ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

24 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!


Η κακοποίηση είναι μια παράνομη πράξη που δεν έχει να κάνει τόσο με κάποιο φύλο, όσο με την αηδία που μου προκαλεί η οποιαδήποτε είδους βία. Μια βία που την καταδικάζω από όπου κι αν προέρχεται. Νιώθω όμως αποτροπιασμό για όλες εκείνες τις κακοποιήσεις, που τελέστηκαν και εξακολουθούν να γίνονται από το δικό μου φύλο σε βάρος τόσων γυναικών.
Η επικράτηση του δυνατού επί του αδυνάτου χωρίς λόγο και αιτία πάντοτε μου έβγαζε θυμό. Μου έφερνε στο μυαλό αμέσως τη βία και την κακοποίηση, την υποδούλωση και την υποτέλεια, από το σεβασμό και το διάλογο. Μερικοί άνθρωποι που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο ίσως να αναρωτηθούν σε ποιο φύλο ανήκω, αλλά λίγο με ενδιαφέρουν οι οποιεσδήποτε ιδέες και απόψεις τους. Η ανθρωπιά και το δίκιο άλλωστε με ενδιαφέρει πιο πολύ, ακόμα και από οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον.
Σύμφωνα λοιπόν με το σύνταγμα η ισότητα των δύο φύλων θεωρείται δεδομένη και είναι κατοχυρωμένη από αυτό. Πόσο όμως ισχύουν αυτά στις μέρες μας; Ο άντρας και η γυναίκα είναι ίσα και ίδια δημιουργήματα ενός αγαθοποιού Θεού, που την έκτη μέρα τους έπλασε προσωπικά και δε βγήκαν από ένα απλό "γεννηθήτω…". Και επομένως το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο. Είναι όντα αλληλοσυμπλήρωσης και αλληλοβοήθειας. Επωμίζονται το ίδιο έργο και έχουν από κοινού την ευθύνη για τον κόσμο γύρω τους.
Οι ρόλοι στην πορεία άλλαξαν, ενώ άλλα προστέθηκαν και άλλα αγνοήθηκαν. Η γυναίκα πλέον στρέφεται προς τον άντρα με μια επιθυμία κτητική και εκείνος λειτουργεί απέναντι της ως απόλυτος κυρίαρχος - δυνάστης και εξουσιαστής. Όπου δε συμφωνεί με τις όποιες απαιτήσεις του, εκείνος πλέον έχει έτοιμη τη λύση... να σηκώνει το χέρι. Σημαντικό ρόλο βέβαια σ' αυτό παίζουν η παιδεία και οι παραστάσεις που έχει γαλουχηθεί ένας άντρας μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Μετά από  όλα αυτά βέβαια και μετά από τις απότομες εναλλαγές, έχει προστεθεί αρκετός θυμός, που κι αυτός με τη σειρά του έφερε την ψυχική κατάπτωση.
Πολλές φορές θα έχουμε ακούσει από τη διπλανή μας πόρτα, να βγαίνουν άναρθρες κραυγές από κάποιο ζευγάρι που μαλώνει. Όλο και κάποια ιστορία θα έχουμε υπόψη μας για κάποια γυναίκα, που έχει "στραβοπατήσει" σε ένα σκαλοπάτι ή έχει κτυπήσει κατά λάθος σε κάποιο έπιπλο. Η κακοποίηση των γυναικών είναι ένα συχνό φαινόμενο που ήδη υπάρχει και έχει εξαπλωθεί στις μέρες μας σαν επιδημία. Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και ανεξαρτήτου ηλικίας, χρώματος, εθνικότητας, οικογενειακής και κοινωνικής κατάστασης.
Τις περισσότερες φορές η κακοποίηση επέρχεται από κάποιο γνωστό και οικείο άτομο. Τα θύματα αρνούνται πεισματικά να την αποκαλύψουν σε άλλο πρόσωπο, φιλικό ή συγγενικό. Η καταγγελία σε δημόσιες αρχές είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η αποσιώπηση αυτή φυσικά δεν αποθαρρύνει τους δράστες, αλλά αντίθετα τους ενθαρρύνει περισσότερο, για να επαναλάβουν σε πιο χειρότερη μορφή τις κτηνώδεις ορέξεις τους. Οι δράστες είναι άτομα με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο και λειτουργούν συνήθως με ένστικτα. Η λογική τους είναι ανύπαρκτη και η κοινωνία τους είναι συνυφασμένη με εκείνη της κοινωνίας των ζώων. Αν και σε αυτό το τελευταίο αμφιβάλω, γιατί και τα ζώα έχουν φτάσει πλέον σε σημείο πιο "ανθρώπινης" συμπεριφοράς.
