ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

08 Δεκεμβρίου 2013

"ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!"


Δε χρειάζεσαι κανέναν να σου πει ποιος είσαι ή τι είσαι. Είσαι αυτό που είσαι.

Ένας μέρος του εαυτού μου υποψιάζεται ότι είμαι ένας χαμένος κaι ένα άλλο μέρος πιστεύει ότι είμαι παντοδύναμος Θεός.

Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα.

Η γυναίκα είναι ο νέγρος του κόσμου.

Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος, είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι με άλλους μαζί, είναι πραγματικότητα.

Δε φοβάμαι το θάνατο, επειδή δεν πιστεύω σ' αυτόν. Είναι σαν να βγαίνεις από ένα αμάξι και να μπαίνεις σε ένα άλλο.

Αυτό που με κρατάει στη ζωή, είναι η εικόνα που έχω για τον εαυτό μου. Δεν ξεγελάστηκα ποτέ από την εικόνα που είχαν οι άλλοι για μένα.

Είμαστε πιο δημοφιλείς από τον Ιησού Χριστό τώρα. Δεν ξέρω ποιο θα φύγει πρώτα. Το ροκ εν ρολ ή ο χριστιανισμός.

Όταν ήμουν 5 ετών η μητέρα μου μου είπε ότι το κλειδί της ζωής είναι η ευτυχία. Όταν πήγα σχολείο με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Απάντησα "Ευτυχισμένος". Μου είπαν ότι δεν κατάλαβα την ερώτηση. Τους είπα ότι δεν κατάλαβαν τη ζωή.

Η πραγματικότητα αφήνει πολλά στην φαντασία.

Ζούμε σ' έναν κόσμο όπου κρυβόμαστε για να κάνουμε έρωτα, αλλά η βία ασκείται ελεύθερα στο φως της ημέρας.

Δεν χρειάζεται σπαθί, για να κόψεις ένα λουλούδι.

Το βασικό ερώτημα που κανείς δεν διατυπώνει είναι γιατί οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά. Γιατί έχουμε αυτά τα υποκατάστατα, για να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή. Κάτι πάει λάθος στην κοινωνία μας που μας κάνει τόσο πιεσμένους, ώστε να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.


Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Γι' αυτό πιστεύω στις νεράιδες, τους δράκους, τα παραμύθια. Όλα υπάρχουν, ακόμα και αν βρίσκονται στο μυαλό σας. Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα;

Όταν πνίγεσαι, δε λες: "Θα σας ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων, εάν κάποιος είχε την πρόνοια να ανακοινώσει ότι εγώ πνίγομαι και να έλθει να με βοηθήσει", απλώς ουρλιάζεις.

Όλοι σε αγαπούν, όταν είσαι δυο μέτρα μέσα στη γη.

Ο ρόλος μου στην κοινωνία ως καλλιτέχνη είναι να προσπαθώ να εκφράσω το κοινό αίσθημα. Όχι να λέω στους ανθρώπους πώς να αισθάνονται, όπως ο ιεροκήρυκας ή ο πολιτικός.

Ή θα παλέψεις για την ειρήνη ή θα πεθάνεις.

Εάν κάποιος πιστεύει ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που το αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του '60, αυτό είναι πρόβλημά του. Αγάπη και ειρήνη είναι αιώνιες αξίες.

Αν ο καθένας διεκδικεί την ειρήνη αντί για άλλη μία συσκευή τηλεόρασης, τότε θα υπάρξει ειρήνη.

Ο σουρεαλισμός για μένα είναι η πραγματικότητα.

Ο χρόνος που περνάς χασομερώντας, δεν πάει χαμένος.

Όταν είσαι ερωτευμένος, όλα είναι ξεκάθαρα.

Ως συνήθως, υπάρχει μία σπουδαία γυναίκα, πίσω από κάθε ηλίθιο.

