ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

01 Αυγούστου 2014

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!


Σήμερα επέλεξα να υποδεχτώ και να παρουσιάσω με χαρά και συγκίνηση σ' αυτόν το χώρο ένα αξιόλογο ιστολόγιο γεμάτο καλοσύνη που διαχειρίζεται η καλή μου φίλη Χριστίνα κι έχει θεματολογία την ανθρωπιστική βοήθεια... την αλληλεγγύη.Βέβαια υπάρχουν πολλά παρόμοια ιστολόγια που έχουν σχετική θεματολογία βασισμένη σ' ανθρωπιστικούς σκοπούς και με την ευκαιρία θα 'θελα να χαιρετήσω κάθε αξιέπαινη βοήθεια που προσφέρουν, αλλά αυτό το ιστολόγιο έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου, είναι πολύ νέο σ' αυτόν το χώρο και θα 'θελα να το γνωρίσουμε.Έχει τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό τίτλο που 'ναι χαρακτηριστικός της αγάπης:"Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ".
Θα δανειστώ μερικά αποσπασματικά λόγια της ίδιας της συντάκτριας απ' τον πρόλογο που έγραψε, για να εμψυχώσει και χαιρετήσει κάθε ανθρώπινη ενέργεια και συμμετοχή, αν κι η καλοσύνη για τον άνθρωπο είναι αναγκαίο καθήκον:

"Το concept είναι η διάδοση της ελπίδας.Διαβάζοντας πολλές τέτοιες περιπτώσεις, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι και τόσο "μεμονωμένες".Ότι το καλό τελικά ίσως και να υπερισχύει του κακού.Ότι ΟΛΑ είναι πιθανά και δυνατά.Ότι εντέλει, δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας και την αυθεντικότητα της ψυχής μας.Πιστεύω πως θα κάνουμε καλό σε εμάς, αλλά και σε όλους όσους το διαβάσουν.Είναι φορές που ένα μικρό φωτεινό παράδειγμα μπορεί να σταθεί η αφορμή για να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή!Ας είναι αυτή η δική μας πράξη καλοσύνης, η δική μας μίνι επανάσταση!
κι ακόμη
"Στη σελίδα αυτή, καθώς και στο facebook, θα μοιραζόμαστε ιστορίες καλοσύνης, αλλά και θα προσπαθούμε μαζί να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε όπου υπάρχει ανάγκη, αναρτώντας κάθε κάλεσμα,κάθε αίτηση, κάθε τι που νομίζουμε ότι μπορεί να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν καλύτερο κόσμο.
Ετοιμάσου να θυμώσεις, να εξοργιστείς, να φτάσεις στα όριά σου.Αλλά και να χαμογελάσεις, να δακρύσεις, να συγκινηθείς, να νιώσεις γεμάτος ελπίδα και αναγέννηση."

Θα 'θελα να προσθέσω ακόμα ότι μπορεί καθένας να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις κι ιστορίες καλοσύνης με απλή και μόνο συμμετοχή σ' αυτό το ιστολόγιο.Έχει επίσης ανοιχτεί κι αντίστοιχη σελίδα κοινότητας στο facebook.Μ' αυτόν τον τρόπο λοιπόν γίνεται ο ίδιος κοινωνός, ενώ η ιστορία του συμβάλλει στην παρότρυνση της καλοσύνης.Γίνεται σαν ένα κομμάτι ντόμινο που αποκτά αμέσως τη δυνατότητα μετάδοσης.
Πιστεύω επίσης ότι αυτό το ιστολόγιο είναι μια καλή, ξεκάθαρη και ξεχωριστή γωνιά που μπορεί να στεγάσει κάθε ανθρώπινη ανάγκη βοήθειας!Κι αυτό από μόνο του κάνει αξιέπαινη όλη αυτήν την καινούργια προσπάθεια!Τέλος εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα και στην επανάσταση, μέχρι να νικήσουμε όλοι μαζί με όπλο την έμπρακτη καλοσύνη μας!!!

16 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον φαίνεται, αν και πιστεύω πως οι καλές πράξεις συνήθως μένουν αφανείς....!
    Καλό μήνα Νίκο μου....να έχεις ένα υπέροχο βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πρέπει να μένουν αφανείς οι καλές μας πράξεις καλή μου Ωραιοζήλη για τον περίγυρο κι "εμφανείς" γι' αυτόν που την επικαλείται!Τα εισαγωγικά τα έβαλα για να δείξω ότι κι ο ίδιος που επικαλείται τη βοήθειά μας μερικές φορές δε χρειάζεται να γνωρίζει την προέλευση της βοήθειας!Αρκεί και μόνο να 'ναι φανερή από μας στον ίδιο!
      Να 'σαι πάντα καλά και να περνάς υπέροχα!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Νίκο!!Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!!Καλή επιτυχία εύχομαι σέ αυτήν τήν τόσο σπουδαία προσπάθεια!
    Καλό μήνα!!Καλά νά περνάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να υπάρξει επιτυχία... αν κι αυτό εξαρτάται από μας τους ίδιους!!!
      Να περάσεις ένα χαρούμενο και ξένοιαστο μήνα καλή μου φίλη με την οικογένειά σου!!!:-)

