ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

12 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!

Μερικές φορές νιώθω την ανάγκη να βγω απ' αυτό το σώμα και να γίνω ένα με το σύμπαν, για να μην αισθάνομαι καμιά εξάρτηση. Είμαι εναντίον κάθε εξάρτησης, επειδή θολώνει το μυαλό και αιχμαλωτίζει την ψυχή. 
Λέγεται ότι η μεγαλύτερη τιμωρία όταν μετακομίσουμε στον κόσμο της σιωπής και της γαλήνης είναι η συνείδηση. Σε τούτον εδώ θα παραμένει κοινός παρονομαστής η ανικανοποίηση. Σε ο,τι και να κάνουμε ή να δίνουμε ή να παίρνουμε, ο μόνιμος εχθρός μας θα είναι το καλύτερο. Άλλοι το ονοματίζουν "δημιουργία", ενώ κάποιοι άλλοι θα το πουν "ενδιαφέρον". Μια άλλη μερίδα τολμηρών πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα και το ονομάζει "μονοτονία". 
Μήπως όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια, αλλά έτσι θέλουμε να τη βαφτίζουμε για να δικαιολογούμε την απληστία μας; Θέλουμε αυτό, αλλά θέλουμε και το άλλο. Όταν καταφέρουμε να το αποκτήσουμε, δε θα σταματήσουμε εκεί, επειδή θα είναι αδύνατο να μας ικανοποιήσει. Έτσι θα πορευόμαστε αδιαφορώντας εάν αυτά που ζούμε είναι ικανοποιητικά, γιατί θα ψάχνουμε συνέχεια το κάτι παραπάνω. 
Στην ανεξέλεγκτη αυτή πορεία θα ζητάμε ολοένα για να έχουμε. Να ικανοποιήσουμε τον άκρατο εαυτό μας, δηλ. τον εγωισμό μας. Όπως δεν μας νοιάζει να δώσουμε και να προσφέρουμε, το ίδιο και χειρότερα δεν περιμένουμε να μας δώσουν ή να μας προσφέρουν όσα και όποτε μπορούν. Και η αγωνία της ζήτησης θα γίνεται κάθε φορά αφόρητη απαίτηση. Η ανασφάλεια της ζωής παραπέμπει το μυαλό στη διαρκή επιβεβαίωση και εκείνη με τη σειρά της οδηγεί την καρδιά στην επαιτεία. Γινόμαστε αρρωστημένοι επαίτες χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. 
Όμως, αν όντως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και όχι εγωισμός, τότε θα αφήναμε τους ανθρώπους ελεύθερους, θα τους δίναμε χώρο για να δώσουν όσα θέλουν και μπορούν από μόνοι τους, χωρίς να ζητάμε να ικανοποιήσουν τη δικιά μας θέληση. Πότε θα πάψουμε επιτέλους να μη θέλουμε τους ανθρώπους να είναι σύμφωνα με τα δικά μας γούστα; Να μην τους κάνουμε μάρτυρες του εαυτού μας ή ένα ακόμη προσωπικό αντικείμενο μας. Να λειτουργούν έτσι όπως είναι γεννημένοι, ανεξάρτητοι με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς καμιά χειραγώγηση. Να προχωράνε από δω και από κει διαλέγοντας τα λάθη τους.
Μέσα σ' αυτήν την καταιγίδα έχει πνιγεί αρκετές φορές και ο εαυτός μου. Ανθρώπινες αδυναμίες. Και όπως φαίνεται αυτό το είδος εξάρτησης, που έχει φωλιάσει μέσα μας, θα χρειαστεί ολόκληρη ζωή για να το πολεμήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...