ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

09 Μαΐου 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!

Συμμετέχοντας σ' αυτόν τον οικολογικό μαραθώνιο που ξεκίνησαν πριν από μένα, άλλα φιλικά ιστολόγια(τα οποία κι ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση), δεν έχω να προσθέσω τίποτα σ' όλα όσα ειπώθηκαν, γράφτηκαν κι έγιναν, γιατί αυτήν τη στιγμή τα λόγια περισσεύουν κι αυτό που προέχει, είναι να μαθευτεί και διαδοθεί αυτή η απάνθρωπη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Οι επιπτώσεις απ' αυτήν την ολοκληρωτική καταστροφή θα 'ναι ανυπολόγιστες κι άμεσες στην υγεία τόσο τη δική μας, όσο και των επόμενων γενεών.Είναι πλέον ανάγκη επιβίωσης να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη, ο απλός άνθρωπος, οι φορείς.Αν κι απ' τη φύση μου είμαι απαισιόδοξος γενικά, εν τούτοις πιστεύω ακράδαντα πως με συλλογική προσπάθεια και πάνω απ' όλα υπεύθυνα, μπορούν ν' ασκηθούν πιέσεις για να σταματήσει αυτός ο όλεθρος.Κάνε λοιπόν φίλε(φίλη) μου αναγνώστη την αρχή με μια απλή ηλεκτρονική ψήφο στη σελίδα εδώ.
Ένα ερώτημα που έχω-κι αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ πολύ να μ' ενημερώσει-, είναι εάν για το μείζον αυτό οικολογικό ζήτημα, έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν οι παγκόσμιοι οικολογικοί οργανισμοί κι οργανώσεις.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καταδίκης καθώς και την αναφορά της πηγής μπορείτε να τη διαβάσετε κι εδώ.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 
ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών εκφράζει την αντίθεση κι αγανάκτηση του για την προτεινόμενη και μυστικά σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κρήτης.
Σε ανακοίνωση του σημειώνει:
"Ενώνομε τη φωνή μας με την φωνή όλων των Ελλήνων ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα που ασφαλώς θα επηρεάσει την υγεία των εγγύς ευρισκομένων κρατών και πιο πολύ την Ελλάδα.
Θεωρούμε ότι υπεύθυνοι για την διαφύλαξη και καταστροφή των χημικών αυτών όπλων είναι οι χώρες παραγωγής των από τις οποίες τα προμηθεύτηκε η Συρία.Ασφαλώς δεν ήταν αυτή η Ελλάδα.
Το  Παγκόσμιο  Συμβούλιο  Κρητών  με  τα   500  Κρητικά  Σωματεία  άνα  τον κόσμο  και  το  1  εκατομμύριο  Κρήτες  εντός  κι  εκτός  Κρήτης   παροτρύνομε  την  Ελληνική Κυβέρνηση όπως δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας την προεδρία έχει αυτό το εξάμηνο, όπως διαμαρτυρηθεί και σταματήσει την επικίνδυνη, εγκληματική κι απαράδεκτη αυτή ενέργεια".

Για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών την ανακοίνωση υπογράφει ο  Πρόεδρος Αντώνης Τσουρδαλάκης

10 σχόλια:

  1. Μακάρι να φτάσει εκείνη η εποχή που θα έχουν το φόβο μας και όχι εμείς τον δικό τους!
    Και να φτάσει γρήγορα!
    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν... κι αν βλέπει κάποιος κάτι που δε βλέπω, ας μου το πει!
      Κι η δική σου συμμετοχή-δημοσίευση ήταν υπέροχη.Διάβασα και ψήφισα στις παραπομπές.Από που ν' αρχίσει κάποιος και που να τελειώσει με τόση βρωμιά που υπάρχει γύρω μας!Δεν ξέρω τελικά τι 'ναι εκείνο που μας κρατάει ακόμα τόσο κολλημένους στη γη... λες και δεν είχαμε ποτέ πάνω μας φτερά!Τέλος πάντων..!
      Να περάσεις χαρούμενο απόγευμα!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Κι η δική σου δημοσίευση καλή μου φίλη ήταν ξεχωριστή!!!Όλοι μαζί συνοδοιπόροι!!!
      Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Χαίρομαι Νίκο μου που βλέπω να γεμίζει αυτή η ανάρτηση τα φιλικά μου ιστολόγια... εύχομαι να γίνει άνεμος και να μεταφερθεί απ΄άκρη σ΄ακρη....
    Να είσαι καλά για την ευαισθησία σου...

