ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

08 Μαΐου 2016

(μικρο)ΠΩΛΗΤΕΣ (συν)ΕΙΔΗΣΕΩΝ!


Κάθε λεπτό - ή μάλλον κάθε δευτερόλεπτο - το διαδίκτυο κατακλύζεται από αναφορές διάλυσης της χώρας, αιχμαλωσίας, διωγμών, καταποντισμών, αιματοχυσίας και μετοίκισης του πληθυσμού σε άλλα χώματα και πλανήτες. Διάφορες προφητείες από κάθε λογιών προφήτες έχουν βγει από το λαγούμι τους και φόρεσαν το πιο λαμπρό τους κουστούμι για να σπείρουν την ανησυχία κι εκείνη την τρομολαγνεία, στο όνομα της αφύπνισης της συνείδησης! 
Αμέτρητες κρίσεις, επικρίσεις και σάτιρες ντυθήκανε γνώμες και απόψεις, ενώ όσα πέφτουν σε λαθεμένες προγνώσεις βαφτίζονται - ξεδιάντροπα και χωρίς ίχνος συγνώμης - εμπειρίες. Εγωισμοί ξέχειλοι και ανακατεμένοι με γερές δόσεις στην παραπληροφόρηση, για να προσφέρουν ένα κοκτέιλ μεγάλης εντύπωσης και πανικού. Στόχος είναι να ειπωθεί στο τέλος εκείνο "το είδες που σου τα 'λεγα!". Η εγωιστική επιβεβαίωση είναι το αντίτιμον μιας προφητείας. Κι όσοι δεν το καταφέρνουν με τα λόγια τους, προσπαθούν να το αναδείξουν χρησιμοποιώντας σαν απόδειξη κάποια "πετυχημένη" και χρωματισμένη αναδημοσίευση. Μια παμπάλαια θρησκευτική προφητεία που δεν καθορίζει χρόνο, ξεθάβεται αμέσως για να γίνει ένα "αυταπόδεικτο" κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας. Μαυρίλα... μαυρίλα... μαυρίλα παντού... και του κερατά. 
Τίποτα άλλο δεν υπάρχει σ' αυτόν το μαστουρωμένο κόσμο για να ασχοληθεί κανείς. Λες και κάνουν κάτι με αυτό, που ήδη κάνουν. Λες και η χώρα τώρα καταστρέφεται από τους πρόσφυγες και όχι από τη χρόνια υποδούλωση και την απραξία αυτών που τα γράφουν. Αιχμάλωτο κρατάνε το ενδιαφέρον μας όλοι αυτοί οι άχρηστοι και τυχάρπαστοι γυρολόγοι και "προφήτες". Είναι εκείνοι που χρόνια ολόκληρα η ασχολία τους ήταν να στηρίζουν κυβερνήσεις και βοθροκόμματα με την ψήφο τους. Εξακολουθούν και τώρα να κάνουν το ίδιο, κρυμμένοι πίσω από διαφορετικά προσωπεία. Κι επειδή είναι ανίκανοι και τιποτένιοι να κάνουν κάτι σωστό και ανθρώπινο, προτιμούν να ανακυκλώνουν τη μισαλλοδοξία με την καταστροφολογία. Εδώ κατάπιαμε ωμό και αμάσητο ολόκληρο γαϊδούρι από μνημόνια, στην ουρά του τώρα θα κολώσουμε. Αυτά που θα ακολουθήσουν είναι για να μας ανοίγει η όρεξη. 
Να, σαν να βλέπεις δηλαδή ένα αυτοκίνητο να έρχεται καταπάνω σου και συ από το αντίθετο ρεύμα να μην ξεκουνάς να στρίψεις το τιμόνι. Κι όμως υπάρχουν εξηγήσεις. Να πάρε μερικές που μου ήρθαν βλέποντας με το νου μου την εικόνα αυτή. Κάνεις ότι δε βλέπεις το αυτοκίνητο ή το βλέπεις αλλά δεν πιστεύεις ότι θα πέσει πάνω σου ή ότι είναι μια ακόμα αντανάκλαση στην άσφαλτο ή μια οπτασία ή ότι δεν υπάρχει καν αυτοκίνητο κι αυτό απλά το φαντάζεσαι. Όμως το τιμόνι σου υπάρχει και είναι εκεί. Το ακουμπάς, αλλά κόλλησε το γ@μ@μ@νο από το μυαλό σου και δε στρίβει, για να αποφύγεις τη σύγκρουση. Δεν ξέρω και αν κάΠΟΤΕ θα ξεκολλήσει, γιατί με τέτοια αναισθησία που μας δέρνει, δε μας βλέπω καθόλου ορεξάτους να ασχοληθούμε για να το στρίψουμε πριν τη σύγκρουση.
