ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

17 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΠΑΝΕ... ΓΙ' ΑΛΛΑ!


Όταν ο λαχανόκηπος κυρία κυβέρνηση λέει διαπραγμάτευση, γνωρίζεις πολύ καλά σαν αντιπολίτευση(όταν ήσουν), ότι εννοεί ακριβώς αυτά:
Περικοπές = Αύξηση ανταγωνιστικότητας
Απόλυση = Αξιολόγηση
Χαράτσι = Εισφορά αλληλεγγύης
Απανωτοί φόροι = Κοινωνική δικαιοσύνη
Κούρεμα = Εγγύηση πληρωμών
Αυξήσεις αγαθών = Συγκράτηση πληθωρισμού
Απεργία = Επίταξη
Ιδιωτικοποιήσεις = Πλεόνασμα
Συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων = "Δωρεάν" υγεία και βιβλία
Αυτοκτονίες = Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Ανεργία = Ανάπτυξη
Αντέχεις άλλο δούλεμα;Εμείς ΟΧΙ!Δώσε λοιπόν ένα τέλος στο κουτόχορτο!

Απ' την κυβέρνηση(έστω και σήμερα, γιατί ποτέ δεν είναι αργά!) είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα, ταυτόχρονα και χωρίς καμιά χρονοκαθυστέρηση(έπρεπε ήδη να 'χαν γίνει) αυτές οι απλές ενέργειες.Τα θεωρώ βασικά βήματα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, για να γίνει ένα κράτος νόμιμο(δηλ. χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις) και με δομές(όχι μπουρδέλο!):

1.- Να κατατεθεί άμεσα με τη μορφή επείγοντος προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια για την διεκδίκηση και την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου!Όλες οι χώρες μετά τον πόλεμο το έλαβαν εκτός της δικής μας.
2.- Ν' απαιτήσει με συνεχείς κι αδιάκοπους δικαστικούς αγώνες σ' όλα τα φόρουμ την οικονομική αποζημίωση απ' τη ζημιά που έπαθε η χώρα μας απ' τις μίζες των γερμανικών εταιρειών.
3.- Να καθαρίσει και να εξυγιάνει όλο το πολιτικό σκηνικό με συνοπτικές διαδικασίες(κι όχι με "επιτροπές" των "επιτροπών"), όσους πολιτικούς κερδοσκόπησαν σε βάρος της χώρας με λίστες και μη(τα ονόματα είναι ήδη πασίγνωστα), αλλά κι όσους συναίνεσαν στη μνημονιακή εξαθλίωση και καταστροφή του λαού με ψεύτικα λόγια και πλαστά στοιχεία.
4.- Να κυνηγήσει με οικονομικό έλεγχο και συνοπτικές διαδικασίες εκείνες τις πέντε-έξη οικογένειες, που λυμαίνονταν τη χώρα με τις υπερκοστολογήσεις των έργων και των απλήρωτων υπέρογκων δανείων(τηλεοπτικά κανάλια!).Άμεσο μέτρο που έπρεπε να γίνει ήδη, ήταν η απελευθέρωση των διοδίων!Όλοι πια γνωρίζουν τον ρόλο τους στην πολιτική, αφού ανεβοκατέβαζαν συμμαχικές προς την τσέπη τους κυβερνήσεις αδιαφορώντας για τον απλό λαό, ενώ στην υποτιθέμενη κρίση ήταν κι οι βασικοί συνομιλητές, συμμέτοχοι αλλά κι ενορχηστρωτές όλων των δυσβάστακτων οικονομικών εξελίξεων που απέφεραν στον ιδιωτικό τομέα!
5.- Να βγάλει άμεσα στην επιφάνεια όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές(ορυκτό και φυσικό πλούτο) της χώρας, για λογαριασμό της χώρας και να ορίσει την ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο που ισχύει σ' όλες τις ελεύθερες κι ανεξάρτητες χώρες κι οικονομίες!Τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κι ευρωπαϊκής αγοράς!Ο χρυσός μόνο που "κοιμάται" στο υπέδαφος, έχει υπολογιστεί πως αρκεί να ξεχρεώσουμε πολλές φορές!
6.- Να μην αναγνωρίσει και να διαγράψει τα υπέρογκα και τοκογλυφικά δάνεια που υπέγραψαν οι προκάτοχοι των υπόλογων και προδοτικών κυβερνήσεων με υπερβολικά επιτόκια!
7.- Αξιοποίηση της τεράστιας δημόσιας περιουσίας με απόλυτη διαφάνεια και κατάργηση της χρονοβόρου γραφειοκρατικής διαδικασίας αδειών σ' επενδυτές που θέλουν να προσφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και κατ' επέκταση του λαού!Οι αδειοδοτήσεις αυτές είναι ανάγκη να χορηγούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Έτσι για να μην φωνάξω και πάλι...

