ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

04 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΑΓΓΕΛΟ!


Πέρυσι ήταν οι φοιτητές της Λάρισας. Παιδιά ανώνυμων και φτωχών προφανώς οικογενειών που ήρθαν σ' αυτήν την πόλη για να τελειώσουν τις σπουδές τους... να μοχθήσουν για ένα κουρελόχαρτο που θα τους εξασφάλιζε ένα... αβέβαιο μέλλον. Μια ζωή ανοχύρωτης κι ανασφάλιστης "εργασίας", σύμφωνα με όλες τις τιμές του περίφημου μνημονίου. Όμως δεν έφτανε μόνο αυτό στους δανειστές. Ήθελαν να νιώσουν και τη μυρωδιά του αίματος! Κι αυτό έγινε τελικά με τον ξαφνικό θάνατο από μαγκάλι και την έλλειψη στοιχειώδους θέρμανσης.
Όπως πέρυσι έτσι κι εφέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλο πρωταγωνιστή-θύμα. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ακριβώς το ίδιο. Τίποτα δεν έτυχε ν' αλλάξουν στην ιστορία. Παιδί και το φετινό 13χρονο κορίτσι... η μικρή Σάρα. Χωρίς ακριβώς να ξέρω την αλήθεια του συμβάντος, θεωρώ αμέλεια της μητέρας που άφησε το μαγκάλι μ' ένα ανήλικο παιδί. Για ποια αμέλεια όμως μιλάμε, όταν τόσα χρόνια αυτός ο λαός έχει μάθει και συνηθίσει τη ζεστασιά του πετρελαίου. Όταν λείπει παντελώς η ενημέρωση κι επικρατεί παντού η στοιχειώδης άγνοια χρήσης άλλων πηγών ενέργειας(και δεν ξεχωρίζω ακόμα και την ηλεκτρική).
Απ' ότι φαίνεται θέλουν οι ανάλγητοι απ-άνθρωποι κι άλλες ανθρωποθυσίες. Πρέπει να φοβηθούμε και να υποκύψουμε στις πιέσεις της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Κι όλοι αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια, είναι γνωστό από ιδρύσεως να προσκυνούν κάθε ξένο δυνάστη. Άλλωστε οι εξωτερικοί παράγοντες με την προπαγάνδα και την κατασκοπία τους ανέβαζαν και κατέβαζαν κατοχικές κυβερνήσεις όπως ήθελαν. Ακόμα και σήμερα είναι πλέον γνωστό ποιοι είναι υποστηρικτές τους. Και το καλύτερο είναι πως δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και γι' αυτό δεν έχουν ιδέα τη σημαίνει δουλειά. Τα είχαν και τα έβρισκαν όλα έτοιμα και στο χέρι. Η μόνη δουλειά που ήξεραν ήταν να ψεύδονται. Κι όμως-όσο παράξενο κι αν φαίνεται-για μένα έχουν τη λιγότερη ευθύνη.
Κατηγορώ και ντρέπομαι όλους εμάς που ακόμα επιμένουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να εναλλάσσουμε στην εξουσία όλα αυτά τα παράσιτα, για να λυμαίνονται τον τόπο και να σπέρνουν παντού τη βία, τον όλεθρο και τον πανικό. Μόλις πριν από τρία περίπου χρόνια άνοιξαν το χορό με τα αίματα χιλιάδων συνανθρώπων μας οδηγώντας τους στα κρεματόρια της απροσεξίας και της απόγνωσης. Στρέφουν την προσοχή της κοινής γνώμης στην παρέλαση των συλλήψεων των φασιστοειδών, ενώ οι ίδιοι είναι μεγαλύτεροι φασίστες και σιγανοί τρομοκράτες. Τα καθάρματα που ασχολούνται με το πόσα θα ξεζουμίσουν συνέχεια απ' τα ίδια γνωστά κορόιδα, αφήνοντας εκείνους που 'χουν και διακινούν ακόμα χρήμα, στο απυρόβλητο και στο ανεκτικό. 
Κατηγορώ και ντρέπομαι όλους εμάς που σαν φοβισμένα ανθρωπάκια, καθίσαμε πάνω στο παλιό ρητό "ο σώζων εαυτώ σωθήτω" κοιτάζοντας τη βόλεψή μας και την πάρτη μας αδιαφορώντας για το διπλανό μας. Γινόμαστε δυστυχώς ηθικοί αυτουργοί και συνένοχοι σ' ένα συνεχόμενο και διαρκές έγκλημα. Που 'ναι μωρέ αυτή η περήφανη ελληνική αλληλεγγύη σε κρίσιμες στιγμές. Που 'ναι αυτή η ελληνική ομοψυχία που μας έχει ξελασπώσει πολλές φορές από αδιέξοδα. Που 'ναι τέλος πάντων αυτή η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου. Αυτά και μόνο είναι αρκετά για ν' απελευθερωθεί η χώρα μας! Δυστυχώς και μετά λύπης μου χάθηκαν μέσα σε συνωστισμούς φυγής.
Θα μπορούσα ν' αναφερθώ και σ' άλλα, αλλά τι να πει κανείς τέτοιες δύσκολες ώρες πένθους και περισυλλογής. Ήταν όμως ένα ξέσπασμα της στιγμής. Μ' έκανε να σκεφτώ πως ένα απλό συμβάν που το βλέπουμε τρώγοντας μπροστά στην τηλεόραση, μπορεί αύριο να κτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Και τότε μόνο μπορούμε να δούμε ότι ένα τυπικό κι αδιάφορο "λυπάμαι πολύ", δε θα 'ναι αρκετό να μας σώσει!

Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί φόρο τιμής τόσο στη "θυσία" της μικρούλας Σάρας που με συγκίνησε, αλλά και σ' όλες εκείνες τις άγνωστες ανθρωποθυσίες που συντελέστηκαν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια υποδούλωσης της χώρας. Έγινε με παρότρυνση της καλής κι αγαπημένης μου φίλης Καίτης, που αφιέρωσε αυτό το ποίημα για να ξυπνήσει και σηκώσει απ' το βόλεμα του καναπέ συνειδήσεις! Η ιδέα αυτή ανήκει σ' εκείνη και πολλά-πολλά μπράβο γι' αυτήν την πρωτοβουλία της!

37 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ..ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.... ΤΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ..ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ...ΜΟΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ...ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΣΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΒΟΛΤΑ...ΠΡΙΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ , ΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ..ΑΥΤΑ!
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μου ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ γι' αυτές τις θλιβερές καταστάσεις πάλι εμείς φταίμε, γιατί εμείς τους ψηφίζουμε.Κρίμα στη μικρούλα και στους τόσους άγνωστους συνανθρώπους μας που 'χουν χαθεί και χάνονται κάθε χρόνο!Να 'σαι καλά χαρά μου κι εύχομαι η Κύπρος μας να μη βρεθεί σ' αυτήν τη θέση!

      Διαγραφή
  2. Απλά, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα σχόλια είναι περιττά...
    Λυπάμαι πολύ...
    Φιλιά, καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το λυπάμαι πολύ, να δω πότε θ' αποφύγουμε παιδιά μου!
      Να 'στε καλά και καλό σας απόγευμα!!!