Υ.Γ.: Σαν σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 δολοφονείται ο μεγάλος και πασίγνωστος Άγγλος μουσικός John Lennon που ήταν και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Beatles. Ήμουν 12 χρονών τότε και ακόμα θυμάμαι τη θλίψη και τη στενοχώρια που ένιωσα για το χαμό του. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς και να συμπίπτεις με όλα όσα λέει κάποιος, αλλά σε ορισμένα μπορείς να βρεις πολλά θετικά στοιχεία. Αυτό όμως που λάτρεψα σ' αυτόν τον άνθρωπο (εκτός από τα κομμάτια του που ήταν ξεχωριστά και όλα ύμνοι στην αγάπη), είναι που είχε επί πλέον και το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης. "Η μόνη ελπίδα για μας είναι η ειρήνη" είχε δηλώσει αυτός ο άνθρωπος - είδωλο και είχε σημαδέψει ανεξίτηλα μια ολόκληρη εποχή. Και όλα αυτά σε μια παγκόσμια εμπόλεμη κατάσταση, όπου στο επίκεντρο μαίνονταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Έζησε τόσο λίγο, αλλά πρόλαβε να αφήσει όμως πολλές και αρκετές φιλοσοφημένες ατάκες, που την εποχή εκείνη το παγκόσμιο καπιταλιστικό και οικονομικό σύστημα τον είχε κατατάξει σε ακραίο, ανεπιθύμητο και αιρετικό. Για όσους λοιπόν δε γνωρίζουν το ιστορικό της δολοφονίας του την αναδημοσιεύω με τη βοήθεια βέβαια και της "Βικιπαίδεια":
"Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, ο Mark Chapman πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Lennon, έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο τελευταίος επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών "Walking on Thin Ice" και "It Happened", που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του. Ο Chapman που κατέφθασε τον Οκτώβριο από τη Χονολουλού στη Νέα Υόρκη, είχε προσεγγίσει τον Lennon νωρίτερα την ίδια μέρα κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του, αποσπώντας μάλιστα ένα αυτόγραφό του. Μετά την επιστροφή του Λένον από το στούντιο ηχογράφησης, ο Chapman τον πυροβόλησε πισώπλατα, συνολικά τέσσερις φορές. Εκείνος αναφώνησε με έκπληξη "με πυροβόλησαν". Σύρθηκε έως το γραφείο της ασφάλειας του κτιρίου και κατέρρευσε. Έτσι εκπληρώθηκε και η προαναγγελία του θανάτου του από τον ίδιο. "Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου" είχε προφητεύσει το τέλος του με το χιούμορ που τον διέκρινε. Σύμφωνα με την αυτοψία οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο. Όλες προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία, ενώ η θανάσιμη σφαίρα διαπέρασε την αορτή του. Σύμφωνα με τις αναφορές των μαρτύρων και των αστυνομικών αρχών-μετά τη δολοφονία-ο Chapman παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι την άφιξη της αστυνομίας. Εκτός από το όπλο του εγκλήματος στην κατοχή του υπήρχαν ένα αντίτυπο του δίσκου "Double Fantasy", στο εξώφυλλο του οποίου είχε υπογράψει νωρίτερα ο Lennon, ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος "The Catcher in the Rye" του Τ. Ν. Σάλιντζερ, καθώς και κασσέτες με τραγούδια των Beatles. O Lennon οδηγήθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Ρούζβελτ, όπου με την άφιξή του επισημοποιήθηκε ο θάνατός του από υποογκαιμικό σοκ, που προκλήθηκε λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος. Δυο μέρες αργότερα η σορός του αποτεφρώθηκε στο κοιμητήριο του Φέρνκλιφ, στη Νέα Υόρκη. Ο Mark Chapman καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σε ψυχιάτρους του δικαστηρίου διηγήθηκε πως "κακά πνεύματα" τον παρότρυναν να δολοφονήσει τον Lennon, ενώ το 2004 ομολόγησε επίσης πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην εγκληματική του ενέργεια ήταν η επιθυμία του να προβληθεί, αισθανόμενος πως μέχρι τότε ήταν ασήμαντος. "Πίστεψα ότι σκοτώνοντας τον John Lennon θα γινόμουν κάποιος. Αντί γι' αυτό όμως, έγινα δολοφόνος και οι δολοφόνοι δεν είναι κάποιοι" είχε δηλώσει δημόσια."