Η επικαιρότητα όπως φαίνεται είναι αδύνατον να μ' αφήσει σε ησυχία!Θα κάνω τις τελευταίες μου αναλύσεις και θέσεις και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ, αν δε δω πλέον απτά αποτελέσματα.Το παιχνίδι του πόκερ με τις μπλόφες που παίζεται στον περίβολο των Βρυξελλών συνεχίζεται!Είναι στα δικά μας χέρια και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.Εκείνο που 'ναι επιβεβλημένο ν' αντιτάξουμε απέναντι στις απειλές των τοκογλύφων εκβιαστών είναι να μην έχουμε φοβικά σύνδρομα κι αντιδράσεις!Παίζεται ένα απαράλλαχτο κι επαναλαμβανόμενο γερμανικό φασιστικό παιχνίδι ίδιο με τα προηγούμενα επεισόδια, που κατάντησε πια μονότονο και βαρετό!Οι Γερμαναράδες με το σκατοσυνάφι τους επιμένουν στην αδιαλλαξία μέσω του συνήθους εκβιασμού!Το ζητούμενο δεν είναι να περάσει έστω και μία θέση της χώρας μας, αλλά όλες!Έφτασε η ώρα ν' απαιτήσουμε κι όχι να επαιτήσουμε!Η συνεχιζόμενη λιτότητα με τη μέθοδο της ληστείας απέτυχε και δεν είναι πλέον μονόδρομος, αλλά πρέπει να σταματήσει.Ο κοινωνικός ιστός της χώρας που επί πέντε ολόκληρα χρόνια αιμορραγεί, δεν κατοικείται από καθυστερημένους σκλάβους και ζώα, αλλά από πανέξυπνους, περήφανους και χαρούμενους ανθρώπους, όπου χρειάζονται ανάσα επιβίωσης!Η Ευρώπη ολόκληρη με τις κινητοποιήσεις το βροντοφώναξε κι οι δυνάστες κωφεύουν!Η επιμονή να μη μετακινηθούμε σπιθαμή απ' τις θέσεις μας, εκφράστηκε απ' τις εκλογές!Έφτασε όμως η δική μας υπομονή πλέον στο τέρμα!Στο φινάλε κι αν θέλουν να βουλγαροποιήσουν ολόκληρη τη χώρα με το μαρτύριο της σταγόνας(γιατί εκεί συγκλίνουν με τα μνημόνια!), αυτό ας γίνει με τις δικές μας δυνάμεις!Επιτέλους, κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να θέσει στο τραπέζι τους ξεκάθαρους όρους της και ν' αφήσουν εκείνους να σκεφτούν και ν' αποφασίσουν!Τη σκανδάλη ας την τραβήξουν αυτοί και να πάνε... γι' άλλα, χωρίς όμως τη δική μας συγκατάθεση!Με το να μην είμαστε στην "ένωση", είναι προτιμότερο απ' το να βρισκόμαστε στις δαγκάνες της λανθασμένης πρότασης!Συνοψίζοντας λοιπόν, εάν δε γίνουν τα παραπάνω βήματα σε συνδυασμό με τις σθεναρές θέσεις μας, δε βλέπω να κάνουμε βήματα μπροστά!Αυτήν τη στιγμή δε φοβάμαι περισσότερο καμιά πιθανή έξοδο της χώρας, όσο τρέμω στην ιδέα όλα αυτά να 'χουν προσυμφωνηθεί κι αυτήν την παράσταση που βλέπουμε, να 'ναι ακόμα ένα θέατρο σκιών!

Οι αληθινοί Έλληνες φαίνονται στα τελεσίγραφα!

Υ.Γ.:Πληροφορίες και διαρροές αναφέρουν ότι αύριο τελικά πρόκειται να κατατεθεί απ' τη χώρα μας αίτημα παράτασης!Οι εκβιασμοί του κομπλεξικού έπιασαν τόπο!Μπορεί όμως και να βόλεψε!Εύχομαι μονάχα να μην είναι αληθινό, γιατί τότε η τιμωρία των φασιστόμουτρων εκτιμώ, ότι θα 'ναι ακόμα χειρότερη!Και τότε, θα 'χουμε να λέμε..!

