ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

16 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Βρισκόμαστε ήδη στο κατώφλι της Μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων και των περισσοτέρων στο μυαλό θα 'χουν κολλήσει τα γλυκά, τα δώρα, τα στολίδια, τα γλέντια και τα φαγητά.Όλα θυσία στο βωμό του άγχους για μια τρέλα, για ένα "φτηνό" χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.Αυτό φυσικά θα συνοδεύεται κι από κάθε λογής κρεατικά και ποτά.Να φάμε και να πιούμε.Και μετά τι;Τίποτα...Θ' αναμένουμε με το ίδιο πάθος και λαχτάρα την Πρωτοχρονιά κι αργότερα το Πάσχα!
Είχα ξαναγράψει για το "ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!" σχετική δημοσίευση κι ως προς τη σημασία που δίνουμε σ' αυτό.Παρόλη την κρίση μας και τη στεναχώρια μας όμως δεν πρόκειται να βγούμε απ' αυτές τις πρωτόγονες κι αρχέγονες συνήθειες.Τα πουλερικά και τα κρεατικά θα 'χουν πάντα την τιμητική τους και θα γίνονται θυσία στο βωμό των συνεχόμενων γιορτών από μας τους σύγχρονους Ηρώδηδες!Τα καταστήματα θα προσπαθούν να προσελκύσουν ή έστω να ξεγελάσουν τολμηρούς αγοραστές, ενώ άλλοι πιο ψύχραιμοι θα προτιμήσουν κάποια σύντομη κι ειδυλλιακή χειμερινή απόδραση.
Και μ' όλα αυτά βέβαια το νόημα των Χριστουγεννιάτικων γιορτών πάει περίπατο μ' εκείνον τον χοντρό που μοιράζει δώρα.Αυτόν ντε, τον Άγιο που γεννήθηκε και δίδαξε στην Καισάρεια.Η χαρά όμως της κατανάλωσης και του κέρδους με το στολισμό των βιτρίνων, τον έβαλε να ζήσει στη φαντασία των παιδιών, ώσπου στη συνέχεια πέρασε κι αιχμαλώτισε και το δικό μας μυαλό!Η γέννηση του Χριστού πλησιάζει... είναι κοντά μας... είναι μέσα μας.Είναι όμως;Κι όμως είναι!Συμβολίζει την αναγέννηση της ψυχής και του μυαλού, λίγο πριν την άφιξη του νέου έτους.Έναν καινούργιο χρόνο που ανατέλλει για να τον υποδεχτούμε επιτέλους καθαροί, κάνοντας ένα δικό μας απολογισμό απ' αυτόν που πέρασε.
Με τα Χριστούγεννα γίνεται η πρώτη εμφάνιση του Θεανθρώπου με σάρκα κι οστά στη γη κι αυτό κάνει το νόημα βαθύτατα πνευματικό.Είναι επίσης χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο, γιατί με την αναγέννηση της ψυχής συντελείται κι η ανάπλαση του ανθρώπου από κάθε είδους αμαρτία.Είναι νηστεία, μετάνοια και Θεία Λειτουργία που μας προετοιμάζει πνευματικά.Είναι όμως κι έμπρακτη αγάπη, καλοσύνη, ελεημοσύνη και στοργή προς τον συνάνθρωπό μας, που μας οδηγεί σε σκέψεις και πνευματικές αποφάσεις.
Αμέσως γεννιούνται διάφορα ερωτήματα.Ο Αϊ Βασίλης που έπρεπε να θεωρείται αρωγός σε κάθε είδους βοήθειας κι ανάγκης όλων των ανθρώπων, τι έγινε και που χάθηκε μέσα στους χρόνους;Αλλά και ποιος άλλωστε νοιάζεται μ' έναν ανούσιο εξαγνισμό της ψυχής για την περασμένη χρονιά;Με τόσες έννοιες στο μυαλό μας-όπως προανέφερα-δε βρίσκουμε ούτε τόσο δα χρόνο.Τα δώρα του Αϊ Βασίλη έχουν γίνει πλέον αδέσποτες ευχές κι ευχολόγια, που 'ναι αδύνατον πια και στον ίδιο να τα πραγματοποιήσει.Κι αυτός τώρα πια καλή μου mamacita(μην ψάχνεις να τον βρεις) ξεπούλησε το παγωμένο έλκυθρό του, σκότωσε τα γερασμένα ελάφια του για να ζήσει και το 'χει ρίξει στα λαχεία και στα στοιχήματα.Έγινε κι εκείνος ένας άστεγος!
Έτσι πλέον πολυάσχολοι, μπορούμε ήσυχα να συνεχίσουμε-κι αυτές τις γιορτές-την ίδια ζωή που κάναμε και πριν.Δεν πρόκειται να μας ταράξει κανένας τα νερά κι ας γίνονται τόσα περίεργα γύρω μας.Μην περιμένουμε από κανέναν να μας τα πει!Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια.Βρίσκεται εκεί έξω από μας.Δεν καίγεται κανένα σύμπαν, απλά σβήνει σιγά-σιγά μέχρι να χαθεί κι αυτό μαζί μας.Η ειρωνεία όμως είναι, πως όλοι το βλέπουμε να 'ρχεται κατά πάνω μας, αλλά δεν κάνουμε τίποτα!