26 σχόλια:

  1. ...
    Ναι, Αγάπη και Ειρήνη!
    έχουμε όμως καταλάβει καλά αυτή την έννοια (αγάπη) ή την μπερδέψαμε και αυτή με τον έρωτα ή την σεξουαλική επαφή;;
    Ειρήνη! μιλάμε για την ειρήνη και ο μόνος τρόπος που "σκέφτεται" κάποιος για αν επιφέρει ειρήνη είναι ο πόλεμος! πολύ λογικό!!!
    Ακόμη, να πω πως ο Θεός δεν έχει ανάγκη από δημοσιότητα! είναι γελοίο! οι άνθρωποι φυσικά, έχουν ανάγκη και από φαγητό, και από δημοσιότητα, και από ανθρώπους γύρω τους για να μην αισθάνονται μοναξιά, αλλά ο Θεός δεν έχει ουδεμία ανάγκη! Εμείς Τον έχουμε ανάγκη! όχι Εκείνος εμάς!

    Καλό παράδεισο να έχει ο Lennon!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη Lia!
      Ο Lennon ήταν πάντα διφορούμενος στις έννοιες!Η αγάπη είναι μόνο μία και δεν υπάρχει λόγος να τη μπερδεύουμε.Όταν αγαπάμε η καρδιά έχει τέτοια δύναμη, που ενεργοποιεί τα ανάλογα συναισθήματά μας κι ειδοποιεί από μόνη της.Όσο για την ειρήνη... πια ειρήνη... όλοι την πάρτη τους σκέφτονται στις μέρες μας.Δεν έχω δει να γίνονται μαζικές διαδηλώσεις για την ειρήνη απ' την εποχή του και μετά!Όταν είναι να πάρουμε όλοι κατεβαίνουμε...Οι απόψεις για το Θεό με βρίσκουν εν μέρει σύμφωνο!Με τη ρήση του ο Lennon ήθελε να δείξει την γρήγορη εξάπλωση του ρυθμού του ροκ εντ ρολ της εποχής!Όταν το είπε, για να τον επικρίνουν κόλλησαν την υπεροψία στις δηλώσεις του.
      Τέλος πάντων... οι ατάκες του είχαν χαρακτηριστεί-όπως προείπα-ακραίες για την εποχή του, αλλά πρωτότυπες και πρωτοποριακές... κάπου και κάτι έλεγαν ή αποσκοπούσαν!Ενοχλούσε το κατεστημένο, τους κληρικούς, τους δασκάλους και γενικά όλες τις κάστες που ακόμα μας κατατρώνε...Πλήγμα μεγάλο κατά τη γνώμη μου που λείπουν τέτοιες φωνές στις μέρες μας!
      Οι απόψεις σου πολύ λογικές κι ώριμες!Να 'σαι πάντα καλά και χαρούμενο βράδυ να περάσεις!:-)

      Διαγραφή
  2. Είναι τρελή, αλλά και ανούσια η εποχή μας, όταν ανθρωπάκια σκοτώνουν συνανθρώπους μας για να είναι κάποιοι στην κοινωνία μας. Έχουμε ανάγκη από αγάπη και ειρήνη σε όλα τα επίπεδα.

    Ζητώ συγνώμη για την αμέλεια μου. Πολύχρονος και ευτυχισμένος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά καλέ μου φίλε Αλέξανδρε όσα έγραψες... πόσους έχουν σκοτώσει κάθε μέρα... πόσους έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία.Έχουμε ανάγκη από φωνές για αγάπη κι ειρήνη.Δεν πρόκειται να μας αφήσουν να τα χαρούμε!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου... δε χρειάζεται συγνώμη μεταξύ φίλων!Να 'σαι πάντα καλά, χαρούμενος κι ευτυχισμένος!!!Καλό σου βράδυ φίλε μου και χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα!!!

