ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

21 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ!


Στη φωτογραφία φαίνονται μερικοί δοκιμαστικοί σωλήνες!
Οι ειδικοί λένε πως η ενδεδειγμένη μέθοδος άμυνας μετά τις εκλογές,
είναι να φέρουμε τις παλάμες μας στα μάτια,
για να μη μας τα πετάξουν έξω!

Πόσες φορές δεν είχα αποφασίσει να γράψω(sorry, να μιζερογκρινιάξω) για κάτι, και εκεί που το έφερνα στο μυαλό, το άφηνα να φύγει πάλι. Η θεματολογία των δημοσιεύσεων που κάνω, όταν δεν αναφέρονται σε ανθρώπινες στιγμές και καταστάσεις, αντλείται συνήθως από την επικαιρότητα. Αποφεύγω όμως να αναφερθώ βεβιασμένα και με φόρτιση σε γεγονότα και προτιμώ μετά από αρκετές μυαλοαναλύσεις! Λίγες μέρες έμειναν πριν τις εκλογές λοιπόν και κάπως έτσι δειλά για σήμερα, είπα να αφήσω το κατιτίς μου... όχι ότι περιμένω να αλλάξει κάτι από εκείνα που όλοι περιμένουμε, αλλά για να 'χουμε να λέμε!
Η καλύτερη μέθοδος για να εξουσιάζεις έναν οποιοδήποτε λαό(και μάλιστα δομημένο άναρχα, όπως εμείς) και να τον κατευθύνεις σαν υπνωτισμένο όπου γουστάρεις, είναι να εμφυσήσεις την ανασφάλεια και την καταστροφολογία μέσα του. Η παλιά πετυχημένη συνταγή του "διαίρει και βασίλευε" είχε ξεκινήσει προ πολλού από τον πολιτικό στίβο και μεταφέρθηκε σε όλα τα επίπεδα. Το έργο αυτό επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά. Αυτός που κυβερνά απειλεί και αυτός που πρόκειται να κυβερνήσει τάζει λαγούς με πετραχήλια. Και οι δυο μπορούν να λένε και να κάνουν ο,τι θέλουν, χωρίς να πληρώνουν φόρο. Η συνηθισμένη και δημοκρατική απάντησή τους: "ο λαός αποφασίζει με την ψήφο του". Η ψήφος έγινε ένας ανώδυνος τοκετός για όποιον τυχοδιώκτη θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. Οι ζημιές δεν πληρώνονται, εφόσον δεν αναγνωρίζονται. Ποια ψήφο δηλαδή αφού η αποχή με τα λευκά και τα άκυρα βγάζουν κόμμα αυτοδύναμο, που κατά το "δημοκρατικό" συμφέρον δεν λαμβάνεται υπόψη! Έτσι λοιπόν γινόμαστε το πιο σύνηθες παιχνίδι τους!
Η μπόχα αυτή κρατάει από παλιά. Μέχρι να συνηθίσουμε τον Αντρέα έπρεπε να περάσει μια επταετία Καραμανλή με δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τότε ο νεωτεριστής και προοδευτικός σε αντιλήψεις αντιπολιτευόμενος Ανδρέας, εθεωρείτο επικίνδυνος από το σύστημα και η ελληνική κοινή γνώμη τον έβλεπε με καχυποψία. Είχαν περάσει στη συνείδηση ότι όταν έρθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ θα του πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές. Επένδυαν στο φόβο και κέρδιζαν χρόνο για να πείσουν τα κέντρα και οι στοές την επερχόμενη νέα κυβέρνηση μέχρι να αλλάξει ρότα. Με λίγα λόγια ήθελαν να τη φέρουν στα μέτρα τους για να την κουμαντάρουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να του δοθεί με αρκετή καθυστέρηση το χρίσμα! Και ω του θαύματος, ήρθαν όλα τούμπα! Και οι βασούλες του θανάτου έμειναν και αυξήθηκαν(μερικές παλιοσειρές θα το θυμούνται... αν και βγήκαμε από το στρατιωτικό σκέλος μετά την πτώση της χούντας, με τον λαοπλάνο Αντρέα όμως επανήλθαμε πιο βαθιά και με χαμόγελο στα χείλη!) και στην τότε ΕΟΚ μπήκαμε μέχρι το λαιμό(και με τα μούτρα στο φαΐ... στα γνωστά πακέτα