ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

13 Ιουνίου 2020

ΓΗΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ!

Η εφεύρεση του χρήματος έγινε όταν η ανθρωπότητα υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου. Ζούμε σε έναν κόσμο που μας υποδουλώνει μέσω των πορτοφολιών μας και των τραπεζικών μας καρτών. Οι πλούσιοι ζουν από την επιτυχία των πωλήσεων με προϊόντα χωρίς πραγματικό όφελος, για να προωθήσουν την ευημερία μόνο των επιχειρήσεων. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη και την εξουσία να σώσουν αυτόν τον κόσμο ανησυχούν για το κόστος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Είναι λυπηρό να παρακολουθώ εκείνα που συμβαίνουν γύρω μας μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς καν να ξέρω τι θα γίνει από όλους εμάς όταν αφήσω πια την τελευταία μου ανάσα. Όταν θα έχω στάξει και την τελευταία σταγόνα λάδι στην αλυσίδα της ανθρώπινης μηχανής. Όταν το όνομα μου θα έχει ξεχαστεί μαζί με άλλους και χαθεί μέσα στη χωμάτινη αγνότητα του γήινου εδάφους.
Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι επόμενες γενιές θα δουν και θα κατανοήσουν το σφάλμα στη στάση των προγόνων τους και θα αρχίσουν να επισκευάζουν το φθαρμένο κύτος αυτής της πανέμορφης μπλε σφαίρας.

2 σχόλια:

  1. Σταχυολογώ τις σκέψεις σου Νίκο. Μελαγχολικές και γεμάτες προβληματισμό. Λογικό το βρίσκω. Όμως διακρίνω και μια ενοχή που δεν πρέπει να έχεις. Μήτε εσύ μήτε οι απλοί άνθρωποι του μόχθου. Δεν λέω για ευθύνη γιατί τέτοια έχουμε. Μιλάω όμως για ενοχή. Για το πως έγινε αυτός ο κόσμος υπάρχουν νόμοι και αιτιολογήσεις στα βάθη των χιλιετιών.
    Δεν θα ήταν άσχημα να προσπαθήσουμε με το δικό μας λιθαράκι ένας ένας αλλά και συλλογικά όλοι.
    Στέλνω καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα φίλε μου Γιάννη είναι σύνθετο και μέσα σ' αυτό άμεσα ή έμμεσα βρίσκεται και ο άνθρωπος. Ανήσυχες σκέψεις κόντρα σε έναν εφησυχασμό που ίσως να πλανάται, έκανα. Όμως, παρόλες τις γκρίνιες ευελπιστώ ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα καταφέρουμε να ωριμάσουμε και να στρίψουμε το τιμόνι αυτού του κύτους.
      Σ' ευχαριστώ για τον πάντα ξεχωριστό σχολιασμό σου!
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...