      Διαγραφή
  3. Νίκο Χρόνια σου πολλά!!
    Να είσαι στη ζωή σου, έτσι, με τις ίδιες ευαισθησίες! Να είσαι πολύχρονος και υγιής, και κάθε χρόνο, η ημέρα της γιορτής σου, να σε βρίσκει πνευματικά ωριμότερο.
    Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου. Η ιστορία του Τζον Λένον, πάντα με συγκινούσε.
    Εγώ αυτό που έχω να προσθέσω, είναι ότι, όσα προβλήματα και να βιώνουμε, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα κάνουμε δύναμη για μας, και να αντιστρέψουμε τον καταστροφικό τους στόχο. Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Εμείς απλά, πορευόμαστε και ανεβαίνουμε ανεξάρτητα από το, σε ποιο σημείο της βρισκόμαστε κάθε φορά. Πίσω μας θα το αφήσουμε έτσι κι αλλιώς, ενώ εμείς θα προχωρήσουμε.
    Ακόμη, η δική μου τοποθέτηση απέναντι στον θάνατο, είναι ότι, δεν αλλάζουμε απλά αυτοκίνητο. Απεναντίας, κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο, γιατί το ταξίδι τελείωσε, φτάσαμε στον προορισμό μας. Ευχή μου, να μην λοξοδρομήσουμε και φτάσουμε αλλού γι' αλλού...
    Συγγνώμη για την πολυλογία.
    Σου εύχομαι μια πολύ όμορφη εβδομάδα!
    Υ.Γ.
    Η καλή μας Κάτια ήταν η αιτία της επίσκεψης αυτής και την ευχαριστώ γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ροδούλα και χαίρομαι πολύ που στάθηκε αφορμή η Κάτια για να γνωριστούμε!Έτσι επεκτείνουμε την παρέα μας και γινόμαστε όλοι μας μια γροθιά... συνοδοιπόροι σ' αυτήν τη ζωή!Όπως ακριβώς πρέσβευε και πιο παλιά μια άλλη εποχή, όπου έζησε κι ο Lennon.Όλοι μαζί για την ειρήνη έλεγε σε μια χώρα που λέγεται γη... παροτρύνοντας όλον τον κόσμο να την σκεφτεί...Σήμερα έχουν μείνει οι έννοιες των συνόρων, της περιουσίας, της θρησκείας πιο βαθιά ριζωμένες...Μπορεί και να μη φταίμε εμείς!Συμφωνώ με όσα λες παραπάνω.Έχουμε καταλήξει πια να νιώθουμε τις έννοιες της ειρήνης και της αγάπης, εντελώς μόνοι μέσα μας... φτάνοντας σ' ορισμένες περιπτώσεις να μετανιώνουμε ή να ντρεπόμαστε γι' αυτές.
      Για το θάνατο κανένας μέχρι τώρα δε μπορεί να πει κάτι με σιγουριά τι υπάρχει.Σίγουρα όμως δε θα 'ναι όπως τώρα(αν και πόσες φορές έχουμε πει το "ησύχασε..!")Η ευχή σου-που 'ναι ευχή όλων μας-για τη λοξοδρόμηση πάντως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις!
      Καμία πολυλογία δεν έχεις περισσότερη απ' τη δική μου!χαχααα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου και για τα όμορφα κι ευγενικά σου λόγια!Να 'σαι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη... ο Θεός πάντα δίπλα σου!Χαίρομαι πολύ και πάλι που βρέθηκες στο δρόμο μου και θα τα λέμε!!!Την επίσκεψή μου να τη θεωρήσεις δεδομένη!!!Χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Νικόλα μου!!Ας είναι η σημερινή σου ανάρτηση φωτεινό άστρο που θα καθοδηγεί και θα φωτίζει όλους μας!!Η αγάπη και η Ειρήνη τα πολυτιμότερα αγαθά μαζί με την υγεία που έχει ανάγκη ο άνθρωπος!!τα σημεία των καιρών είναι τέτοια που είναι απαραίτηττη η προώθηση τέτοιων ιδεών και υψηλών ιδανικών που έχει ανάγκη ο τόπος μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης..τα συναισθήματα που καταθέτεις εδώ σε ανεβάζουν ακόμα πιό ψηλά στη σκέψη όλων μας!για μένα είσαι ξεχωριστός και μοναδικός!!ο John Lennon που χάθηκε τόσο πρόωρα όταν τον δολοφόνησαν άφησε πίσω του και για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές μοναδική μουσική και τραγούδια που υμνούν την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο.το give peace a chance και το Imagine τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται σε όλο τον πλανήτη-άσχετο ότι δεν εισακούστηκαν ποτέ απο τους ισχυρούς!!-συγχαρητήρια Νικόλα μου..εξαιρετική ανάρτηση!!φιλάκια και καλό βραδάκι φιλαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιτούλα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου, που πάντα με κάνουν να κοκκινίζω..!Ο Lennon άφησε με την άδικη δολοφονία του, παρακαταθήκη πίσω του, για να συνεχίσουμε αυτόν τον διαρκή αγώνα που στις μέρες μας ο εχθρός φαίνεται πιο καθαρά πλέον από 'κείνη την παλιά γενιά.Έπαψε πια να 'ναι αόρατος..!Αόρατοι και καθηλωμένοι έχουμε γίνει εμείς που δε θέλουμε ή δε μας αφήνει ο εγωισμός κι η μέχρι τώρα καλοπέραση να τον ξεχωρίσουμε!Θέλουμε κατά πως φαίνεται να ζούμε ακόμα στην απόλυτη εικονική πραγματικότητα!Τα μουσικά κομμάτια που ανέφερες ήταν εκείνα που σημάδεψαν τον απλό άνθρωπο για μια ολόκληρη γενιά και συνεχίζουν να 'ναι διαχρονικά!Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να εισακουστούν όσο κυβερνούν άρχοντες κι ηγεμόνες, αφού θα πιστεύουν μόνο στην ανωτερότητά τους κι ως εκ τούτου οι άνθρωποι γι' αυτούς δεν είναι όλοι ίσοι!Γι' αυτό θα τ' ακούμε πάντα όλοι εμείς που τα νιώθουμε και τα κατανοούμε, γιατί επιμένουμε να παραμένουμε Άνθρωποι... όπως καλή ώρα κι εσύ καλή μου Καιτούλα!
      Να 'σαι καλά φιλαράκι μου που περνάς και τα λέμε... χαίρομαι πολύ γι' αυτό!Είσαι στην καρδιά μου!Να περάσεις μια χαρούμενη κι ευτυχισμένη εβδομάδα με την οικογένειά σου κι είμαι σίγουρος πως θα τα ξαναπούμε!:-)