Ντελόρ!). Τουλάχιστον από συνθήματα και λόγια χορτάσαμε αρκετά, την περίοδο της μεταπολίτευσης, αφού μας τάισε μπόλικο σανό από "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ...". Αυτός ήταν ο στόχος τους! Αποτέλεσμα αυτής της λαμπρής απειλής, ήταν να μην πειραχτούν οι ιδιοκτησίες, γιατί αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί σαν άρμα στο φόβο μας. Με αυτήν την απειλή όμως έλεγχαν την ψήφο μας, για να κερδίσουν χρόνο και να καθοδηγήσουν την οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση.
Η ίδια ακριβώς τακτική ακολουθείται και σήμερα με τον "πατριώτη", "επαναστάτη" και χαζοχαρούμενο Άλεξ Τσίπρ-ιζα. Η κοινωνία αυτή μεταλλαγμένη από μνήμες μιας άλλης εποχής, μετράει ακριβώς την ίδια φθίνουσα πορεία του αείμνηστου και αλησμόνητου στη μεθοδολογία Αντρέα. Σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης - κατά τη γνώμη μου - ο ερχομός μιας αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, δε θα έπρεπε να καθυστερεί. Τις συντάξεις θα τις αυξήσει, τα δώρα θα τα ξαναφέρει, το αφορολόγητο θα το πάει εκεί που ήταν... τι άλλο δεν είπε που ξέχασε να πει ο έρμος Άλεξ και δεν το είπε, προκειμένου να γαντζωθεί και αυτός στο άρμα της εξουσίας με το συνάφι του. Το στοίχημα για εκείνον(αλλά και για τον οποιοδήποτε!) δεν είναι αν θα καταφέρουν να φτιάξουν τη χώρα, εσένα, εμένα, τον διπλανό ή τον απέναντι, αλλά την τσέπη τους και τις δικές τους γενιές που ακολουθούν. Γιατί κουμάντο στην κυβέρνηση δεν κάνει κανένα από αυτά τα σκουλήκια, αλλά το διεθνές οικονομικό κατεστημένο με τη διαπλοκή. Κοτζάμ Ομπάμα και δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει, γιατί έχει πίσω του την εβραιοσιωνική μαφία και θα κάνει κουμάντο εδώ ένα παιδαρέλι άγνωστο! Χα, ας γελάσω... για να μην κλάψω! Αν δεν προσκυνήσουν(από πριν κιόλας) την εικόνα του συστήματος, έφυγαν αμέσως με τεχνάσματα... έχουν τον τρόπο τους! Αλλά εδώ όμως είναι το ζητούμενο της λύσης του προβλήματος! Ο λαουτζίκος.
Τι να περιμένει όμως κάποιος από ένα βιασμένο λαό, όταν βγαίνουν όλοι οι ανύπαρκτοι από τις σφηκοφωλιές τους και του τριβελίζουν το μυαλό! Ο φόβος έχει αλλάξει στις μέρες μας, είναι ελεγχόμενος και μεταφέρθηκε από το στομάχι στις τσέπες μας. Τώρα πια είμαστε χορτάτοι! Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η αδυναμία των πληρωμών και ο κίνδυνος των καταθέσεων είναι η μόνιμη απειλή τους. Κατάλαβαν που πονάμε! Δεν περνάει πια ο φόβος της ιδιοκτησίας, γιατί αυτό εφαρμόζεται πια στην πράξη. Η τσέπη πονάει περισσότερο! Έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο εξαιτίας μας, αντί να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους δυνάστες μας. Αν είναι να κάνει κάποιος πράξη την απειλή του δε βγαίνει με τη ντουντούκα να το φωνάξει, αλλά το πραγματοποιεί απροειδοποίητα. Όταν έκοψαν μισθούς και συντάξεις δε βγήκαν να μας προειδοποιήσουν, αλλά το έκαναν άμεσα σε μια νύχτα. Όσες απειλές εκστομίζει κάποιος, το κάνει επειδή φοβάται ο ίδιος, μήπως δεν του κάτσεις. Από τη μεριά μας πάλι εάν δεν πειστούμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τότε δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από την παγίδα τους. Θα ανακυκλώνουμε την ίδια αδιέξοδη πολιτική τους. Δε θέλουμε να ματώσουμε και να αλλάξουμε μονομιάς, αλλά επιθυμούμε να λυτρωθούμε σιγά - σιγά με τους ίδιους νταβαντζήδες και με το μαρτύριο της σταγόνας. Με τους δικούς τους όρους δηλαδή. Έτσι συνήθισε ο πρωκτός μας!