Η κακοποίηση λοιπόν γίνεται με βία και μπορεί να επέλθει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ξεκινά από μια απλή εξύβριση και είναι δυνατόν να καταλήξει μέχρι ένα βιασμό ή ακόμη και θάνατο. Υπάρχουν πολλές μορφές βίας και κακοποίησης που μπορούμε να τις διαβάσουμε κι εδώ. Οι σπουδαιότερες όμως που καλύπτουν και αρκετές μορφές της, είναι η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση. Η σωματική κακοποίηση επιβάλλεται με μια απλή ώθηση, με σωματική βλάβη, με τραυματισμούς ή πολλαπλές κακώσεις, με σεξουαλική κακοποίηση και τέλος με βιασμό(ομαδικό και αιμομικτικό). Η ψυχολογική κακοποίηση αντιθέτως δεν είναι εμφανής, γιατί δεν αφήνει εξωτερικά σημάδια. Αφήνει όμως εσωτερικά και επιτυγχάνεται από μια απλή έντονη και δυνατή φωνή, εξύβριση, εξευτελισμό του θύματος, απειλή, εκφοβισμό, στέρηση εργασιακού δικαιώματος, εξαναγκασμό σε παράνομη εργασία και άλλων πολλών που μπορούν να προκαλέσουν ντροπή, αποκλεισμό και ψυχικό φόβο στο θύμα.
Οι συνέπειες από μια κακοποίηση είναι πολύ τραυματικές και τραγικές στην μετέπειτα ζωή του θύματος. Ειδικά στην περίπτωση που το θύμα είναι ανήλικο παιδί, αυτό έχει αντίκτυπο ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Παραμένει αποκλεισμένο από τον περίγυρο και η ντροπή που νιώθει γι' αυτό, τυχαίνουν ιδιαίτερης παρακολούθησης και ψυχικής αποκατάστασης. Πάντως σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε κακοποίηση πρέπει ο δράστης να καταγγελθεί από το θύμα του με κάθε τρόπο. Στο θύμα πρέπει να του συμπαρασταθούμε μιλώντας του και ακούγοντας το με ιδιαίτερη προσοχή. Να μείνουμε ψύχραιμοι και να δείξουμε ενδιαφέρον, χωρίς να εκδηλώσουμε θυμό και πανικό, γιατί ήδη είναι φοβισμένο.
Πάντως θα πω την αμαρτία μου, γιατί έχει πέσει στην αντίληψη μου και δε θα αντέξω με τόσα που έγραψα. Υπάρχουν πολλές μητέρες που εξακολουθούν δυστυχώς να παροτρύνουν, να εξυμνούν, και να καμαρώνουν για τα "κατορθώματα" των γιοκαρίνων τους, όταν φέρονται βάναυσα και σκληρά σε κοπέλες της ηλικίας τους. Όσον αφορά σε μένα έχω ήδη αναγνωρίσει τον πολυδαίδαλο ρόλο της γυναίκας απέναντι στην οικογένεια, που δεν εστιάζεται μόνο σε μια απλή σύντροφο, αλλά επεκτείνεται σε πάρα πολλά. Ερωμένη, φίλη, μάνα, νοικοκυρά, δασκάλα των παιδιών, μοδίστρα, πλύστρα, νοσοκόμα, ψυχολόγος, διακοσμήτρια και τόσα άλλα που μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή, είναι μερικά από αυτά και ζητώ συγνώμη γι' αυτό.
Αναρωτιέμαι τελικά τι είναι εκείνο που κάνει να ξεχνάει τόσο εύκολα μια γυναίκα, για να συνεργεί σε αυτό το διαρκές έγκλημα. Με αυτόν τον τρόπο όμως καταφέρνει να δημιουργεί ένα αυριανό τέρας, αντί να βγει μπροστά, να δώσει γροθιά στην κατεστημένη βία με καταγγελία και φωνάζοντας δυνατά:   
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΩΣ ΕΔΩ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους δεν το γνωρίζουν η 25η Νοεμβρίου έχει  καθιερωθεί ημέρα κατά της γυναικείας κακοποίησης. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφαση της στις 17 Δεκεμβρίου 1999 ανακήρυξε αυτήν την ημέρα ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η μέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.