10 σχόλια:

  1. Καθαρό και πεντακάθαρο το μήνυμα της ανάρτησή σου Νίκο με όλα τα ματωμένα αιτήματα του κόσμου !!! Φοβάμαι σαν και σένα και πολύ μάλιστα τα κρυφά παιχνίδια κάτω από το τραπέζι !!! Ελπίζω γιατί θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι έτσι !!!Πιο ξεκάθαρα δεν θα είναι τα πράγματα σε αυτόν τον εκβιασμό της Γερμανίας που απατούν , ξεφτιλίζουν , ειρωνεύονται το λαό μας !!!!Το Υ.Γ αν τελικά ισχύει τότε αλοίμονο !!! Καλό ξημέρωμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη έπαψα πια να ελπίζω σε "θέσεις" και λόγια πολιτικάντηδων της αρπαχτής!Ξέρουμε καλά ότι όλοι τους μέχρι να βγουν τάζουν λαγούς με πετραχήλια κι όταν βγαίνουν ξεκινούν τις ασταμάτητες κολοτούμπες δίχως όρια και φρένα!Δεν ξέρω πόσο καιρό θα κρατήσει ακόμα για ν' ακούσουμε κάποιο άλλο αληθινό "ΟΧΙ" στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα, αλλά πιθανόν κι ο λαός μας δε μου φαίνεται ν' αναλαμβάνει τέτοιο ρίσκο και να στοιχηθεί πίσω απ' αυτήν την απόφαση!Κι αυτό φυσικά νιώθουν σαν αποτύπωμα στο πετσί τους πολύ καλά οι Συριζαίοι(όπως ακριβώς μυρίζομαι κι εγώ!)
      Για το Υ.Γ. πέρασαν μερικές μέρες από τότε που το έγραψα κι άρχισε να διαφαίνεται γι' αληθινό!Αλίμονό μας..!
      Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις καλή μου nikol!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Νίκο μου!!Ωραίο τό κείμενό σου!!
    Συμφωνώ πώς η Ευρώπη είναι εναντίον μας,αλλά έχω πίστη καί ελπίδα !
    Ιδωμεν!!Αλλωστε μπορούμε νά βρούμε αλλού συμμαχίες καί βοήθεια!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπορούμε να κάνουμε καλή μου Δήμητρα, αρκεί να μην έχουμε σαν μονόδρομο την ξεφτιλισμένη γερμανική ένωση!Όσο θα 'μαστε σ' αυτήν θα μας σέρνουν από δω κι από κει.Τέλος πάντων..!
      Να περνάς καλά και να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Άμεσα Νίκο μου για να μη κοροϊδευόμαστε δεν περιμένω να γίνουν όλα αυτά !
    Στην τελική μια νέα κυβέρνηση είναι κι ας την αντιμετωπίζουμε λες και την έχουμε δυο χρόνια !
    Όλα χρειάζονται τον χρόνο και τις διεργασίες τους και αυτό που εγώ περιμένω είναι να γίνουν αυτά που γράφεις έστω σε βάθος χρόνου.

    Προς το παρόν με βασανίζει το να μη γίνει καμία υποχώρηση απέναντι στην φασιστική Γερμανία που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.
    Γιατί τελικά ο φασισμός είναι γραμμένος στο DNA τους κι όσο και να θέλουν να τον κρύψουν πίσω από χαμόγελα και διπλωματικές συζητήσεις, τους βγαίνει αυθόρμητα τελικά…
    Ας δούμε τι θα κάνουμε εμείς εδώ με τους γερμανοτσολιάδες μας, Σαμαροβενιζελοποταμίσιους… η σάρα, η μάρα και το κακό μας συναπάντημα… γιατί εκτός από τα έξω φασιστοειδή έχουμε βλέπεις και τα εγχώρια!

    Άσχετο… αυτό το βλαμμένο Άδωνη τι μυαλά το ψηφίσαν;
    Απορία το έχω να γνωρίσω έναν από αυτούς!