Νομίζω πως αν δίναμε το χρίσμα άμεσα και εντελώς ξαφνικά σε όλους αυτούς τους πολιτικούς "διασώστες", θα αιφνιδιάζαμε ακόμα και τους ίδιους. Γιατί μη κοιτάτε που τα λένε χύμα χωρίς να τους κοστίζει. Όταν ξεκινούν να τα λένε δεν πιστεύουν ότι θα πιάσουν τέτοια ποσοστά υποστήριξης. Γι' αυτό πιάνουν με το στόμα τους ότι βρουν μπροστά τους. Και όταν τους δώσεις το χρίσμα με την πρώτη, τότε τους αιφνιδιάζεις και τους βοηθάς σε πιο γρήγορες κωλοτούμπες. Αλλά είπαμε... εδώ μας έχουν περάσει το φόβο από παλιά και κανένας πια δεν είναι σε θέση να θυσιαστεί και να βγάλει τον Κολοκοτρώνη από μέσα του. Ύστερα είναι και το άλλο! Πριν κυβερνήσει ο οποιοσδήποτε, θα πρέπει να περάσει και από ορισμένες εξετάσεις. Τα γνωστά διαπιστευτήρια που λέμε! Εάν δε γίνουν αρεστοί στα συστημικά κέντρα και δεν τους υποτάξει, τότε ή θα βρεθούν εκτός κόμματος ή σε κανένα χαντάκι. Μέχρι σήμερα το χαντάκι δεν το έχουμε δει. Προσέχουν πολύ καλά το τομάρι τους... τα παλιοτόμαρα!
Οι απειλές που εκστομίζουν είναι για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι εκβιαστές μας δε θέλουν με τίποτα να βγούμε από την Ευρώπη. Και δεν είναι ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς, γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί εάν ξεφύγουμε από τη μέγγενη που μας έστησαν με οποιοδήποτε κόστος, τότε θα έρθει και η δική τους συντέλεια. Για σκεφτείτε μόνο να φύγει μόνη της μια οποιαδήποτε χώρα από αυτό το ξεφτιλισμένο club και μάλιστα χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτό θα εκληφθεί από όλους τους γνωστούς κύκλους πολύ αρνητικά... σαν μια ασυνεννοησία, έλλειψη συνεργασίας και προ παντός σαν ένα ανώφελο πυροτέχνημα. Βέβαια εκτός του ότι μας επέλεξαν για πειραματόζωα τους, εάν ποτέ φύγουμε θα γίνει(και θα φανεί) από δική τους αδυναμία(και ευθύνη) και αυτό φυσικά ξέρουν πολύ καλά ότι η Ευρώπη ταχύτατα θα διαλυθεί. Γι' αυτό άλλωστε δε θεώρησαν σκόπιμο να υπάρχει δυνατότητα η Ευρωζώνη, να εκδιώχνει οποιαδήποτε χώρα δίχως αίτηση! Η αγωνία τους για να μη φύγουμε είναι τεράστια. Όλες αυτές οι χώρες που μας λοιδορούν χρωστάνε της μιχαλούς, που η δυσκολία της διαχειρισιμότητας τους θα φανεί ξεκάθαρα, όταν θα έχουμε διαφύγει από την εποπτεία τους. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα κόπτονταν τόσο με εμάς. Θα μας είχαν πετάξει χωρίς καμιά προειδοποίηση, για να απαλλαγούν από το φορτίο. Βαρίδι είμαστε γι' αυτούς.