      Διαγραφή
  3. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτές και αμέτρητες άλλες ακόμα, ντρέπομαι που λέγομαι..άνθρωπος...
    Καλή συνέχεια, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι άνθρωποι λεγόμαστε, αλλά πρέπει να το λέμε, γιατί δε φαίνεται!
      Να 'σαι πάντα καλά!Στέλνω την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Νικόλα μου..ήξερα ότι θα γράψεις ''γροθιές στο στομάχι΄΄για την αναλγησία των καθαρμάτων που μας καθορίζουν την πορεία της ζωής μας..εγώ δεν έκανα τίποτα..νιώθω πολύ ''λίγη''..γιατί τίποτα δεν μπορώ να καταφέρω απο μόνη μου..γιαυτό έγραψα σε σένα να γράψεις κάτι..δεν ξέρω τι να προτείνω πιά,.ούτε τι να σκεφτώ..ούτε πως ν'αντιδράσω..εντάξει την εκφράσμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας,όμως μετά τις πρώτες μέρες θα ξεχαστεί η Σάρα..η κάθε Σάρα,.τα παιδιά απο την Λάρισα ξεχάστηκαν..και με την Σάρα το ίδιο θα γίνει..εμείς απλά ας προσπαθήσουμε..ας γράψουμε κάτι για το κοριτσάκι που έφυγε άδικα..μήπως προβληματιστεί κάποιος που δεν είχε προβληματιστεί μέχρι τώρα..δεν ξέρω,αλλά νιώθω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνικό τέλμα..καταρρέουν οι αξίες,το ψυχικό σθένος δεν υπάρχει,η κοινωνία σε βύθιση,οι άνθρωποι σε κατάθλιψη,πολλά ...πολλά..μη σε κουράζω..απλά είμαι πολύ χάλια με το θέμα και έσκασα κι εσένα με όσα σου γράφω αυτές τις μέρες φιλαράκι μου.καλό απογευματάκι..θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να πούμε και να γράψουμε καλή μου Καιτούλα δεν πρόκειται να συγκινηθεί κανείς!Τους ίδιους θα ξαναβγάλουμε.Είμαστε λαός ειδικής ψυχανάλυσης.Αρχίζω ν' αμφιβάλλω αν είμαστε κι απόγονοι!Και ξέρεις γιατί;Γιατί όλοι θέλουμε ν' αλλάξουν τα πάντα, αλλά χωρίς ν' αλλάξει τίποτα... το ίδιο σκηνικό... δηλαδή τα ίδια πρόσωπα.Γίνεται αλλαγή με τα ίδια και τα ίδια..;Γιατί στην πορεία άλλα έμαθα!Ως τότε όμως, ας τους βλέπουμε να τους χαιρόμαστε... κι ας τους βρίζουμε!Να περνάς καλά και σ' ευχαριστώ για το σκούντημα!Χαίρομαι πολύ που τα λέμε!!!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Νίκο!!!Τό άκουσα καί λυπήθηκα πολύ!!Πού μάς κατάντησαν όλοι αυτοί οι άχρηστοι καί ανεγκέφαλοι!!Ντροπή καί αίσχος!!!Καλό βράδυ!!!Φιλιά στήν Σοφούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά γλυκιά μου Δήμητρα!Έχεις την καλημέρα με την αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
  6. Το γεγονός είναι πολύ θλιβερό και ντροπιαστικό για όλους μας. Κρίμα να χάνετε έτσι μια ζωή, που με τόσες αγωνίες και στερήσεις προσπαθεί να επιβιώσει στην σημερινή εποχή. Το λάθος είναι δικό μας συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εύχομαι οι Άγιες μέρες να μας φωτίσουν και να μας βοηθήσουν κάνουμε καλύτερες επιλογές για το καλό όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Αλέξανδρε, το λάθος είναι δικό μας κι ακόμα βλέπω δυστυχώς να συνεχίζεται!Να 'σαι πάντα καλά και χαίρομαι πολύ που τα λέμε!!!

      Διαγραφή
  7. σε αυτά δεν υπάρχουν λόγια,παρά μόνο πόνος και θυμός..
    καλό ξημέρωμα Νίκο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου καλή, πόση οργή κι αγανάκτηση θα χρειαστεί ακόμα... πόσες ζωές πρέπει ακόμα να χαθούν;Όλο σε τέτοιους απολογισμούς θα καταλήγουμε, αν δεν κάνουμε τον δικό μας!Ο Θεός να σ' έχει καλά και να 'ναι δίπλα σου, για να σ' ανοίγει το δρόμο!!!

      Διαγραφή
  8. καλημερα καλε μου φιλε!
    συμφωνω απολυτα σε οσα ανεφερες!
    ας γινει κατι καλο επιτελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας γίνει, αυτό λέμε όλοι άλλωστε... αλλά τι μπορεί να γίνει γλυκιά μου Κική, αν δεν αλλάξουν όλα... ακόμα κι οι ζωές μας!Έχεις την αγάπη μου!!!Να 'σαι καλά!!!

      Διαγραφή
  9. Νίκο μου θα προσυπογράψω κάθε σου λέξη γιατί το ίδιο αισθανόμαστε οι περισσότεροι .
    Πόνος, θυμός , αγανάκτηση…. Και κανείς να μην καταλαβαίνει πως είναι δυνατό να ζεις με πετσοκομμένες συντάξεις, μισθούς, ανεργία , χωρίς τίποτα από όλα όσα απαιτούνται για να ζήσουμε να έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Ηλεκτρικό, νερό, πετρέλαιο, τρόφιμα όλα να τραβούν την ανηφόρα.
    Είναι ένα σχέδιο εξόντωσης και τώρα πια διαφαίνεται καθαρά ότι όλα βαδίζουν προσχεδιασμένα .
    Μιλάς για αλληλεγγύη…. Αυτή υπάρχει καλέ μου αλλά πόσο; Πώς να προσφέρεις όταν κι εσύ δεν έχεις και τι να προσφέρεις ; Θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω που οι άνθρωποι είχαν σκληρύνει τόσο πολύ που ακόμα κι ο θάνατος εμπρός στα μάτια τους καμία εντύπωση δεν έκανε.
    Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά σαν την Σάρα, δεν έχουν φαγητό, ρεύμα, τα στοιχειώδη …. Ίσως αύριο με τους πλειστηριασμούς να μην έχουμε ούτε και σπίτια και όμως ακόμα ο Έλληνας δεν ρισκάρει τίποτα για να κερδίσει το αύριο που του πήρανε… ακόμα ανεχόμαστε τους έχοντες και κατέχοντες να χορεύουν καρσιλαμά στις πλάτες μας.
    Για να δούμε έως πότε;