      Διαγραφή
  5. Νίκο μου
    Θέλω να πάω ένα βήμα μπροστά και να αναρωτηθώ με δυνατή φωνή …. Που είναι όλοι οι «διάσημοι» όταν τους χρειάζεται η ίδια τους η πατρίδα;
    Ποιος ορθώνει το ανάστημά του και γίνεται πύρινος ο λόγος του για το δίκιο, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για τον λαό που τους έκανε «κάποιους» ;
    Που είναι όλοι αυτοί;
    Ποιος δίνει σήμερα ευκαιρίες στην αγάπη και όπως το λέει η Lia πιο πάνω, έχουμε μπερδέψει την αγάπη με τον έρωτα και τις ερωτικές σχέσεις… ξεχνάμε πως η αγάπη έχει εκατομμύρια πρόσωπα, είναι παντού γύρω μας ακόμα και στο πιο μικρό, στο πιο ταπεινό πλάσμα…. Και η ειρήνη; Ποιος νοιάζεται για την ειρήνη; Πως θα γίνει το αλισβερίσι του μαύρου χρήματος αν γίνει ειρήνη;
    Ναρκωτικά, όπλα, σάρκα …. Άραγε θα σταματήσουν ποτέ να πουλιούνται;
    Χρειάζονται πολλοί ονειροπόλοι για να συμβεί και δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει αυτό το είδος.