Κάθε έξοδος από την αγκαλιά τους είναι και μια είσοδος στην ελευθερία μας! Εκτός από τις βρωμιές τους έχουμε γεμίσει και από ψέμματα. Μέχρι σήμερα είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι δε μπορούσαμε να εκτυπώσουμε χρήμα μόνοι μας. Και τώρα μαθαίνουμε από εδώ, ότι τα κράτη μπορούν να τυπώνουν δικά τους ευρώ, χωρίς καμιά συμφωνία. Όταν οι Ιρλανδοί τυπώνουν 51 δισ., στη χώρα μας δεν ανακοινώνεται αυτό από πουθενά! Όλοι στο κόλπο... και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ... καναλάρχες, εργολάβοι, δημοσιογράφοι, κόμματα, σύσσωμη αντιπολίτευση! Φυσικά όπως και στην Κύπρο, έτσι κι εδώ δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Τους Ρώσους(ή μάλλον τον Πούτιν) είχαν στο μάτι! Στο τέλος δεν έχασε κανένας Κύπριος πολίτης. Ένας Αμερικανός πρώην αξιωματούχος(μου διαφεύγει το όνομά του) που έτυχε των αρχικών διαπραγματεύσεων και συνομιλιών του μνημονίου υποστήριξε σε βιβλίο του ότι οι Γερμανοί(Σόιμπλε) είχαν πει(κατ' ιδίαν), ότι θα μας κάνουν να φτύσουμε το γάλα της μάνας μας, επειδή μπήκαμε με ψεύτικα στοιχεία. Αυτήν ακριβώς την υπόσχεση εκτελούν τώρα..!
Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από τις εκλογές, γιατί ακόμα "λεφτά υπάρχουν!" από μας. Το στοίχημα χάθηκε με την εγκαθίδρυση της εποπτείας - ομηρίας μας. Τότε που έπρεπε να είχαμε λειτουργήσει με περίσσιο θάρρος και αποφασιστικότητα παραμερίζοντας το "εγώ" για χάρη του "εμείς", αλλά προτιμήσαμε να μην αντιδράσουμε και να φανεί ότι τα κάναμε πάνω μας. Η "αλληλεγγύη" μας ήταν αρκετή για να δημιουργήσει στρατιές ανέργων, αστέγων, μεταναστών και απολυθέντων. Έτσι με αρκετή υποκρισία και σαν γνήσιοι απόγονοι των λωτοφάγων, θα πάμε να καταθέσουμε τα διαπιστευτήρια μας με τη συμμετοχή μας στις επερχόμενες εκλογές! Δεν πειράζει που θα στείλουμε κι άλλους στο γερμανικό κρεματόριο. Το "εγώ" μας θα κάνει πάλι το θαυμάσιο καθήκον του. Τρομαγμένα ανθρωπάκια τρέξαμε αμέσως να γεμίσουμε σεντούκια, μυστικές κρύπτες, ξεχασμένες αποθήκες, ψυχρά υπόγεια για να μη χάσουμε τα λεφτουδάκια μας. Άλλοι πιο τυχεροί σκέφτηκαν και τις Άλπεις. Όποιος και να έρθει στην εξουσία κατά τη γνώμη μου, είναι από τους προσκυνητές της παγκοσμιοποίησης και των τοκογλύφων. Φτάσαμε να πιστεύουμε ότι θα μας σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δε θα φοβηθεί να φύγει από τους λύκους! Βουλευτές του μπορεί να φύγουνε, αλλά το κόμμα του δεν πρόκειται! Η ίδια κατάσταση θα παραμείνει! Μπορεί κάποιος να βάλει στοίχημα και να εμπιστευθεί την περιουσία του στα λεγόμενα του επίδοξου κυβερνητικού μνηστήρα Τσίπρα;
Προκηρύχτηκαν οι πολυπόθητες εκλογές και αρκετοί(για τα πανηγύρια) βγήκαν να το πανηγυρίσουν. Κι αυτές όμως οι εκλογές μόνο προβλήματα θα συσσωρεύσουν. Κατά βάθος μέσα μας όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όποιος και να βγει από δαύτους, το ίδιο παλιοτόμαρο θα συνεχίσει να είναι! Εδώ θα είμαι και θα τα ξαναλέμε. Αυτό όμως από μόνο του δηλώνει ότι βρισκόμαστε από καιρό σε δημοκρατικό αδιέξοδο. Ανεχόμαστε έναν επικίνδυνο εγκληματία που μας οδήγησε με ψεύτικα στατιστικά τεχνάσματα στην αγκαλιά των τοκογλύφων. Ο αδερφός του κέρδισε αποδεδειγμένα πάρα πολλά ευρώπουλα σε ασφάλιστρα κινδύνου από την χρεοκοπία της χώρας μας και τον τιμούμε γι' αυτήν τη συνεισφορά του όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλά να δημιουργεί επί πλέον κόμμα για να πει όσα παραμύθια δεν πρόφτασε. Από αυτό μονάχα δε χάσαμε μόνο τις αξίες μας, αλλά γίναμε ξεφτίλες! 