Οι λιγότερο απαισιόδοξοι από την άλλη μεριά έχουν άααλλα ενδιαφέροντα. Θα γεμίσουν τα χρονολόγια των φατσοβιβλίων με καμιά πεντακοσαριά τη μέρα από καλημέρες και καλησπέρες μέχρι καληνύχτες, καλούς μήνες και καλές βδομάδες, άπειρα ματς - μουτς. Μηνύματα επί μηνυμάτων μήπως καταφέρουν να τα πιστέψουν οι ίδιοι, θα μας δείξουν που πήγανε να διασκεδάσουν, που καθίσανε να πιουν καφέ ή να περιδρομιάσουνε, με ποιους φίλους, κουμπάρους και σόγια ήτανε, που σταματήσανε για κατούρημα... τι ήπιαν μόνο και δε μας έδωσαν! Άστα... δηλαδή μια ωραία ατμόσφαιρααα. Ακόμα και εκείνοι που κρύβονται και δε θέλουν να δείξουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα... αυτοί κι αν έχουν μεγάλο πρόβλημα. Ωχ αδερφέ, δε βαριέσαι... καλά είμαι κι έτσι... αρκεί να μη μου κόψεις το ίντερνετ, για να μπορώ να στέλνω την όποια μ@λ@κί@ μου γραμμένη σε έναν τοίχο! Τότε είναι που θα αρρωστήσω σίγουρα.
Άσε που μπορεί να σου κάτσει να βγάλεις και κανένα γκομενάκι, που θα σε βοηθήσει να ξελαμπικάρει και το μυαλό σου... τι τις θέλω εγώ τώρα τις γκρίνιες και τις αντεπαναστάσεις... τη βολέψαμε και σήμερα! Αμ και το άλλο που το βάζεις... να κινδυνεύεις να σου την πούνε κι από πάνω... άμα σε δούνε να παίρνεις μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που είναι πέραν του σύνηθες... "μα τι σε έπιασε τέτοιαν ώρα", "τι ονειρώξεις σου ήρθανε", "με τι παπά κοιμόσουνα", "κάνε κάτι για να ξεθολώσεις"... και τα τοιαύτα σχετικά που παραπέμπουν στο ότι "μάλλον θες εσύ ψυχίατρο... εμείς καλά περνάμε!" Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και αναμασιέται ξέφρενα στα - κατά κόσμον - "κοινωνικά" δίκτυα. Άμα είσαι κάτοχος διπλώματος σήμερα έστω και ενός φέις είσαι in και γκλαμουράτος... και καθόλου οπισθοδρομικός, βρε αδερφέ... έτσι σε θέλουν... να είσαι στημένος πίσω από μια οθόνη και να στίβεις τα απωθημένα σου για να ξεδίνεις! Σου τραβάνε μια δικαιολογία του στυλ "θα βρεις παλιούς φίλους ξεχασμένους" κι εσύ το τρως το παραμύθι, επειδή πρέπει να δικαιολογήσεις την τεμπελιά και την αργοσχολία σου. Μη θες κιόλας να πάρεις το σκουριασμένο ντουφέκι σου και να βγεις στα καλά καθούμενα να κυνηγάς μπεκάτσες στα πέρα αλώνια... όοοχι, εμάς μας έμαθαν αλλιώς... να κρατάμε με το αριστερό χέρι το πιρούνι και να υπακούμε τυφλά σε κανόνες και οδηγίες... έτσι!  
