ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

19 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ..!


Δεν ξέρω τι μ' έπιασε στην παραλία της Λούτσας τη στιγμή που η νύχτα είχε χυμήξει από παντού, όλοι είχαν πάει για ύπνο κι εγώ καθόμουν μόνος στο μπαλκόνι.Στο βάθος, το φεγγάρι κρεμασμένο μεσοπέλαγα του Ιονίου προσπαθούσε κι αυτό να ξεφύγει σιγά και βασανιστικά, αφήνοντας το χρυσαφένιο ίχνος του να γλείφει την ήρεμη επιφάνειά της.Τα γρι-γρι με τα πυροφάνια είχαν ήδη πάρει αρόδο τη θέση τους.Τα επίμονα και φωταγωγημένα βαπόρια απ' την άλλη έβαλαν σκοπό να σουλατσάρουν στο σκοτεινό ορίζοντα, για να προκαλέσουν τα όρια της φαντασίας μου.Παντού απόλυτη σιωπή γαλήνης κι ο μόνος ήχος που σιγοντάριζε εκείνη την ώρα την έρμαιη σκέψη, ήταν εκείνος ο μοναδικός και μελωδικός παφλασμός των κυμάτων.Λες κι όλα είχαν συμμαχήσει εναντίον μου για να φτιάξουν μια αναλαμπή στη στιγμή.
Βλέποντας λοιπόν να σκαλίζεται κι εκείνος ο δρόμος του φεγγαριού πάνω στη θάλασσα, βγήκαν από μέσα μου τούτες οι λιγοστές γραμμές!Τι να κάνω που δεν είχα έναν υπολογιστή κοντά μου.Πήρα λοιπόν στα γρήγορα λίγο χαρτί, μισό μολύβι(ούτε ένα στυλό δεν είχα ο αχαΐρευτος!) και λίγη μυρωδιά απ' τα αλμυρίκια της παραλίας κι έπεσα με τα μούτρα στην παγίδα τους!Στο τέλος βέβαια έβγαλα αυτό..!

"Κι όλες τις ιστορίες να κάτσω κάτω και να εξομολογηθώ δε φτάνουν... θα πρέπει να γυρίσω και να μαζέψω αυτές που πέταξα στα σκουπίδια.Αντέχεις όμως ν' ακούσεις ή να διαβάσεις τόση βρώμα;
Έδωσα την ψυχή μου, στρίμωξα τα όνειρά μου και δε μ' ένιωσαν καν.Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να τσαλαπατήσουν πάνω τους σαν βάρβαροι κατακτητές και να κλέψουν άπληστα όσα λάφυρα έβρισκαν στο δρόμο τους.Το κέρδος τους ήταν να τα περιφέρουν σαν τρόπαια αριστερά και δεξιά για την περιφανή νίκη τους.Πήραν πολλές ευκαιρίες, αλλά γλίστρησαν όλες μέσα απ' τα χέρια τους... σαν την άμμο της κλεψύδρας.Το παιχνίδι σας τέλειωσε και τ' αποτέλεσμα φανερώνεται στην οθόνη.Ο χρόνος τέλειωσε!Λυπάμαι, χάσατε... δοκιμάστε ξανά!Πως γίνεται όμως ρε φίλε, να λυτρωθώ χωρίς να πονέσω;
Έχεις συνέχεια ευθύνη φίλε μου και να το θυμάσαι!Μεγάλωσα με αγάπη για τις ευθύνες και δε μπορώ να ζήσω πλέον χωρίς αυτές.Ευθύνη στη δουλειά, στην αγάπη, στον έρωτα, στην αλήθεια, στη ζωή, στο θάνατο... παντού!Κι όταν με καταλαβαίνουν και με μαθαίνουν, τότε με ξαφνιάζουν και με αλώνουν, ασελγούν και καταστρέφουν πάνω μου.Έμαθα τώρα πια να βγαίνω απ' το καβούκι μου και να ξεδιπλώνω την ψυχή μου… να, στέκομαι απέναντι και φωνάζω:"Ελάτε μωρέ, τι φοβάστε… εδώ είμαι, μολών λαβέ!".Τα λάφυρα πια της ψυχής είναι ανεξάντλητα..!
Αναποδογύρισα τις αναμνήσεις μου για να ξαναφέρω μπροστά μου όσες ευκαιρίες κατάφερα στο φινάλε να χάσω.Μάταια όμως, ήμουνα κι εγώ παντού μπλεγμένος μέσα σ' αυτόν τον όλεθρο μέχρι τον λαιμό.Τελικά σκέφτομαι ρε φίλε τι να 'ναι καλύτερα;Να μην έχεις φτερά ή να 'χεις και να στα καίνε;"