24 σχόλια:

  1. Θελέστα και παθέστα! Αυτό πρέπει να λέμε σε όσες αντί να σηκωθούν και να φύγουν, κάθονται και τρώνε ξύλο! Άμα καυγαδίζεις και τσακώνεσαι, τότε ο γάμος ήδη έχει μπατάρει. Και άμα κάθεσαι να τις τρως κι από πάνω, τότε τα θέλει ο απαυτός της κάθε μίας!

    Το γιατί δεν φεύγουν από τα ρεμάλια που παντρεύονται, είναι το ζήτημα. Βέβαια, μη δουν ρεμάλι, τρέχουν από πίσω του και μετά τάχα παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν καλά παιδιά...

    Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας. Στο χέρι τους είναι να πάψει η βία εναντίον τους. Ας απαιτήσουν δυναμικά τα (αυτονόητα) δικαιώματά τους και να δείξουν την ανάλογη πυγμή. Από 'κει και πέρα, όταν δείχνουμε ως κοινωνία ανοχή στην πρώτη καρπαζιά του συζύγου τότε καλά σαράντα!

    Υ.Γ. Ο γάμος θέλει αγάπη με μείωση εγωισμού κι από τους δύο. Η βία προέρχεται από την έλλειψή της αγάπης και την εγωιστική έξαρση. Μήπως εν τέλει δεν υπάρχει αγάπη όταν παντρεύεται το ζευγάρι, αλλά ένας ενθουσιασμός που ξεφουσκώνει γρήγορα; Προφανώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ καλέ μου φίλε.Υπάρχουν πολλές γυναίκες έτσι.Κι όπως δεν ξέρουμε την ψυχή της γυναίκας, έτσι δεν γνωρίζουμε και την κάθε περίπτωση.Και δεν βάζω τις συνθήκες διαβίωσης και οικογενειακού περιβάλλοντος γενικότερα που ζούσε από μικρό παιδί.Στο Υ.Γ. θα συμφωνούσα τελείως, αν η κάθε πλευρά έκανε την ψυχοθεραπεία-ψυχανάλυσή της προ του γάμου!
      Να 'σαι πάντα καλά και χαίρομαι πολύ που περνάς κι αφήνεις τις ανθρώπινες απόψεις σου!Χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικα δεν νιωθω καμια λυπη γι αυτες τις γυναικες
    παρα μονο για τα κακοποιημενα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι οι άνθρωποι αυτοί από παιδιά ξεκίνησαν καλό μου agriomeli και ποιος να ξέρει πως έζησαν από τότε!Όπως κι εμείς... που ανήκουμε στο "δυνατό" φύλο!χα!
      Απόγευμα κι ολόκληρη εβδομάδα χαράς να περάσεις!!!

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραια αναρτηση, ειδικα το τελος!

    Καλη βδομαδα!!

    υ.γ: πολλες φορες θελουν οι γυναικες αυτες να ξεφυγουν και φοβουνται για την ιδια τη ζωη τους. Αλλες φορες ξεφευγουν κ ο αντρας τους τις βρισκει και τις σκοτωνει απο μισος. Εβλεπα προσφατα μια εκπομπη για μια περιπτωση οπου η συζυγος εφυγε γιατι τη χτυπουσε ο αντρας της, πηραν διαζυγιο κανονικα και φυσικα το δικαστηριο της εδωσε την επιμελεια των παιδιων. Εκανε καινουρια οικογενεια και ηταν εγκυος οταν μια μερα πηγε να παρει τα παιδια απο τον πρωην αντρα της (του ειχε επιτραπει να τα βλεπει συγκεκριμενες μερες). Αυτος ειχε παει τα παιδια στην κοπελα με την οποια τα ειχε και το σπιτι ηταν αδειο. Εδειρε την (εγκυο) πρωην γυναικα του, της ανοιξε το κεφαλι και μετα την εδεσε και την εβαλε σε εναν σκουπιδοτενεκε. Τη φορτωσε στο αυτοκινητο του και την μετα απο 4 ωρες σε θερμοκρασια υπο του μηδενος, την εκλεισε μεσα σε μια αποθηκη και εβαλε πανω στον σκουπιδοτενεκε πραγματα για να μη μπορει να βγει. Δεν ειχε υπολογισει ομως οτι ειχε το κινητο της. Πηρε την αστυνομια αλλα δεν ηξερε που ειναι και μετα λιποθυμησε ενω τους μιλουσε. Τους πηρε ολη τη νυχτα να τη βρουν αλλα ευτυχως επεζησε. Το μωρο πεθανε βεβαια και χρειαστηκε να της ακρώτηριασουν τα δαχτυλα των ποδιων γιατι ειχε παθει κρυοπαγηματα.

