ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

11 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ!

Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους, αλλά από όσα μπορώ να αντιληφθώ όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, έχω καταλάβει ότι δε μπορώ να ταιριάξω με κανέναν. Δεν έχω βρει ακόμα το ιδανικό ταίρι και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ψυχοφάρμακο. Και δεν το λέω με δόσεις εγωισμού, αλλά και υποχωρήσεις που είχα κάνει, πάλι δεν κατάφερνα να κρατήσω τις ισορροπίες σε μια σχέση. 
Ένιωσα τον έρωτα και τη φιλία αρκετές φορές, αλλά το ταίριασμα στον έρωτα δε μπόρεσα να το αντιληφθώ. Αντί να ξαλάφρωνα από αυτή τη σχέση, όσο πέρναγε ο καιρός γίνονταν ένα καθημερινό βαρίδι. Μια πίεση που έφτανε μέχρι την απώλεια της ελευθερίας. Ταίριασμα για μένα είναι να κρατούνται οι ισορροπίες και από τις δυο πλευρές για να μην αισθάνεται ο ένας κατώτερος από τον άλλον ή ακόμα χειρότερα βαρύτερος από τον άλλον. Να μη βαραίνει και να μη βαριέται. Να νιώθει ελεύθερος και να μη σκέφτεται τι θα πει ή τι θα κάνει για χάρη μιας σχέσης. Να πνίγεται και να θυσιάζεται κάθε φορά για να αποδεικνύει τη δεδομένη αγάπη του.
Πιο πολύ έχω βαρεθεί να ακούω συμβουλές και οδηγίες όσο βρίσκομαι μέσα σε μια σχέση για το τι πρέπει να κάνω και πως πρέπει να περιφέρομαι και να επιστρέφω με τη σειρά μου όλα αυτά τα αρνητικά επιχειρήματα για χάρη μιας ανούσιας κουβέντας. Επιτέλους, πότε θα μάθουμε να δεχόμαστε τον άλλον όπως είναι; Οι ισορροπίες δεν έχουν κανόνες, είναι δυσδιάκριτες και διαφέρουν στους ανθρώπους. Και όταν βλέπουμε ότι βαρεθήκαμε και δε μας αρμόζει πλέον ή έστω χορτάσαμε από αυτή τη σχέση, να αποχωρούμε ήσυχα και ειρηνικά.
Περισσότερο τελικά βλέπω πως μου ταιριάζει το λίγο. Λίγο να βρίσκομαι από δω, λίγο από κει και λίγο με τον καθένα. Nα μην αγγίζω προπαντός τέτοια ανήσυχα θέματα που δεν οδηγούν πουθενά και να αφήνομαι στη διάθεση της όποιας όμορφης στιγμής. Έχω μεγαλώσει αρκετά και όσα θα γράφω εδώ μέσα, θα φτάνουν στη σκέψη σαν αέρας κοπανιστός. Τα μάτια παλιά τα έβλεπαν διαφορετικά και τότε μου άρεσε αυτή η περιπλάνηση. Πρόσωπα οικεία και ζεστά κρατούσαν τη σχέση ζωντανή. Έτσι τουλάχιστον πιστεύαμε στις κρύες νύχτες μας. Βέβαια κάθε άνθρωπος είναι και ένα ξεχωριστό παράθυρο. Και όσο τελικά θα υπάρχει διαφορετική αντίληψη και οπτική τέτοιων θεμάτων, τόσο το ταίριασμα θα φαίνεται ακατόρθωτο.

6 σχόλια:

  1. Καμία σκέψη δεν είναι αέρας κοπανιστός αγαπητέ φίλε ! πόσο μάλλον όταν αυτή είναι ντυμένη με προσδοκίες και όνειρα. Κατανοώ και σέβομαι τις ανησυχίες σου. Τις βρίσκω εύλογες και λογικές. Το ταξίδι της ζωής όμως συνεχίζεται και η παρουσία μας σε αυτό ανάσα.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ φίλε μου Γιάννη!
      Το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής είναι η υγεία μας και όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε!
      Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  2. Νίκο μου, είναι δύσκολο αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι σε αυτή την ανάρτηση...
    Και έχει δυσκολία κυρίως στο φορτίο του ίδιου του συναισθήματος...
    Στο κλείσιμό σου λες πως "Και όσο τελικά θα υπάρχει διαφορετική αντίληψη και οπτική τέτοιων θεμάτων, τόσο το ταίριασμα θα φαίνεται ακατόρθωτο."
    Καταλαβαίνω πώς το εννοείς, μα ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, το ταίριασμα δεν θα έπρεπε να φαντάζει μόνο ως ακατόρθωτο αλλά και ως πιθανό ενδεχόμενο! Με διαφορετικές απόψεις (δεν μιλάω για χάσμα!) μπορεί να δεις από διαφορετική σκοπιά μια κατάσταση και να αναθεωρήσεις, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει πως αλλοιώνεσαι...
    (Έτσι νομίζω τουλάχιστον...)
    ;-)
    Ελπίζω όλα να πήγαν καλά με τις κουραμπιεδομαχίες!
    (Σου απάντησα στο blog μου σχετικά με τη στέβια, αλλά ελπίζω να κάνω πιο εμπεριστατωμένη ανάρτηση από το νέο έτος!)
    Καλό ξημέρωμα, καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τελειώνει αυτή η κουβέντα Γιάννα μου!
      Όσο μεγαλώνουμε παραξενεύουμε, αλλά εσύ όμως μην ακούς! :-)
      Οι κουραμπιεδομαχίες καλά πήγαν... τους κατάφερα, αλλά στο τέλος δεν άντεξα και με έβαλαν κάτω με μια μικρή ιωσούλα!
      Θα περάσω να δω... οι δοσολογίες με ενδιαφέρουν... θα περιμένω να διαβάσω και τη δημοσίευση!
      Να είστε πάντα καλά παιδιά μου!!!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Εδώ που έφτασα Χριστίνα, δεν αποκλείω τίποτα πια!
      Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...