26 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλή μου Γιώτα έχεις την καλησπέρα με την αγάπη μου!Να 'σαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή
  2. καλημερα Νικο μου και καλη εβδομαδα να εχουμε!
    πολυ ομορφο το αρθρο σου! αρτια αναλυμενο και συμφωνω σε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη, χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις με υγεία πάνω απ' όλα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πάντα όμορφα λόγια σου!Έχεις την αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
  3. Αχ, καλά τα λες...
    _________________
    Ωστόσο, όταν ξεκίνησα να διαβάζω την ανάρτησή σου "Βρισκόμαστε ήδη στο κατώφλι της Μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων και των περισσοτέρων στο μυαλό θα 'χουν κολλήσει τα γλυκά", έλεγα από μέσα μου: Μα τί λέει? Αφού εγώ μονίμως τα γλυκά σκέφτομαι! Ανεξαρτήτως εποχής!!! (Είμαι γλυκατζού! Φαίνεται???!!!)
    ;-) χαχα!
    Καλή εβδομάδα, Νίκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ πως, και δε φαίνεται πειραχτήρι μου!Κατευθείαν στα σορόπια, άντε..!!!χαχααα!Ο Γιάννης τι σου λέει, βρε..! ή μήπως είναι κι εκείνος το ίδιο!χαχαχα!Ε, καλά τώρα... είδες τι μου 'κανες;Μου άνοιξες την όρεξη και πάω να χτυπήσω πέντε-έξη μελομακάρονα για να ξεδώσω!!!
      Χαίρομαι πολύ που περνάς και τα λέμε!Να 'στε πάντα καλά, παιδιά μου!
      Χαρούμενη, ευτυχισμένη και γλυκιά εβδομάδα εύχομαι!!!Μάκια πολλάααααα!!!

      Διαγραφή
  4. Τι να πω βρε Νικολα... Ενα αδιεξοδο βλεπω γυρω μου, παντου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου καλή, δέχομαι κάθε επίκριση πάνω σ' αυτό... όχι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα... μόνοι μας τα δημιουργούμε.Όλα τα υλικά για να φτιάξουμε δρόμους, βρίσκονται στο μυαλό και στην καρδιά.Εμείς το μόνο προσωπικό υλικό που μπορούμε να προσθέσουμε είναι τη θέληση!
      Να 'σαι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη!!!