Και τώρα φίλε μου νομίζεις πως έκανα κάτι που τα ανέφερα όλα αυτά; Εσύ ήδη πήρες την απόφασή σου και εγώ γνωρίζω ότι τα λέω στο βρόντο! Πιστεύεις ακόμα ότι με τις εκλογές θα καλυτερεύσει η ζωή μας μέσα από τα μνημόνια. Αφού δε σε νοιάζει και δεν αναλογίζεσαι πόσα χρήματα σου κλέψανε, τότε πήγαινε να τους ψηφίσεις. Κι αν όλα αυτά τα παλιοτόμαρα που κατεβαίνουν υποψήφιοι, έπρεπε να ήταν φυλακή, ούτε αυτό σε ενδιαφέρει. Ούτε αν ρούφηξαν τον ιδρώτα από τα ταμεία σου, ούτε καν αν έπρεπε να λογοδοτήσουν! Δε σε νοιάζει τίποτα, γιατί σε μάθανε να σε πετάνε από δω κι από κει και να ασελγούν πάνω σου ΟΛΟΙ! Προτιμάς να χαρίσεις την ύπαρξη σου στους ανύπαρκτους και να ψηφίσεις ελεύθερα και με "καθαρή" συνείδηση, πηγαίνοντας αντίθετα από τη λογική αλλά και την ψυχή σου επιλέγοντας σε γνώση σου κάποιον άχρηστο. Καταπίνεις την οργή σου και αποφεύγεις συστηματικά να ξεχυθείς στους δρόμους, να απέχεις διαρκώς και συντονισμένα από την εργασία σου, να καταλάβεις δημόσια κτίρια, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, το ίδιο το κοτέτσι τη βουλή, να αντιμετωπίσεις και να πολεμήσεις αν χρειαστεί παρακρατικούς και προπαγανδιστές εφόσον αδιαφορούν για τη ζωή σου, να κάνεις τέλος πάντων κάτι για τη δική σου ελευθερία και των παιδιών σου. Ξέρεις και ξέρω ότι δε θα κάνεις τίποτα από όλα αυτά βολεμένε φίλε μου και προκειμένου να χαλάσεις την ευτυχία των χρημάτων σου θα σκύψεις και θα δοκιμάσεις - ακόμα μια φορά - τον απαυτό σου για να βγάλεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο φόβος σου έγινε συνήθεια μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά και έχεις βολευτεί στην ψευδαίσθηση ότι ζεις ελεύθερα και δημοκρατικά! Αυτός ήταν άλλωστε και ο βολικός στόχος τους, που σε έμαθαν να ανακυκλώνεις και εσύ! Δε σκέφτεσαι και δε σε νοιάζει καν ότι αυτοί που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ίδιων λαμογιών και δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ(και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου!), που φύγανε από αυτό επειδή έχασαν τα προνόμια. Αυτοί λοιπόν χρόνια τώρα βρίσκονταν σε όλα τα καίρια πόστα και συμμετείχαν στο ατέλειωτο φαγοπότι με την ανοχή όλης της κοινωνίας(και μάλιστα της αυτοαποκαλούμενης αριστερής) πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, όπως ακριβώς ορίζεται και σε αυτό εδώ το ποιηματάκι που βρήκα στο διαδίκτυο! Παίζεις το παιχνίδι τους φίλε μου με τη μέθοδο των "δημοκρατικών" εκλογών.
Πάντως αυτή τη φορά θα πρέπει να ομολογήσω ότι ξέφυγα από τα τετριμμένα πληκτρολογικά "επαναστατικά" μου ένστικτα και αφοσιώθηκα σε καθαρά προσωπικές διαπιστώσεις. Άλλωστε όλα είναι πασίγνωστα και έχουν ειπωθεί από παλιά, οπότε και να γράψουμε κάτι, δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη. Οι αποφάσεις μας για τις εκλογές και το μέλλον μας έχουν ήδη παρθεί! Μας έφτασαν ως εδώ, άρα έχουν και τον τρόπο να μας πάνε εκεί που θέλουν με την εκλογική συγκατάθεση μας! Δε γίνεται όμως να τα αφήνουμε να περνούν και να σέρνονται αναπάντητα. Ας πούμε ότι είναι μια συνέχεια σε όσα έχουν γραφτεί(και διαβαστεί) τον τελευταίο καιρό κατά κόρον σε διάφορα sites ή ιστολόγια και είπα τέλος πάντων να βάλω το δικό μου λιθαράκι προς ανάμνηση μιας νεκρής και "ευτυχισμένης" δημοκρατίας.