    Άντε μου ανέβασες πάλι τις πιέσεις… όχι ότι μου πέφτουν και καθόλου τον τελευταίο καιρό :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβίνα μου εμένα να έβλεπες, πόσο μου άναψαν τα λαμπάκια αυτές τις μέρες!
      Ομολόγησαν ότι μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο κι εμείς υποκύπτουμε στους φασίστες εκβιαστές!Δεν είναι τυχαίο ότι ο φασισμός γεννήθηκε απ' αυτήν τη βρωμοχώρα!Η Μέρκελ απ' τους ναζί της πρώην Ανατολικής Γερμανίας γαλουχήθηκε.Το πρόσωπό της παραπέμπει σε φασισταριό του κερατά!Ο Σόι από κοντά κι αυτό το γουρούνι, όπου προσπαθεί να κρύψει όλο του το κόμπλεξ της αναπηρίας του κάτω απ' το σκληρό προσωπείο του!Αφού γλίτωσε μ' έναν απλό πυροβολισμό, έμεινε να περάσει σακάτης την υπόλοιπη ζωή του εξαιτίας πάλι μιας άλλης εμμονής!
      Τα εσωτερικά τσογλάνια θα υπάρχουν πάντα και θα 'ναι καταγεγραμμένα στην ιστορία.Στο "ΟΧΙ" του Μεταξά δεν ήταν όλοι μαζί του... υπήρχαν κι αρκετοί προδότες που φανερώθηκαν στη διάρκεια της κατοχής!Είμαστε όμως έτοιμοι σαν λαός να πούμε το "ΟΧΙ" με οποιαδήποτε συνέπειες;Γιατί "ΟΧΙ" χωρίς "πόλεμο" δε γίνεται!Χρειάζεται να παραμερίσουμε την καλοζωΐα, με τα φρου-φρου κι αρώματα, γιατί όταν αλλάζεις δρόμο, κανένας δεν σου εξασφαλίζει ότι θα 'ναι όλος άσφαλτος!Θα 'ναι όμως μια αρχή κι ένα νέο ξεκίνημα!
      Ο Άδωνης ηδονίζεται με το μνημόνιο και την εξάρτηση!Δεν ξέρω πόσα "χάπια" του δίνουν για να τα λέει όλα αυτά, αλλά αυτοί που ψηφίζουν Άδωνη είναι προσκείμενοι στη γερμανοκρατία δηλαδή φασισταριά που αρνούνται να μετακινηθούν ακόμα στη Χρυσή Ευκαιρία.Γι' αυτό άλλωστε ο "σκασμός Αντωνάκη μου" πήρε αυτόν και τους υπόλοιπους εραστές του φασισμού μαζί του!Και δε χρειάζεται να τους γνωρίσεις, γιατί θα σου σπάσουν τα νεύρα και μόνο με τη ρήση "είναι ευλογία για τον τόπο το μνημόνιο"... είναι χοντρόπετσοι και ξεροκέφαλοι!Κι ύστερα να τους πείσεις σε τι!!!:-)
      Είχα δεν είχα, το άπλωσα πάλι το σεντόνι!Διάλειμμα επειγόντως για να ξεθυμάνω!!!:-)

      Διαγραφή
  4. καλημερα καλε μου φιλε!
    εγω περιμενω να δω τι θα γινει!
    δυσκολα τα πραγματα αλλα να γινει κατι επιτελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τέλος αρχίζει να προδιαγράφεται γλυκιά μου φίλη!Δεν ελπίζω και δεν περιμένω τίποτα πια ν' αλλάξει την αρχική μου γνώμη... όλοι ίδιοι γερμανικά ανδρίκελα ήταν και θα παραμείνουν... αλίμονο στις γενιές που ακολουθούν!Η επ-ανάσταση θα καθυστερήσει κι άλλο απ' όσο φαίνεται, γιατί η δίψα του κόσμου να "σωθεί" μέσα στο ευρώ, βαδίζει παράλληλα και παρέα με τον φόβο των καταθέσεων που έχει ακόμα στις τράπεζες!Ας λουστούμε λοιπόν τα μεγαλεία τους!!!
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις Κικίτσα μου!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Νικο πως να γινει αυτο με τις Γερμανικες αποζημειώσεις όταν καποιοι δικοι μας Ευρωβουλευτες τζιμάνια ψηφισαν αρνητικά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση Αριάδνη και διάθεση να υπηρετήσουν κάποτε αυτόν τον λαό!Ας κάνει πράξη τη διεκδίκηση κάποιος από δαύτους για να δούμε και κατά πόσο μας "αγαπάει"!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...