    Την Καλημέρα μου Νίκο μου ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Λεβίνα, έχουμε όλοι ξεχειλίσει από θυμό κι αγανάκτηση, αλλά επιτέλους ας τα εκφράσουμε σε κάτι... οτιδήποτε... υπάρχουν πολλοί τρόποι!Πάντως τη μόνη αλληλεγγύη που βλέπω έντονα, είναι αυτή της εμπιστοσύνης και της ανανέωσης στα πολιτικά καθάρματα.Τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν γίνει ένα κι έχουν προσυπογράψει τη θανατική μας καταδίκη με τους δανειστές.Δε μπορούμε να περάσουμε τίποτα πια χωρίς την έγκρισή τους.Αυτό είχε ξεκινήσει από παλιά, αλλά σε πιο λάιτ μορφή.Σήμερα απλά έχουν ξεμπροστιασθεί.Πάλι θα τα ξαναψηφίσουμε, για να μας τυραννήσουν κι άλλο.Όπως είπα και παραπάνω, θέλουμε την αλλαγή χωρίς ν' αλλάξει τίποτα γύρω μας.Χωρίς καμιά ταλαιπωρία, χωρίς καμιά κακουχία.Άβρεχτοι δε γίνεται να περάσουμε το ποτάμι.Μόνο με γέφυρες μπορούμε, που κοστίζουν ακριβά και για να τις φτιάξουμε πρέπει να ταλαιπωρηθούμε μόνοι μας και γρήγορα κι όχι δουλεύοντας σκλάβοι για δεκαετίες ολόκληρες.Τη βόλεψή μας κοιτάζουμε ακόμα κι όχι την ασφυξία και τον θάνατο.Νομίζουμε πως θα την γλυτώσουμε, αφού ακόμα πιστεύουμε στο θέατρο των κατοχικών κυβερνήσεων.
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου κι έχεις την αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
    2. Xρόνια Πολλά Νικο μου
      με υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη στην καρδιά εύχομαι ....
      να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν καλέ μου
      και σήμερα να περάσεις μια ξεχωριστή ημέρα :-)

      Διαγραφή
    3. Καλή μου Λεβίνα σ' ευχαριστώ πολύ και να 'σαι πάντα καλά.Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό κι όλα τ' άλλα έπονται.Εύχομαι λοιπόν υγεία σ' όλους σας και μετά όποια σειρά επιθυμείς!!!Χαρούμενη βραδιά να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Νίκο μου, δίκιο έχεις είναι όμως και υποχρέωση μας πλέον με τέτοιες συνθήκες να μαθαίνουμε στα παιδιά τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω μας.....τα λάθη είναι πολλά και δυστυχώς εμείς ακόμη ψάχνουμε που θα ρίξουμε τις ευθύνες...!
    Δεν γνώριζα το φετινό γεγονός, είναι κρίμα να χάνονται αθώες ψυχές από έλλειψη γνώσης και χρημάτων....Καλό παράδεισο να έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο καλή μου Ωραιοζήλη και θα πρόσθετα πως καλύτερα να μαθαίνουμε τα παιδιά ν' αναλαμβάνουν τις ευθύνες, γιατί για να τις μετακινήσουμε δε χρειάζεται κι ιδιαίτερο μάθημα!
      Να 'σαι πάντα καλά και χαίρομαι πολύ κάθε φορά που τα λέμε!!!

      Διαγραφή
    2. Πέρασα για τα χρόνια πολλά, έστω και λίγο καθυστερημένα....
      Χρόνια πολλά, χαρούμενα, ευλογημένα, σωτηρία, γεμάτα χαρά και υγεία...!
      Καλό σου βράδυ :)))

      Διαγραφή
    3. Σε περιμένει ένα βραβείο....http://enakathemera.blogspot.gr/2013/12/for-you-christmas-award.html