    Τα φιλιά μου σε σένα και το Αγκαθάκι σου
    καλό βράδυ να έχεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει σήμερα κανείς Λεβίνα μου;Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ!Ακόμα με τους παλιούς έχουμε μείνει και δε βλέπω φως στον ορίζοντα!Μόνοι μας μείναμε δυστυχώς κι απ' όσο βλέπω ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και τη βόλεψή του.
      Κι όσο για την αγάπη εκείνα τα χρόνια ήταν ίσως πιο αγνή κι άδολη.Σήμερα επικρατεί παντού η σύγχυση και το μπέρδεμα.Τα φτωχά μας τα μυαλά φταίνε και σ' αυτό, που αφήνονται και μας οδηγούν εκεί στην πονηρή και συμφεροντολόγα αγάπη.Κι η ειρήνη υπάρχει από παλιά, όσο υπάρχει τουλάχιστον ο Θεός με τον άνθρωπο, αλλά άμα δεν τη βρούμε πρώτα μέσα μας, δε θα μπορέσουμε ποτέ να τη διεκδικήσουμε για να τη γευτούμε και να τη μάθουμε.Τα υπόλοιπα "όμορφα" που λες... θα υπάρχουν κι αυτά πάντα, όσο θα συμβιώνει το καλό με το κακό!Στο μυαλό μας είναι τι θα επιλέγουμε κάθε φορά.
      Τέλος πιστεύω πως δεν χρειάζονται διακεκριμένοι ονειροπόλοι... κι εμείς οι απλοί κι ανώνυμοι φτάνουμε.Είμαστε πάρα πολλοί κι όχι σκόρπιοι, αν καταφέρουμε να ενωθούμε.Υπάρχει αυτό το είδος, αλλά μέχρι να γίνει μια γροθιά στο κατεστημένο που το καθηλώνει, θα βρίσκεται συνεχώς σε λανθάνουσα κατάσταση!
      Το σχόλιό σου γλυκιά μου πολύ όμορφο κι ανθρώπινο που ξυπνάει συνειδήσεις!Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις μια εβδομάδα χαρούμενη με οικογενειακή γαλήνη κι ευτυχία!!!

      Διαγραφή
  6. Τί όμορφη και δυνατή η ανάρτησή σου!
    Τροφή για σκέψη και για προβληματισμό!
    Πολύ λατρεμένος ο Lennon και πάντα ένιωθα μια συγκίνηση διαβάζοντας κάτι σχετικό με εκείνον...
    Ας δώσουμε λοιπόν στην ειρήνη (στην αγάπη και στα όνειρα) την ευκαιρία που αξίζουν!
    Σε φιλώ, γλυκιέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφα τα λόγια σου γλυκιά μου και σ' ευχαριστώ πολύ!Χαίρομαι που ο Lennon εξακολουθεί να σ' αγγίζει μετά από τόσα χρόνια.Οι ευχές σου μακάρι να φτάσουν σ' όλους τον κόσμο!
      Να 'στε πάντα καλά και να χαμογελάτε!Πολλά φιλιά και στους δυο!!!

      Διαγραφή
  7. καλημερα και καλη εβδομαδα να εχεις φιλε μου!

    πολυ ομορφα οσα εγραψες στο ποστ!
    και το αφιερωμα σε αυτον τον μεγαλο ακλιιτεχνη εξαιθρετικο!