    Μπορείς να μπεις και στο φόρουμ που άνοιξε , εσύ κι όποιος άλλος θέλει να δηλώσει την αντίθεσή του...
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=56&t=288793&view=unread#unread

    Και σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να ψηφίσετε ενάντια στα χημικά.... όσο περισσότεροι τόσο καλύτερο....
    https://secure.avaaz.org/en/petition/Pros_ton_prothypoyrgo_Antoni_Samara_OHI_stin_tafi_ton_himikon_oplon_tis_Syrias_stin_thalassia_periohi_tis_Kritis/?pv=12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Λεβίνα, αν δεν ήσουν εσύ δεν πρόκειται να μάθαινα για το συμβάν.Οπότε σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!Δυστυχώς τα χουντοκάναλα και τα λοιπά μέσα φρόντισαν να μην το αναδείξουν.Λέξη γι' αυτό το θέμα!Για μένα είναι αδιανόητο να μην συμμετάσχω... κι όσο και να θέλω να μην τα διαβάζω επειδή μ' εξοργίζουν, δεν αντέχω και στο τέλος υποκύπτω στο διάβασμα.Σ' αυτήν τη σύντομη ζωή μας πρέπει καθημερινά ν' αποδεικνύουμε ότι πάνω απ' όλα είμαστε Άνθρωποι!
      Σ' ευχαριστώ πάντως που έδωσες τα link(ειδικά το πρώτο) που μπήκα στο forum.gr κι έθεσα την ερώτηση που έκανα πιο πάνω!
      Φυσικά το να συμμετάσχω έστω και με την διαδικτυακή μου ψήφο, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω!Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!Πιστεύω ότι κάτι θα πετύχουμε!
      Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις και να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Νίκο μου, δεν έχω να προσθέσω κάτι...
    Μακάρι να μη μείνει Έλληνας που να μη μάθει για αυτό το έγκλημα που ετοιμάζουν!!
    Η γνώση είναι δύναμη και μια ελπίδα να αλλάξουν πολλά!!
    Να 'σαι καλά!!
    Καλή συνέχεια να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρόντισαν να το κρύψουν όσο μπορούσαν, αλλά δεν τους βγήκε όπως φαίνεται!Φαντάζομαι μόνο πόσα ακόμα άλλα επικίνδυνα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα γνωρίζουμε!
      να 'σαι πάντα καλά Σόφη μου και χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα από Μελβούρνη. Σχετικές αναρτήσεις θα βρεις στο ιστολόγιό μου. Ναι, αρκετές οργανώσεις γνωρίζουν αλλά δεν έχουν επίσημα πάρει θέση επί του θέματος. Ευχαριστώ πολύ όσους έκαναν νοερά μια αλυσίδα αναρτήσεων για την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το σημαντικό τούτο θέμα. Δεν αφορά μοναχά εμάς τους Κρήτες αλλά και τους κατοίκους γειτονικών χωρών. Αδυνατώ ακόμη να πιστέψω ότι τα Αθηνοκεντρικά ΜΜΕ δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με τις κινητοποιήσεις στο νησί μου και φοβάμαι τα όσα θα'ρθουν... Αγωνιστικά χαιρετίσματα από Αυστραλία. Συνεχίστε να αναδημοσιεύετε στα ιστολόγιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, καλησπέρα κι από Λευκάδα!Σίγουρα θα επισκεφθώ το ιστολόγιό σου... κάπου είχε αναφερθεί στη Λεβίνα(αν θυμάμαι καλά) το όνομά σου και νομίζω ότι έχεις πρωτοαναδείξει το θέμα.Κι αφού είσαι απ' την όμορφη Κρήτη μας, θα γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση.Έζησα δυο υπέροχα χρόνια στην Κρήτη(Χανιά) κι έχω ιδιαίτερους δεσμούς.Σ' ευχαριστούμε πολύ πάντως για την ενημέρωσή σου.Απ' τη μακρινή Αυστραλία κατάφερες να ενημερωθείς τι συμβαίνει στη χώρα μας, ενώ εμείς οι περισσότεροι(αν όχι όλοι) εδώ, είχαμε πλήρη μεσάνυχτα!Τι να πω..!Εμείς όλοι που ασχολούμαστε σ' αυτόν τον χώρο, το λιγότερο ανθρώπινο που μπορούμε να κάνουμε, είναι η κάθε παρέμβαση σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες!
      Θα περιμένω να δω ποια θέση θα πάρουν οι περιβόητες αυτές οικολογικές οργανώσεις, αν κι ανησυχώ και μόνο που το σκέφτονται!
      Δεν είναι θέμα αθηνοκεντρικών μέσων πλέον η ελλιπής κι επιλεκτική ενημέρωση, αλλά θέμα συμφερόντων... όπως έκανε παλιά κι η χούντα!Ότι βόλευε κι αυτή, έβγαζε στον αέρα!
      Να 'σαι πάντα καλά στη μακρινή Αυστραλία και πιστεύω καλή μου να τα λέμε συχνά κι αγωνιστικά!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...