ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

07 Απριλίου 2019

ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ - ΚΥ(Η)ΜΑΤΑ!

Τα λόγια της θάλασσας είναι τα κύματα της που φτάνουν ήχοι μακρινοί, σαν ψίθυρος στα αυτιά. Τα ακούς μονάχα, χωρίς να δίνεις σημασία, αλλά εκείνη είναι εκεί και σου μιλάει. Σε βλέπει να κάθεσαι δίπλα της και συνεχίζει να σου μιλάει. Έχει τη δύναμη και την εμπειρία να σου δίνει πολύτιμες συμβουλές και ας μην τις καταλαβαίνεις. Τις αισθάνεσαι στην καρδιά την ώρα που κυκλοφορεί αχνιστό το αίμα σου. Μόνο να κλείσεις τα μάτια για λίγο και θα παρελάσουν πολλές ιστορίες από μπροστά της. Το μόνο που θα πρέπει να έχεις μαζί σου είναι να κουβαλάς την ψυχή. Για ορισμένους αυτός ο ήχος θα παραμένει ενοχλητικός, γιατί η βουή της σπάει την αλυσίδα της ησυχίας. Για σένα θα είναι η παρηγοριά της απροσπέλαστης μοναξιάς σου. Η σκέψη και η έμπνευση. Η δύναμη και η ζωντάνια. Η ηρεμία και το νανούρισμα. Το συναίσθημα και το όνειρο. Μια αναπνοή που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, για να ανήκει καλύτερα στην ανθρωπότητα. Νιώθεις δυνατός στο άκουσμα της. Παρασέρνει το μυαλό στα βαθυγάλανα νερά της. Αισθάνεσαι την ηρεμία των αστεριών και το χρόνο να περνάει σιωπηλά μέσα από το χρώμα της. Το μυαλό σου να στέκεται ακόμα και η ελπίδα να αφθονεί από το χάος. Δεν πρόκειται να σε δουν να κλαις μπροστά της, γιατί εκεί είναι ο δικός σου χώροςΑν καταφέρεις και βγεις από τη μοναξιά της, θα δεις τη μέρα να σκεπάζει τη νύχτα. Τότε είναι που παίρνεις το δρόμο το μακρύ. Όπου και να κοιτάξεις θα βλέπεις ότι οι άνθρωποι και ο κόσμος είμαστε όλοι εμείς. Και με ένα όνειρο σαν αποκύημα θα ήθελες να αποδράσεις. Να είσαι δίπλα στη θάλασσα και όχι στον πάτο της.

4 σχόλια:

  1. Η Βδομάδα ξεκινάει με σκέψεις υπέροχες και στοχασμούς μεγάλους.
    Σε απολαμβάνω Νίκο. Καλή βδομάδα να έχεις αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε Γιάννη! Οι υποχρεώσεις με έκαναν να απουσιάσω και ζητώ ειλικρινά συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Όπως κάθε φορά το αποτύπωμα που αφήνουν τα λόγια σου έχει δύναμη! Να είσαι πάτα καλά!!!

      Διαγραφή
  2. Η θαλασσα... αγαπη μεγαλη και γιατρικο! Υπεροχο! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ να μη συμφωνήσω Χριστίνα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση!
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...