      Διαγραφή
  5. Νίκο, η ανάρτησή σου, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Έτσι ακριβώς είναι. Όπου και να πας αυτή την περίοδο, όλοι μιλάνε και χαίρονται για τα Χριστούγεννα. ΠΟΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΙΑΣ;!!!!! ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΑΣ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ;
    Σαφώς και χαιρόμαστε, αλλά γιατί να χαιρόμαστε; Σαφώς και την περιμένουμε τη μεγάλη αυτή μέρα. Αλλά για ποιο λόγο πρέπει να την περιμένουμε.
    Τουλάχιστον εγώ εκτονώνομαι στο σχολείο, που με αφορμή τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βρίσκω την ευκαιρία να περάσω το μήνυμα αυτής της χαρμόσυνης γιορτής, έτσι, όπως το θέλω εγώ. Να τους πω, γιατί τα γιορτάζουμε, και γιατί ήρθε ο Χριστός στη γη.
    Μπλα μπλα μπλα πάλι. Συγγνώμη.
    Πέρασε από το σπιτάκι μου να παραλάβεις ένα βραβείο, με πολλή αγάπη δοσμένο.
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι καλή μου Ροδούλα να διαβάζω και ν' ακούω εκπαιδευτικούς, που περνούν μηνύματα με αξίες.Βέβαια δεν έχουν μόνο ευθύνη οι εκπαιδευτικοί.Το μεγαλύτερο μέρος το 'χουμε εμείς οι γονείς.Κι εσύ γλυκιά μου έχεις διπλό ρόλο κι αξίζεις πολλά συγχαρητήρια γι' αυτήν την προσφορά σου!Όπως φυσικά συγχαρητήρια κι όλων εκείνων των γονέων που έχουν παραμείνει ακόμα πιστοί και δεν ξεχνούν το πραγματικό νόημα των γιορτών!Στα χρόνια μου ακόμα θυμάμαι τους δασκάλους που μας ανέλυαν όλα τα σημαντικά γεγονότα(θρησκευτικά κι ιστορικά).Και να σκεφτείς πως δεν ήμουν κι απ' τους άριστους μαθητές... αλλά μου έμειναν πάρα πολλά.Σήμερα δυστυχώς(βλέποντας κι απ' τα παιδιά μου) αρκετά παιδιά δε μπορούν να ξεχωρίσουν σημαντικές γιορτές!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια!Κάθε γνώμη κι άποψη είναι πολύτιμη για μένα!Σ' ευχαριστώ πολύ και για το δωροβραβειάκι σου... με συγκίνησε πολύ που με σκέφθηκες... δεν έχω λόγια... θα περάσω σίγουρα!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις μια χαρούμενη κι ευτυχισμένη εβδομάδα!!!Α, και μη ζητάς συγνώμη, γιατί μόλις πατήσω τώρα δημοσίευση, θα δεις που θα φτάσει το σεντόνι..!χαχαααα!

      Διαγραφή
  6. Δυστυχώς και οι Χριστιανοί γιορτάζουμε Χριστούγεννα όπως οι ειδωλολάτρες Ιάπωνες με φωτάκια και ψώνια. Εκείνοι όμως δεν γνωρίζουν το Χριστό. Εμείς Τον γνωρίζουμε αλλά δυστυχώς για μας Του γυρίζουμε την πλάτη για να φάμε και να πιούμε ανενόχλητοι και να Τον θυμηθούμε μόνο όταν μια βαριά στεναχώρια που δεν θεραπεύεται με χρήματα ή ανθρώπινη επέμβαση, θα μας λυγίσει και θα μαλακώσει την ψυχή μας. Για να είμαστε πιο τίμιοι ας βρούμε ένα άλλο όνομα γι΄αυτήν την γιορτή ή ας αποφασίσουμε επιτέλους να την γνωρίσουμε. Όσο για τον Άη Βασίλη ...δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστροφή!!! Αν κάνουμε τον κόπο να γνωρίσουμε τον πραγματικό Άγιο Βασίλειο, θα συγκλονιστούμε και θα ντραπούμε για την καρικατούρα με την οποία παραμυθιάζουμε κάθε χρόνο τα αθώα παιδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω καλή μου Σταυρούλα σ' όσα λες... χίλια δίκια έχεις!!!Και για τη γιορτή που την καταντήσαμε για τα πανηγύρια(όπως κι αυτή του Πάσχα φυσικά), αλλά κι αυτήν του Αϊ Βασίλη που πράγματι δεν έχει καμιά σχέση με τον Άγιο!Τότε που ήμασταν παιδιά και βγαίναμε να πούμε τα κάλαντα, ξέραμε τουλάχιστον λίγη ιστορία!Σήμερα..;Ας τ' αφήσουμε καλύτερα, γιατί στο τέλος μόνο πίκρες θα μαζεύουμε!Πολύ όμορφη η τοποθέτησή σου... με βρίσκει σύμφωνο σε όλα!
      Έχεις την καλησπέρα με την αγάπη μου!Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλά τα λες. Το θέμα είναι ότι ενώ ζούμε την κατάσταση αυτή καθόμαστε και κοιτάμε ακόμα από μακριά, λες και η κατάσταση δεν έφτασε στην πόρτα μας. Μέχρι πότε θα είμαστε άπραγοι ;
    Εύχομαι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας δόση δύναμη και να κάνουμε κάτι για το καλό μας αλλά και του συνόλου.
    Ευχές πολλές για ένα καλύτερο αύριο σε σένα, την οικογένειά σου και όλη την συντροφιά των φίλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Αλέξανδρε μόλις σωθούν και τα τελευταία ευρώ απ' τις τράπεζες και βγούμε στους δρόμους άστεγοι, τότε μπορεί να μας αγγίξει κάπως η κρισούλα!Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό για να σκεφτόμαστε το νόημα των Χριστουγέννων.
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου!Να περάσεις υπέροχες γιορτές με υγεία πάνω απ' όλα δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάς!!!