Η "δημοκρατική" τους αδιαφορία και συνείδηση σπάει ακόμα κι ένα ξύλο από ΜΑΤ!

από ένα δικό μου βίντεο

Υ.Γ. - 1: Οι απορίες! Αυτά που δήλωσε η κ.Ραχήλ τα έμαθε μόλις εκείνη τη στιγμή ή τα ήξερε τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα ομόσταβλα τσογλάνια εξαρχής του μνημονίου; Είναι τυχαία αυτή η στιγμή ή την χρησιμοποίησε - η γνωστή εγκληματική οργάνωση - να τα δηλώσει και να τα ομολογήσει απέξω κι ανακατωτά σαν να έλεγε κάποιο ποίημα και χωρίς να αναφερθεί αναλυτικά; Γιατί να μην υποψιαστώ ότι εκείνοι που έφτιαξαν εκείνο το νέο κόμμα που λοξοκοιτάει το δικό της κόμμα για πιθανή μετεκλογική συγκυβέρνηση, έριξαν αυτή τη δήλωση σαν προσύμφωνο για να πειστούν και οι δύσπιστοι; Αυτές... προς το παρόν... ε, δεν είναι και λίγες!
Υ.Γ. - 2: Το χιούμορ! Για γέλια είναι οι παλιορόμπες! Τι ανέκδοτο είναι πάλι και τούτο με το κόμμα του ΓΑΠ! Από χιλιόμετρα φαίνεται ότι δεν έχει τσίπ(ρ)α πάνω του. Στην αρχή δεν το άκουσα καθαρά και αφηρημένος - όπως είμαι συνήθως - νόμισα ότι βαλσαμώσανε το Γιάγκο με το ΚΟΔΗΣΟ! Πάντως - εδώ που τα λέμε - αν ζούσε ο Αντρέας και έβλεπε τον γιο του να του διαλύει το κόμμα, θα είχε μετανιώσει πολύ που δεν τραβήχτηκε!
Υ.Γ. - 3: Η πρόληψη! Να προλάβω κάθε δόλια σκέψη μήπως παρερμηνευτεί το παραπάνω κείμενο σαν μια εύνοια(ή ακόμα χειρότερα) και παρότρυνση υπέρ κάποιου άλλου κόμματος ή αποκόμματος, γιατί έπαψα από την περίοδο της κρίσης και μετά να εκφέρω συμπάθεια σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο. Παλιοτόμαρα και εγκληματίες είναι ΟΛΟΙ τους! Η εμπιστοσύνη μου προς τους -ισμούς έχει ήδη χαθεί και εκδηλώνεται πλέον με ανακατωσούρα στο στομάχι. Εδώ καλά - καλά δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, θα έχω στους γκάγκστερς της πολιτικής; Τα ψώνια αυτά δεν έχουν μάθει άλλη δουλειά, από το να μας φουσκώνουν ψέμματα! Άλλωστε έτυχε κατά το παρελθόν να γίνω ένθερμος θαμώνας και περιπατητής όλων αυτών των χώρων(είχα ανησυχίες από μικρός!:-)) και τους χόρτασα όσο έπρεπε! Οπότε αυτά που μου απέμειναν να πιστεύω είναι ελάχιστα και μέσα σε αυτά είναι πρώτα ο Θεός!
Υ.Γ. - 4: Η πρόβλεψη! Μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών ποιος θα εγκαινιάσει πρώτος τη γιορτή της κωλοτούμπας, πόσες ώρες θα περάσουν για να αρχίσει αυτή η λαμπρή γιορτή και ποια θα είναι η πρώτη της νέας κυβέρνησης; (φεύγω για να προλάβω το "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!")

16 σχόλια:

  1. Οι εκλογές απλά θα ανανεώσουν τα πρόσωπα σε ένα σύστημα που κινείται από το κεφάλαιο. Εμείς βιώνουμε τη φαρσοκωμωδία των εκλογών, ενώ οι ξένοι όχι μόνο γνωρίζουν ποιός θα βγει, αλλά έχουν κάνει τα κουμάντα τους για το πως θα τον προσεγγίσουν. Οι μεγάλες κουβέντες θα μας φάνε αφού τις πιστεύουμε. Άντε να δούμε να σκίζουν και κανένα μνημόνιο (φωτοτυπία όχι το προτότυπο) και κάτι να τα βρούνε να ορκιστούνε και να στρογγυλοκαθήσουνε στις υπουργικές καρέκλες, θα έρθει το Πάσχα! Και μετά καλό καλοκαίρι! Σαν λαός μας λείπει ωριμότητα και μνήμη... διότι οι πολιτικάντηδες για ένα πράγμα φροντίζουν με μεγάλο ζήλο: την πάρτη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις!Και μέσα σ' όλο αυτό το πανηγύρι φίλε μου να βρίσκονται αρκετοί φανατικοί και να παραληρούν, ότι δεν έχουν δικαίωμα κρίσης εκείνοι που αρνούνται να στηρίξουν με την ψήφο τους(ντε και καλά!) κάποιο κόμμα.Άσχετα αν κι αυτοί βιώνουν τα αποτελέσματα της όποιας κατάστασης, είναι πολίτες αυτής της χώρας κι αντιλαμβάνονται ότι με την ψήφο τους συναινούν σ' ένα διαρκές έγκλημα!Όχι, δεν πρέπει να έχουν άποψη!Τα φούμαρα που τους πουλάνε χωρίς να σέβονται και να υπολογίζουν την ψήφο τους με τη νοθεία που γίνεται στην καταμέτρηση(απ' τον γνωστό εργολάβο της στατιστικής), για να προωθήσουν δικά τους κόμματα, αυτό δεν το βλέπει κανένας!Απλά προτιμάει να εκτελέσει το "συνταγματικό" του δικαίωμα σ' ένα ανύπαρκτο και "δημοκρατικό" σύνταγμα, για να μην ξεκουνηθεί απ' την ησυχία του!Αυτό για την ώρα τον βολεύει... τον όποιο βολεμένο!Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Νίκο μου!!!Δέν περιμένω νά αλλάξει κάτι ,μετά τίς εκλογές!!
    Ιδια γεύση όποιος καί νά βγεί!Τήν υγειά μας νά έχουμε!!Χα χα!!
    Καλό βόλι!!!!Φιλιά στό Σοφάκι σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη Δήμητρα!Μέχρι να γίνει απόφαση η ελπίδα κι οι πλέον αισιόδοξοι αυτό περιμένουν... δε θ' αλλάξει τίποτα!Να 'μαστε καλά για να γκρινιάζουμε!!!:-)
      Εύχομαι να μην το ξαναμετανιώσουμε!
      Χαρούμενη Κυριακή να περάσετε!!!:-)

      Διαγραφή
  3. ψηφος με συνειδηση και ευελπιστω μετα τις εκλογες να μη ξεχασουν οσα λεγανε!
    καλημερα καλε μου φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα που πέρασαν όλα καλή μου φίλη Κικίτσα, ελπίζω να κρατήσαμε λίγη δύναμη μέσα μας!!!
      Καλό και χαρούμενο απόγευμα να περάσεις μιας ξένοιαστης και ξεχωριστής μέρας!!!