Δεν ξέρω τελικά τι με πιάνουν κάτι τέτοιες ώρες και πρέπει ν' αρχίσω να το ψάχνω... ανησυχώ!Προσπαθώ με κάποιον τρόπο να πνίξω τη μοναξιά.Από παιδί ακόμα, με κάτι τέτοια μεγάλωνα κι όλο έλεγα ότι κάποτε θα τα ξεπερνούσα.Μετά όμως από τόσα χρόνια που το σκέφτομαι καλύτερα το θέμα, κατέληξα ότι δε μπορεί... κάποια (μόνιμη)παιδική ασθένεια περνάω... ή μήπως τελικά έφταιγαν εκείνη τη νύχτα τα κουνούπια!:-)))

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλε Νίκο!Σωστές οι σκέψεις σου καί οι προβληματισμοί σου!
    Ομως δέν λυγάμε!!Συνεχίζουμε μπροστά,μέ τσαμπουκά!Καλά νά περνάς!
    Πολλά φιλάκια στήν Σοφούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου Δήμητρα και να 'στε όλοι καλά!
      Έχεις απόλυτο δίκιο... είναι λόγια και σκέψεις που κάνουμε μετά από δύσκολες στιγμές!Δεν το βάζουμε κάτω και προχωράμε!Οι άνθρωποι είναι πλασμένοι από Θεϊκή δύναμη και γι΄αυτό έχουν τεράστια δύναμη!
      Να περνάτε καλά κι ευτυχισμένα!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένο μου φιλαράκι τα φεγγάρια του Αυγούστου τελικά μας βάζουν σε τρελό διάλογο με τον εαυτό μας και σε συλλογισμούς χωρίς όρια..ψάχνουμε τη λύτρωση?ψάχνουμε την ισορροπία που πολλές φορές χάνεται?ψάχνουμε απαντήσεις που ποτέ δεν έρχονται?ή ψάχνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό?...έχω νιώσει πολλές φορές ότι τα φτερά είναι κομμένα-καμμένα ίσως...-και πέφτω..πέφτω...πέφτω..αλλά ξανασηκώνομαι..ξεδίπλωσες την ψυχή σου εδώ κι αυτό τα λέει όλα..όταν ξημερώνει δειλά δειλά μπαίνει απο το φεγγίτη το πρώτο φως της μέρας..όταν νιώθεις μοναξιά άνοιγε περισσότερο τα παράθυρα.πες όχι στο σκοτάδι και όχι στο πραγματικό..σε αυτό που μας ρίχνει και δεν μας αφήνει να σηκωθούμε..το κείμενο φυσικά και το λάτρεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ αυτά τα φεγγάρια Καιτούλα μου!Δεν ξέρω, αλλά τη νύχτα φαίνεται να σεληνιάζομαι!χαχααα!Ευτυχώς που μετά τη νύχτα έρχεται η μέρα και τα εξαφανίζει όλα, λες και δεν υπάρχει τίποτα.Η αλήθεια όμως είναι ότι το τοπίο, η ησυχία, η μοναξιά της στιγμής είναι οι κατάλληλοι σύμμαχοι για απολογισμούς!Γι' αυτό αναρωτιέμαι στο τέλος, αν είμαι μοναδικός σ' αυτό το "προνόμιο" ή μήπως επειδή ήμουνα έτσι.Πάντως σχετικά είναι όλα κι όσο να σκεφτόμαστε, μόλις ξεχαστούμε λιγάκι τότε παραμονεύει ο κίνδυνος να την πατήσουμε!Να 'σαι πάντα καλά αγαπημένη μου φίλη... σε κάθε επίσκεψή σου αφήνεις τον καλό κι ευγενικό σου λόγο!

      Διαγραφή
  3. Να την αντιμετωπίσεις κατάματα και να τη νικήσεις φίλε μου!
    Μην την αφήνεις να σε τσακίζει πρόλαβέ την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμβουλή σου καλή μου φίλη είναι ίδια με τη δική μου γνώμη!Έτσι πρέπει να κάνουμε... κι αν ακόμα δε βγούμε νικητές, θα 'χουμε δώσει τη μάχη μας!Σ' αυτή τη ζωή δε χάνουμε ποτέ, πλην της ίδιας της ζωής.Όταν πέφτουμε, τότε σηκωνόμαστε και προχωράμε!
      Στέλνω την καλημέρα μου με πολλά χαμόγελα!!!:-)))

      Διαγραφή
  4. Δεν αναφέρεις σε ποιούς έδωσες την ψυχή σου και ποιοί σε αλώνουν, ασελγούν και καταστρέφουν πάνω σου. Αλλά όποιοι και να είναι, στη ζωή μετράει η μάχη και η μόνιμη επιφυλακή. Την ψυχή την προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού, οπότε... πόλεμος πατήρ πάντων! Με ή άνευ φτερών! Αρκούν τα νύχια...

