρο σου, για να το καμαρώνεις και να χαίρεσαι. Σου έδωσε το χαμόγελο της αγαλλίασης και της ευτυχίας. Ανέλαβες τη φροντίδα του με περηφάνεια και κρατούσες αυτό καθαρό από κάθε ξένο σώμα που πάλευε να κολλήσει πάνω του. Και κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες ξένοιαστα, ώσπου σιγά - σιγά και χωρίς να το πολυκαταλάβεις, χώθηκαν στο σπίτι σου η συνήθεια με τη ρουτίνα. Και τελικά το συνήθισες. Ξεγελάστηκες και αφέθηκες να σε παρασύρει η μονοτονία της ζωής, έως ότου θεώρησες την παρουσία του δεδομένη. Έτσι λοιπόν μια μέρα των ημερών σκούντησες απρόσεχτα σ' αυτό, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα. Χίλια κομμάτια έγινε. Σαστισμένα και αμίλητα λύγισες τα γόνατα σκύβοντας λυπημένα πάνω από τα υπολείμματα, σαν να κρατούσες ενός λεπτού σιγή. Με τα ακροδάχτυλα προσπαθούσες να ενώσεις ασυναίσθητα το σπασμένο παζλ. Δεν ήταν από πλαστικό, αλλά από νερό και χώμα. Εκεί, ανάμεσα στα κοφτερά κομμάτια που σκάλιζες, μάτωσες και δεν έδωσες τη δέουσα σημασία στα μεγάλα γράμματα που φάνταζαν στη βάση του: "ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ".

2 σχόλια:

  1. Αυτό το "εύθραυστον" που κάπου όλοι μας έχουμε και κρατάμε αλλά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την αξία του Νίκο. Μόνο όταν θα γίνει χίλια κομμάτια θα αντιληφθούμε την αλήθεια του.
    Καλησπέρα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως καλά τα λες φίλε μου Γιάννη. Οι άνθρωποι συχνά αφήνονται σε ξεκλείδωτες διαθέσεις που κατατρώνε τις σχέσεις. Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...