Οι εποχές όμως όπως έρχονται έτσι και παρέρχονται. Κι αυτή ακόμα η εποχή έχει πολλά να υποσχεθεί και να συνεισφέρει στη φαντασία. Σαν κι αυτές που πέρασαν. Όπως έγινε πριν από κάμποσα χρονάκια στο ιωβηλαίο αλλά και στο '12 με τις συντέλειες της κάθε είδους βλακείας και με τις προφητείες των Μάγιας... μέχρι και ταινία γυρίστηκε. Και τότε πάλι υπήρχαν αρκετοί πιστοί. Θυμάμαι ακόμα παλιότερα που έλλειπαν αυτού του είδους οι αναταράξεις και οι άνθρωποι το είχαν ρίξει στην εξωγήινη εξερεύνηση. Άλλα ήθη τότε πιο επαναστατικά, αποκρυφιστικά και διερευνητικά. Αυτό πούλαγε τότε, γιατί τα τσιγαριλίκια τότε κυκλοφορούσαν γνήσια και ανόθευτα. Μην κοιτάτε που στις μέρες μας, περνούν όλα από βιομηχανο-ποίηση. Μας το σερβίρουν πιο ηλεκτρονικά, κάτι σαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή πιο καλύτερα την πίπα!
Οι επισκέψεις των ιπτάμενων δίσκων ήταν τόσο συχνές, που είχε προκαλέσει αμέτρητες φορές μποτιλιάρισμα πάνω στη γη μας. Τι λάμψεις, τι εκλάμψεις, τι τρίγωνα, τι τετράγωνα, τι σημεία και τέρατα, τι ανθρωπάκια με μπλε και πράσινους κόκκους... είχαν γίνει ανάρπαστα ακόμη και σε κόμιξ! Με ατέλειωτες ιστορίες x-files περνούσαμε συνέχεια τον καιρό μας. Ε τώρα έχουμε αναπτύξει περισσότερα αντισώματα σε αυτά. Όχι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν αυτά ακόμα, αλλά τα διάφορα χαζοκούτια και οι παροικούντες αυτών, έχουν μετατοπίσει αλλού το ενδιαφέρον. Μια σπίθα άμα ανάψει κάποιος και θα δείτε τι έχει να γίνει και με αυτό το θέμα. Εκεί να δούμε γέλια! Αλλά θα περάσουν κι αυτά και να δούμε τότε τι άλλα θα ξεπηδήσει από το μυαλουδάκι μας. Κάπως έτσι η ζωή θα κυλάει παρέα με τον τρόμο, αφού πάντα θα υπάρχουν οι διάφοροι εκμεταλλευτές Βελλόπουλοι με τους πολέμαρχους και τους Νεφελίμ για να πουλάνε φόβο. Όπως φυσικά θα υπάρχουν και εκείνοι οι πιστοί που θα τους (παρ)ακολουθούν... για να τρώνε φόβο.
Όσο όμως υπάρχει το προηγούμενο της ιστορίας, του μυαλού και της γνώσης, τίποτα δεν πρέπει να τρομάζει. Μπόρες σαν κι αυτήν είχαν περάσει πολλές χώρες κατά το παρελθόν κι επέζησαν... και θα ξαναπεράσουν. Έτσι και η δική μας δε θα αποτελούσε καμία εξαίρεση. Το θέμα είναι να προσπεράσουμε αυτές με τις λιγότερες απώλειες. Καμιά Ελλάδα δεν πρόκειται να σβήσει από το χάρτη. Αυτά που λέγονται και διαδίδονται είναι προφανώς φημολογίες. Γεμίσαμε μόνον προφήτες που καθορίζουν το μέλλον μας, αλλά τώρα που όλοι δυστυχούν, κανένας σωτήρας δεν εμφανίζεται. Όσο κρότο θέλουν όμως να κάνουν όλοι αυτοί οι μικροπωλητές συν-ειδήσεων, καλά θα είναι να φτάνει αυτός στο αφτί σαν ένας ενοχλητικός θόρυβος... και μέχρι εκεί! Και ύστερα όοολα αυτά τα λένε αντίδραση... πφφφ μη χ...!!!



ΟΣΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ,

ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ 

ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

9 σχόλια:

  1. Χαχαχα! Φαρμακο κατα της απιστιας!!!
    Διαβαζω κι εγω σοβαρα σοβαρα αναλογιζομαι αυτα που γραφεις κι ερχεσαι στο τελος και μου ανατρεπεις ολη μου τη σοβαροτητα! Χαχαχα!
    Πολυ σοβαρα ωστοσο οσα γραφεις και φανταζομαι τα σκεφτεσαι καιρο γιατι ξεχυθηκες σα χειμαρρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα! Φαρμακο κατα της απιστιας!!!
    Διαβαζω κι εγω σοβαρα σοβαρα αναλογιζομαι αυτα που γραφεις κι ερχεσαι στο τελος και μου ανατρεπεις ολη μου τη σοβαροτητα! Χαχαχα!
    Πολυ σοβαρα ωστοσο οσα γραφεις και φανταζομαι τα σκεφτεσαι καιρο γιατι ξεχυθηκες σα χειμαρρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις βρε Χριστινάκι... με το φέις ασχολήθηκα τον τελευταίο καιρό... είχα πλήρη μεσάνυχτα, εκτός από κλεφτές ματιές που έριχνα που και που... το είχα μόνο συνδεδεμένο με το ιστολόγιο, χωρίς να μπαίνω να διαβάζω. Είναι μερικές διαπιστώσεις αυτού του χρονικού διαστήματος που ασχολήθηκα. Κι αυτό που γίνεται... τι να πω... θα τα βλέπεις και μόνη σου... τα ίδια και τα ίδια... άστα, να μην τα ξαναπιάσω και μου ανέβει καμιά πίεση!χαχαχα!
      Έχεις την αγάπη μου... να 'σαι πάντα καλά!!! :-)

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Νίκο μου
    Δε μπορείς να φανταστείς πόσο μου έχουν λείψει αυτού του είδους οι αναρτήσεις σου
    Χαίρομαι που επιστρέφεις ολοένα και πιο δυναμικά στη μπλοκόσφαιρα.
    Τα κόκκινα γράμματα στο τέλος, το μήνυμα, δυνατό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με τον καλό το λόγο είσαι Κικίτσα μου αγαπημένη φίλη μου!
      Οι σχολιασμοί σου εκπέμπουν ευγενικά συναισθήματα, όπως φυσικά κι οι εξαιρετικές δημοσιεύσεις σου!
      Ο χώρος μας ευτυχώς καλύπτει πολλών ειδών θεματολογίες και το νόημα της κάθε δημοσίευσης θα έχει κάπου ειπωθεί... αυτό όμως που λείπει περισσότερο όταν παύει να λειτουργεί ένα ιστολόγιο, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω απ' αυτές!
      Σ' ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για όλο το πακέτο στήριξης, που γνωρίζω(ε, το έμαθα κάποτε κι αυτό!χαχαχα!) ότι βγαίνει ελεύθερα, αυθόρμητα κι αβίαστα μέσα απ' την καρδιά σου!
      Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου κοπέλα!!!

      Διαγραφή
  4. Δώσε, Νίκο! Δώσε!!!!!!
    Χείμαρρος! χαχα!
    Μέχρι και x-files μου θύμισες! Τί άλλο να ζητήσω πια??? Ε????
    Καλό βράδυ, καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!
      Μόλντερ και Σκάλυ... χαχαχα!
      Τους έβλεπα τότε μετά μανίας... ήταν κι οι δυο σούπερ ζευγάρι... καλογυρισμένη αμερικάνικη σειρά μυστηρίου με διάφορα σασπένς... άφηνε τη φαντασία να λειτουργήσει!
      Να 'σαι πάντα καλά Γιάννα μου και χαρούμενο απόγευμα να περάσετε!!! :-)

      Διαγραφή
  5. Αχ βρε Νίκο μου έτσι ακριβώς είναι καλημέρα, καλό μεσημέρι , τσουπ τι θα φάω σήμερα, καλό απόγευμα , καλό ξημέρωμα , τον κακό μας μπελά δεν βλέπουμε μόνο !!
    Οι δε προφητείες πάνε και έρχονται λες και είναι καφετζούδες !!! Πωπω !!Τρέλλα !!
    Κρατώ το κόκκινο μήνυμα και συμφωνώ πολύ!!
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Μαρία μου... ξέχασες τον "καλό μας μήνα", την "καλή μας βδομάδα" και τις δημοφιλείς παγκόσμιες ημέρες... χαχαχα! Τι γίνεται και σ' αυτό το φέις... άστα! Και στην πολιτική κριτική όλο τα ίδια και τα ίδια... δε βαρέθηκαν πια... τα ξέρουμε, τα βλέπουμε και τα ζούμε όλοι... άσε πια αυτήν την παραπληροφόρηση... την είδα ακόμα και σε φωτο!χαχαχα! Στα ιστολόγια τουλάχιστον δε γίνεται αυτός ο κακός χαμός!
      Να 'σαι πάντα καλά αγαπημένη μου φίλη!!! :-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...