      Διαγραφή
  8. Αγιε μου Βασιλη(whatever)
    σε παρακαλω ,
    μιας κι εχεις κι εσυ αναδουλειες απ'ο΄τι βλεπω,
    πατα το κουμπακι της καταστροφης του κοσμου
    γιατι μονο ετσι θα αναγεννηθουν οι αξιες και οι αρετες.
    Με τα εθιμα αναγγενιουνται απλα οι ασυδοσιες.
    Αμα θελεις ναι?
    ΑΛΛΑ ΠΑΤΑ ΤΟ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙΑΣΜΕΝΟ!!!!

    Καλημερολουλουδο,πλασματακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαπα!Και τότε καλή μου τι θ' απογίνουν τα Jumbo κι η Coca-Cola;Τι θ' απογίνουμε χωρίς αυτά και τα παρόμοιά τους;Τους "εργαζόμενους" δεν τους σκέφτεσαι καθόλου;(αυτή είναι η συνηθισμένη και πληρωμένη ενίοτε δικαιολογία-προστασία των παπαγάλων προς τ' αφεντικά τους!)
      Την καλησπέρα με την αγάπη μου στέλνω!!!

      Διαγραφή
  9. Νίκο μου όταν όλα μετριούνται με την δύναμη του ''καταναλωτισμού'' που έχει ο άνθρωπος γιατί να ξεφύγουν οι παντός είδους γιορτές του χρόνου;
    Και τα Χριστούγεννα ένας καταναλωτικός οργασμός είναι ή μήπως ξεχνάμε τα γιορτοδάνεια που μοίραζαν κάποτε αβέρτα οι τράπεζες ; Ξεχνάμε πως Χριστούγεννα περισσότερες πιθανότητες είχες να συναντήσεις Έλληνες στο Λονδίνο παρά στην Αθήνα;
    Όσο περισσότερο το χρήμα τόσο μεγαλύτερη η φθήνια στις αξίες των ανθρώπων τελικά....
    Θέλω Χριστούγεννα δίχως τζαμποτράγουδα ... δίχως λατέρνες που μοιράζουν φιλανθρωπία.... δίχως ψευτοχλιδάτα ρεβεγιόν .... δίχως ψεύτικα πανηγύρια....

    Καλημέρα Νίκο μου
    να είσαι καλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες πάλι Λεβίνα μου!Κι ήθελα να 'ξερα, δεν τα 'χουμε επιτέλους βαρεθεί όλα αυτά... ήμαρτον, που ακόμα ηδονιζόμαστε με στιγμιαίες ψευτοχαρές!Σαν τα ψευτοδάνεια ένα πράγμα δηλαδή(όπως τα λέω!)Α, ξέχασα... είναι κι η μόστρα!Μετά πως να μην πάει περίπατο κι η έννοια των γιορτών...
      Να 'σαι πάντα καλά Λεβίνα μου και να περάσεις μια υπέροχη βραδιά!!!