      Διαγραφή
    4. Σ' ευχαριστώ, σ΄ευχαριστώ πολύ, χίλια ευχαριστώ καλή μου φίλη για όλα και πάνω απ' όλα που με σκέφτηκες... για τις ευχούλες σου και για το δωράκι σου... ο Θεός να σ' έχει καλά και να σου δίνει φώτιση στις επιλογές της ζωής σου και δύναμη για ν' αντέξεις οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί!!!Δε θα παραλείπω να το λέω... χαίρομαι πολύ που έχεις βρεθεί στο δρόμο μου!Στέλνω την καλημέρα με την αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
  11. Ντρέπομαι, και θυμώνω και αγανακτώ... Κι όχι γιατί τους ψηφίζουμε (μήπως υπάρχει και κανένας ικανός και άξιος να στρέψουμε την ψήφο μας??), αλλά γιατί σιωπούμε. Αυτή η σιωπή είναι που με εξοργίζει πιο πολύ.
    Τι να πω, τα λόγια είναι περιττά πλέον...
    Καλή σου μέρα Νίκο!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες είναι καλή μου Αναστασία!Πολλά μπορούσαμε να κάνουμε και διαλέγουμε δυστυχώς το χειρότερο!Να 'στε πάντα καλά παιδιά μου και σας φιλώ!!!

      Διαγραφή
  12. Εχουμε καταντησει ξεδιαντροποι μηδενιστες.
    Υπεροχα!!!
    Προφανως το "χαλαρωσε κι απολαυσε το"
    εχει πιασει τοπο σ'αυτον το βιασμο.

    Ωρα καλη,Νικο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το βιασμό μπορεί να χαλαρώσουμε και να το ευχαριστηθούμε όπως καλά λες agriomeli μου, αλλά αυτό που φοβάμαι είναι το "παρά φύσιν"!χαχααα!!!
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου και χαρούμενη βραδιά να περάσετε!!!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα Νικόλα μας
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΆ ΚΑΙ ΤΎΧΗ .
    Να σε χαίρετε οι οικογένεια σου
    και του χρόνου
    Παύλος & Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παύλο και Μαριέτα καλοί κι ευγενικοί μου φίλοι, να 'στε καλά και χαίρομαι πολύ που σας γνώρισα!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχούλες σας κι ανταποδίδω στο πολλαπλάσιο με πρώτα απ' όλα την υγεία κι όλα τ' άλλα βρίσκονται!Πολλά-πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά Νίκο μου!!!Υγεία καί ευτυχία σού εύχομαι !!Νά είναι καλά η Σοφούλα σου καί νά χαίρεσαι τήν οικογένειά σου!!Καλά νά περάσετε!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Δήμητρα για τις ευχούλες σου κι ο Θεός να σας έχει όλους καλά!Να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!!!

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Νίκο μου και χρόνια πολλά!
    Να σε χαιρόμαστε και να σε χαίρεται η οικογένειά σου! Σου εύχομαι υγεία και ότι άλλο επιθυμείς να το έχεις! :)
    Πριν λίγο μιλούσα στο τηλέφωνο με ένα συγγενικό μου πρόσωπο που βρίσκεται στην Αυστρία και μου είπε την εξής φράση: "Ελλάδα το μεγαλείο σου!".. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για να το πεις αυτό..
    Δυστυχώς αυτό που έγινε στο μικρό κορίτσι είναι φρικτό.. πως γίνεται πάντα να την πληρώνουν όσοι δε φταίνε, οι αθώοι; Μα οι γονείς του που ήταν;
    Πολύ καλό το κείμενό σου! Μπράβο!
    Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Κωνσταντίνα για τις ευχούλες σου... να 'σαι καλά χαρά μου και πάντα ευτυχισμένη!
      Έχεις δίκιο σ' όσα αναφέρεις.Με τις νέες μορφές ενέργειας παλαιού τύπου δυστυχώς υπάρχει άγνοια κινδύνου, γιατί δεν υπάρχει απ' όσο φαίνεται ενημέρωση.Μετά από τόσα χρόνια καλοριφέρ θα χρειαστούν να περάσουν αρκετά χρόνια κι αρκετές ανθρωποθυσίες ακόμα να γίνουν, για να μάθουν ορισμένοι τις παλιές "καλές" συνήθειες.Μπορούσε όμως ένα κράτος(κι όχι μπ@@ρδε@@) τόσα χρόνια να έχει μεριμνήσει να φτάσει το φυσικό αέριο και στην πιο απόμερη γωνιά!
      Χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  16. Φίλε Νίκο σου ευχόμαστε χρόνια πολλά και πάνω απ'όλα υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλοί μου φίλοι Στράτο και Χριστίνα για τις ευχούλες σας, να 'στε πάντα καλά, με αγάπη κι ευτυχία!Ο Θεός πάντα δίπλα σας!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...