    Να υποθεσω ηταν χαζη και της αξιζε, τα θελε ο απαυτος της? τι αλλο θα διαβασουμε εν ετει 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσες πολλές τέτοιες απάνθρωπες και κτηνώδεις περιπτώσεις υπάρχουν καλή μου Evi;Δεν υπάρχει τελειωμός...Όμως κι ο απαυτός της να τα 'θελε, δε μπορεί κανείς να συμπεριφέρεται με τέτοια φρικαλέα ένστικτα.Ούτε καν με προσβολές δια λόγου.Υπάρχουν άλλωστε τόσοι όμορφοι και κομψότατοι τρόποι για ν' αντιδράσει κάποιος.Εάν κι εφόσον θέλει ν' αντιδράσει, γιατί μπορεί να μην είναι κι απαραίτητο.Όταν όμως αισθάνεται κτήνος και δεν υπολογίζει και σέβεται την αξία της ανθρώπινης ζωής, τότε εκεί καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια.
      Να 'σαι καλά χαρά μου και να περάσετε χαρούμενη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο σου που αναγνωρίζεις την πολύμορφη προσφορά της γυναίκας!!! Συνήθως περνάει απαρατήρητη ή θεωρείται αυτονόητη και δεδομένη.
    Το γιατί δεν φεύγει μια γυναίκα από μια σχέση, ενώ κακοποιείται, είναι συχνά ανεξήγητο για όσους βρίσκονται εκτός της σχέσης. Δεν μπορούμε ωστόσο να την καταδικάσουμε γι'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μακάρι καλή μου Σταυρούλα να την έβλεπαν και περισσότεροι σ' ολόκληρο τον κόσμο.Αν δούμε πως ζουν σε κάτι άλλες χώρες οι γυναίκες με μαντίλες και τα σχετικά, τότε θα δούμε μεγαλύτερες διαφορές!Οπότε, ας μη φιλολογούμε ποια κακοποίηση είναι ευνοϊκότερη, αλλά ούτε και τι κρύβεται πίσω από ένα γιατί!Η κακοποίηση είναι κακοποίηση(δηλαδή βία) σε οποιαδήποτε μορφή.
      Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες κι άφησες το σχόλιό σου με το οποίο συμφωνώ!
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου και πάντα να χαμογελάς!:-)))

      Διαγραφή
  5. Καλημέρο Νίκο!!!Πολύ ωραίο κείμενο καί ένα θέμα αρκετά καυτό γιά τίς γυναίκες!!
    Δώξα τώ Θεώ,δέν έχω βιώσει κάτι ανάλογο στό οικογενειακό περιβάλον ούτε καί στό φιλικό!!!Αλλα έχω δεί εκμπομπές καί πραγματικά,σοκαρίστηκα!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλιά πολλά στήν Σοφούλα σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή υπάρχουν πολλές μορφές κακοποίησης, αν τα διαβάσουμε επιμελώς καλή μου Δήμητρα, κάπου θ' αναγνωρίσουμε κάποια, έστω και σε εντελώς χαλαρή μορφή!Το θέμα είναι να μην υπάρχουν οι έντονες, αυτές που δεν επισείουν μόνο απλή προσβολή, αλλά εξαναγκασμό και κίνδυνο.
      Χαίρομαι πολύ που δε βίωσες ούτε μια σκηνή βίας!Αυτό σημαίνει πάνω απ' όλα υγεία σε όλα τα μέτωπα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια!
      Να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα κι ο Θεός να σας έχει καλά!!!