    να εισαι καλα! φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη για τα τόσο όμορφα κι ευγενικά σου λόγια!Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα... είσαι πολύ καλή!
      Να 'σαι πάντα καλά κορίτσι μου και να περάσεις χαρούμενη κι ευτυχισμένη εβδομάδα με ηρεμία και γαλήνη!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Νίκο!!Καλή εβδομάδα!!!Λατρεμένος ο Lennon!!!Πολύ όμορφο τό αφιερωμά σου!!!
    Ωραίο κείμενο!!!Κρίμα νά έχη τόσο άδοξο θάνατο!!!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!!Νά είστε όλοι σας καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Δήμητρα να 'σαι πάντα καλά!Ο Lennon κι οι Beatles ήταν απ' τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα, σε μια εποχή που η ελληνική μουσική δεν είχε τόση αίγλη που έχει σήμερα.Να 'στε καλά και να περάσεις όμορφη και ξεκούραστη εβδομάδα με την οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Νίκο!!! Πέρνα από το μπλογκ μου μια βόλτα, αν δεχεσαι βραβεία!!! Σου έχω χαρίσει ένα γιορτινό βραβειάκι !! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις πέρασα και το παρέλαβα!Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου που με θυμήθηκες!Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!:-)))

      Διαγραφή
  10. Σπουδαίος καλλιτέχνης,σίγουρα κάποιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ όσο τους θυμόμαστε..
    Εξαιρετική η ανάρτηση σου φίλε μου..
    μακάρι να δώσει λίγο φως σε όλους μας..το χρειαζόμαστε τόσο άλλωστε..
    γλυκά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου έχεις δίκιο... χαίρομαι που θυμόμαστε ακόμα αυτούς τους ανθρώπους που τα έβαζαν με όλους κι όλα.Αυτό είναι υγεία... κι οι εγωισμοί δεν έχουν θέση στην ιστορία.Να 'σαι καλά φίλη μου!Υπέροχο βράδυ να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφο κείμενο...!
    Καλό σου βράδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια!Να ΄σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!:-)

      Διαγραφή
  12. Τι πινεις και δεν μας δινεις....
    (στον φονια απευθυνομαι ).
    Ο Λενον εζησε τοσο οσο.
    Αν εμενε περισσοτερο κατι κακο θα συνεβαινε
    στην ψυχη του....
    Εννοω πως τα..."τελη" δεν ειναι και τοσο τυχαια.
    Χμμμμμμμ......
    Κανενας δεν ειναι σε θεση να τηρησει
    τις αρχεγονες εννοιες.
    Παντως του δινονται καθως γεννιεται.
    Στο κατοπιν...ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ(ο ανθρωπος γενικα)
    Ας ειχε νου ν'αποκαταστησει το "ευρος"

    Καλησπερολουλουδοπουσουχαμογελατρυφερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον φονιά agriomeli μου μπορεί και να τον είχαν βάλει για να σκοτώσουν τον Lennon, αλλά και να πουλάει "τρέλα".Αν έμενε ο Lennon δεν ξέρουμε πως θα ήταν σαν άνθρωπος... πιστεύω πως δε θα 'χε αλλοιωθεί.Είχε υλικά πάρα πολλά... ψυχή έντυσε τα τραγούδια του.Με σιγουριά ποτέ δεν ξέρει κανένας το "μέλλει γενέσθαι"... υποθέσεις κάνουμε και σύμφωνα με τα δεδομένα!
      Παίρνω το χαμόγελό σου να μου κρατήσει συντροφιά όλη μέρα και στέλνω την αγάπη μου με την αγκαλιά μου για ζεστασιά!Να 'σαι πάντα καλά και να περνάτε χαρούμενα κι ευτυχισμένα!

      Διαγραφή
  13. τι κριμα και τι παραξενο οι ανθρωππι που εχουν αληθεια κατι να πουν η να προσφερουν να φευγουν παντα νωρις...συνομωσια του συμπαντος για να μην αλλαξει ο κοσμος ππτε;
    καλημερα νικολα και χρονια καλα με υγεια εστβ και καθυστερημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις καλή μου Χριστίνα!Συνωμοσία του σύμπαντος ή πραγματική συνωμοσία απ' όσους δεν αφήνουν ν' αλλάξει τίποτα;
      Χαρούμενη βραδιά να περάσεις καλή μου και σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου... αν καθυστέρησες εσύ, τότε τι να πω κι εγώ που άργησα να σου απαντήσω!Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...