ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

10 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ!

Υπάρχει μια ιδιαίτερη σκέψη στο ανθρώπινο μυαλό. Ψάχνουμε πάντα για περισσότερα πράγματα χωρίς να συνειδητοποιούμε τι έχουμε. Ένα παιδί μπορεί να νιώθει λυπημένο επειδή δεν έχει αρκουδάκι για να παίξει. Δε θα συνειδητοποιήσει ποτέ ότι υπάρχουν άστεγα παιδιά που παίζουν με λάσπη. Ένα ζευγάρι μπορεί να νιώθει λυπημένο λόγω της απώλειας του δεύτερου παιδιού. Αλλά ξεχνούν ότι υπάρχουν πολλά ζευγάρια που ποτέ δεν θα έχουν ένα παιδί στη ζωή τους. Ένας εσωστρεφής μπορεί να νιώθει λυπημένος για το πόσο κακή είναι η κοινωνική αλληλεπίδραση του. Αλλά ποτέ δε σκέφτεται για τους σιωπηρούς που δε μπορούν να πουν ποτέ μια λέξη. Η ειρωνεία για τον άνθρωπο είναι ότι δεν καταλαβαίνει τι έχει, ακόμα και αφού ξέρει ότι δε μπορεί να έχει τα πάντα στη ζωή του. Ποτέ δεν τελειώνει η προσδοκία και αυτή με τη σειρά της θα φέρνει στο τέλος τη θλίψη.

4 σχόλια:

  1. Ναι πράγματι Νίκο. Οι προσδοκίες των ανθρώπων έχουν στενό ορίζοντα. Και είναι λογικό και ανθρώπινο. Πολλές φορές ο ορίζοντάς μας γίνεται αφόρητα στενός και η σκέψη δεν απλώνεται. Όμως πρέπει να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό. Πρέπει. Λυτρωτικά.
    Στέλνω καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι φίλε μου Γιάννη! Όλα είναι εφικτά, αρκεί να χαιρόμαστε και να ζούμε με ο,τι έχουμε... και κάπως έτσι να παλέψουμε για να νικήσουμε τις προσδοκίες μας!
      Σ' ευχαριστώ για την ευχή, την επίσκεψη και το σχόλιο!
      Καλησπέρα με εκτίμηση και αγάπη!!!

      Διαγραφή
  2. Ακριβως αυτο, δεν καταλαβαινουμε τι εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθρώπινες αδυναμίες!
      Να είσαι πάντα καλά Αριάδνη!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...