      Διαγραφή
  3. Περιηγήθηκα στο καινούριο blog της Χριστίνας και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση διάδοσης της καλοσύνης πρός τον συνάνθρωπο μας.
    Όσοι έχουν κάτι να πουν γιαυτό καλό είναι να το μοιραστούν με τους φίλους της μπλογκόσφαιρας.
    Ήδη διάβασα την Έλενα Λ. να καταθέτει την δική της εμπειρία από μια πράξη αγάπης και καλοσύνης προς τον συνάνθρωπο μας.
    Καλό σου μήνα και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα καλή μου φίλη xristin και σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!
      Θα χαρώ πολύ να δω συμμετοχή σου!!!
      Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!!!:-)

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα! Ενδιαφέρον το project, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό κι ευλογημένο μήνα να περάσεις καλή μου φίλη Ευαγγελία με την οικογένεια σου και να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα Νίκο μου καλά κάνεις και παρουσιάζεις το ιστολόγιο της Χριστίνας , το οποίον έχω επισκεφτεί και είναι σπουδαίος χώρος!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος σου γι' αυτήν τη δημοσίευση καλή μου φίλη nikol έχει ιδιαίτερη βαρύτητα!Με κάνεις χαρούμενο που συμφωνούμε, αλλά και πάλι να διαφωνούσαμε θα σ' εκτιμούσα το ίδιο!!!Άλλωστε οι συμμετοχές με τις δημιουργίες σου σε ανθρωπιστικές βοήθειες κάθε φορά με συγκινούν!
      Να 'σαι πάντα καλά με την οικογένειά σου!Στέλνω την αγάπη μου!!!:-)

      Διαγραφή
  6. καλημερα και καλη εβδομαδα να εχεις φιλε μου!
    υπεροχη η παρουσιαση στην ομορφη σελιδα και το μυνημα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι πάντα καλά Κικίτσα μου και να περνάς υπέροχα γλυκιά μου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά κι ευγενικά σου λόγια κι εύχομαι με τη βοήθεια και την στήριξη όλων μας, η αξιέπαινη προσπάθεια και πρωτοβουλία αυτή να μην πάει χαμένη!Κάποιος εκεί έξω έχει την ανάγκη μας!!!

      Διαγραφή
  7. Καλοτάξιδο να είναι το νέο ιστολόγιο της Χριστίνας μας-το είδα-και να έχει απήχηση μεγάλη γιατί θα είναι ανθρώπινο,μαχητικό και κοντά στον συνάνθρωπο!μπράβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Καιτούλα μου!Καλοτάξιδο ευχόμαστε μέσα απ' την καρδιά μας και να το υποστηρίξουμε... είναι μια πολύ καλή ιδέα που την είχε συλλάβει πιο παλιά η φίλη μας Χριστίνα!Άπειρα μπράβο της!!!

      Διαγραφή
  8. Νικο μου... τι να πω... δεν εχω λογια!
    Θα χαρω πολυ, μια που και παλια το ειχαμε συζητησει να κανουμε κατι συλλογικο, να εισαι κι εσυ συνοδοιπορος στο εγχειρημα αυτο! Μπορεις να μου στελεις στο μεηλ ο,τι θελεις, ο,τι νομιζεις οτι αξιζει να ειπωθει, ο,τι σκοπευες να βαλεις στο ιστολογιο που ειχες ετοιμασει και δεν ευοδωσε και να το αναρτω εγω!
    Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην πεις τίποτα καλή μου φίλη και δε θέλω να μ' ευχαριστείς.Σε τέτοιες προσπάθειες δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε αν θα συμμετέχουμε.Άλλωστε κι από μένα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση.Μεγαλύτερη σημασία έχει η αποδοχή και στήριξη αυτής της προσπάθειας και πιστεύω ότι θα την έχει!Με κάθε ευκαιρία θα γίνομαι συνοδοιπόρος σ' αυτήν την επανάσταση.Μόνο η έλλειψη χρόνου είναι ο μοναδικός εχθρός μου!Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά μόλις χθες γυρίσαμε από μερικές μέρες χαλάρωσης!
      Να 'σαι πάντα καλά, να 'ναι καλοτάξιδη η επανάσταση κι όλο δίπλα στους ανθρώπους!!!:-)

      Διαγραφή

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...