      Διαγραφή
  4. Ψήφος με την καρδιά. Αυτό μόνο....

    Καλό Σ/Κ, Νίκο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Σεβάχ, τι κάνεις;Γράφεις καταπληκτικά κείμενα που έχουν μπόλικη μυρωδιά ψυχικής ηρεμίας!Νιώθουμε όπως όταν μπαίνουμε σε μια εκκλησία!Αυτά τα λόγια ή τα κείμενα συνήθως τα ονομάζω Θεϊκά, γιατί έχουν μέσα τους αυτό που είναι ανάγκη να 'χουμε όλοι εμείς... τον Θεό!
      Ελπίζω κι εύχομαι να μην υπάρξουν καρδιακά επεισόδια μετά κι απ' αυτές τις εκλογές, αν κι είμαι πολύ σφιγμένος με τα συμμαχικά στρατόπεδα!Μακάρι να μην ξαναχρειαστούν σύντομα κι άλλες εκλογές!Φαίνεται πως δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα!Θα δούμε..!Να 'σαι πάντα καλά φίλε μου Σεβάχ!

      Διαγραφή
  5. Κι αυτος ο λαος δυστυχως δεν κατόρθωσε να αναδειξει όλα αυτά τα χρονια κατι αληθινα νέο, ένα πραγματικα αυθεντικο κινημα που θα εστελνε στην ληθη ολο αυτό τον γερασμενο συρφετό που αναπαράγεται με κάθε τροπο από την μεταπολίτευση και μετα.
    Αντιθετα ελπιζει σε ένα χρεωκοπημενο πολιτικο συστημα που δεν φερνει τιποτα το καινουργιο εκτος από την ανακυκλωση του παλιου κομματικού πασοκ.
    Και για αυτό ακριβώς το ψηφιζει γιατι δεν προκειται να αλλαξει τιποτα, γιατί δεν θελει να αλλαξει τιποτα. Η αληθινη προσδοκία του είναι να επιστρέψει παλι πισω σ’εκεινη την εποχη του παλιου πασοκικου παρελθοντος, του παρασιτισμου, των παχυλων μισθων και της αρπαχτης. Εξάλλου λεφτα ακομα υπαρχουν.

    υγ.
    Ο τιτλος και το κειμενο που διαβασα τοσο αληθινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα φίλε μου Velvet... η πλειοψηφία σκέφτεται έτσι, αλλά δυστυχώς φοβάται να το εκφράσει ή μάλλον έχει γαλουχηθεί με τις προπαγάνδες κι ενστερνίζεται τη δική τους "δημοκρατία".Προσπαθεί έτσι να τα βάλλει μόνος του με αμέτρητα διαχρονικά ψέμματα κι υποσχέσεις και την ίδια παλιά και ξεφτισμένη εκλογική συνταγή, μήπως καταφέρει ν' αλλάξει ένα σάπιο καθεστωτικό και συστημικό τέρας!Άλλωστε η παιδεία(που είναι σημαντικό να 'χουμε σ' όλους τους τομείς) σ' αυτό έχει παίξει(και παίζει) σπουδαίο ρόλο και τα καταφέρνει απόλυτα.Θυμάμαι παλιά πως ο Σημίταρος(πανεπιστημιακός γαρ!), το αναγνώρισε με αρκετές μισθολογικές αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς!Ήταν τότε η εποχή που τα έδινε όλα για την ΟΝΕ με συμμάχους και τους εκπαιδευτές των γενεών!Χάρηκα πολύ για το σχόλιό σου με το οποίο ταυτίζομαι!Στέλνω την καλημέρα με την αγάπη μου!Να 'σαι πάντα καλά φίλε μου!!!:-)

      Διαγραφή
  6. Καλη φωτιση να εχουμε αυριο!
    Απλά ελπιζω σε κατι καλύτερο
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από δω και πέρα Αριάδνη μου καλή δύναμη να 'χουμε!
      Εκτιμήσεις κι απόψεις μπορεί ν' ακούγονται και να λέγονται, αλλά η ελπίδα μας δεν τελειώνει ποτέ!
      Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!:-)