      Διαγραφή
  10. έγινε άστεγος... τρομακτικό!!! ... Νίκο... τι να πεις;...

    χρόνια πολλά και καλά!! καλές γιορτές νάχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως δεν είναι έτσι καλή μου φίλη Παρασκευή-Λαμπρινή!Άι Βασίληδες που μοιράζουν δώρα έχουν πια ξεμείνει κι αυτοί!Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου, να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις υπέροχες γιορτές με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!!!

      Διαγραφή
  11. Τά φετινά Χριστούγεννα είναι άχρωμα καί παγωμένα Νίκο μου!!!Ακόμα δέν μπορώ νά μπώ στό κλίμα τών εορτών!!Τό μόνο πού μέ κάνη χαρούμενη είναι η άφηξη τής κόρης μου!!Είναι πολύ δύσκολα εφέτος,γιά όλους τούς Ελληνες!!Καί δέν βλέπω καί φώς,στό τούνελ!!!Μόνο απόλυτο σκοτάδι!!Καλές εορτές μέ υγεία καί ευτυχία στό σπιτικό σου!!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ καλή μου Δήμητρα!Κάθε χρόνο θα γίνονται και χειρότερα... άλλοι για οικονομικούς λόγους κι άλλοι για ψυχολογικούς.Όταν δε βλέπουμε την αισιοδοξία μ' όσα γίνονται, τότε δε νιώθουμε καμιά γιορτή!Να περάσετε όμορφα και χαρούμενα με υγεία πάνω απ' όλα όλες τις γιορτές!Χαρούμενη καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  12. Νίκο μου καθαρά και καλά τα σκέφτεσαι . Τα Χριστούγεννα όπως και οι μεγάλες γιορτές μας έχουν γίνει γιορτές καταναλωτισμού όσο έχουμε σπίτι ακόμα μήπως είναι καιρός να βάλουμε στην ψυχή μας την αληθινή έννοια ? Τουλάχιστον ας έχουμε υγεία γιατί αλλοίμονο σε όποιον αρρωστήσει.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που μας έμεινε πια καλή μου φίλη, είναι να γυρίσουμε πίσω στα παλιά.Τότε που νιώθαμε τις γιορτές χωρίς τα πολύχρωμα στολίδια!Μήπως και ξαναπιστέψουμε...Υγεία πάνω απ' όλα γλυκιά μου να 'χετε κι όλα τ' άλλα βρίσκονται!Να περάσετε χαρούμενες γιορτές κι ευτυχισμένες!Καλημέρα με πολλά χαμόγελα!!!:-)))

      Διαγραφή
  13. Τα Χριστούγεννα κατάντησαν ένα σύνολο φολκόρ ντεκόρ και καπιταλιστικών εθίμων. Ο σάντα κλάους, ουδεμία σχέση με τον αδύνατο Μέγα Βασίλειο που πέθανε σχετικά νέος, τα λαμπάκια και τα δώρα μαζί με ότι σαχλοαμερικανιές που παίζει η τηλεόραση, είναι τα χριστούγεννα όσων μένουν στη βιτρίνα αγνοώντας ή απεχθάνοντας το βάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο καλέ μου φίλε!Ακόμα ψάχνουμε και κοιτάζουμε για λίγα πολύχρωμα λαμπάκια, αλλά κι αυτά δε θ΄αργήσουν να σβήσουν!Αυτή η κρίση δεν τσάκισε μόνο τα όμορφα, αλλά και τα άσχημα που νομίζαμε πως ήταν όμορφα!Όλα θέμα ψυχολογίας και χρημάτων είναι!Να 'σαι πάντα καλά και να περάσεις χαρούμενες κι ευτυχισμένες γιορτές με υγεία κι αγάπη!!!Χαρούμενη καλημέρα!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...