      Διαγραφή
  6. μπραβο γι αυτη σας την αναρτηση!
    να μιλαμε, ολοι μας,δυστυχως ειναι παντου. στη γειτονια μας, στη περιοχη μας, στη πολη μας, εν ετει 2013!

    καλο μεσημερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι καλή μου Φανή!(Τον πληθυντικό βρε γιατί τον χρησιμοποιείς;Ένας είμαι, όχι δύο!)
      Έχεις την καλησπέρα με την αγάπη μου!!!

      Διαγραφή
  7. Γλυκέ μου Νικόλα τι ανάρτηση μας έκανες!!τίμησες με το παραπάνω αυτή τη μέρα που είναι αφιερωμένη στην κακοποίηση της γυναίκας!!το έθεσες πολύ σωστά!και το εστίασες και στις διάφορες παραμέτρους!για την προσφορά της γυναίκας και στην οικογένεια και στην κοινωνία γενικότερα με τους πολλαπλούς ρόλους που έχει,αλλά έδωσες και το θέμα για προβληματισμό όσον αφορά και τηνσυμμετοχή των γυναικών σε κακοποίηση..όντως καμαρώνουν κάποιες τα αγοράκια τους όταν κάνουν τους νταήδες στο άλλο φύλο!!καμμία άφεση αμαρτιών δε δίνω σε τέτοια γυναίκα..θα την έλεγα και συνεργό ίσως!!όσο για αυτές που κακοποιούνται και παραμένουν στη σχέση,εκεί και η επιστήμη της Ψυχολογίας θα πρέπει να σηκώνει τα χέρια ψηλά!!άξιες της μοίρας τους αν μη τι άλλο!!!έπιασες θέμα που μπορώ να γράφω ώρες γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη σε τέτοια θέματα,αλλά το μόνο που έχω να σου πω ακόμα είναι να σου εκφράσω γιά άλλη μιά φορά τον θαυμασμό μου για την ποιότητά σου σαν άνθρωπο!!δεν σε λεω τυχαία φιλαράκι μου!!!απο την ιδιαίτερη ευαισθησία σου σε είχα ξεχωρίσει απο την αρχή που ήρθα εδώ!Να είσαι πάντα καλά αγαπημένε μου φίλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τηνν μέρα που είναι αφιερωμένη κατά της κακοποίησης ήθελα να γράψω,θάλασσα τα έκανα,ευτυχώς το ξαναδιάβασα και επανόρθωσα!!μη γελάσεις με το φιλαράκι σου..τις κάνει τις πατατιές του καμμιά φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή κι ευγενική μου Καιτούλα!Με κάνεις και κοκκινίζω με τα σχόλιά σου..!Δε θεωρώ πως έκανα τίποτα άλλωστε.Μου αρέσουν να ασχολούμαι με τέτοια θέματα συνήθως και σας βγάζω τη γκρίνια μου κάμποσες φορές.Έτσι καταπιάστηκα και μ' αυτό το θέμα.Μάλιστα είχα σκεφτεί να στο κοινοποιήσω με το e-mail, για να το δημοσιεύσεις στην Ονειροχώρα σου, αλλά θεώρησα μήπως σε δεσμεύσω, για κάτι που μπορεί να μην ήθελες.Και το ήθελα πραγματικά για να το διαβάσουν περισσότερες γυναίκες, επειδή έχεις μεγάλη επισκεψιμότητα.Τέλος πάντων δεν το έκανα και καλά να πάθω!Α, ξέχασα... δεν ήθελα ούτε καν ν' αναφέρεις όνομα(δεν είμαι τέτοιος!)... ας το έπαιρνες κι ας του πρόσθετες ή του αφαιρούσες ό,τι ήθελες εσύ... άλλωστε για καλό θα ήταν!Σε όσα λες πάντως έχεις απόλυτο δίκιο γλυκιά μου Καιτούλα κι εσύ σαν γυναίκα θα 'χεις μάθει κι ακούσει περισσότερα.Θα πρόσθετα μόνο πως επειδή αναφέρεσαι σε γυναίκες εδώ τις δικές μας, άντε και του υπόλοιπου ανεπτυγμένου κόσμου, ας μη λησμονούμε και τις άλλες του τρίτου, τέταρτου και πέμπτου κόσμου, που εκεί η κακοποίηση μάλιστα προστατεύεται και με νόμους.Βέβαια και στις ανεπτυγμένες χώρες πάλι η κακοποίηση πρέπει να 'ναι καταδικαστέα, γιατί καμιά γυναίκα δε θέλει να ζει βάναυσα.Κάποιος λόγος προφανώς θα υπάρχει, γιατί οι περιπτώσεις που καταγγέλονται(κι είναι προφανώς ελάχιστες) είναι εκείνες που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
      Να 'σαι καλά Καιτούλα μου και δε χρειαζόταν βρε η διόρθωση... "τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!"Να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα με ευτυχία και πολλά χαμόγελα!:-)))