      Διαγραφή
  7. Όλα όσα γράφεις είναι απλά πράγματα που λέμε οι οικογένειες κι οι φίλοι όταν συζητούμε για την ζωή μας, το μέλλον μας…
    Μα τι μπορούμε να περιμένουμε σε μια χώρα που οποιοσδήποτε έχει μια καρέκλα ανήκει στο απυρόβλητο και μπορεί πατώντας στις πλάτες ομοϊδεατών του επάνω στο διαγούμισμα και το ξεπούλημα, να συνεχίζει την βολή του?
    Τι να περιμένουμε από το κράτος μας που δεν τιμώρησε ποτέ τους δοσίλογους, τους προδότες, τους Εφιάλτες ?
    Όταν βλέπουμε να ψηφίζονται άνθρωποι που όχι μόνο αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας στον λόγο και στο έργο τους, όταν ψηφίζονται πατριδοκάπηλοι … όταν γίνεται προεκλογική εκστρατεία βασιζόμενη στον φόβο του κομουνισμού ( για όνομα πια αυτή η καραμέλα! Πρέπει να ελπίζουμε πως μια ολόκληρη γενιά πρέπει να συναντήσει τον Κύριο για να απαλλαγούμε από αυτό?) τι μπορούμε πια να περιμένουμε?
    Μα καλέ μου και πάλι, να μην υπάρχει καμία ελπίδα μέσα μας?
    Πως θα μπορούσαμε να ζούμε αν σβήσει κι αυτό?
    Όχι ελπίδα για μακρινά κι ανέφικτα που στροβιλίζονται μέχρι να τσακιστούν, αλλά για μικρές αλλαγές που θα απαλύνουν τις πληγές που άνοιξαν τα χρόνια που πέρασαν και άλωσαν κάθε κεκτημένο. Αυτά τα μικρά μας κρατούν κι όσο για εκείνους που με πελατειακές σχέσεις συνεχίζουν… ανίατη η ασθένεια και επικίνδυνη για την ψυχική υγεία όλων μας…

    Καλημέρα Νίκο μου, μακάρι να είμασταν πιο ανοιχτόμυαλοι ως λαός
    και να είχαμε το θάρρος να συζητάμε με ειλικρίνεια τα προβλήματά μας....
    αλλά μάθαμε να τα κρύβουμε όλα κάτω απ' το χαλί κι αυτά τελικά έγιναν
    θηλιές στον λαιμό μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λεβίνα μου... τι κάνεις;Έχουμε χαθεί!Εύχομαι να 'σαι καλά!!!
      Σε όσα λες συμφωνώ καλή μου Λεβίνα!Όπως είπα και πιο πάνω στην Αριάδνη, εκτιμήσεις κι απόψεις μπορεί να γίνονται και να λέγονται, αλλά η ελπίδα για κάτι μέσα μας δεν τελειώνει ποτέ.Οι ελπίδες βέβαια είναι διαφορετικές για τον καθένα μας!Άλλοι ελπίζουν με την αλλαγή της εξουσίας, άλλοι με την έξοδο απ' την Ε.Ε., άλλοι με την εξέγερση, άλλοι με την κάθαρση κ.ο.κ.Το βέβαιο είναι πως υπάρχει κάποια ελπίδα.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι για να εξασφαλίσουμε λίγη υλική ησυχία, προτιμάμε να πάμε αντίθετα απ' αυτό που στην ουσία έχουμε πεισθεί.Φυσικά έχει τις εξηγήσεις του... φόβος, ανασφάλεια, βόλεμα... είναι μερικά απ' αυτά.Πάντως θα 'θελα να 'ξερα, εάν κι ο Τσίπρας φθαρεί και τα κάνει όπως τα κάνανε κι οι άλλοι, τότε ποιον άλλον ψεύτη θ' αναδείξει το πολιτικό σύστημα(για μένα βέβαια ο όρος σύστημα έπαψε να υπάρχει και να αιωρείται πια σε κάτι αφηρημένο, απροσδιόριστο κι ανώνυμο, αλλά έχει μύρια ονόματα και δημιουργείται απ' τη δική μας συμπαράσταση)!Μακάρι οι ευχές σου Λεβίνα μου να πιάσουν τόπο, γι' αυτόν τον τόπο!
      Να περνάς πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  8. Νίκο μου καλημέρα....!
    Πέρασα να σου χαρίσω ένα βραβείο: http://enakathemera.blogspot.gr/2015/01/liebster-award-discover-new-blogs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω!Τι ευχάριστη έκπληξη!!!Η σκέψη σου με τιμάει και με συγκινεί!Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη Ωραιοζήλη... θα περάσω να το παραλάβω... πάω να φορέσω και το σμόκιν!!!χαχα!
      Καλημέρα γλυκιά μου και να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...