    Υ. Γ. Αυτή η φωτογραφία στο backround με τα φωτεινά γράμματα και αυτή η πράσινη κάθετη γραμμή, κάνουν αρκετά δύσκολη την ανάγνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρομαι φίλε μου καλέ σ' όλους εκείνους που στην πορεία αποδείχθηκαν σκιές... σε 'κείνους που προσπερνούν χωρίς να νιώθουν.Αργότερα ντύνονται φαντάσματα κι έρχονται στον ύπνο μας, για να μας ξυπνήσουν με τρόμο!Καλό θα ήταν ν' αποφεύγαμε απ' την αρχή αυτές τις σκιές!
      Έχεις δίκιο κι ίσως να μην το πρόσεξα!Ανέβασα λίγο το φόντο για να μην πέφτει η πράσινη γραμμή πάνω στο κείμενο.Είναι καλύτερα τώρα ή να ψάξω για κάτι άλλο;Την αλήθεια να μου πεις(όπως και τώρα) χωρίς καμιά παρεξήγηση!Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την παρατήρηση... αυτό σημαίνει για μένα ειλικρινής φιλία... να μου λες τα άσχημα κι όχι να μ' εκθειάζεις!!!:-)

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, η πολυχρωμία στα γράμματα σε συνδυασμό με το άσπρο χρώμα των γραμμάτων κουράζει. Θα μπορούσες για backround να βάλεις κάτι μονόχρωμο ή μια εικόνα με ομοιομορφία χρώματος π.χ. εδώ, ή εδώ και μετά να βάλεις ένα ευανάγνωστο χρώμα στα γράμματα.
      Επίσης θα μπορούσες να απομονώσεις το main-wrap από το backround όπως στο δικό μου blog. Για τυχόν απορίες στείλε e-mail apokalipsis999@yahoo.gr

      Διαγραφή
    3. Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου καλέ μου φίλε.Διάβασα με προσοχή τα όσα έγραψες κι είδα τα φόντα που έστειλες.Έχεις απόλυτο δίκιο στην ευανάγνωση.Τη διαφάνεια τη χρησιμοποιούσα παλιά κι εκτός του ότι την έχω βαρεθεί, δε μου άρεσε κιόλας.Ήθελα την όποια εικόνα του φόντου να 'ναι εντελώς ελεύθερη.Αυτό πολλές φορές λειτουργεί σε βάρος του ιστολογίου και για να βρούμε τέτοιες εικόνες πρέπει πρώτα να μας αρέσουν.Αυτό το φόντο δε θα το κρατήσω για πολύ και θα προσπαθήσω να βρω ένα παρόμοιο.Το επέλεξα μετά την αιματοχυσία που γίνεται στην Παλαιστίνη κι ήθελα έτσι να στείλω με το δικό μου τρόπο ένα μήνυμα!
      Πάντως έχεις αρκετές ιντερνετικές γνώσεις κι αυτό φαίνεται απ' την ορολογία που χρησιμοποιείς!Για μένα το διαδίκτυο παραμένει ακόμα ένας ανεξερεύνητος χώρος.Να 'σαι σίγουρος πως αν χρειαστώ κάτι για να σε ρωτήσω θα σου γίνω φόρτωμα!:-)Έχω κρατήσει και το e-mail σου στις επαφές μου!
      Να 'σαι πάντα καλά!:-)))

      Διαγραφή
  5. Για τις ψυχες που, ενω ειναι ανοικτες στο βαθος κρυβουν μια μοναχικοτητα ιδιαιτερη, το γραψιμο ειναι ψυχοθεραπεια!
    Καλυτερα να εχεις φτερα και ας καουν! Ως τοτε, θα εχεις τουλαχιστον προλαβει να βιωσεις το πεταγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Χριστίνα μου... ψυχοθεραπεία!Προβλήματα της στιγμής και δυσκολίες διάφορες δε μας αφήνουν να νιώσουμε σαν άνθρωποι... πότε θα πετάμε και πότε θα σερνόμαστε!
      Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...