      Διαγραφή
    2. Καιτούλα μου τόσα κατέβασα παραπάνω κι είπα και δε σου 'πα το σπουδαιότερο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη γιορτούλα σου ο αχαΐρευτος.Που να φανταστώ ο μπουμπουνοκέφαλος, πως το Καίτη βγαίνει απ' το Κατερίνα.Να, τώρα πρωί-πρωί μου 'ρθε αυτή η αναλαμπή... μόλις πριν λίγο και σ' άφησα τις ευχές μου στο σχόλιο που έκανα στο ιστολόγιό σου!Να 'σαι πάντα καλά χαρά μου και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!!!

      Διαγραφή
  9. Ας μην καταδικάζουμε τις γυναίκες που υπομένουν την κακοποίηση, γιατί δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον ψυχισμό τους. Η κακοποίηση συνήθως στην αρχή είναι συναισθηματική. Η συναισθηματική κακοποίηση καταρρακώνει το άτομοι ψυχικά και του εκμηδενίζειι (δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη)την αυτοεκτίμησή, Κι όταν ο άνθρωπος χάσει την αυτοεκτίμησή του, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Νιώθει ότι είναι υπαίτιος για όλα τα δεινά και ότι του αξίζει να του συμπεριφέρονται έτσι.Αρρωσταίνει, δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν του αξίζει να ζει έτσι..

    Μετά ξεκινάει η σωματική κακοποίηση κι οι απειλές και σε όλα τα άλλα έρχεται να προστεθεί και ο φόβος .Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πρέπει να ξανανιώσουν ότι είναι άνθρωποι για να μπορέσουν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση και να βρουν το θάρρος να προχωρήσουν σε καταγγελία.

    Δεν έχουν μαζοχιστικές τάσεις.. στήριξη χρειάζονται μέχρι να ξαναβρουν τον εαυτό τους και να καταφέρουν να προχωρήσουν μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα καλή μου!Καμιά γυναίκα δεν είναι μαζόχα να υπομένει ασχήμιες.Μια λάθος επιλογή ή εξάρτηση ή εξαναγκασμός δε μπορεί να μην κρύβει πίσω της μια ανάγκη ή ένα φόβο.Όσο για την συναισθηματική κακοποίηση που αργότερα γίνεται και ψυχολογική, μπορεί να γίνει και στον ανδρικό πληθυσμό από μια γυναίκα!Κι είναι κι αυτό πάλι ό,τι χειρότερο!
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου πεθερόπληκτη και να περνάτε όμορφα κι ευτυχισμένα!!!

      Διαγραφή
  10. καλημερα !απο που να αρχισω και που να τρλειωσω!η αναρτηση εκπληκτικη!η βια προς τον πιο αδυναμο ξεκινα απο την ελλειψη σενασμου τοσο προς το θυμα οσο και προς τομ εαυτο του θυτη,γιατι ανθρωπος με αξιοπρεπεια δεν ειναι ποτε θρασυδειλος.και βεβαια το σπιτι ππυ μεγαλωνει κανεις παιζει τομ πρωτο ρολο. εκει ομως που θελω να σταθω ειναι σατ σχολια που διαβασα και δεν το πιστεθα!ας με συγχωρησουν οι αγαπητοι μπλπγλοφιλοι αλλα δεν ξερουν τι λενε!αξιες τις μοιρας τους;τα θελουν και τα παθαινουν;ξερει κανεις απο εμας πως ειναι να ακους στημ πορτα το κλειδι και να τρεμεις;πως ειναι ενας ανθρωπος που θεωρουσες κοντα σου να γινεται στα ματια σοθ τερας; ποση ψυχολογικη βια εχει δεχτει μια γυναικα ποθ κακοποιειται ωστε να μην τολμαει να κανει βημα;ποσες φορες εχει ακουσει οτο εκεινη φταιει ωσπου να το πιστεψρι; απο οτι γαινεται κανεις μας δεν ηνωριζει και μακαρι ποτε να μη μαθουμε.αλλα τετποες νοοτροπιες ειναι που κανουν τα ατομα ππυ κακοποιουνται να φοβουνται η να νττεπονται να μιλησουν.αντι στηριξης θα βρουν κατακραυγη;αν ειναι δυνατον!η ντροπη δεν ανηκει ΠΟΤΕ στο θυμα ο θυτγς και μονο πρεπει να ντρεπεται και να απομονωνεται κοινωνικα!συγνωμη γθα το σεντονι αλλα βγαινω απο τα ρουχα μου με κατι τετποα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Χριστίνα αν πω πως δε σε νιώθω, θα σου πω ψέμματα... για όλα όσα αναφέρεις και γράφεις.Πρέπει να ξέρουμε όμως πως υπάρχουν γύρω μας αντίθετες απόψεις.Κι αυτές πρέπει ν' ακούγονται και να τις σεβόμαστε, έστω κι αν δε συμφωνούμε.Και το πιο αυτονόητο για μας από μερικούς γίνεται ακατανόητο.
      Σ' εκείνο όμως που δε μπορώ να κατανοήσω ακόμα, είναι πως συμφωνούμε και βγάζουμε σε εκλογές σαν πρόβατα την ίδια λαίλαπα, αφού έχει αποδειχθεί ότι μετά θα τους βρίζουμε!χαχαχα!Εδώ θα χρειαστούμε σίγουρα ψυχανάλυση.
      Να 'σαι καλά χαρά μου και για τέτοια θέματα έχω πολλές αναλαμπές και γκρίνιες στο μυαλό μου... χρόνο δεν έχω, άστα!Έχεις την καλημέρα μου μ' ένα πλατύ χαμόγελο για ηρεμία και ξενοιασιά!:-)

      Διαγραφή
  11. καλησπέρα και απο μένα
    Φυσικά λέμε ΟΧΙ σε κάθε είδος κακοποίηση!!!Από την άλλα λέω πάντα πως όποιος κάνει κάτι είτε είναι καλό είτε είναι κακό,βρίσκει και τα κάνει!!!Μετά την ''πρώτη''φορά υπάρχει 100%και η δεύτερη και πάει λέγοντας.Στην ''πρώτη'' λοιπόν....δρόμο!!!!Τίποτα άλλο.Δεν αξίζει να σχολιάσουμε καθόλου την κατηγορία ανθρώπων που λειτουργούν με αυτόν τον υποτιμητικό(πρώτα για τον εαυτό τους)τρόπο.
    Πολλα φιλιά και....Δρόμο απο τέτοια καθίκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις καλή μου!Μερικές φορές οι άνθρωποι, ενώ φαίνονται κι είναι καλοί, στη συνέχεια αλλάζουμε.Σ' όλες όμως τις περιπτώσεις δεν πρέπει νομίζω να κατηγορούμε το θύμα, αφού δεν ξέρουμε το γιατί μπορεί να τα υπομένει!Κι αυτή ακριβώς τη σιωπή πρέπει να την κάνουμε δυνατή φωνή.
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου και να περάσετε ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο!:-)

      Διαγραφή
  12. Νίκο μου,
    αν και άργησα να την διαβάσω την ανάρτησή σου, είναι φοβερή!
    Δε νομίζω πως θα άφηνα κάτι τόσο τραγικό να συμβαίνει με τη συγκατάθεσή μου.. είναι τόσο λυπητερό που με τα χρόνια αυξάνεται η βία αντί να μειώνεται..
    Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου καλή μου Κωνσταντίνα για την αποφασιστικότητά σου!!!Εύχομαι να μη συναντήσεις βίαιες συμπεριφορές και μακάρι να υπάρξουν κι άλλες γυναίκες... να μην αφήσουν να γίνει η κακοποίηση μια κτηνώδης αντρική συνήθεια.Για να ξεχωρίσουμε κάποτε κι εμείς σαν αρσενικά, τα ένστικτά μας απ' τους φίλους μας τα ζώα!Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια!Είσαι πολύ καλή... ψυχούλα!
      Την καλησπέρα με την αγάπη μου στέλνω!!!

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...